lajtova 07.08.23, 22:21 Wybieram się nad Bałtyk. Da radę poplażować żeby nie spiec się na skwarkę? Czy lepiej w południe zejść na kilka godzin? Jest jakiś ozeźwiający wietrzyk czy duchota i powietrze stoi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
little_fish Re: Da radę poplażować? 07.08.23, 22:23 Też się wybieram. Wypucowałam kalosze i uszykowałam czapeczkę 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Da radę poplażować? 07.08.23, 22:33 Oczywiście. Jak to mówią, nie ma złej pogody, tylko źle ubranie. A więc zakładasz kostium, na to bieliznę termiczną, na górę dodatkowo wełnianą koszulkę, na dół spodnie przeciwdeszczowe, na to wszystko wodoszczelna kurtka, na nią puchowa kamizelka. Do tego czapka, rękawice i ocieplane kalosze i jesteś gotowa na plażowanie. Nawet parawanu nie potrzebujesz, bo jesteś chroniona nie tylko od deszczu, ale i od wiatru. A, i odpowiedni krem, polecam zimowy krem dla niemowląt. I gotowe, Bałtyk jest twój. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Da radę poplażować? 07.08.23, 22:35 No i z taką ochroną z pewnością nie spieczesz się na skwarkę 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Da radę poplażować? 07.08.23, 22:59 Puchowa kamizelka pod sztormiaczek, szkoda puchu. Odpowiedz Link Zgłoś
bombelek1 Re: Da radę poplażować? 07.08.23, 23:11 😂Zimno jest, mój mąż powiedział, że jednego dnia, w zeszłym tygodniu, nawet się zastanawiał, czy marynarkę zdjąć 😃 Ja na szczęście w południowej części przebywam. Będzie cieplej po 15, ze e trzy dni, potem znów 21st. Ja w tym roku byłam raz na plaży. Wracam po 15 i liczę na słońce, którego i wam życzę ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Da radę poplażować? 08.08.23, 11:24 Jak dobrze że byłam pod koniec czerwca, wygrzalam się. Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: Da radę poplażować? 07.08.23, 23:17 Jasne, tylko zabierz solidny parawan. Jest 11 w skali Beauforta, taki by sie przydał z fundamentami Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Da radę poplażować? 08.08.23, 09:42 Jestem chyba jedyną w tym kraju której ta pogoda nie przeszkadza. No ale jakbym wydała grube pieniądze i dodatkowo miała 2 tyg urlopu tak spędzić to może jednak bym nie była zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Da radę poplażować? 08.08.23, 09:47 Łączę się - też lubię dynamiczna pogodę. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Da radę poplażować? 08.08.23, 09:50 Ja dodatkowo mam upały i słońce w nadmiarze i to takim, że trzeba przed nimi uciekać więc i doceniam. A dynamiczna pogoda jest piekna. Nieco inne zdanie ma pan u którego kupujemy czereśnie. Przez dynamiczna pogodę maja ogromne straty 😕 Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Da radę poplażować? 08.08.23, 09:53 Żebyś w ogóle słońce zobaczyła, a co dopiero się spalić 😁🤣 Odpowiedz Link Zgłoś