Dodaj do ulubionych

Maslo do ciala szarlotkowe

14.08.23, 23:00
Nie wiem czy ktos pamieta ale chyba Bielenda miala fantastyczne pachnace maslo do ciala o zapachu szarlotki. Pachnialo to tak, ze czlowiek mial chec jesc lyzka. Ale zniknelo z rynku albo ja nie umiem znalezc.

Mialam tez wspaniale maslo z The Body Shop o zapachu orzechow kakaowca i tez wycofali z asortymentu, nad czym ubolewam.

Czy ktos znalazl cos podobnego i moze polecic? Nie interesuja mnie zadne shea i inne wynalazki, ma ladnie pachniec.
Obserwuj wątek
    • n-ell Re: Maslo do ciala szarlotkowe 14.08.23, 23:02
      Fluff ma chyba szarlotkę, mam teraz brzoskwinie z karmelem i są pachnące
      • n-ell Re: Maslo do ciala szarlotkowe 14.08.23, 23:04
        Aż sprawdziłam, ma: fluff.com.pl/produkty/maska-do-ciala-szarlotka
    • ardzuna Re: Maslo do ciala szarlotkowe 15.08.23, 02:02
      Farmona miewa cudne zapachy.
      • black_halo Re: Maslo do ciala szarlotkowe 15.08.23, 11:51
        O wlasnie, Farmona.
    • panna_lila Re: Maslo do ciala szarlotkowe 15.08.23, 05:24
      nie znam odpowiedzi, ale mam pytanie.
      Czy po posmarowaniu się masłem lub innym mazidłem kładziecie się spać, czy oczekujecie aż się wchłonie?
      Ja. mam problem - rano nie, bo jak założyć ubranie, wieczorem nie, bo jak z tym wejść pod pościel 😕 No tak mam😕
      • eliszka25 Re: Maslo do ciala szarlotkowe 15.08.23, 06:02
        Może masło jest dla ciebie po prostu za ciężkie? A może używasz go za dużo? Ja nie mam takiego problemu. Masło się w moją suchą skórę kompletnie wsmarowuje, czyli po masowaniu przez chwilę całkowicie się wchłania. Mogę się ubierać czy iść spać. Smaruję się zwykle wieczorem. Ale ja mam naprawdę suchą skórę i aż mnie szczypie po myciu. Bez posmarowania się czymkolwiek nie dałabym rady zasnąć. Wszelkie balsamy do ciała są dla mnie za lekkie. Dopiero odkrycie masła przyniosło ulgę i mogę się posmarować raz i mieć spokój na cały dzień.
    • alex_vause35 Re: Maslo do ciala szarlotkowe 15.08.23, 05:36
      Czym się różni masło do ciała od balsamu?
      • eliszka25 Re: Maslo do ciala szarlotkowe 15.08.23, 06:04
        Masło ma inną konsystencję i jest „cięższe”. Dla mnie to kosmetyk idealny, bo balsamy wchłaniają się momentalnie i za godzinę czy dwie skóra znów mnie szczypie i muszę się posmarować. Masłem smaruję się raz i mam spokój do następnego prysznica/kąpieli.
      • alicia033 Re: Maslo do ciala szarlotkowe 15.08.23, 06:16
        alex_vause35 napisała:

> Czym się różni masło do ciała od balsamu?

Be my guest:
        www.vichy.pl/blog/maslo-do-ciala-a-balsam-do-ciala-jakie-sa-roznice/vmag64429.aspx
    • eliszka25 Re: Maslo do ciala szarlotkowe 15.08.23, 06:07
      The body shop cały czas ma takie pachnące masła, tylko zapachy się zmieniają. Mam aktualnie truskawkowe, grejpfrutowe, pomarańcza z przyprawami i jakieś limonkowe chyba. Wszystkie pachną jak świeże owoce. Zapach grejpfruta jest taki, że chciałoby się niemal wyjeść z pudełka łyżką 😄.
      • black_halo Re: Maslo do ciala szarlotkowe 15.08.23, 12:10
        Wiem ale szukam czekoladowego i szarlotkowego, czego The Body Shop nie ma. Mam swietnie pachnace o zapachu mango ale szukam czegos na jesien.
        • eliszka25 Re: Maslo do ciala szarlotkowe 15.08.23, 12:38
          Na jesień i zimę, moim zdaniem, świetne są spiced orange i vanilla pumpkin z body shopu. Szarlotkowego u nich faktycznie nie widziałam, ale oni mają sezonowe serie zapachowe, więc może na jesieni pojawi się coś, co tobie też się spodoba. Ja jestem z tych ich masełek bardzo zadowolona i jak mi się jakiś zapach podoba, to kupuję na zapas. Mam pół szuflady pomarańczy i grejpfruta 😄.
        • eliszka25 Re: Maslo do ciala szarlotkowe 15.08.23, 12:40
          A swoją drogą, to też mnie strasznie wkurza, że praktycznie za każdym razem jak znajdę kosmetyk idealny dla siebie, to on po pewnym czasie znika 😤

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka