Dodaj do ulubionych

Znajoma uzurpuje (ha!)

16.08.23, 16:24
Ludzie kłamią, to powszechnie wiadomo. Więc niby nic dziwnego, ale jednak.
Mam znajomą, która jest ze mną w pewnej grupie, ale jest znajomą również spoza tej grupy. No i na grupie przedstawia się jako powiedzmy członek pewnego gremium, którym nie jest.
Dla przykładu, to coś, jakby powiedzmy udawała, że należy do koła wędkarskiego i wypisywała rzeczy typu "płacimy składki, a zarząd się nie wywiązuje!" albo "jako członkowie koła wędkarskiego mamy prawo", ogólnie zawsze z pretensjami. Podczas gdy ja wiem na 100%, że ona ani nie płaci składek, ani w ogóle do koła nie należy.
Ja to wiem, ale nie wtrącam się do jej mądrości i pretensji, pomimo, że są nieuprawnione.
Ale pewien gościu chyba też to wie i zaczyna rzucać delikatne aluzje co do jej praw w tej grupie.
Co byście zrobiły? Z jednej strony, to co mnie to obchodzi. Z drugiej strony rości, obraża, zgłasza pretensje jako niby członek grupy, którym nie jest. Oczerniany zarząd chyba o tych pretensjach nie wie.
Obserwuj wątek
    • suki-z-godzin Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 16:41
      Ooo, ja to bym kupiła popkorn i patrzyła jak się sprawa z gościem rozwija big_grin i tyle, zero wtrącania.
      • szarmszejk123 Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 17:00
        Tak! Miałam to samo pisać:p
    • jolie Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 16:43
      Bramka nr 'co mnie to obchodzi'.
    • princy-mincy Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 16:56
      Dopoki nie jestem w zarzadzie kola wedkarskiego, nie robie NIC.
      • kozaki_za_kolano Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 17:00
        No dobra, a jakaś taka przyzwoitość, poczucie uczciwości? Wiesz, że ktoś nieuprawniony obrabia dudę komuś, kto się raczej nie obroni. Ludzi łatwo podburzyć negatywnymi opiniami. I całkiem nic nie robisz?
        Nie byłam sama taka mądra, tylko przyszło mi to do głowy, jak ten facet zaczął coś sugerować. Wcześniej jak ta małpka, nie widzę, nie słyszę
        • princy-mincy Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 17:02
          No to skoro taka jestes przyzwoita i uczciwa, powiedz kolezance poza owa grupa, ze wiesz ze nie nalezy i co po takie pierdy glosi.
          • eriu Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 17.08.23, 14:58
            A nie może tego po prostu głośno powiedzieć?
        • po_godzinach_1 Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 17:03
          kozaki_za_kolano napisała:

> No dobra, a jakaś taka przyzwoitość, poczucie uczciwości?

Pewnie, że tak. Oszustwa trzeba rozbrajać aby nie były bezkarne
    • po_godzinach_1 Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 16:59
      kozaki_za_kolano napisała:

> Co byście zrobiły?

Bym ją publicznie pytała o rózne trudne sprawy dotyczące ryb i prawa wędkarskiego
      • raphidophora_tetrasperma Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 17:46
        Zrobiłabym tak samo.
    • geez_louise Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 16:59
      Kochana, ty się nie nabijaj z koła wędkarskiego

www.filmweb.pl/video/Zwiastun/Fanatyk+Zwiastun+nr+1-44940
      • kozaki_za_kolano Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 17:01
        Ależ ani troszeczkę, to tak dla przykładu jest
    • m_incubo Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 17:03
      Nic nie robię, jeśli to moja koleżanka, to już wcześniej przecież musiałam wiedzieć, że jest ściemniarą.
      • m_incubo Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 17:04
        Ewentualnie jeśli chcę być złośliwa, publicznie zadaję jej jakieś skomplikowane pytania dotyczące tego koła wędkarskiego i proszę o wyjaśnienie.
    • samaasma Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 17:04
      Mało to takich osób ?
      na Forum jest jedna osoba która jakieś tu wypisuje głupoty a na instagramie zupełnie co innego o swoim miejscu pracy , o mężu Itp itd a jakieś rozdwojenie jaźni ja nic nie kumam

Przecież chorym osobom nic nie zrobisz jak same się nie będą chciały leczyć
    • ichi51e Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 17:07
      A słuszne te pretensje czy nie?
      • szarmszejk123 Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 17:51
        Skoro nie jest członkiem kółka to z jakiego tytułu ma mieć pretensje?
        • ichi51e Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 17.08.23, 13:20
          Np jeśli wędkarze włażą do jej rzeczki…. Jeśli widzi ze ktoś kłusuje… można sobie różne scenariusze wyobrazic
          • szarmszejk123 Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 17.08.23, 13:24
            A ty znów nie przeczytałaś postu startowego
    • tt-tka Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 16.08.23, 17:49
      Wchodze w grupe z lipnego konta podszywajac sie pod czlonka zarzadu i oswiadczam, ze pani nie placi, a w ogole to nie nalezy big_grin
    • anorektycznazdzira Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 17.08.23, 08:15
      Jeśli to rzeczywiście moja koleżanka spoza grupy, to z czystej ludzkiej ciekawości poza grupą zadaję jej diagnostyczne pytanie: Zenka, opowiedz mi dlaczego to robisz?
    • daltonka Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 17.08.23, 08:48
      Chodzi o grupę w necie czy w realu?
    • alpepe Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 17.08.23, 09:19
      Tak sobie myślę, że to niezła jajcara jest. Może jej partner należy do koła i jej wyrzyguje pretensje, i to wszystko jakieś tam potwierdzenie w faktach ma.
    • livia.kalina Re: Znajoma uzurpuje (ha!) 17.08.23, 13:15
      Wyobrażam sobie, że jak tak robi, to ma jakiś powód. Np należy nie do koła wędkarskiego, ale do grzybiarskiego. Ale nie chce się dać zdoxowac więc nieco zmienia realia, na inne, ale analogiczne a pozwala jej się to wygadać na interesujący temat, dowiedzieć czegoś, co jest jej potrzebne albo wyżalić. Mogę sobie wyobrazić wiele scenariuszy, które usprawiedliwiają takie posunięcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka