Dodaj do ulubionych

Zdjęcia - p. Bosacka

19.08.23, 12:27
Coś obrzydliwego na pudlu- powołują się na najnowszy wpis p. Bosackiej z dziś, z jej Insta- gdzie też dała swoje zdjęcie- wygląda ładnie, kolor zdecydowany jej pasuje, widać, że schudła, a co robi fuj pudel? Jako główne zdjęcie wrzuca jej zdjęcie niezbyt udane, takie ujęcie dodające kilogramów. Każda chyba ma takie zdjęcie, gdzie wygląda gorzej niż w realu, ale przekaz z pudla paskudny.

www.pudelek.pl/katarzyna-bosacka-pisze-o-ciezkich-chwilach-po-rozstaniu-i-oglasza-poprawilam-korone-i-ide-naprzod-6932223586245568a?utm_source=combreak
Obserwuj wątek
    • ewka.n Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 12:51
      A cóż to za fatfobiczne i ciałonegatywne treści?! Ujęcie niezbyt udane, bo dodające kilogramów?!
      A może zdjęcie z buźką w podkuwkę zamieszczone w celu ilustracji "Katarzyna Bosacka pisze o ciężkich chwilach po rozstaniu"?
      • marzeka11 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 12:56
        Ale ja piszę o tym, jakie zdjęcie zrobiono zdjęciem głównym w tym pudlowym info, a jaki ona sama na Insta wrzuciła , a z tego wpisu zrobiono "artykuł" pudlowy.
    • silenta Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 12:59
      "W czerwcu małżeństwo wzięło razem udział w marszu zorganizowanym w Warszawie przez Donalda Tuska. Jak się okazuje, niedługo potem Marcin Bosacki wyprowadził się od rodziny."

Wszystko wina Tuska jak zwykle big_grin
      • ewka.n Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 13:11
        A może nie mógł już zdzierżyć:

https://bosacka.sklep.pl/wp-content/uploads/2022/08/obiad-za-mniej-niz-5-zl-na-osobe-725x1024.jpg
        • kk345 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 13:43
          Czego?
          • ewka.n Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:08
            • len.len Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:14
              Chyba nie sądzisz, że jedli obiady za 5 zł na osobę? Albo sobie jaja robisz.
              • ewka.n Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:24
                A ty sądzisz, że "Wszystko wina Tuska jak zwykle", od czego zaczęła się ta odnoga wątku to na poważnie? wink
              • babcia47 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:36
                A jaki to problem obiad za 5 zł na osobę? Niedawno kupilam dolne cwiartki kurczaka za 7,50zł/ kg. Na kilogram weszło 4 sztuki. Kilogram ziemniaków to ok 2,5zl, pomidory ostatnio ok 4,5 . Dla mnie na obiad wystarcza e większe ziemniaki,b1 cwiartka kurczaka i sałatka z 2 pomidorow. To będzie nawet mniej niż 5 zł. Za ponizej 10 zł z palcem w nosie mogę ugotować zupę na 3-4 dni wiec w sumie obiad mi się zamknie w 5zł a dla jednej osoby gotuje się mniej oszczędnie niz dla kilku. Zakładam że mam, bo mam, stada przypraw i tluszczow niezbędnych do gotowania garnków używam energooszczędnych. Przy gotowaniu dla większej ilości osób samej energii by poszło niewiele więcej
                • ichi51e Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:38
                  I do tego jeszcze przepyszna pomidorowa…
                  • m_incubo Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:48
                    I na deser jagielnik.
                • m_incubo Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:50
                  Z czego jest ta zupa na 3-4 dni za 5 złotych? Z gwoździa?
                  A jeśli gwoździe już masz, a zakładam, że masz, to wyjdzie za darmo big_grin
                • maleficent6 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 15:27
                  Co masz na myśli pisząc - dolna ćwiartka kurczaka? 🤔
                  I pytanie nr dwa, jak gotujasz zupę za 5zl na 4 dni?
                  • babcia47 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 16:54
                    Dla jednej osoby? Porcja rosołowa za jakieś 1,5zł całość, poł słoiczka przecieru pomidorowego za ok 3 zł lub puszka pomidorow bez skórki, garść mrożonych warzyw paski torebka ryzu lub ze dwie garsci makaronu. Z mrożonek biorę tyle ile potrzebuję z paczki, starcza na długo dla jednej osoby, podobnie makaronu czy ryzu. Ostatnio kartonik kupowałam za niecałe 3 zł , mozna tez zrobić lane kluski z jajka i 2 łyżek mąki. Ostatnio miałam ochotę na biała kiełbasę z Ćwikła i ziemniakami wiec ugotowałam je w tym samym garnku. Po wyjęciu wywar potraktowałam jako podstawę do barszczu. Dodałam spora garść mrozonej zupy jarzynowej z fasolka i ziemniakami i pół słoika buraczków zasmażanych 3,75zł za słoik o krótkiej liscie składu bo musze uważać ze względu na jelita co jem, sprawdzony juz zakup i z rozsądną ilością octu. Wystarczylo na talerzu dodać łyżkę śmietany. Często korzystam z warzyw mrożonych bo produkowane są w okresie zbiorów czyli gdy są najlepsze, po świeżych warzywach zachowują najwięcej składników odżywczych , mogę wziąć tyle ile potrzebuje i od razu w mieszance ale kupuje tez osobne warzywa. Nie muszę myć, obierac , nie mam odpadkow. Mogę je wykorzystać w zupie, gotowane nad nią na oprzeć do drugiego dania lub na patelni
                    • babcia47 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 16:57
                      Dolna cwiartka , przynajmniej taka jest jej nazwa handlowa to udo kurze z podudziem , pałką, czesto tez z kawałkiem kręgosłupa z którego bardzo cieszy się moj psiak.
                      • maleficent6 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 18:34
                        babcia47 napisała:

> Dolna cwiartka , przynajmniej taka jest jej nazwa handlowa to udo kurze z podud
                        > ziem , pałką, czesto tez z kawałkiem kręgosłupa z którego bardzo cieszy się moj
                        > psiak.
                        >

Zgadza się. I cztery ćwiartki ważą kilogram? 🤔
                        Bo cena, rozumiem, promocyjna była?
                    • maleficent6 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 18:47
                      Dobra, to ja o zupy jednak nie pytam.
                      Nawet jeśli zmieścisz się z tą... zupą w 5zł, to jest to jednorazowa porcja, a nie zupa na kilka dni. Chyba, że ty z tych, co jedzą jednego pieroga.
                      • babcia47 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 21:45
                        Standardowa porcja zupy to 250 ml. Załóżmy, ze wyjdzie z tego 1250 ml bo porcja jedna " dla garnka" to jak nic starczy na 4 dni. Chyba ze ty z tych co litr wciagają na raz a porcja musi być jak dla drwala by było potem się z czego odchudzać. Czlowiek ma żołądek wielkości dwóch zaciśniętych, złożonych razem swoich puęści. Ile chcesz tam upchać? W jednej z sieci od lat są promocje na te cwiartki i 4 szt ważą w zależności od wielkości 1-1,2 kg. Kupuje od lat i mrożę .
                        • maleficent6 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 22:24
                          Oj babciu, babciu. Oczywiście, że wciągam więcej niż 250ml zupy, może nie litr, ale pół na pewno plus makaron. I w życiu się nie odchudzałam. Jem porcję jak dla drwala i ważę w granicach 45-47 kg. No życie 🤭
                          Ale ja też nie gotuję zup z wody i garści mrożonki...
                          To biedne te twoje ćwiartki muszą być, bo cały czas mówimy o kurczaku, tak? 😁
                          • babcia47 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 23:05
                            Dla mnie starczy , a wbrew pozorom dobra garść warzyw plus pol 400g sloika buraków lub pomidorowej z dodatkami na 1,25l to nie na wodzianka. Fakt juz gdy chlopcy poszli na studia musiałam nauczyć się gotować mniejsze porcje by nie wyrzucać, drugi raz gdy zmarł mąż. Ja tez jadam na raz 0,5 litra gęstej zupy ale gdy ja gotuje jako danie jednogarnkowe. Gdy zjem 0,25l zupy plus 3 spore ziemniaki cwiartke kurczaka i surówkę to jako obiad starcza mi to w zupełności. Co gorsza, choc przez większość życia ważyłam 46,7kg to ostatnio mi przybyło ale cóż życie wiek i mniej ruchu po wypadku
                            • maleficent6 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 23:36
                              Czyli twój obiad jest dwudaniowy? No to tym bardziej się w 5 zł nie mieścisz 😟
                              250ml zupy plus 3 duże ziemniaki, surówka i ĆWIARTKA kurczaka, to porcja jak dla ptaszynki po prostu...
                              Duże pięści masz, babciu.
                              • babcia47 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 20.08.23, 03:02
                                Wyzej podałam ceny produktow. Zakładam 0,25 kg kurczaka i po 0,2 kg pomidorow i ziemniaków. To daje ok 3,40zł. Biorąc pod uwagę ze zupe gotuje ns cztery dni to zostaje mi jeszcze ponad 6 zł licząc resztę pozostała z każdego dnia., gdy nie mam ochoty jesc jej przez tyle dni połowę mogę zamrozić i wykorzystac innym razem. Zamiast ziemniaków mogę użyć 0,5 woreczka ryżu lub jakiejś kaszy , tyle mi wystarcza, zamiast kurczaka 2 jajka sadzone, pieczona kiełbasę, smażoną wątróbki drobiowa a w ramach jarzynki 2 łyżki buraczkow czy kapusty młodej zasmażanej lub ugotowane na parze różyczki mrożonego kalafiora. Cały jest dla mnie za dużo wiec wole wziąć kilka różyczek z paczki.
                    • ichi51e Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 18:50
                      Skad było wiadomo ze będzie to pomidorowa z koncentratu?
                      • babcia47 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 21:37
                        A nie wiesz, xe pomidor to jedyny owoc/ warzywo któremu lepiej robi obróbka ponieważ zwiększa się ilosc likopenu w produkcie. Z przecieru będzie go wiecej niż z surowych warzyw
                        • conena Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 21:52
                          Ojp, nie rozkręcajcie jej….
                          • maleficent6 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 23:36
                            conena napisała:

> Ojp, nie rozkręcajcie jej….
                            >

😁😁😁
                        • ichi51e Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 22:02
                          No pisałam ze to ta legendarna przepyszna przecież…
        • taki-sobie-nick Re: Zdjęcia - p. Bosacka 20.08.23, 00:37
          Chyba się popłaczę, jak się Bosacka wczuwała w problemy osób niezamożnych.

To ma być obiad? Sałata i pomidor z kluchami, tyle że kolorowymi.
    • tapatik Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 13:14
      Nie czytaj pudla.

Następny problem proszę.
      • ewka.n Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 13:23
        Spie*****j z tym swoim manspaningiem.
        Następny proszę.
        • kk345 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 13:43
          >manspaningiem.
          Z czym???
          • ewka.n Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:11
            Literówka, mansplaining. Nie domyśliłaś się? Kombinowałaś, że może chodzić o manspreading? smile
        • evening.vibes Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:31
          ewka.n napisał(a):
          > Spie*****j z tym swoim manspaningiem.

Jako kobieta napiszę - nie bądź babą z magla, nie czytaj Pudla. Lepiej? tongue_out
          • ewka.n Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:46
            evening.vibes napisała:

> Jako kobieta napiszę - nie bądź babą z magla, nie czytaj Pudla. Lepiej? tongue_out

Chciałam sprawdzić aktualny kurs jena i mi wyskoczył - riki case smile
            Poza tym skoro ematka tak namiętnie czyta (sądząc po wątkach), to czuję się rozgrzeszona smile
        • len.len Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:36
          ewka.n napisał(a):

> Spie*****j z tym swoim manspaningiem.

Zbędna agresja, wyluzuj.
        • tapatik Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 17:09
          *PLONK#
    • ichi51e Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:19
      Złośliwie dobrane zdjęcia fakt
    • emateczka Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:22
      A co robi Marzeka? Pod pozorem oburzenia na Pudla ("a fuj, czytam bo muszę!") te "nieudane" zdjęcia podaje dalej, żeby więcej osób je zobaczyło...

Słabiutko.
      • kariwitch00 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:32
        Pudel to nie jest wyborcza z która Bosacka jest czy tan była związana tam raczej nie będzie przychylnych ludzi. Rozumiem ze pani chce wykorzystać fakt ze nagle schudla bo jest w stresie ale pudel zawsze wyciąga specyficzne fotki wiec niech ma to nie liczy.
      • marzeka11 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:41
        Nie muszę, zaglądam czasami, by zobaczyć, co w polskim celebryckim świecie się żyje, o ilu "gwiazdkach" płci męskiej i żeńskiej pojęcia nie mam i co jakiś czas coś skomentuję.
        Tu ruszył mnie taki dobór zdjęć, gdy aktualne zdjęcie z dzisiejszego dnia pokazuje trochę inaczej wyglądającą osobę niż pokazał pudel.
    • 35wcieniu Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:27
      Przecież to pudel. Jak dysponują niekorzystnym zdjęciem bohatera artykułu to go używają, zawsze. Taka konwencja. Jak komuś przeszkadza to na pudła nie wchodzi, robią to od lat.
    • marietta0z Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 14:46
      Straszne. Dno.
    • natalyaxx Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 18:56
      Pani Bosacka niestety czy szczupła czy z dodatkowymi kilogramami ma bardzo trudną urodę.
      • evro44 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 20:23
        i dlatego jej uroczy mąż tego nie wytrzymał. Faktycznie "trudna uroda" jest powodem...
        • livia.kalina Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 23:18
          >i dlatego jej uroczy mąż tego nie wytrzymał.
          Co ciekawe wytrzymał jednak 26 lat wink
      • migafka357 Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 22:28
        No właśnie wcale nie ma trudnej urody, tylko od lat ma bardzo nietwarzowe fryzury i okropnie się ubiera. Na zdjęciach z młodości, gdy miała dłuższe włosy, wygląda pięknie.
        • ichi51e Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 22:48
          Powinna zrezygnować z blondu
        • taki-sobie-nick Re: Zdjęcia - p. Bosacka 20.08.23, 00:35
          Pięknie jak pięknie. Taka sobie dziołcha.

Mam na myśli tzw. dziewczę hoże.
      • seaview Re: Zdjęcia - p. Bosacka 20.08.23, 08:23
        No niestety tak, ale moim zdaniem to taki typ, który nadwaga BARDZO szpeci.
    • 21mada Re: Zdjęcia - p. Bosacka 19.08.23, 22:54
      Zdjęcie może niezbyt udane ale Bosacka ma sympatyczną i ładną twarz.
    • leosia-wspaniala Re: Zdjęcia - p. Bosacka 20.08.23, 09:35
      Marzeka odkrywa portale plotkarskie... Po co tam wchodzisz w ogóle? Pudle i inne takie-takie nie są od tego, żeby nieść przekaz ładny i prawdziwy, tylko od wzbudzania taniej sensacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka