Dodaj do ulubionych

Który dom?

• pepsi.only Re: Który dom? 27.08.23, 08:15
      1
    • jakijaki16 Re: Który dom? 27.08.23, 08:23
      A teraz pytanie macie do wyboru dwie oferty która byście wybrały?
      Oferta 1 czy Oferta 2
      5 pokoje, dom na sprzedaż - Walendów, pruszkowski, mazowieckie - 64547747 • www.otodom.pl www.otodom.pl/pl/oferta/rezydencja-na-osiedlu-ventana-ID4mPOH
      Czy
      6 pokoje, dom na sprzedaż - Pruszków, pruszkowski, mazowieckie - 63765605 • www.otodom.pl www.otodom.pl/pl/oferta/stylowy-dom-ID4jylw
      • samaasma Re: Który dom? 27.08.23, 08:37
        Na pewno nie w Pruszkowie
        nie chciałabym pościgów mafii pod swoim oknem
        • bywalec.hoteli Re: Który dom? 27.08.23, 10:01
          Nie stać mnie na domy za powyżej 3 miliony.
          Stylu „Ludwik XIV” nie lubię.
          Domy te kojarzą mi się z domami jakie budowali sobie polscy mafiosi za kasę z przestępstw. A skoro to Pruszków to kto te domy zbudował i sprzedaje? Nie chciałbym wspierać przestępców.
      • taje Re: Który dom? 27.08.23, 09:13
        Oczywiście ten, w którym jest większa garderoba na torebusie.
      • default Re: Który dom? 27.08.23, 09:54
        Obydwa są okropne. I za duże w stosunku do powierzchni działki, na której stoją.
      • yenna_m Re: Który dom? 27.08.23, 10:10
        Żaden.
      • milva24 Re: Który dom? 27.08.23, 10:10
        Ja jestem prosta baba ze wsi, oba są dla mnie "za bardzo" i żaden z nich mi się nie podoba. I tak jak tu już ktoś napisał, działki za małe w stosunku do domów,
      • brenya78 Re: Który dom? 27.08.23, 14:01
        Tanio macie w tej Polsce. Piszę z nieukrywana zazdrością. Tu gdzie mieszkam za taka cene to średnie mieszkanie...
        • kk345 Re: Który dom? 27.08.23, 19:43
          Ale dochody też macie polskie?
      • 1matka-polka Re: Który dom? 27.08.23, 15:19
        Gdybym byla krolowa zycia, to ten wiekszy, droży i bardziej rokokoko. Nie czytalam opisow.
      • heca7 Re: Który dom? 27.08.23, 21:21
        Żaden. Po pierwsze nie chcę mieszkać w Pruszkowie. Po drugie oba sprawiają wrażenie jakby wylewały się z działek. Po trzecie projektant wnętrz nie mógł się zdecydować na styl. Niby pałacowy a nagle jakieś rustykalne lub podobne elementy drewniane. Wielkie, dziwne łazienki ze skosami. Kosztują tyle, że za tą cenę można poszukać czegoś w lepszym guście co będzie się broniło i za 50 lat.
      • kurt.wallander Re: Który dom? 27.08.23, 22:31
        pokoje się odmienia, tak na marginesie
        • jakijaki16 Re: Który dom? 28.08.23, 07:19
          Tak na marginesie wiem, że pokoje się odmienia, ale napisz to do osoby która wstawiła linki na oto dom😃 Jak będziesz wklejał link to się przekonasz ze opis robią oni.
          Po drugie wkleiłam 2 ogłoszenia tylko po to, aby uzmysłowić, że opis daje tyle co nic. Niby wszystko jest ok a i tak żadna z forumek nie wybrała żadnego domu. Więc bez zdjęć opis 2 domów nic nie daje, dla założycielki wątku. Suma sumarum zdjęcia więcej dają informacji 😃 niż niejeden opis. Zapewne po obejrzeniu prawdziwych zdjęć matka nie wybrałaby żadnego domu haha.
    • niemcyy Re: Który dom? 27.08.23, 09:05
      1

W drugim betonowy, wyzszy plot powinien byc w kategorii wad.
    • yenna_m Re: Który dom? 27.08.23, 10:01
      1.
      Wiele rzeczy mozna zmienić, lokalizacji za to nie naprawisz.
    • is-laura Re: Który dom? 27.08.23, 10:16
      Nr 1. Drugi odpada że względu na lokalizację przy ruchliwej drodze.
    • alba27 Re: Który dom? 27.08.23, 11:21
      Dziękuję Wam za wszystkie komentarze. Zwróciliście mi uwagę na rzeczy, o których nie pomyślałam. Kiedyś mieszkałam w domu w 2 linii zabudowy i wydawało mi się, że wjazd z drogi jest atutem, ale macie rację, jest głośniej. Samochód mam jeden. Nawet jak z kimś zamieszkam to dwa dadzą radę. Goście mam od czasu do czasu. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale teraz bardziej wiem czego nie chcę 😉
      • bi_scotti Re: Który dom? 27.08.23, 16:46
        No i gites - watek spelnil zadanie - juz wiesz czego chcesz - go for it! Good luck. Cheers.
    • ykke Re: Który dom? 27.08.23, 13:50
      Jedynka, zdecydowanie
    • stara-a-naiwna Re: Który dom? 27.08.23, 13:58
      głowna ulica?

wszystko inne jesteś w stanie powoli zmienić (może oprócz odległości od lasu)

ale pamiętaj, ze to nie laski z forum będą tam mieszkały, tylko TY
      ps. sprawdź plan zagospodarowania przestrzennego przed zakupem
      • yuka12 Re: Który dom? 27.08.23, 14:31
        Zgadzam się z ps. Wszystko może się zmienić i zamiast lasu powstać np. osiedle szeregowców.
        Sprawdzić plany, podpytać o własność lasu i okolicznych działek, popatrzyć na strony zarządu dróg, czy zamierzają budować autostradę gdzieś w pobliżu itp. itd.
        W ciągu 10-20 lat może się bardzo dużo zmienić, nie zawsze na korzyść dotychczasowych mieszkańców.
    • 1matka-polka Re: Który dom? 27.08.23, 15:16
      Po co ci garaz, zebys mogla upychac tam dorobek zycia?
    • babcia47 Re: Który dom? 27.08.23, 16:38
      U mnie akurat kilka osób kuchnie przeniosło na piętro gdzie jest rodzinny teren plus kolejne pokoje na poddaszu. Na parterze zostało miejsce rekreacyjne z jakimś sanitariatem gdzie co prawda przyjmuje się gości i urządza imprezy rodzinne ale przecież nie codziennie. Do przyjęcia gości na chwilę wystarczy dobrze urzadzony barek z małą lodówka i ekspresem do kawy. Nasze szeregowce wyglądają niepozornie ale piętro i poddasze to w sumie ponad 150 m kw. odliczając skosy( razem będzie blisko 200) a parter i podpiwniczenie gdzie jest wiekszosc pomieszczeń pomocniczych i garaz prawie drugie tyle bo dom rozszerza się od pietra. Jak koniecznie chce się urządzać sporo imprez to taniej moze byc zainwestowanie w windę do zwożenia potraw na parter niz przenoszenie kuchni . U nas z jednego pokoju na piętrze ludzie robią otwartą kuchnie z jadalnia a obok apartament dla gospodarzy i pokój kąpielowy. Na poddaszu łazienka i 2-3 sypialnie , opcjonalnie z pokojem, przestrzenią wypoczynkowa
      • samaasma Re: Który dom? 27.08.23, 16:41
        Wydaje mi się że takie domy były modne w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku. A teraz są super passeee
        I buduje się je jak jest nierówny teren to znaczy jak są skarpy i musi być krzywy Fundament.

Bo inaczej to coś strasznego mieć dom a mieszkać na piętrze i latać po schodach w kółko chcąc iść na dół czy do ogrodu trzeba schodzić po schodach tak jakby się mieszkało w bloku z wielkiej płyty

Masakra
        Nie rozumiem tego konceptu
        Nie nie nie
        • babcia47 Re: Który dom? 27.08.23, 19:51
          Twój cyrk, twoje małpy. Ja osobiście mam w nosie co ty rozumiesz czy co ci się podoba. Grunt ze mam tyle miejsca i pomieszczeń ktore zapewniają mi komfort by żyć wygodnie. Widzę, że sasiedzi przebudowali sobie niektore pomieszczenia i chętnie bym to skopiowała. Cieszę się że mam te schody do biegania po nich. Jest sporo ludzi którzy tez by je chcieli mieć. Gdy się wprowadziliśmy dla dzieci największą atrakcją były wlasnie wlasnevschody w środku domu, zjeżdżały po nich na pupach i co ciekawe dzieci sasiadow tez tak to mialy. A mi przed wprowadzeniem się dźwięczał w głowie kawałek wiersza.. " będziemy mieszkać w swoim własnym domu, będziemy chodzić po swych własnych schodach"
    • sueellen Re: Który dom? 27.08.23, 16:43
      Nr. 1. Ból głowy gości odnośnie parkowania nie będzie waszym głównym problemem. Nie chciałabym mieszkać przy głównej ulicy. Skąd wiesz że nocami nie jeżdżą tamtędy wariaci na motorach?
    • daltonka Re: Który dom? 27.08.23, 19:38
      Pierwszy.
    • polamek100 Re: Który dom? 27.08.23, 20:00
      Dla mnie czy dla ciebie ma byc ten dom?
    • berdebul Re: Który dom? 27.08.23, 21:05
      Pierwszy, spokojna okolica i cisza są ważniejsze niż fury potencjalnych gości.
    • sanciasancia Re: Który dom? 28.08.23, 07:43
      Pierwszy
    • mawe.67890 Re: Który dom? 28.08.23, 07:51
      Błagam...
    • jkl13 Re: Który dom? 28.08.23, 08:00
      Pamiętaj podstawową zasadę, że wnętrze możesz zmienić, ale domu nie przeniesiesz w inne miejsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka