Dodaj do ulubionych

Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera

28.08.23, 21:30
Umarła mama mojego obecnego partnera, staram się go wspierać jak mogę. Tylko, że niestety on chyba nie chce mojego wsparcia, bo woli je szukać wsród ciotek i swoich przyjaciół z dziecinstwa. Jego mama była osobą towarzyską, miała trzy oddane przyjaciółki a one dzieci w tym samym wieku co mój facet. Ja ich widziałam raz w przelocie, ale teraz jestem w szoku. Otóż po śmierci uaktywniły się te wszystkie przyjaciółki mamy, które do niego dzwonią, a najbardziej córka jednej z nich. Ta córka nie miała z nim specjalnego kontaktu wcześniej, ale teraz stała się jego powiernicą, on z NIA i JEJ MAMĄ ustala szczegóły pogrzebu, a na mnie nie zwraca uwagi. Ta córka jest samotną, bardzo atrakcyjną kobietą ( mamy po 40 lat i obejrzałam ją na fb i IG) i ciągle go zapewnia o swoim wsparciu. On mi tłumaczy, że jej mama zawsze była dla niego jak druga mama ( z jego mamą znały się od mlodości wczesnej) a jej córka jak siostra. Boli mnie, że oni wiecznie wiszą na telefonie, wspominają dawne dzieje, teraz się dowiedziałam, że ta córka ma przemawiać w kościele... Jestem zupełnie odstawiona na bok, bo tamta zajęła moje miejsce... Czy tak być powinno i czy zareagować na to?
Obserwuj wątek
    • bulzemba Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 21:35
      jeszcze tylko trzy dni. I zacznie się wrzesień
      • kropkaa Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 21:46
        Tydzień, kochana, tydzień...
        • kropkaa Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 21:47
          Znaczy wrzesień za 3 dni, ale szkoła za tydzień.
    • iwoniaw Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 21:36
      🎼🎵🎶🎵🎶🎵🎶
    • kropkaa Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 21:45
      🎶
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 21:47
        Ostatnio tak tu pogrzebowo.
        • daniela34 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 21:52
          Przybądźcie z nieba na głos naszych modlitw
          Mieszkańcy chwały wszyscy święci Boży
          Z obłoków jasnych zejdźcie aniołowie
          Z rzeszą zbawionych spieszcie na spotkanie…
          • iwoniaw Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:03
            daniela34 napisała:

> Przybądźcie z nieba na głos naszych modlitw
            > Mieszkańcy chwały wszyscy święci Boży
            > Z obłoków jasnych zejdźcie aniołowie
            > Z rzeszą zbawionych spieszcie na spotkanie…

Anielski orszak niech twoj profil przyjmie
            Z czterdziestolatką rodem z Instagrama
            Liczba znajomych na twoim Fejsbuku
            Niech sie pomnoży i nikt nie da bana!
            • daniela34 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:18
              Witaj Królowo Matko Social Mediów
              Życie słodyczy i nadziejo nasza witaj
              Do Ciebie wołamy
              Wygnańcy z Instagrama
              Do Ciebie wzdychamy jęcząc i płacząc
              Na tym łez padole
              Przeto Orędowniczko nasza
              One miłosierne oczy Twoje na nas zwróć
              A profil czterdziestolatki na fejsbuniu
              Po tym wygnaniu nam okaż
              Oooo z lajkami
              Oooo z serduszkami
              Ooooo z uśmiechami
              Pod tymi zdjeciami
              • annaboleyn Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 00:33
                Swoją barkęęęęę!!!
                Oj, przepraszam, wypsnęło mi się.
                • daniela34 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 08:05
                  😁😁😁
          • beneficia Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:06
            Ty to wymyśliłas na poczekaniu czy to prawdziwa piosenka?
            Bo tak raczej szeroko zakrojona.
            • iwoniaw Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:11
              beneficia napisała:

> Ty to wymyśliłas na poczekaniu czy to prawdziwa piosenka?
              > Bo tak raczej szeroko zakrojona.

Nie no, Daniela zacytowala prawdziwy początek "anielskiego orszaku" śpiewanego na pogrzebach, a ja dalsze wersy skastomizowalam dla konkretnego przypadku
            • piabodensteinweinsberg [...] 28.08.23, 22:20
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • beneficia Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:26
                No nie znam pogrzebowych pieśni, co poradzę.
                • iwoniaw Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:27
                  beneficia napisała:

> No nie znam pogrzebowych pieśni, co poradzę.

Dlatego napisalam Ci wyjaśnienie, nie ma obowiązku znać przecież
    • kk345 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 21:58
      Ale przyznajcie, że zazdrość o żałobę partnera jest nośna i temat ma potencjał. Proponuję podwątek:" w co autorka powinna się ubrać na pogrzeb żeby zakasować tę sukę, która pociesza misia"
      • daniela34 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:01
        W tiulową spódnicę, ramoneskę i baleriny rzecz jasna!
        • angazetka Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:04
          Ale czy czarne?
          • iwoniaw Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:09
            angazetka napisała:

> Ale czy czarne?
            >

Nie, w przypadku omawiania strojów na pogrzeb obowiązkowo musi pojawić się motyw " w szafie mam tylko wsciekle rózowe stringi z piórami w tyłku, nie bede na jeden raz bez sensu kupowac ciotkowatych ciuchów, a w ogóle nie mam kija w dudzie, wy hipokrytki, liczy sie to, co w sercu"
            • panna.nasturcja Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 00:37
              I tylko sportowe buty!
          • daniela34 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:14
            Czarne, czarne. Ale jakie paznokcie? Oto jest pytanie. Ściągać hybrydę?
            • piabodensteinweinsberg Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:20
              daniela34 napisała:

> Czarne, czarne. Ale jakie paznokcie? Oto jest pytanie. Ściągać hybrydę?

Wstydź się, mecenasko. Nie jesteś na bieżąco, tylko czerwień się liczy, ona jest seksowna!!!!!
              • daniela34 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:24
                No wiem, wiem. Ostatnio też byla czerwona hybryda.
            • bei Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 10:24
              Rękawiczki wystarczą
              • anilorak174 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 12:09
                Ale w sensie, że tylko rekawiczki założyć i nic poza tym?
                • efka_454 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 12:34
                  Jak rękawiczki to i kapelusz obowiązkowo.
          • beneficia Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:23
            Wszystko czarne 🥷
        • malwanika Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 12:18
          daniela34 napisała:

> W tiulową spódnicę, ramoneskę i baleriny rzecz jasna!

"Ciulową" się pisze.
          Ukradzione o Neonówki...😁
      • annaboleyn Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 00:39
        W kapelusz i kolumnę z woalką.
    • iwles Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 21:59

Do brzegu, do brzegu...
      • daniela34 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:01
        We are sailing, we are sailing
        • piabodensteinweinsberg Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:10
          daniela34 napisała:

> We are sailing, we are sailing

Adwokatka a całe dnie siedzi na forum, pewnie klientów nie masz wcale hehehehe.
          • daniela34 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:13
            Wcale. Ale w czym problem? Jestem utrzymanką. Leżę i pachnę 🤷‍♀️ aktualnie cytryną
            • piabodensteinweinsberg Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:19
              daniela34 napisała:

> Wcale. Ale w czym problem? Jestem utrzymanką. Leżę i pachnę 🤷‍♀️ aktualnie cyt
              > ryną

To tak jak ja. Mój chłop jest milionerem. I dlatego się boję, aby mi nikt nie odebrał.
              • iwles Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:21

Twoje dni są policzone.
                • rosapulchra-0 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 13:17
                  iwles napisała:

>
                  > Twoje dni są policzone.
                  >
                  >
                  >
                  🤣🤣🤣🤣
            • abidja Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:19
              daniela34 napisała:

> Wcale. Ale w czym problem? Jestem utrzymanką. Leżę i pachnę 🤷‍♀️ aktualnie cyt
              > ryną

Zauwaz,ze uzyl feminatiwow. Nazwal cie adwokatka.
              Wiatr zmian. Nawet u upierdliwca.
              • daniela34 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:25
                Gdy wieje wiatr historii,
                ludziom jak pięknym ptakom
                rosną skrzydła...
                • annaboleyn Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 00:36
                  Natomiast
                  mnożą się nicki
                  eee
                  tym drugim.
                  • piabodensteinweinsberg Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 11:42
                    annaboleyn napisała:

> Natomiast
                    > mnożą się nicki
                    > eee
                    > tym drugim.

To prawda!!!!
                    Całkiem tak jak Tobie suki z godzin, grazyny, jahelena, helka.na.zakrecie, irenka.kwitek itd itd hahahahahaha.
                    • daniela34 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 12:12
                      Zapomniałaś jeszcze o danieli34 i fragile. Oraz chyba w pewnym momencie również Snake. Na pewno primula i panna nasturcja. Jako jeden z tych nicków czuję się głęboko urażona pominięciem.
                      • annaboleyn Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 12:17
                        Ja jako wszystkie!
                        • 1matka-polka Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 12:19
                          I jaja kobyły.
                          • daniela34 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 12:22
                            Szablista!
    • trampki-w-kwiatki Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:27
      Reaguj! Lada chwila okaże się, że oni od dawna mają wspólne dziecko, dorosłą już córkę, która po pogrzebie zakocha się w waszym synu i wtedy dopiero historia nabierze rumieńców!
    • pytajacakinga Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 28.08.23, 22:33
      Poczekaj do końca pogrzebu a jak dzień po pogrzebie bedziesz czuła się z, rum źle zrób dzihad
      • ewa_2009 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 00:14
        ma wypić ten rum następnego dnia?
        • annaboleyn Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 00:40
          Na umrzyka skrzyni? (Too soon?)
          • szarmszejk123 Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 07:14
            🤣
    • panna.nasturcja Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 00:35
      To naturalne, że człowiek ma potrzebę dzielenia żałoby i żalu po śmierci bliskiej osoby z tymi, którzy tę osobę także znali, kochali, dla których była ważna.
      Natomiast kwestia pogrzebu już mnie dziwi, to bym uzgadniała z mężem/partnerem.
      Co innego gdyby ustalał to z ojcem, to oczywiste, ale z przyjaciółką matki?
      • piabodensteinweinsberg Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 11:36
        panna.nasturcja napisała:

> To naturalne, że człowiek ma potrzebę dzielenia żałoby i żalu po śmierci bliski
        > ej osoby z tymi, którzy tę osobę także znali, kochali, dla których była ważna.
        > Natomiast kwestia pogrzebu już mnie dziwi, to bym uzgadniała z mężem/partnerem.
        > Co innego gdyby ustalał to z ojcem, to oczywiste, ale z przyjaciółką matki?

Ojciec zostawił jego z mamą, gdy mój partner miał 9 lat i całkowicie zniknął z ich życia.
      • tt-tka Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 13:01
        Dzizas, wzielas ten watek serio ???

panna.nasturcja napisała:

> To naturalne, że człowiek ma potrzebę dzielenia żałoby i żalu po śmierci bliski
        > ej osoby z tymi, którzy tę osobę także znali, kochali, dla których była ważna.
        > Natomiast kwestia pogrzebu już mnie dziwi, to bym uzgadniała z mężem/partnerem.

Byc moze twoj partner przynajmniej wyslawia sie gramatycznie, w przeciwienstwie do watkodajki...

> Co innego gdyby ustalał to z ojcem, to oczywiste, ale z przyjaciółką matki?

Przyjaciolka matki byla dla niego "jak druga matka", a jej corka "jak siostra". Z najblizszymi sobie ustala, co cie dziwi ?
    • makurokurosek Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 09:34
      Skoro wysiadasz po trzech dniach to co tu mówić o okresie żałoby.
      Powinnaś mocno zastanowić się nad fundamentem waszego związku, najwidoczniej brak w nim zaufania. Wątpię aby osoba mająca choć poprawne stosunki z rodzicami, w okresie żałoby myślała o skoku w bok.
      Jeżeli już po trzech dniach masz dosyć to jak zamierzasz przetrwać okres żałoby partnera. Żałoba składa się z kilku etapów nie wiesz jak długi i jak intensywny będzie każdy z nich.
      Zastanów się nad sobą.
    • katriel Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 10:09
      To dlatego, że jesteś partnerką, a nie żoną. Trzeba było wyjść za misia za mąż, to byś miała teraz zagwarantowane szacowne miejsce synowej zmarłej, mogłabyś na wieńcu napisać "Kochanej mamusi", przed pogrzebem poprowadzić różaniec i nikt by cię na bok nie odstawiał. Chciało się żyć na kocią łapę, to teraz nie jesteś w ogóle członkiem rodziny i w sprawie pogrzebu nie masz nic do powiedzenia.
    • basiastel Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 12:33
      Nie jesteś bliską mamy Twojego partnera, więc i Twoje przemawianie byłoby dziwne. Ta przemawiająca kobieta nie zabiera Twojego miejsca.
    • basiastel Re: Śmierć teściowej a przyjaciółka partnera 29.08.23, 13:47
      Na pogrzebach często przemawiają osoby, które mają na temat zmarłego coś szczególnego do powiedzenia i nie oznacza to, że zajmują czyjeś miejsce. Jesteś zazdrośnicą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka