Dodaj do ulubionych

Świetny seks

04.09.23, 22:30
Wspominki z wątku rikiego zainspirowały mnie do pogrzebania we własnych erotycznych doświadczeniach i myślę nad tym, co powodowało, że seks z tym akurat człowiekiem był świetny.

U mnie z jedną i tą samą osobą raz bywało super, a raz przeciętnie. Kluczowe dla mnie to dać się oderwać od rzeczywistości. Ale gdybym miała powiedzieć, jak doprowadzić do tego stanu - to nie wiem.

W Waszych historiach przewijał się często świetny seks, stąd ciekawa jestem jak to jest z tym u Was? Co sprawiało, że było świetnie? Da się w ogóle wyróżnić jakiś czynnik czy tak jak u mnie - chodzi głównie o przełączenie jakiegoś trybika w głowie z trybu "normalne życie" na "eksploracja kosmosu" tongue_out

Moze mnie zainspirujecie czyms, bo doszłam do smutnego wniosku że stosunkowo rzadko mi się zdarzało takie przełączenie
Obserwuj wątek
    • ggrr.ruu Re: Świetny seks 04.09.23, 22:34
      Zbieżne upodobania, temperamenty i "to coś", okoliczności zewnętrzne zupełnie bez znaczenia, chodzi o właściwą osobę we właściwym miejscu smile
      • borsuczyca.klusek Re: Świetny seks 04.09.23, 22:50
        Jak o seksie to gruu od razu pierwsza 🙄😉
        • ggrr.ruu Re: Świetny seks 04.09.23, 22:53
          Szykuję się na tę imprezę na którą mi Riki kazał dużo gumek wziąć to temat idealny 😁
          Lepiej dawaj coś o życiu seksualnym borsuków lepiej
          • taniarada Re: Świetny seks 05.09.23, 12:12
            ggrr.ruu napisała:

> Szykuję się na tę imprezę na którą mi Riki kazał dużo gumek wziąć to temat idea
            > lny 😁
            > Lepiej dawaj coś o życiu seksualnym borsuków lepiej
            A jakby Ci kazał zupełne odwrotnego .A co to Riki jakiś guru od seksu ?
            • manon.lescaut4 Re: Świetny seks 05.09.23, 12:23
              No wiesz, prędzej on niż ty…
        • ggrr.ruu Re: OT Borsuczyca dla Ciebie 05.09.23, 21:47
          Specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcie. Przedstawiam Ci Borsuka - Nowy Pływający Bojowy Wóz Piechoty
    • alicia033 Re: Świetny seks 04.09.23, 22:46
      cyfrowe-maslo napisała:

> Co sprawiało, że było świetnie?

znajomość własnego ciała, żadne tam odrywanie się od rzeczywistości.
      • cyfrowe-maslo Re: Świetny seks 05.09.23, 06:23
        Myślę, że własne ciało znam bardzo dobrze i na poziomie ciała jestem za każdym właściwie razem usatysfakcjonowana. Ale to jeszcze za mało jak dla mnie na świetny seks
        • awf-33 Re: Świetny seks 05.09.23, 09:52
          cyfrowe-maslo napisała:

> Myślę, że własne ciało znam bardzo dobrze i na poziomie ciała jestem za każdym
          > właściwie razem usatysfakcjonowana. Ale to jeszcze za mało jak dla mnie na świe
          > tny seks

O to, to.
        • alicia033 Re: Świetny seks 05.09.23, 10:08
          cyfrowe-maslo napisała:
          Ale to jeszcze za mało jak dla mnie na świe
          > tny seks

W takim razie wyrazy współczucia dla partnera, że orgazm to dla ciebie za mało.
          • figa_z_makiem99 Re: Świetny seks 05.09.23, 10:57
            Jednym wystarczy do szczęścia, innym nie, samo życie. Ludzie, którzy mają mniejsze oczekiwania mają łatwiej.
          • maslova Re: Świetny seks 05.09.23, 12:19
            > W takim razie wyrazy współczucia dla partnera, że orgazm to dla ciebie za mało.

Do przeżycia orgazmu nie potrzebny jest partner. I dlatego w dobrym seksie chodzi o coś więcej, niż tylko szczytowanie.
            • figa_z_makiem99 Re: Świetny seks 05.09.23, 12:33
              Właśnie.
            • alicia033 Re: Świetny seks 05.09.23, 12:36
              maslova napisała:

> Do przeżycia orgazmu nie potrzebny jest partner.

ja gdzieś napisałam, że jest?

> I dlatego w dobrym seksie chodzi o coś więcej, niż tylko szczytowanie.

pozostanę jednak przy pełnym zadowoleniu z regularnych orgazmów, niż waszym nieustającym poszukiwaniu świętego Graala w seksie.
              • figa_z_makiem99 Re: Świetny seks 05.09.23, 12:41
                Gdybyś kiedyś trafiła na świętego Graala, wiedziałabyś o tym smile Jednak sam święty Graal życia nie zapełni. Żyć, to znaczy dokonywać wyboru i ludzie mają różne priorytety.
                • alicia033 Re: Świetny seks 05.09.23, 15:39
                  figa_z_makiem99 napisała:

> Gdybyś kiedyś trafiła na świętego Graala, wiedziałabyś o tym smile

a po kiego mi on? Ja króliczkawink wolę złapać, niż gonić za ułudą.

> Jednak sam święty Graal życia nie zapełni. Żyć, to znaczy dokonywać wyboru i ludzie mają ró
                  > żne priorytety.

Uff, jak to dobrze, że w przeciwieństwie do ciebie nie musiałam dokonywać tego okrutnego wyboru: świetny seks lub, yyyy, inne priorytety.
                  • figa_z_makiem99 Re: Świetny seks 05.09.23, 15:46
                    Śmiem twierdzić, że wzięłaś co było po twoich wywodach. Niektórzy mają w czym wybierać. Nie wiem dlaczego tak się rzucasz w tym wątku. Masz jakieś braki?
              • maslova Re: Świetny seks 05.09.23, 12:45
                > pozostanę jednak przy pełnym zadowoleniu z regularnych orgazmów, niż waszym nieustającym poszukiwaniu świętego Graala w seksie.

No akurat ja tego Graala znalazłam ponad 20 lat temu, więc nie mam potrzeby szukać.
                • alicia033 Re: Świetny seks 05.09.23, 15:45
                  maslova napisała:

> No akurat ja tego Graala znalazłam ponad 20 lat temu, więc nie mam potrzeby szukać.

to o co chodzi w tym dobrym seksie?
          • m_incubo Re: Świetny seks 05.09.23, 14:42
            Wyrazy współczucia dla twojego, skoro dla ciebie orgazm to już świetny seks big_grin
            • alicia033 Re: Świetny seks 05.09.23, 14:46
              m_incubo napisała:

> Wyrazy współczucia dla twojego, skoro dla ciebie orgazm to już świetny seks big_grin
              >

To jest tak durne, co napisałaś, incubo, że trafiasz do mojej sygnaturki!
              • figa_z_makiem99 Re: Świetny seks 05.09.23, 15:10
                To wcale nie jest durne. Dla mnie też orgazm nie oznacza świetnego seksu.
                • alicia033 Re: Świetny seks 05.09.23, 15:33
                  figa_z_makiem99 napisała:

> To wcale nie jest durne. Dla mnie też orgazm nie oznacza świetnego seksu.

I za to właśnie uwielbiam ematki!
                  Tu nawet orgazm nie jest dość dobry!
              • m_incubo Re: Świetny seks 05.09.23, 15:19
                Ups. To miał być w sumie żart, ale widzę, że rzeczywistość jest dużo śmieszniejsza.
                Wyrazy współczucia nadal aktualne big_grin
                • simply_z Re: Świetny seks 05.09.23, 15:21
                  hahaha fakt
                • alicia033 Re: Świetny seks 05.09.23, 15:34
                  m_incubo napisała:

> Ups. To miał być w sumie żart,

taaaaa...
          • azalee Re: Świetny seks 05.09.23, 15:37
            alicia033 napisała:

> W takim razie wyrazy współczucia dla partnera, że orgazm to dla ciebie za mało.

Wiesz, orgazm sobie sama potrafie zapewnic, od dobrego kochanka jednak spodziewam sie czegos wiecej.
            • alicia033 Re: Świetny seks 05.09.23, 15:43
              azalee napisał(a):

> Wiesz, orgazm sobie sama potrafie zapewnic, od dobrego kochanka jednak spodziew
              > am sie czegos wiecej.

Znaczy czego?
              Bo najwyraźniej przegapiłam jakąś rewolucję w seksuologii i okazuje się, że orgazm to za mało i coś tracę...
              • figa_z_makiem99 Re: Świetny seks 05.09.23, 15:50
                Bywają też różne orgazmy. Orgazm mogę sprawić sobie sama, mogę też mieć z wieloma mężczyznami. Święty Graal był jeden i nic go nie przebiło.
              • figa_z_makiem99 Re: Świetny seks 05.09.23, 15:55
                Bywają związki powierzchowne i wielowymiarowe, porozumienie na wielu płaszczyznach, plus ogromna chemia. I tego nie da się porównać z niczym innym.
    • frntta666 Re: Świetny seks 04.09.23, 22:53
      Chemia tak zwana to podstawa. A na nia sie sklada tez (jesli nie glownie) wyglad partnera. Potem: legalne i nielegalne substancje. Plus czasem jakas drama emocjonalna- seks na rozstanie, seks na pogodzenie sie. No i nowosci. To tak na szybko wink
      • cyfrowe-maslo Re: Świetny seks 05.09.23, 06:29
        O właśnie, te emocje! Seks jako przewidywalny element codzienności jest dla mnie zwykle średnio ekscytujący. No ale nie można się w kółko godzić i rozstawać 🙄
        • frntta666 Re: Świetny seks 05.09.23, 08:52
          Piateczka wink No nie mozna- w kazdym razie, nie z tym samym facetem- bo i to sie znudzi big_grin
        • figa_z_makiem99 Re: Świetny seks 05.09.23, 09:39
          Podpisuję się.
      • manon.lescaut4 Re: Świetny seks 05.09.23, 12:27
        Zgadzam się. Odejme tylko substancje, bo na starość przestały mnie one pociągać zupełnie a i nigdy wielka fanka nie byłam. Ale wszystkie inne części składowe jak najbardziej.
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Świetny seks 05.09.23, 00:00
      Jestem dlugodystansowcem, jak pan nie wytrzymuje 30 minut we wzwodzie i nie ma krotkiego czasu refrakcji to nie będzie fajnego seksu dla mnie.
      • taniarada Re: Świetny seks 05.09.23, 12:15
        hermenegilda_zenia_is_back napisała:

> Jestem dlugodystansowcem, jak pan nie wytrzymuje 30 minut we wzwodzie i nie ma
        > krotkiego czasu refrakcji to nie będzie fajnego seksu dla mnie.
        Czy do tego musi być wzwód 30 minut czy inne techniki tego .Musisz bardziej dogłębnie ? Widoczne małą masz praktykę w tym temacie .
        • figa_z_makiem99 Re: Świetny seks 05.09.23, 12:34
          Może właśnie ma dużą i wie co lubi?
        • hermenegilda_zenia_is_back Re: Świetny seks 05.09.23, 14:39
          Chłopku nie teoretyzuj na tematy o których nie masz pojęcia, bo jesteś ostatnia osoba która wyciągnie ode mnie szczegóły
    • ayelen40 Re: Świetny seks 05.09.23, 08:58
      Jeśli facet się skupiał bardziej ma mnie niż na sobie.
    • eagle.eagle Re: Świetny seks 05.09.23, 09:35
      Zamykam oczy i mnie nie ma, mój mózg jest skupiony na dotyku, przyjemnościach. Tak było kiedyś. Teraz mogę mieć otwarte oczy, i odpływać.
      Wydaje mi się że w momencie kiedy człowiek przestaje się wstydzić że uprawia seks, że ma grube uda, i kiedy przestaje się kontrolować. Przede wszystkim, że pozwala sobie aby podniecało go to, co logicznie myśląc, niemożliwe jest aby podniecało - to wtedy jest odlot.
      Ostatnio, dzień po masażu tantrycznym, który sam w sobie nie był niczym ach i och, miałam takie niesamowite odczucie w czasie zbliżenia. Było dużo bardziej nieziemskie niż zazwyczaj. Nie wiem czy miał na to wpływ czy tylko zbieg okoliczności.
      • frntta666 Re: Świetny seks 05.09.23, 09:49
        Cos w tym jest.
    • klaramara33 Re: Świetny seks 05.09.23, 10:44
      Dużo to co przed , atmosfera, pieszczoty, pocałunki, co w trakcie to wzajemne nastawienie na dawanie przyjemności, i to co po ważna też jest czułość, rozmowa, żarty Ta całość sprawia, że określam świetnym seksem.
    • thank_you Re: Świetny seks 05.09.23, 11:53
      Po sporej ilości przemłóconych egzemplarzy: miłość w połączeniu z pociągiem seksualnym. Mąż mega mnie kręci, nawet gdy mnie wk…, to wystarczy, że pojawi się w pobliżu, czuję jego zapach/on w przelocie mnie dotknie i mam już ochotę, a ochota = spełnienie. No i ja wolę kilka razy, byle krotko niż długi seks, który mnie nuży. Jestem gorącokrwista i chcę tu i teraz i wrócić do swoich spraw. Poza tym nie ma miedzy nami tabu i to jest świetne.
    • alexa0011 Re: Świetny seks 05.09.23, 11:59
      Pociąg do partnera, mimo wszystko. Zawsze lepszy "gorszy" seks z nim niż fikołki z obcym. A jak jest zaangażowany ma maksa, całujący i pieszczacy , a to się czuje, to bomba. I gruby penis..
      • eagle.eagle Re: Świetny seks 05.09.23, 12:15
        Ja lubię fikołki z obcymi, wtedy działa wyobraźnia, a tą mam bujną i w większości przypadków jest super. Za to drugi lub trzeci seks z kimś takim to już nudy, przynajmniej w 90 %.
        • alexa0011 Re: Świetny seks 05.09.23, 12:56
          No dokładnie. Raz, starczy.
    • bywalec.hoteli Re: Świetny seks 05.09.23, 12:15
      Jak śpiewał Dżem "W życiu piękne są tylko chwile" smile
    • simply_z Re: Świetny seks 05.09.23, 12:56
      Atrakcyjnosc fizyczna, musi mi sie po prostu podobac i nawet jesli jest niesamowicie zabawny, inteligentny i po prostu uroczy, to jesli fizycznie mnie nie kreci...nic z tego nie bedzie. Na kolejnym miejscu chemia i to magiczne cos.
    • trampki-w-kwiatki Re: Świetny seks 05.09.23, 20:33
      Trudno to zdefiniować. Wiele elementów musi zagrać jednocześnie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka