Dodaj do ulubionych

Maść na blizny

14.09.23, 09:14
Może ktoś poleci jakiś dobry krem na blizny potrądzikowe. Czy takie kremy sprawuje się po zaleceniu trądziku czy w trakcie? U nas wygląda to tak że cały czas stosowana jest maść na trądzik i nie wiem czy już teraz można równolegle smarować preparatem na blizny ?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Maść na blizny 14.09.23, 09:28
      No zależy jak reagujesz, ale jeśli masz trądzik to zapewne wiesz że masa kremów pogarsza sprawę. Nikt Ci nie powie czy akurat u Ciebie da radę jednocześnie.
      • kasiaasia1 Re: Maść na blizny 14.09.23, 09:41
        No właśnie nie wiedziałam czy tylko u córki tak jest że im więcej dba, kremuje to czasami wychodzi gorzej niż gdy nic nie robi 😕 ale też nie chcę tego zaniedbać
        • eagle.eagle Re: Maść na blizny 14.09.23, 09:44
          Ja tak mam. Jedynie dzięki pigułkom anty mogę sobie pozwolić na smarowanie się kremami. Jak ich nie biorę syfi mnie strasznie a każdy krem to potęguje.
        • 35wcieniu Re: Maść na blizny 14.09.23, 09:44
          To nie jest kwestia "im więcej" tylko kwestia tego czego się używa i co służy - lub nie. A do tego się dochodzi metodą prób i błędów.
          • mayers Re: Maść na blizny 14.09.23, 09:53
            Dokładnie. Z trądzikiem mecze się już prawie 20 lat. Metoda prób i błędów doszłam, co moja skóra lubi, a czego nie lubi. U mnie sprawdzają się kosmetyki naturalne (kremy), retinol(jesień, zima), kwas glikolowy (tonik) ale też trzeba uważać, bo w jednej serii kosmetyków są i buble i świetne produkty. Warto też zadbać o dietę i uzupełniać witaminy z grupy b, cynk, selen, kwasy omega 3i6.
            • eagle.eagle Re: Maść na blizny 14.09.23, 10:08
              20 lat się męczysz i uważasz za sukces że już wiesz, ale i tak zdarzają się wpadki, co twoja skóra lubi a czego nie ?
              • 35wcieniu Re: Maść na blizny 14.09.23, 10:12
                Napisała że uważa za sukces?
                Napisała do czego doszła. I tak, niektórym zbadanie tego tematu zajmie lata, bo wiele kuracji/leków/preparatów wymaga miesięcy stosowania żeby zobaczyć efekty.
              • mayers Re: Maść na blizny 14.09.23, 10:21
                Oczywiście, że to sukces! Twarz wyglada normalnie, nie ma blizn, ropnych i podskórnych wulkanów, zaskórników, pory są zwężone. Natomiast jak każdy, czasem mam ochotę wypróbować coś nowego i tutaj już bywa różnie, czasem coś co się sprawdzało, przestaje działać i trzeba szukać zamiennika (zmienia się skład). Walka z trądzikiem jest żmudna, czasem tylko maskuje się objawy, bo nie jesteśmy w stanie usunąć czynników wywołujących jak stres, hormony, genetyka itp. Mam tłustą skórę twarzy, przetłuszczające się w tempie ekspresowym włosy, nadmiernie się pocę, leczę się na pcos i tak to właśnie wygląda
      • eagle.eagle Re: Maść na blizny 14.09.23, 10:13
        A próbowała na noc jakiś niekomedogennego oleju ?
        Mnie to zawsze zwala nóg, smaruję moją tłustą cerę olejem i nie budzę się w pryszczach tylko super miękką skórą.
    • berdebul Re: Maść na blizny 14.09.23, 09:53
      Kwasy, albo laser jeżeli blizny są przyczyną dyskomfortu. A najlepiej dobry kosmetolog.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka