Dodaj do ulubionych

Wątek na piatek

• mysiulek08 Re: Wątek na piatek 15.09.23, 16:32
      wiosna sie powoli ujawnia, ale nadal leje i wieje, tyle, ze cieplej jest
      o formie wspominac nie bede, moze za pol roku tongue_out
      zadnych ciuchow nie kupowalam
      wody nie ma, pompa gdzies po drodze padla i probuja naprawiac (wg maila) wiec z gotowaniem kiepsko ale jest tarta ze szparagami z wczoraj smile wprawdzie tylko dwie porcje ale dla siebie zgriluje lososia smile
      • piataziuta Re: Wątek na piatek 15.09.23, 19:07
        Ładna tarta.
        Jakie to ciasto?
        Półkruche?
        • mysiulek08 Re: Wątek na piatek 15.09.23, 19:44
          kruche, z jajkiem i maslem a sekret tkwi w formie do tarty 🤣🤣
          • kropkaa Re: Wątek na piatek 16.09.23, 12:59
            mysiulek08 napisała:

> kruche, z jajkiem i maslem a sekret tkwi w formie do tarty 🤣🤣

🤣🤣🤣
    • ekstereso Re: Wątek na piatek 15.09.23, 17:40
      Wraca mój stary problem, czyli dluuuugi dzień w pracy, zero jedzenia i przez ten głód nie poszłam na siłkę. Za to szybko zrobiłam placki z cukinii i łososia, przynajmniej zdrowo. Myślę o tym, żeby wdrożyć dyscyplinę pracową, myślę i myślę i jeszcze nie umiem wdrożyć. Powinnam zaplanować sobie zadań na 30 g na tydzień, ale zawsze wydaje mi się że zrobię szybciej i pracuję bliżej 40,a nie chcę. Mam trudność z powiedzeniem sobie stop. Helpunku. Kupiłam sobie szerokie spodnie z cieniutkiego dżinsu i mokasyny szare hogl i jestem z tego b zadowolona.
      • pade Re: Wątek na piatek 15.09.23, 21:54
        Pokaż spodnie
    • default Re: Wątek na piatek 15.09.23, 17:46
      Wróciłam z pracy (dziś dzień stacjonarny), jestem z psami w lesie. Jak wrócę to przygotuję wstępnie obiad na jutro. Córcia do mnie przyjeżdża, mamy plan iść na naprawdę daleki spacer, w rejony mało jeszcze nam znane.
      • rosapulchra-0 Re: Wątek na piatek 18.09.23, 10:47
        Cudne psiaki smile
        Po takim kopaniu w lesie myjesz je jakoś?
    • dyzurny_troll_forum Re: Wątek na piatek 15.09.23, 17:53
      piataziuta napisała:

> i już zacieram rączki na jesienne pływanko.

w ile czasu płyniesz 1500 metrów?
      • piataziuta Re: Wątek na piatek 15.09.23, 18:38
        Różnie.
        Na bardzo dużej i krótkiej fali potrafię męczyć 1.5 km w 15 min.
        W normalnych warunkach w 45 min robię 12km.
    • aluszka97 Re: Wątek na piatek 15.09.23, 18:31
      Dla mnie takie jedzenie brzmi super! I zazdro wyjazdu, ale tak pozytywnie
      U mnie dziś sushi, sama robię z łososiem pieczonym i warzywami, to dla dzieciaków a dla mnie i męża brązowy ryż z pieczarkami i suszonymi pomidorami, pstrąg pieczony i kalafior pieczony. Z zakupów ostatnio złapałam bezrękawnik długi za tyłek z kapturem i buty na koturnie (nie noszę tego razem, bo nie pasuje) i ogólnie doła mam pracowego, może uda się wdrożyć. Jesień spoko, niech będzie jak chce.
      • piataziuta Re: Wątek na piatek 15.09.23, 18:46
        Po tym "obiedzie" dożarłam ponad pół paczki czipsów, galaretki w czekoladzie, galaretkę z indyka i popiłam sokiem pomidorowym bo nie mogłam się najeść. Białka niby powinno być w tym trochę, a w brzuch wołał, że mało. Nie ma to jak białko odzwierzęce.

• aluszka97 Re: Wątek na piatek 15.09.23, 23:33
          Ja po każdym obiedzie muszę zjeść paczkę orzechów i czekoladę gorzką 🤭nie przyznam, ile tej czekolady🤐
    • homohominilupus Re: Wątek na piatek 15.09.23, 18:34
      Zle wieści dostalam.
      Chu***y taki piątek.
      Nawet napić się nie mogę bo biorę antybiotyk.
      Chyba się za sprzątanie wezmę.
      • piataziuta Re: Wątek na piatek 15.09.23, 18:47
        Co się stało?
        Może kakałko?
        • homohominilupus Re: Wątek na piatek 15.09.23, 19:36
          Ehhh pisać mi się nie chce.
          W ogóle nic mi się nie chce.
          Wina mi się chce.
          • mysiulek08 Re: Wątek na piatek 15.09.23, 19:45
            przy antybiotyku? nie radze
            • piataziuta Re: Wątek na piatek 15.09.23, 19:48
              Dobrze, że nie radzisz, bo gdyby nie to, już by się pewnie pochlała. 🙄
              • mysiulek08 Re: Wątek na piatek 15.09.23, 20:04
                bez mojego radzenia, tez by nie pochlala tongue_out
          • piataziuta Re: Wątek na piatek 15.09.23, 19:45
            proszę czerwone albo białe do wyboru!
            🍷🥂
            • mysiulek08 Re: Wątek na piatek 15.09.23, 20:04
              ziuta, nie namawiaj 🤣
      • primula.alpicola Re: Wątek na piatek 16.09.23, 11:12
        Ooo, współczuję, cokolwiek to jest, niech się poukłada.
        • homohominilupus Re: Wątek na piatek 16.09.23, 14:05
          Dzięki 💜
    • majenkirr Re: Wątek na piatek 15.09.23, 18:54
      Wracam z psami i widzę, ze stary kupił chryzantemy i dynie w brzydkim kolorze sad. Jak co roku zresztà wink.
      • ekstereso Re: Wątek na piatek 15.09.23, 19:15
        łatwa nie jesteś. Takie cudne dynie i kwiatkismile
      • piataziuta Re: Wątek na piatek 15.09.23, 19:46
        chryzantemy złociste, ale przynajmniej nie "w półlitrówce po czystej"
    • piataziuta Re: Wątek na piatek 15.09.23, 18:58
      Zdjęcie sprzed 18, a już dłuuugie cienie.

• igge Re: Wątek na piatek 15.09.23, 20:50
        Boszsze nie zauważyłam, że to rowerowy cień smile.
        Pogoda na rower idealna dziś była. Specjalnie zaparkowałam dalej w lesie, żeby miejsce na auto koleżance zostawić, a ona i tak rowerem przyjechała na kawę i lody z malinami do naszych przyjaciół. Zazdroszczę jejwink bo jutro do Gdańska wyjeżdżają. U nas będą koncerty i teatr zamiast wyjazdów bo małżonek wpada na 1 dzień i jedzie do pracy znowu. Samej nie chce mi się jechać.
        Słucham radiową dwójkę i zbieram się do spania bo wczoraj zarwałam noc.
        Fitness dziś to ganianie po lekarzach, zakupy, psie wybieganie i koniec na tym.
        Taras jesiennie trzeba posprzątać ale odwlekam. Najpierw zjemy pomidorki, potem wyniosę pelargonie i resztę roślin. Małpi gaj za oknem sypialni zaczyna czerwienieć - jesień.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Wątek na piatek 15.09.23, 21:06
      Dobra, oświadczam, że dom ogarnięty, więc można zacząć weekend, a w dodatku byłam na siłowni i spędziłam tam nie jedną a dwie! godziny mojego cennego czasu. Przez godzinę dziesięć pedałowałam na stacjonarnym - wyszły akurat trzy odcinki serialu z Gwiezdnych Wojen i równo 15 kilometrów - i dodałam godzinkę ABT. A teraz kolacyjka i spać, bo jutro wczesna pobudka i w trasę. Takiej prognozy nie mogę zmarnować, zwłaszcza, że coraz szybciej się ściemnia. Jak jutro nie zrobię Wielkiego Pierścienia Południa to... to będę rozczarowana.
    • shmu Re: Wątek na piatek 15.09.23, 23:15
      Dzisiaj po raz pierwszy ćwiczyłam z ciężarkami i mi się podobało smile

Może skorzystam z wątku i zapytam. Używała któraś z Was legginsów z polaru? Są super mięciutkie i miłe, ale zastanawia mnie czy się rozciągają i czy rzeczywiście jest w nich ciepło jak jest wiatr. Z myślą o bieganiu czy chodzeniu po górach.
      • piataziuta Re: Wątek na piatek 16.09.23, 07:09
        No i fajnie!

Polar to dobry materiał ogrzewający. Brałabym do chodzenia po domu, albo pod zimowe spodnie jak się idzie w -30 na spacer. Do biegania nie - chyba, że na wierzchu tego polaru masz jakąś warstwę dodatkową. Mam takie legginsy - na wierzchu normalne, od spodu warstwa ocieplająca.
        • shmu Re: Wątek na piatek 16.09.23, 07:38
          Na zewnątrz maja gładka strukturę. W ogóle to firma athleta, która poleciła tu kiedyś sfonarina - kupiłam od nich wcześniej dwie pary legginsów i są fantastyczne - kieszenie po bokach na komórkę, klucze, dobrze wszystko otulaja i są wysokie na brzuchu. Bardzo dobra jakość. Tutaj mam właśnie wątpliwości, czy będą się dobrze trzymały na pupie podczas biegania, bo nie są aż tak elastyczne i dzięki temu luźniejsze. Nie spadają Ci z pupy?

Jeszcze z ciuszkow, takie buty kupiłam na jesień.
          • piataziuta Re: Wątek na piatek 16.09.23, 09:22
            Moje mają ściągacz w pasie ze sznurkiem - nie spadają.
      • wapaha Re: Wątek na piatek 16.09.23, 08:32
        shmu napisała:

> Dzisiaj po raz pierwszy ćwiczyłam z ciężarkami i mi się podobało smile
        >
        > Może skorzystam z wątku i zapytam. Używała któraś z Was legginsów z polaru? Są
        > super mięciutkie i miłe, ale zastanawia mnie czy się rozciągają i czy rzeczywiś
        > cie jest w nich ciepło jak jest wiatr. Z myślą o bieganiu czy chodzeniu po góra
        > ch.

Nie rozciągają są super . Mam takie z Lidla (crivit) mają ok 7 lat. Biegam w nich w mrozy ,świetnie mi się sprawdziły w niskich temp (-5 -16), idealne na górskie zimowe spacery

Ziuta-wpisze się jak rzeczywistość jakoś zwolni 🤪🤪🤣🤣
      • panna.nasturcja Re: Wątek na piatek 16.09.23, 11:51
        Chodziłam w takich po Bieszczadach w październiku i było super. Oczywiście dopóki nie pada, one ńie lubią być mokre.
    • kura17 Re: Wątek na piatek 16.09.23, 11:12
      u mnie tak sobie, ale sprawilam sobie sukienke "inspirowana" gasienica Olejnik i bardzo sie sobie w niej podobam tongue_out
      dla podratowania wizerunku dodam, ze jest z jedwabiu oraz z vinted ...
      • rosapulchra-0 Re: Wątek na piatek 16.09.23, 12:32
        Bardzo ładnie. Bardzo. Wydaje mi się, że schudłaś i to mocno.
        • kura17 Re: Wątek na piatek 16.09.23, 16:33
          > Wydaje mi się, że schudłaś i to mocno.

niestety nie (slowo honoru), raczej przeciwnie - menopauzalnie nabiera wody i puchne ...
          ... ale ta sukienka rzeczywiscie mnie "wyszczupla"! mimo tych falbanek - zadziwiajace.
          ta sama osoba na vinted ma jeszcze bardzo podobna granatowa ... hmmm ...
          • rosapulchra-0 Re: Wątek na piatek 18.09.23, 10:50
            Na tym zdjęciu wyglądasz jak modelka. Serio. Bardzo ładnie smile
      • aqua48 Re: Wątek na piatek 16.09.23, 16:38
        Kuro schudłaś? Pięknie wyglądasz. Zazdroszczę sukienki!
        • kura17 Re: Wątek na piatek 16.09.23, 17:41
          aqua48 napisała:

> Kuro schudłaś?

odkad mnie widzialas ostatnio wrecz przeciwnie ... (strasznie zatrzymuje wode przez menopauze)
          jednak ta sukienka ma idealny dla mnie fason - sama sobie tez sie w niej szczuplejsza wydaje wink
          zastanawiam sie, czy brac taka granatowa ...

> Pięknie wyglądasz. Zazdroszczę sukienki!

dziekuje kiss
      • 7katipo Re: Wątek na piatek 17.09.23, 09:02
        Ale śliczna z Ciebie 🐔! 😍
    • daniela34 Re: Wątek na piatek 16.09.23, 11:38
      Piątek już minął. Mamy sobotę. Stół już nakryty
      • panna.nasturcja Re: Wątek na piatek 16.09.23, 11:53
        A co za ciasteczka w bombonierach? Wyglądaja na coś z pistacjami?
        • daniela34 Re: Wątek na piatek 16.09.23, 12:19
          Tak. Potrójnie pistacjowe: pistacjowe ciasto, pistacjowy krem i pistacjowe lukier.
          • panna.nasturcja Re: Wątek na piatek 16.09.23, 13:00
            Mrruuuu smile
      • rzepicha-piastowa Re: Wątek na piatek 16.09.23, 19:53
        Ale piekny stol i cudne ciasteczka!
    • rosapulchra-0 Re: Wątek na piatek 16.09.23, 12:30
      Moja mama przyleciała do UK. Koniecznie muszę ją zabrać do lekarza, bo zdecydowanie pamięć jej się pogorszyła. Pogorszyły się jej też stosunki z najukochańszą wnuczką, więc cierpi z tego powodu i jest monotematyczna. Poza mnie czeka jesienny przegląd, więc po staremu. Forma, owszem, poprawiła się, bo samodzielnie już chodzę, ale o fitnessie nie ma mowy. A o outfit faktycznie muszę zadbać i dokupić kilka nowych ciuchów. Ale mam czas.
      Nie gotuję, stanie w kuchni mnie męczy. Po prostu. Dziś moja mama gotuje. Ja się wolę nie zbliżać do jedzenia, bo cukier mi rośnie od samego zapachu uncertain
      • panna.nasturcja Re: Wątek na piatek 16.09.23, 13:02
        Jesteś poważnie chora, ledwo po operacji, milion innych chorób, ale po wstawieniu protezy perspektywy się poprawiły więc sprowadziłaś sobie do domu osobę, która jest odpowiedzialna za zniszczenie Ci kawału życia ze skutkami na zawsze. Po co sobie to robisz?
        • rosapulchra-0 Re: Wątek na piatek 18.09.23, 11:00
          Nikogo nie sprowadziłam. Spokojnie, to był planowany przyjazd, bo ma zaplanowaną wycieczkę po lekarzach. Trochę się tylko plany zmieniły, bo miała mieszkać u mojej najstarszej. Na razie jest u mnie od piątku, w sobotę ją jakieś choróbsko rozłożyło, więc leży cały czas, bo słabo się czuje, ma cały czas 37,5 temp., kaszle i narzeka, że ją wszystkie kości bolą. Na jutro ma zaplanowaną wizytę u lekarza, więc stwierdziła, że poczeka do tej wizyty, choć proponowałam jej, żebyśmy pojechały do walking centre, ale nie chce. Jesli tylko się lepiej poczuje, to pojedzie do najmłodszej na kilka dni, a potem do średniej. W każdym domu czeka na nią pokój w pełni wyposażony i z wygodnym łóżkiem. To nie jest tak, że tylko ja się nią zajmuję. Moje córki w tej kwestii są bardzo pomocne.
    • 7katipo Re: Wątek na piatek 16.09.23, 20:00
      U mnie kanalizację podłączono; nie muszę już szamba pilnować.
      Ot, takie małe radości człowieka wioskowego 😛
      • livia.kalina Re: Wątek na piatek 16.09.23, 22:05
        O, i to jest powód do radości! Gratulacjesmile

>Ot, takie małe radości człowieka wioskowego

w Poznaniu nawet nie wszędzie kanalizacjasmile
        • rosapulchra-0 Re: Wątek na piatek 18.09.23, 11:01
          W Warszawie też smile
    • andallthat_jazz Re: Wątek na piatek 16.09.23, 20:30
      Hej Ziuta,
      Ad.1. Mam lekki zjazd psychiczny. Zapoznalam sie z planem zajec na pierwszy miesiac oraz z terminami egzaminow i chociaz liczylam sie, ze beda cisnac w szkole, to lekko sie przerazilam. 🙄 Mam nadzieje, ze to tylko takie wrazenie na poczatku. I dola mam, bo juz odczuwam fantomowe bole po terapeucie. Planowalismy sie wkrotce spotkac, ale juz wiem ze duda blada i moze w przyszlym roku. 🤦‍♀️ Tez sie musze przyzwyczaic do tego stanu rzeczy. Wlosy farbnelam na zimny blond i wyszedl srednio zimny, ale calkiem fajny. 🙂
      Ad.2. To co powyzej. Raczej nie bede miala czasu w dude sie podrapac. Ale jesien lubie i ciesze sie, ze te durne upaly sie skonczyly.
      Ad.3. Mimo sollennych obietnic sama przed soba nadal lezy i kwiczy. Jutro ide do klubu i juz mam mine jak na sciecie.
      Ad.4. Dzisiaj jestem lumpiara. Spodnie z bawelny, lniana marynara, bluzka "na naramkach". Obecnie reformy i rozlazla bluzka.
      Ad.5. Nic, bylam z przyjaciolka w knajpce. Dobry losos z warzywami.
      Fotka nie dotyczy zadnego z powyzszych tematow, ale ostatnio sfocilam rzezbe musztardy.
      • borsuczyca.klusek Re: Wątek na piatek 16.09.23, 20:47
        Musztarda w tubce? 🤔
        • andallthat_jazz Re: Wątek na piatek 16.09.23, 21:08
          To najbardziej znana w Austrii.
          • andallthat_jazz Re: Wątek na piatek 16.09.23, 21:10
            Za szybko wyslalam. Tak wyglada oryginalna i najbardziej popularna musztarda w Austrii, to powyzej to wizja artysty.
        • kura17 Re: Wątek na piatek 16.09.23, 21:36
          w niemczech tez jest sporo musztard w tubkach
    • livia.kalina Re: Wątek na piatek 16.09.23, 22:03
      Jesień póki co, jak lato! I pięknasmile
      • homohominilupus Re: Wątek na piatek 16.09.23, 23:11
        Jakie śliczne zdjęcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka