kasiaasia1 24.09.23, 19:59 Jak najlepiej usunąć włoski na twarzy? Może ktoś poleci jakaś skuteczną maseczkę czy wosk? Myślałam o maszynce do golenia ale nie wiem czy nie odrosną mocniejsze 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akseinga1975 Re: Włoski na twarzy 24.09.23, 20:12 Tylko u kosmetyczki. Maszynka NIE. Ja tez mam, ale mnie nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Włoski na twarzy 24.09.23, 21:38 Ale czarne te włoski czy po prostu meszek? Po gorące wiadomo, odrosną szybko i jeszcze grubsze. Są kremy wybielające. Albo laser jeśli ciemne. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Włoski na twarzy 24.09.23, 22:15 ja mam meszek (ktoś nie ma?), którego nie widac i z którego nie bardzo zdawałam sobie sprawę. Dopóki nie postanowiłam zrobic sobie peelingu cukrowego, czy tam miodowego, czy jedno w drugim, juz nie pamiętam. Żesz qrna...pierwszy i ostatni raz to było. To ja już wolę meszek niż ten ból. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Włoski na twarzy 24.09.23, 22:45 taaa, mówisz, że wystarczyłoby ogolić parę razy włosy, żeby mieć szybko grube i mocne? Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Włoski na twarzy 24.09.23, 21:43 Jak jakieś pojedyncze to najlepiej pęsetą, są też plastry na wąsik albo takie kremy do depilacji które się usuwa szpatułką. I warto sprawdzić hormony. U mnie one powodowały takie problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Włoski na twarzy 24.09.23, 22:34 Nie, nie odrosną mocniejsze. Jeśli to meszek - trymer do twarzy albo maszynka są całkowicie ok. Ja czasem pozbywam się meszku nitkowaniem u kosmetyczki, albo gole trymerem do brwi, takim azjatyckim - wygląda to jak maleńki nożyk. Odrasta mięciutki i jasny, taki sam. Po nitkowaniu znacznie wolniej. Nie polecam do twarzy kremów do depliacji, bo generalnie mogą bardzo podrażniać, na twarzy to wręcz masakrę zrobić. Najlepiej zapewne laser, bo najdłużej trwający efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Włoski na twarzy 24.09.23, 22:51 Laser. Nie miałam widocznych, ale koleżanka z pracy ma, strasznie to postarza - poszłam więc na laser, co by nie wyglądać podstarzale. Od razu -5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Włoski na twarzy 25.09.23, 10:41 Laser to chyba jak ma się czarne te włosy, jasnych nie złapie Odpowiedz Link Zgłoś