la_bonne_cusine 06.10.23, 19:09 ..... i za ten konsekwentny makijaż. Taki barwny ptak w kuluarach i nie tylko. Merytorycznie 👍. Zajebista babka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia-loi Re: Uwielbiam p. Justynę 06.10.23, 19:46 krwawy.lolo napisał: > Trochę, jak Ozzy. Kto to? Justyna Dobrosz-Oracz. Świetna dziennikarka. Politycy PiS-u przed nią uciekają, bo im zadaje niewygodne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
falofilia.falofilia1 Re: Uwielbiam p. Justynę 07.10.23, 19:45 asia-loi napisała: > krwawy.lolo napisał: > > > Trochę, jak Ozzy. Kto to? > > > Justyna Dobrosz-Oracz. > Świetna dziennikarka. Politycy PiS-u przed nią uciekają, bo im zadaje niewygodn > e pytania. > Uwielbiam ją . Merytoryczna i upierdliwa żurnalistka . Jak pirania . Nie odpuszcza . - "Konferencja Rektorów Wyższych Seminariów Duchownych Diecezjalnych i Zakonnych udostępni oficjalne dane na temat liczby nowych kandydatów na księży dopiero pod koniec pażdziernika 2023 . Jednak już wiadomo , że w wielu seminariach z perspektywy Kościoła sytuacja wygląda katastrofalnie " Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Uwielbiam p. Justynę 06.10.23, 19:43 la_bonne_cusine napisał(a): > Merytorycznie 👍. Zajebista babka. Zgadzam się. Tylko dlaczego takie brzydkie zdjęcie wkleiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Uwielbiam p. Justynę 06.10.23, 20:05 zdjęcie jest OK. Ta pani się nie wdzięczy. Ona jest merytoryczna i profesjonalna w każdym centymetrze Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Uwielbiam p. Justynę 06.10.23, 20:21 W kwestii formalnej, rozczula mnie anachroniczna retoryka hierarchii respektu wobec osób trzecich, objawiająca się zastosowaniem "przedrostka" pan/pani, albo nieużyciem jego, brakiem szacunku, ba, pogardę oznaczającym. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Uwielbiam p. Justynę 06.10.23, 20:40 Proste, "pani Kowalska" jest lepsza od Kowalskiej bez tytułu. To prosty, prymitywny zabieg, mający wyrazić stosunek do Kowalskiej. Bo Kowalska bez "pani" jest niegodna szacunku. Taka prowincjonalna retoryka wójta i plebana. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Uwielbiam p. Justynę 08.10.23, 08:57 Lolu, językowo jesteś dla mnie jak zawsze starą dobrą, najlepszą szkołą. Tym przemądrzałym " wręcz odwrotnym" i "wręcz przeciwnym" wydaje się, że Cię zakasowały. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Uwielbiam p. Justynę 08.10.23, 10:55 Witaj, Czersłonko! Dziękuję za komplement, niemniej sprawa jest prostsza, niż by sugerowało tych kilka wpisów. Wystarczy przeczytać trochę komentarzy odnośnie np. polityków. Zwolennicy PIS-u piszą o panu Kaczyńskim i "bezpańskim" Tusku, przeciwnicy odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Uwielbiam p. Justynę 07.10.23, 11:57 Nie, rybeńko. Jest wręcz odwrotnie. Nikt nie nie napisze "tegorocznego Nobla dostała pani Kowalska". Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Uwielbiam p. Justynę 07.10.23, 12:22 Wręcz przeciwnie - użycie tytułu "pan/pani" często redukuje przywoływane źródło do osoby prywatnej, podczas gdy autorytety naukowe itp. cytuje się bez tego tytułu. "Teoria Iksińskiego" to jak "teoria Darwina", "teoria pana Iksińskiego" to jak "wymysły twojego znajomego, który dla mnie jest człowiekiem obcym i nikomu nie znanym". Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Uwielbiam p. Justynę 06.10.23, 20:30 Ona często wychodzi niekorzystnie, ma coś z sylwetką, na fotkach bardziej roznegliżowanych widać. Czy taka merytoryczna to nie wiem. Medialna i rozpoznawalna właśnie przez to że ma osobliwy wygląd, ale jej pytania często są strasznie trywialne. Jej ojciec był posłem PSL i Ligi Polskich Rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Uwielbiam p. Justynę 06.10.23, 22:25 My mówiliśmy o niej "głową cukru", jeszcze kiedy dało się oglądać TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Uwielbiam p. Justynę 06.10.23, 22:27 Nie znam człowieka, ale przejrzałam galerię jej zdjęć i przyznam ci - wybrałaś najnajnajgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Uwielbiam p. Justynę 07.10.23, 11:44 Nie znasz Dobrosz-Oracz? Naprawdę? Nigdy nie widziałaś jej w relacjach z korytarzy sejmowych, jak biega za pisowskimi posłami? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Uwielbiam p. Justynę 07.10.23, 20:51 Nie oglądam tv. Nazwisko kojarzę, ale nie z twarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Uwielbiam p. Justynę 07.10.23, 12:11 Inteligentna, odważna babka, też ją lubię. Caryce i inne tuzy pisiego mafii zwyczajnie się jej boją, bo wiele razy w rozmowach z nią wychodzili na głupków, którymi w istocie rzeczy są. Odpowiedz Link Zgłoś
falofilia.falofilia1 Re: Uwielbiam p. Justynę 08.10.23, 09:58 Najwięcej to mówią oczy tej redaktorki . Boska mowa ciała . ------ Rafał Betlejewski o kryptogejach z Konfederosji : www.facebook.com/rafal.betlej.betlejewski/?locale=pl_PL Odpowiedz Link Zgłoś