beaucouptrop 17.10.23, 00:18 Tekst linku Gdzie ten świat zmierza? Znowu będzie strach wsiąść do metra czy wybrać sie na miasto. Smutno. Popieprzone czasy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyzurny_troll_forum Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 00:54 sferoplast napisała: > Ciekawe, kiedy będzie u nas. Już niedługo...chyba, że Pan Prezes znajdzie sposób! Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 01:26 A co, uniewazni te wizy sprzedawane na straganach? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 01:54 Wprowadzi program Kevlar+. Szumowski kupi każdemu Prawdziwemu Polakowi po Kamizelce i hełmie od kolegi z Czeczenii. Co prawda używane, z ruskich trupów ściągane, ale skoro żołnierz padł, a kamizelka nadal cała, to znaczy, że dobra, wytrzymała. Mają jeszcze z miesiąc, spokojnie wyrobią z przetargiem. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 06:39 Czy ty jesteś taki głupi, że wierzysz w to co piszesz, czy taki głupi, że wierzysz, że my uwierzymy. p.s. teraz się mówi 'wódz" a nie pan prezes, Kukiz nie nauczył? p.s. 2 - dlaczegóż to nie wróciłeś na ojczyzny łono za czasów cudownych 8 lat władzy wodza? Tylko w tej zgniłej multikulti mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 08:29 O, a to dyżurny mieszka zagramanicom? Jakoś ta informacja mnie ominęła. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 07:43 Pan prezes znalazł sposób na polskich neofaszystów? Oooooo.... niespodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 08:15 Prezespan jest demencyjnym staruchem i może co najwyżej tupnąć nogą, bo wojsko i policja mają na niego centralnie wywalone. Odpowiedz Link Zgłoś
an0malia Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 11:05 lauren6 napisała: > Prezespan jest demencyjnym staruchem i może co najwyżej tupnąć nogą Kaczyński raz jest demencyjnym staruchem, który nic nie może, a raz przebiegłym dyktatorem, który spiskuje z ruskimi by przejąć Lwów Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 08:00 Za 12 lat - doświadczenia krajów zachodnich, także Szwecji, pokazują że największym problemem są ci imigranci którzy się urodzili na miejscu (w pierwszym, drugim pokoleniu, potem się stabilizuje), albo przybyli jako dzieci. Ponieważ PiS sprowadził taką ogromną liczbę wizowców - co widać na ulicach miast, to tzreba teraz poczekać jakieś 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 04:18 Spałaś na historii? IRA, Czerwone Brygady i inni urodzili się wczoraj? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 08:36 I dlatego mamy jeszcze eksportować dodatkowe zagrożenie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 08:40 ayelen40 napisała: > I dlatego mamy jeszcze eksportować dodatkowe zagrożenie? Na pewno napisałaś to, co chciałaś? 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:25 ayelen40 napisała: > Troll, bo myślę inaczej niż Ty? Nie, dlatego, że myślisz inaczej niż ty sama 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:42 Nigdy nie byłam za nieograniczoną migracją ludzi często bez dokumentów, zainteresowanych tylko zasiłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 23:13 dziewczyny się śmieją bo zapewne pomyliłaś import z eksportem, tylko, że (zapewne) niechcący miałaś rację. Polskie wizy sprzedane przez pis raczej nie pozostaną w Polsce tylko je eksportowaliśmy na cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 15:34 A wiesz co znaczy "eksportować"? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:14 Eksport zagrożenia wydaje mi się nie najgorszym pomysłem:p Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:43 Rzeczywiście pomyliłam. Importować. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:34 Tym bardziej nie potrzeba nam obcych terrorystów Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 23:16 Ale potrzeba nam pracowników do prac, których Polacy nie chcą wykonywać. W Poznaniu w tej chwili na potęgę likwidowane są linie autobusowe bo nie mogą znaleźć kierowców. Dlatego przyjmować imigrantów trzeba z głową. Na pewno nie sprzedawać na lewo wizy osobom bez weryfikacji lub zweryfikowanym negatywnie. Uczyć, przyuczać do pracy, asymilować i nie odbierać godności zamykaniem w gettach. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 23:48 To z całą pewnością nie znajdziemy pracowników wśród tych, którzy dostają się do Europy nielegalnie. Wszystkie ubogacone kraje mogą coś o tym powiedzieć. Osoby z Ameryki Południowej to jest dobry wybór plus Ukraińcy i Białorusini Odpowiedz Link Zgłoś
an0malia Re: Znowu Bruksela :-( 18.10.23, 00:33 livia.kalina napisała: > Uczyć, przyuczać do pracy, asymilować i nie odbierać godności zamykaniem w gettach. Naiwność Polyanny ratującej świat i swoje mniemanie o sobie, ale cudzym kosztem. Do tego cyniczna i perwersyjna, bo livka doskonale przecież wie, że ich się nie da asymilować i skutecznie zachęcać do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
no_name33 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 06:41 Przecież zawsze tak było, tylko nie było neta i o tym nie słyszałaś. (Sarkazm) Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 07:28 To możesz spokojnie wykasować ten sarkazm. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 07:27 Na marginesie - ciekawe czy miał wizę i kto mu ją dał/sprzedał Odpowiedz Link Zgłoś
gryfna-frelka Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 09:42 Wystapil o azyl ale mu go nie przyznano. Odpowiedz Link Zgłoś
login.na.raz Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 07:27 Smutne, że zaczyna to być tak normalne, że ginie to gdzieś między innymi informacjami w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 07:56 Przyzwyczajajcie się jematki. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 08:01 Już jesteśmy przyzwyczajone - wszędzie naokoło widze imigrantów. Za Tuska tego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 08:06 abria napisała: > Już jesteśmy przyzwyczajone - wszędzie naokoło widze imigrantów. Za Tuska tego > nie było. No to jematka teraz czeka aż Ryży je wybawi🤦🤣🤣🤣🤣💩 Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 08:16 imponderabilia22 napisała: > > No to jematka teraz czeka aż Ryży je wybawi🤦🤣🤣🤣🤣💩 Już wybawił. Od pissuaru. A tobie przydałaby się wizyta u okulisty i solidna terapia traumy. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:14 abria napisała: > Już jesteśmy przyzwyczajone - wszędzie naokoło widze imigrantów. Za Tuska tego > nie było. Teraz bedzie gorzej. Wiesz, na jaki pomysł wpadł jeden z liderów trzeciej drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:17 to jest doskonały pomysł - te 3.6 mln imigrantów na polskich wizach, gdy już ich nam UE cofnie, jak najbardziej trzeba będzie umieścić na wsi - najlepiej na Podkarpaciu i Lubelszzczyźnie ci wyborcy PiS zasługują naubogacenie jak nikt Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:20 abria napisała: > to jest doskonały pomysł - te 3.6 mln imigrantów na polskich wizach, gdy już ic > h nam UE cofnie, jak najbardziej trzeba będzie umieścić na wsi - najlepiej na P > odkarpaciu i Lubelszzczyźnie > > ci wyborcy PiS zasługują naubogacenie jak nikt Wszedzie ich dadzą a pustostanów pełno w naszym pieknym kraju. Mało masz ematek, któree mieszkają w niewielkich miejscowościach/na wsiach? Upchna ich, gdzie tylko sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:55 abria napisała: > ale czyja to wina? PiSu Wina ludzi, ze sie na cos takiego godzą. Dlatego będą ginąć w Brukseli, Szwecji i gdzie tam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 12:27 ale to wyborcy PiS się zgodzili na import imigrantów Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 12:29 Co Ty piszesz za bzdury? Zawsze wybierałam CDU, a pani Merkel zafundowała mi później też import dziczy. Wybierasz, a rządzący robią, co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 12:46 w PL to nie Tusk nam zafundowal imigracje, tylko PiS za Tuska nie bylo imigrantow Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 12:48 Gdzie Ty tych migrantów teraz widujesz? Zapraszam do Niemiec, to zmieni optykę. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 13:28 Nie wypisuj głupot. Byłam w lato krótko w Polsce, ani jednego Afrykanczyka nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 13:35 ayelen40 napisała: > Nie wypisuj głupot. Byłam w lato krótko w Polsce, ani jednego Afrykanczyka nie > było. Czyli nie mieszkasz na stałe w Polsce, ale wiesz lepiej kto tu po ulicach chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 14:30 Zapraszam do Niemiec. Zobaczysz więcej migrantów niż tubylcow - choćby na dworcach Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia_is_back Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 14:17 Ale jeszcze nie tak dawno to Polacy byli dzicza w Europie zachodniej, nie wywyższaj się z powodu czegoś co nie jest twoja zasługa ani ich wina, ze są z ubogich rejonów świata, tak jak ty kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 14:31 No wiesz, ja nigdy z wyciagnietą łapą na cudowny rzekomo Zachód nie jechałam. Ba, nie jeden mój przodek walczył o tę cywilizację Odpowiedz Link Zgłoś
napisykoncowe Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 14:48 porownujesz Polakow z islamistami, zyjacymi do dnia emigracji w warunkach mentalno-sanitarnych na poziomie wczesnego sredniowiecza , pod butem mahometa milosciwego? na jakim poziomie intelektualnym cie to plasuje, hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
an0malia Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 14:52 hermenegilda_zenia_is_back napisała: > Ale jeszcze nie tak dawno to Polacy byli dzicza w Europie zachodniej Łaski nie robili, że nas przyjmowali. Mogli odmówić. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 16:13 an0malia : > Łaski nie robili, że nas przyjmowali. Mogli odmówić. Co to znaczy "łaski nie robili"? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 23:19 Łaski nie robili bo mieli w tym interes - choćby tańsza i kompetentna siła robocza. Polscy budowlańcy do dziś są wspominani z rozrzewnieniem w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 16:17 an0malia : > Łaski nie robili, że nas przyjmowali. Mogli odmówić. Co to znaczy "łaski nie robili"? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 16:58 Trzeba było spełnić nierzadko eysrubowane kryteria, a nie po prostu być i chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:39 > Teraz bedzie gorzej. Wiesz, na jaki pomysł wpadł jeden z liderów trzeciej drogi? A to jest pomysł WKK? Nie słyszałaś o imigranckich miasteczkach kontenerowych, które od kilku lat tworzy PIS, m.in. dla Orlenu? Odpowiedz Link Zgłoś
an0malia Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 11:09 demono2004 napisała: > Teraz bedzie gorzej. Wiesz, na jaki pomysł wpadł jeden z liderów trzeciej drogi? Tygrysek jest najlepszy. Zwolennik migrantów i obowiązku szczepień przeciwko grypie, ale lemingi głosują, bo czego się nie robi żeby odsunąć PiS od władzy Odpowiedz Link Zgłoś
napisykoncowe Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 14:50 nagle sie okaze, ze wszyscy zawsze kochali pis i w ogole niech ten donald juz wraca do niemiec - a do ostatniego weekendu tak wszyscy na niego czekali hhaha 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 08:25 Codziennie twój wpis robi mi dzień. Płacze i skomlenia pisiorków to miód na me uszy. Więcej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:19 hanusinamama napisała: > Codziennie twój wpis robi mi dzień. Płacze i skomlenia pisiorków to miód na me > uszy. Więcej!!! > To w sumie smutne musisz mieć życie. Ale od teraz wszystko się zmieni. Będziesz tu miała Eldorado 🤣🤣🤣🤦🤦🤦🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:51 Czekam na więcej. Liczę na ciebie. Masz tu fanklub...nie zawiedź nas. Prosimy o codzienna dawkę czkawki powyborczej pisu. I dziekuję z góry Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:40 Hanusina, prawda jest taka, że jeśli przyszła koalicja rządząca zacznie przyjmować imigrantów zza białoruskiej granicy, bawić się w azyle, prawa człowieka i obozy dla uchodźców, to nie mają szans na kolejną kadencję. Mam więc nadzieję na to, że granica będzie chroniona, skutecznie, ponieważ nie mam ochoty za 4 lata widzieć premiera z konfederacji. No nie widzę też powodu aby Polska fundowala sobie tego typu atrakcje. Jakoś w naszym nietolerancyjnym zascianku nikt nie światowal rzezi izraelskich kobiet i dzieci. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
an0malia Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 11:13 husky_cat napisała: > Hanusina, prawda jest taka, że jeśli przyszła koalicja rządząca zacznie przyjmo > wać imigrantów zza białoruskiej granicy, bawić się w azyle, prawa człowieka i o > bozy dla uchodźców, to nie mają szans na kolejną kadencję. A gdzie tam. PiS przyjmuje migrantów i dostał 35% Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 11:19 Problem w tym, że elektorat pis był tak zaczadzony, że albo tego nie wiedzial bo tvpis albo mu wmawiali, że to 250 wiz i tak w ogóle to wina Tuska. Inny elektorat potrafi korzystać z netu i łączyć kropki. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 12:40 husky_cat napisała: > Inny elektorat potrafi korzystać z netu i łączyć kropki. Przez ''inny elektorat'' rozumiesz przecietną ematkę, która w życiu Konstytucji na oczy nie widziała, a przed 2015 rokiem nie odróżniała TK od TS? Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 12:56 Nie wiem jak to wygląda w przypadku przeciętnej ematki, ale ja Konstytucję przeczytałam i odróżniam Trybunaly. A mam na myśli ludzi, którzy nie lykaja propagandy tvpis Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 13:02 Jeszcze Konwencję Genewskà doczytaj. Moze i Konstytucję powtórz. I kodeks karny przejrzyj chociaż Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 13:34 A ty pogadaj z rodzinami ofiar, tych ze Szwecji chociaż. Wszelkie przepisy dotyczące azylow i imigrantów były przyjmowane w innych realiach. Teraz świat się zmienił, a obowiązkiem Europy jest dbanie o bezpieczeństwo Europejczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 13:08 Zosiu, narod polski, odnoście uchodźców, wypowiedział się w referendum. I to tyle twojego podskakiwania i wypowiadania się w temacie, czego naród oczekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 13:32 Naród w referendum wypowiedział się w kwestii pis i ich hipokryzja związana ze sprzedawaniem wiz. Zauważyłaś, że ani Tusk ani nikt z szefostwa KO nie wypowiadał się w kwestii przyjmowania imigrantów? Sugerujesz, że naród polski chce zamachów, zamieszek i wszystkich innych atrakcji związanych z allah akbar? Ja jestem w tej kwestii zwolenniczką prawdziwego referendum Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 23:09 >Zauważyłaś, że ani Tusk ani nikt z szefostwa KO nie wypowiadał się w kwestii przyjmowania imigrantów? Ależ oczywiście, że D.Tusk się wypowiadał! W czasach, kiedy piastował wysokopłatne stanowisko unijne, mówił, ze albo imigrantów przyjmiemy, albo "musimy liczyć się z bardzo poważnymi konsekwencjami. Takie są zasady w Unii". Nie słyszałam, żeby zmienił zdanie, ale może coś mi umknęło... Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 23:51 Ale zauważyłaś, że w UE sporo się od tego czasu zmieniło? Ploty, pushbacki, etc., zamiast kopać się z koniem lepiej jest z nim współpracować by wspólnie pozbyć się problemu Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Znowu Bruksela :-( 18.10.23, 00:12 > zamiast kopać się z koniem lepiej jest z nim współpracować by wspólnie pozbyć się problemu Tylko, że Polska, na razie, nie ma problemu. Problem maja państwa, które wpuściły nielegalsów. I chcą się tym swoim problemem z nami podzielić. Czy mamy być solidarni? Kiedy otwierali swoje granice, to nie pytali nas o to, co sądzimy o takiej polityce imigracyjnej. Nasza polityka imigracyjna na razie się sprawdza. Wydajemy wizy tym, którzy chcą do nas przyjechać (nie wszystkim!), jest dużo cudzoziemców na ulicach, ale nie organizują oni zamachów terrorystycznych. Czy ta sytuacja będzie trwała, jeśli zgodzimy się na przyjazd niewiadomej liczby relokantów, którzy woleliby mieszkać w Niemczech zamiast w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Znowu Bruksela :-( 18.10.23, 12:31 iwles napisała: > > Zosiu, narod polski, odnoście uchodźców, wypowiedział się w referendum. > I to tyle twojego podskakiwania i wypowiadania się w temacie, czego naród oczek > uje. > > No właśnie, "wypowiedział się" bo durniom nie chciało się brać w nim udziału, nie jest ona wiążące i dziś bedzie mozna nam wcisnąć kazdą ilosc imigrantów, ktorzy niekoniecznie mają dobre zamiary. Jeszcze wszyscy zapłaczą, tylko znikąd nie bedzie ratunku. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Znowu Bruksela :-( 18.10.23, 12:42 > No właśnie, "wypowiedział się" bo durniom nie chciało się brać w nim udziału, Bo durnie ukladaly durne pytania, a drugie durnie nie zrozumialy ze to kosztowny cyrk dla durniow. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Znowu Bruksela :-( 18.10.23, 14:06 > ukladaly durne pytania, Jakie pytania o relokację i zaporę Błaszczaka nie byłyby durne? Zaproponuj jakieś! Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Znowu Bruksela :-( 18.10.23, 14:13 > Zaproponuj jakieś! teraz pytasz? Trzeba bylo mnie pytac zawczasu, to bys pisowi przetlumaczyla, ze durnowato czynia. Juz sie mleko wylalo po ptokach, przepadlo pisowe klepadlo. Masz rezultat. Odpowiedz Link Zgłoś
an0malia Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 13:31 husky_cat napisała: > Problem w tym, że elektorat pis był tak zaczadzony, że albo tego nie wiedzial > bo tvpis albo mu wmawiali, że to 250 wiz i tak w ogóle to wina Tuska. Nie. 50% nie przyjęło szczepionki mimo szykan, a 95% głosujących wybrało takich czy innych kowidowych zamordystów. Dlatego, że stworzono i pielęgnuje się sztuczny podział na plemiona, gdzie decydują emocje i nawalanka o nieistniejące problemy. Dlatego, jeśli PiS teraz otwarcie powie, że przyjmie wszystkich uchodźców z Palestyny, to elektorat będzie kręcił nosem, ale przełknie, bo Tusk. I na odwrót - lewako liberałowie też nie lubią muzułmańskich migrantów (przynajmniej w sąsiedztwie), ale zagłosują na Tuska, który przyjmie każdego, którego wskaże Bruksela, na złość PiSowi. Ty też, przeciwniczko muzułmańskich migrantów, głosujesz na PO-PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 13:37 Nie, ja głosuje na PO, a dokładniej na KO ponieważ chcę liberalnej i dostaniej Polski w bezpiecznej UE. Faszyzm, Putin i imigranci Łukaszenki to dla mnie ten sam problem, idealnie zbędny problem Odpowiedz Link Zgłoś
an0malia Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 14:48 husky_cat napisała: > Nie, ja głosuje na PO, a dokładniej na KO ponieważ chcę liberalnej i dostaniej > Polski w bezpiecznej UE. Przecież oni otwarcie mówią, a przynajmniej mowili do wyborów (bo wiadomo, bezpośrednio przed wyborami mówią co ludzie chcą uszłyszeć), ze migranci są OK, mur jest be i nie wolno stygmatyzować. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 14:53 A to dziwne bo ja nigdy nie słyszałam by D. Tusk mówił, że mur jest "be" Co więcej Jan Grabiec wprost w Zetce mówił, że mur zostaje, a pomysły posła (chyba) Łąckiego na przyjmowanie imigrantów to wyłącznie jego prywatne zdanie, które nie ma nic wspólnego ze stanowiskiem partii. A mur to trzeba poprawić tak w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
an0malia Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 14:58 husky_cat napisała: > Co więcej Jan Grabiec wprost w Zetce mówił, że mur zostaje, a pomysły posła (c > hyba) Łąckiego na przyjmowanie imigrantów to wyłącznie jego prywatne zdanie Coś sporo jest tych posłów KO z "prywatnym zdaniem". Donald nie sprzeciwiał się osobiście murowi, bo UE była za murem. Jak UE powie, że ma wpuszczać, to będzie wpuszczał. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 15:17 Oprócz Łąckiego i Franka z reklamówka nie kojarzę żadnego innego. Akurat UE wcale nie chce by ich wpuszczać, lepiej wiec by reprezentował nas ktoś kto też ich nie chce, a do tego potrafi rozmawiać z władzami UE. Przykład Polski pokazuje jasno, że dalsze przyjmowanie imigrantów równa się faszyzm. A taka Francja i Belgia chyba same widzą, że to tylko problemy Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 19:05 mur jest ok - straż graniczna (wg ich raportu) przepuściła przez niego 30 000 ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 15:46 husky_cat napisała: > Hanusina, prawda jest taka, że jeśli przyszła koalicja rządząca zacznie przyjmo > wać imigrantów zza białoruskiej granicy, bawić się w azyle, prawa człowieka i o > bozy dla uchodźców, Czy coś takiego obiecywali? Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 08:06 Znowu Polska www.tokfm.pl/Tokfm/7,189665,30235476,to-juz-druga-zabita-seniorka-w-brojcach-mamy-do-czynienia-z.html#s=BoxOpImg10 Odpowiedz Link Zgłoś
login.na.raz Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 08:50 Czy swoim wpisem sugerujesz, że wydarzenia w Brukseli są nieważne, bo u nas też mordują? Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 09:51 Są bardzo ważne. Szczególnie w kontekście wiz wydanych przez pisorów. Jednak zdecydowanie bardziej martwi mnie własne podwórko. Ktoś morduje starsze panie w Polsce, być może to seryjny morderca, a jakoś cicho o tym na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
login.na.raz Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:11 No to zaluz o tym wątek. A nie oczekujesz, że ktoś założy wątek o tym, co ciebie interesuje a jak nikt takiego wątku nie zakłada to wklejasz linki byle gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:26 Nie mów mi co mam robić. Załóż to sobie, że zaczniesz się uczyć polskiego. Olaboga dokąd ten świat zmierza ? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:28 Mbie jakos srednio interesuje, ze ktos w jakiejs wiosce zamordowal dwie staruszki. Problemem jest to co dzieje sie w Europie, choc PIS przylozyl do tego cegielke, sprzedajac wizy na jakichs afrykanskich targach. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:32 A to nie musisz tego komentować mnie to żywo interesuje. Własne podwórko, a takie rzeczy się dzieją, mordują staruszki, strzelają do siebie na ulicach radio.rzeszow.pl/52479/zamaskowani-mezczyzni-strzelali-do-samochodu-z-broni-pneumatycznej/ Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:36 warszawa.tvp.pl/72586990/strzaly-na-boisku-szkoly-w-ciechanowie-nieoficjalnie-strzelano-do-uczniow-na-wfie Nawet do dzieci strzelają i nie pis nie "dołożył cegiełki, tylko wydał 350k wiz. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 11:07 Ano wydal, niezle naimportowali tego dziadostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:09 No i dobrze. U nas bedzie to samo a będzie, bo Polacy tak a nie inaczej, zagłosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 13:19 PiS wydal/sprzedał tyle wiz ile wydal/sprzedał (ograniczona liczba). Niekończąca się relokacja niekończącej się fali migrantów to trochę inna para kaloszy, zarówno w liczbach jak i w kwestii obciążenia państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 13:58 bardzo duza liczba - od poczatku rzadkow 3.6 mln w ostatnim czasie 1.9 mln Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 16:08 Zakładam, że jednak większość z tego to prawdziwe wizy pracownicze. 450 000 rocznie to sporo, ale chyba do udźwignięcia, biorąc pod uwagę, że część faktycznie została, pracuje i jakoś sobie tu radzi. Zgoda na relokację migrantów odbije się nam czkawką na dziesięciolecia i każdej osobie, która nie wzięła udziału w referendum życzę przydziału duzej liczby migrantow w najbliższym sąsiedztwie. Zagranie z serii "na złość mamie odmrożę sobie uszy". Zrozumiałe u nastolatkom, u innych niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 18:02 nie ma znaczenia czy to prawdziwe wizy pracownicze, nikt z nich nie zechce wrocic do domu Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 23:15 > nie ma znaczenia czy to prawdziwe wizy pracownicze, nikt z nich nie zechce wrocic do domu Ale co będą tu robić? 1. Umierać z głodu, bo przecież nie dostana socjalu, 2. Po wygaśnięciu wizy będą dalej pracować, tyle, że nielegalnie. Ale jak ich złapią, to zostaną deportowani z Polski, a ich pracodawca dostanie mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Znowu Bruksela :-( 18.10.23, 14:04 > to samo co w Szwecji Szwecja przyjmowała imigrantów na wizy pracownicze? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 10:30 demono2004 napisała: > No i dobrze. U nas bedzie to samo a będzie, bo Polacy tak a nie inaczej, zagłos > owali. A ty gdzie mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: Znowu Bruksela :-( 18.10.23, 12:37 Największy napływ imigrantów z ciepłych krajów wielbiących Allaha był za PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
an0malia Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 11:15 purchawka2020 napisał(a): > Za to w Białorusi spokój. Żebyś wiedziała. Niedługo ruski mir będzie lepszy od wspaniałej zachodniej demokracji, a może już jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 11:09 Moj mąż właśnie jedzie samochodem do Polski z UK. Dzwonił, że sunie oplotkami, bo główne drogi zablokowane we Francji i Belgii. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 12:34 O, a mój mąż do pracy dojechał bez problemu, mówił tylko, że patroli dużo ( pracuje 30 km od Brukseli) . Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 12:57 Ale dlaczego, skoro go juz odstrzelili? Szukaja kompanow, z ktorymi dzialal? Odpowiedz Link Zgłoś
napisykoncowe Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 14:43 nie rozumiem problemu, wiekszosc osob tutaj na forum jak i w Polsce przeciez chca TEGO w Polsce, zapraszaja uchodzcow wszelakich , bo to “ubogaca” nasza tak uboga bez tego kulture, cieszmy sie !! Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 14:46 Właśnie. Przecież wybór KO, to także nie kontrolowana imigracja osób całkowicie nieintegrowalnych, a tylko ciągnących zasiłki. Jak wybór między dżumą a cholerą. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Znowu Bruksela :-( 17.10.23, 15:37 wiekszosc glosujaca na PiS oczywiście chce ubogacania Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Znowu Bruksela :-( 19.10.23, 19:35 A wiecie co jest najgorsze? www.politico.eu/article/belgian-officials-knew-all-about-brussels-terror-attack-gunman-but-were-unable-to-stop-him/ Gościu był znany brukselskiej Policji od 2016 i nadal g.o zrobiono. Od 2020 przebywał w kraju nielegalnie i także g.o zrobiono. Odpowiedz Link Zgłoś