mallgosia76 27.10.23, 19:23 Cześć kociary Jaką mokrą karmę podawałyście swoim małym kotkom? Mam kilka puszek Feringi, muszę kupić niedługo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 09:31 Strach polecac bo zaraz napiszą ze syf. moja w hodowli dostawała animonde carny kitten z mojego rozeznania wynika ze najlepsza deliCatessen ale średnio wchodziła (bez szału) feringa tez dobra wild Freedom bardzo smakuje podobno tez John dog dobry ale nie wiem czy nie reklama Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 10:32 John dog układany przez kocia dietetyk. Skladowo super. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 15:33 Moja uwielbiała indyka z John Doga... aż jej się odwidziało i przestała go w ogóle jeść. Poźniej przeczytałam, że przenieśli produkcję do innej fabryki i coś się musiało zmienić w konsystencji, nie wiem, w każdym razie spryciara wyczuła i strzeliła focha. Chyba nikt nie wymienił jeszcze Wiejskiej Zagrody, mają dwa smaki dla kociąt, też bardzo dobry skład. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 09:48 Dokładnie-kociaki karmiłam jakiś czas Wild freedom dla kociąt, Purizonem dla kociąt, ale przerzuciłam się Gussto i tak zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 09:49 Źle podpięłam-ale wiadomo o co chodzi😉 Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 09:26 Ja kupowałam dla schroniskowych kociakow animondę carny kitten. Jest też miamor kitten czy tam baby, ale ona jakoś gorzej wchodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 09:29 Małe kotki mogą jeść karmę dla dorosłych kotów. Feringa jest spoko Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 10:02 Mój kocurek jak go adoptowaliśmy zjadał saszetki whiskas, i każda próba zmiany, podania czegoś o lepszym składzie, urozmaicenia, spełzła na niczym. Do dziś zjada albo whiskas, albo nie je wcale. I głodem go nie weźmiesz... (zamiast saszety skusi się , ale tak w drodze wyjątku, na mięsko, drobno posiekane). Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 13:55 Z mojego doświadczenia to żaden kot nie da sobie zrobić krzywdy, po drugie najlepiej podawać karmy różnych firm bo przy roxnym składzie dostanie w sumie wiecej składników ktore są mu niezbędne do prawidłowego wzrostu no i nie będzie się przyzwyczajał do jednej karmy co czasem moze stanowić problem. Moj dostawal karme dla kociakow ale oczywiście buszował tez w miskach starszych członków stada i czyścił je systematycznie w tym z karmy dla staruszków. Warto czasem ale nie częściej niż co 10 dni do karmy dołożyć trochę surowej posiekanej wątróbki, trochę mielonego mięsa drobiowego i żółtko ale kotu nie wolno podawać białka (!) , podać odrobinę masla, tyle co na końcu noza. Warto malucha częstować różnymi, nawet dziwnymi pokarmami ale tylko na zasadzie częstowania q nie karmy. Koty same sie suplementują w razie braków jakis składników lub przy niestrawności. Wieksxosc moich kotów uwielbala zielone oliwki, szczegolnie gdy mialy problemy z trawieniem lub w okresie linienia. Pizatym zanim oliwke się zje mozna ją pokulac po całym mieszkaniu. Niektore moje koty lubily czasem kukurydze, gotowana, rozgnieciona marchewkę, fasolke szparagową, domagały się porcji zupy ogórkowej a nawet podkładały plasterki kiszonego ogórka. W 9kresie jesiennym, gdy wzmaga się apetyt lubily odrobinę smalcu gęsiego a na wiosnę karmę z ziołami, niektore firmy taka proponują, widac dobrze robiła na przewod pokarmowy w okresie linienia. Jak pojawia się jakas karma i ma obiecujący sklsd kupuję by koty sprawdzily czy im pasuje . Bywa ze cos smakuje przez jakiś czas tylko Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 17:35 Ja gotuję (nie mogę się przemóc do dawania surowego). Wychodzi taniej i zdrowiej. Kupuję wołowinę (jeden z moich kotów jest uczulony na drób), mielę, dodaję startą marchewkę, cukinię i korzeń pietruszki, gotuję, dodaję w odpowiednich proporcjach (nie jest to konieczne) kocie suplementy: taurynę, tran dla kotów, hemoglobinę, zmielone skorupki jaj, zmielone kości, algi, porcjuję i mrożę. Taką mieszankę robię co 2 tygodnie, później wieczorem wyjmuję z zamrażalnika, podgrzewam i koty jedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Mokra karma dla kociaka 31.10.23, 13:23 Ja chyba karmiłam smillą bo z bezzbożowych karm dla kociąt wychodziła mi wtedy najkorzystniej. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Mokra karma dla kociaka 31.10.23, 14:02 Wild Freedom Wiejska zagroda MAC Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Mokra karma dla kociaka 31.10.23, 14:26 Potrzebujesz najtaniej czy najlepszą? Odpowiedz Link Zgłoś
mallgosia76 Re: Mokra karma dla kociaka 01.11.23, 15:42 Najlepszą😁 Widzę, że brzuszki maluchów wrażliwe. Odpowiedz Link Zgłoś