Dodaj do ulubionych

Mokra karma dla kociaka

27.10.23, 19:23
Cześć kociary
Jaką mokrą karmę podawałyście swoim małym kotkom?
Mam kilka puszek Feringi, muszę kupić niedługo więcej.
Obserwuj wątek
    • mallgosia76 Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 09:09
      Nikt nie poleci?🥺
      • ichi51e Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 09:31
        Strach polecac bo zaraz napiszą ze syf. big_grin moja w hodowli dostawała animonde carny kitten z mojego rozeznania wynika ze najlepsza deliCatessen ale średnio wchodziła (bez szału) feringa tez dobra wild Freedom bardzo smakuje podobno tez John dog dobry ale nie wiem czy nie reklama
        • berdebul Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 10:32
          John dog układany przez kocia dietetyk. Skladowo super.
          • eglantine Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 15:33
            Moja uwielbiała indyka z John Doga... aż jej się odwidziało i przestała go w ogóle jeść. Poźniej przeczytałam, że przenieśli produkcję do innej fabryki i coś się musiało zmienić w konsystencji, nie wiem, w każdym razie spryciara wyczuła i strzeliła focha.
            Chyba nikt nie wymienił jeszcze Wiejskiej Zagrody, mają dwa smaki dla kociąt, też bardzo dobry skład.
      • b-b1 Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 09:48
        Dokładnie-kociaki karmiłam jakiś czas Wild freedom dla kociąt, Purizonem dla kociąt, ale przerzuciłam się Gussto i tak zostało.
        • b-b1 Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 09:49
          Źle podpięłam-ale wiadomo o co chodzi😉
    • emateczka Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 09:26
      Ja kupowałam dla schroniskowych kociakow animondę carny kitten. Jest też miamor kitten czy tam baby, ale ona jakoś gorzej wchodziła.
    • thea19 Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 09:29
      Małe kotki mogą jeść karmę dla dorosłych kotów. Feringa jest spoko
    • pepsi.only Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 10:02
      Mój kocurek jak go adoptowaliśmy zjadał saszetki whiskas, i każda próba zmiany, podania czegoś o lepszym składzie, urozmaicenia, spełzła na niczym.
      Do dziś zjada albo whiskas, albo nie je wcale. I głodem go nie weźmiesz...

(zamiast saszety skusi się , ale tak w drodze wyjątku, na mięsko, drobno posiekane).
    • anilorak174 Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 10:51
      Moje je Animonde.
      • mallgosia76 Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 13:19
        Dzięki Wam😘😘😘
        • babcia47 Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 13:55
          Z mojego doświadczenia to żaden kot nie da sobie zrobić krzywdy, po drugie najlepiej podawać karmy różnych firm bo przy roxnym składzie dostanie w sumie wiecej składników ktore są mu niezbędne do prawidłowego wzrostu no i nie będzie się przyzwyczajał do jednej karmy co czasem moze stanowić problem. Moj dostawal karme dla kociakow ale oczywiście buszował tez w miskach starszych członków stada i czyścił je systematycznie w tym z karmy dla staruszków. Warto czasem ale nie częściej niż co 10 dni do karmy dołożyć trochę surowej posiekanej wątróbki, trochę mielonego mięsa drobiowego i żółtko ale kotu nie wolno podawać białka (!) , podać odrobinę masla, tyle co na końcu noza. Warto malucha częstować różnymi, nawet dziwnymi pokarmami ale tylko na zasadzie częstowania q nie karmy. Koty same sie suplementują w razie braków jakis składników lub przy niestrawności. Wieksxosc moich kotów uwielbala zielone oliwki, szczegolnie gdy mialy problemy z trawieniem lub w okresie linienia. Pizatym zanim oliwke się zje mozna ją pokulac po całym mieszkaniu. Niektore moje koty lubily czasem kukurydze, gotowana, rozgnieciona marchewkę, fasolke szparagową, domagały się porcji zupy ogórkowej a nawet podkładały plasterki kiszonego ogórka. W 9kresie jesiennym, gdy wzmaga się apetyt lubily odrobinę smalcu gęsiego a na wiosnę karmę z ziołami, niektore firmy taka proponują, widac dobrze robiła na przewod pokarmowy w okresie linienia. Jak pojawia się jakas karma i ma obiecujący sklsd kupuję by koty sprawdzily czy im pasuje . Bywa ze cos smakuje przez jakiś czas tylko
    • elenelda Re: Mokra karma dla kociaka 28.10.23, 17:35
      Ja gotuję (nie mogę się przemóc do dawania surowego). Wychodzi taniej i zdrowiej. Kupuję wołowinę (jeden z moich kotów jest uczulony na drób), mielę, dodaję startą marchewkę, cukinię i korzeń pietruszki, gotuję, dodaję w odpowiednich proporcjach (nie jest to konieczne) kocie suplementy: taurynę, tran dla kotów, hemoglobinę, zmielone skorupki jaj, zmielone kości, algi, porcjuję i mrożę. Taką mieszankę robię co 2 tygodnie, później wieczorem wyjmuję z zamrażalnika, podgrzewam i koty jedzą.
    • kaki11 Re: Mokra karma dla kociaka 31.10.23, 13:23
      Ja chyba karmiłam smillą bo z bezzbożowych karm dla kociąt wychodziła mi wtedy najkorzystniej.
    • swinka-morska Re: Mokra karma dla kociaka 31.10.23, 14:02
      Wild Freedom
      Wiejska zagroda
      MAC
    • madziulec Re: Mokra karma dla kociaka 31.10.23, 14:26
      Potrzebujesz najtaniej czy najlepszą?
      • mallgosia76 Re: Mokra karma dla kociaka 01.11.23, 15:42
        Najlepszą😁 Widzę, że brzuszki maluchów wrażliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka