Dodaj do ulubionych

Zakochałam się w młodym

30.10.23, 20:43
Mam 45 lat on 25 lat.
Jestem po rozwodzie. Dlugo byłam sama. Pracujemy razem. Po 2 latach jego zaczepek w końcu uległam. Nie chciałam właśnie że względu na jego wiek.
On bardzo mi się podoba, jest dojrzały.
On uważa że młodo wyglądam i również mu się podobam.
Ale co dalej? Nie patrzę na nic, dobrze się czuję,jakbym miała tyle lat co on.
Mam dorosłe dziecko.
On zakochany, ja również
Mam ale w głowie jakiś mętlik. Nie chciałabym popełnić błędów, ale nie wiem juz jakich...czy robię dobrze.
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 30.10.23, 21:00
      Bardzo dobrze, życzę dużo szczęścia.
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Zakochałam się w młodym 30.10.23, 21:02
      Korzystaj z życia.
    • kolejkawosiedlowym Re: Zakochałam się w młodym 30.10.23, 21:10
      Nie przepisuj na niego mieszkania, nie dawaj mu dużych kwot pieniędzy, nie bierz na siebie kredytu dla niego. A poza tym, fajnie, gratuluję.
      • bominka Re: Zakochałam się w młodym 30.10.23, 21:27
        Zastanów się czy warto wchodzić w to. Jest to chwilowe uniesienie,które w końcu przeminie. I co dalej? Czy jak będziesz miała 50tke będzie możliwe,aby on spełniał Twoje oczekiwania?

Zadaje Ci te pytania beż żadnych złośliwości...
        • ekstereso Re: Zakochałam się w młodym 30.10.23, 21:33
          Ale przyjmujesz założenie, że autorka chciałaby wejść w związek tylko z gwarancją dożywocia? Bo takich nie ma.
          • bominka Re: Zakochałam się w młodym 30.10.23, 21:50
            Nie traktuje związku jako dożywocia. A jako opcje związku partnerskiego,w który wkładamy energię, inwestując swoje emocje licząc na zbudowanie czegoś stabilnego🙂
            No chyba,że mówimy o czymś całkiem przelotnym, co niekoniecznie wybrzmiało w wątku początkowym.
            • ekstereso Re: Zakochałam się w młodym 30.10.23, 21:53
              Ok, po prostu zupełnie nie wiadomo, jakie oczekiwania i założenia ma autorka, zaskoczyłam się tylko, że przypisujesz jej swoje.
            • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 02:45
              No właśnie myślałam poważnie, ale z drugiej strony nie wiem czy nie mam coś z głową 😀
              On okazał się dojrzalszy niż były mąż który ma 45lat.
              • biala_ladecka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 09:51
                dojrzala40stka napisała:

> On okazał się dojrzalszy niż były mąż który ma 45lat.

On jest w fazie zalotow. Twoj maz, jako dochodzacy, tez nie pajacowal, bo zakladam, ze nie zostalby wtedy mezem.
        • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 02:57
          On ciągle powtarza, że woli być ze mną niż z niedojrzałą gówniarą, co go będzie np zdradzać. Zawsze kiedy mówię że to sensu nie ma bo taka różnica wieku, to mówi że ciało nie jest najważniejsze tylko dusza, żeby być z kimś szczęśliwym. Więc ja już nie wiem. Fajny jest i wiele mądrzejszy od byłego męża w moim wieku.
          • panna.nasturcja Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 04:12
            Jeśli Ty jesteś dorosła i dojrzała to zakończysz tę relację by nie krzywdzić chłopaka.
            Tyle, że z postów mam wrażenie, że kompletnie nie o to Ci chodzi.
            • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 04:16
              Bo ja nie wiem co robić, kocham go
              • panna.nasturcja Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 04:24
                Akurat. Koło miłości to ta relacja nawet nie stała.
                • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 04:38
                  Skad Ty to wiesz. Zakochałam się, bezwarunkowo,nie dał mi nic,ja jemu też nie. On jest dojrzalszy niż mój 45 letni były mąż. Dlatego mi zaimponował. I tyle
                  • panna.nasturcja Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 04:39
                    Z twoich postów. Egzaltacja panienki z końca podstawówki, bo ON na nią spojrzał na przerwie.
                  • kropkaa Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 09:29
                    Taaa, nastolatki podrywane przez podstarzałych facetów też zawsze są dojrzalsze, poważniejsze i nad wiek rozwinięte.
            • borsuczyca.klusek Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 08:13
              W jaki sposób autorka krzywdzi chłopaka?
              To jest dorosły człowiek, który ma prawo do swoich wyborów.
              • bistian Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 08:43
                borsuczyca.klusek napisała:

> W jaki sposób autorka krzywdzi chłopaka?
                > To jest dorosły człowiek, który ma prawo do swoich wyborów.

No jak to? Przecież mężczyźni są jak dzieci, a seks z dzieckiem jest zabroniony.
              • trampki-w-kwiatki Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 08:46
                Też nie rozumiem tej wielkiej krzywdy 25 latka 🙄
              • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:54
                Mój były mąż brał ślub ze mną i miał 24 lata i był dzidziusiem tak?
          • chococaffe Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 07:22
            On ciągle powtarza, że woli być ze mną niż z niedojrzałą gówniarą, co go będzie np zdradzać.

ups..zwiewałabym przed nim na koniec swiata
          • ixiq111 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 09:01
            >> woli być ze mną niż z niedojrzałą gówniarą, co go będzie np zdradzać

Upss.
            W mniemaniu faceta rówieśniczka będzie go zdradzać, zostawi itp.
            Dlaczego zakłada, że z Tobą będzie inaczej? Czyżby pan był przekonany, że starsza kobieta = mniej atrakcyjna = brak chętnych, z którymi doprawi mu rogi?

Chłopak, ma jakieś deficyty, zaburzenia. Niewykluczony, że jest wyrachowany. Potrzebuje baby, tu i teraz, ale bez zobowiązań, bez ciśnienia na dzieci, rodzinę itp.
            Jak zmieni zdanie zawsze może Cię pożegnać.
            Na tym forum kiedyś ktoś napisał "na starej piczy, młody *ujek ćwiczy".

Reasumując: romans - ok, związek - nie.
          • irma223 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 11:58
            "gówniarą, która go będzie zdradzać"
            - nie podoba mi się ten tekst, ani podejście tego człowieka.
            Z jednej strony wytyka ci w oczy twój wiek i brak alternatyw, z drugiej strony wyłazi z niego zakompleksiony człowieczek. O ile ta poza jest w ogóle prawdziwa, a nie stanowi zasłony dymnej.
            Ciesz się dniem dzisiejszym, ale nie ufaj mu i nie dopuszczaj go do swoich spraw majątkowych.
          • magdallenac Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 13:04
            Jakaś taką toksyną, kompleksami i egzaltacją zalatuje od Was obojga. Może rzeczywiście pasujecie do siebie? Jeśli to on tak pier🤬li, a Ty tylko powtarzasz to uciekaj, gdzie pieprz rośnie, bo to jakiś psychol.

Miłość bezwarunkowa i porozumienie dusz brzmią uroczo w ustach nastolatków, w okolicach 40 już tylko creepy.
          • memphis90 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 14:59
            Serio 20l o równolatce mówi „niedojrzała gowniara” i żyje w przekonaniu, ze kobieta zdradzać musi (chyba, ze ma lat 45, to wtedy szanse małe)? Chyba, ze kolega ma odchyły w drugą stronę i mówił o 13l na przykład…

>Fajny jest i wiele mądrzejszy
            Ani specjalnie fajny, ani specjalnie mądry to on raczej nie jest…
            • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 15:04
              Przecież to jest troll, albo infantyla, niedojrzała i zakompleksiona kobieta. I ten dojrzały 25 latek, który chce ją finansować? Może incel?
              • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 15:04
                "infantylna "
              • memphis90 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 10:10
                Incel, który rozgryzł system i rzucił się na czołgające się do grobu 45l 😂
          • demono2004 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:46
            dojrzala40stka napisała:

> On ciągle powtarza, że woli być ze mną niż z niedojrzałą gówniarą, co go będzie
            > np zdradzać.

Młodzi w tym wieku szukają na ogół starszych kobiet, które będa ich sponsorować. Oni dobrze wiedzą, co robią. Znałam przed laty młodych chłopaków, którzy tylko takie panie w wieku 40 plus, wyrywali.
      • mamkotanagoracymdachu Re: Zakochałam się w młodym 30.10.23, 21:29
        kolejkawosiedlowym napisała:

> Nie przepisuj na niego mieszkania, nie dawaj mu dużych kwot pieniędzy, nie bier
        > z na siebie kredytu dla niego. A poza tym, fajnie, gratuluję.

I w ciążę nie zajdź!

Poza tym udanej zabawy wink

• taki-sobie-nick Re: Zakochałam się w młodym 30.10.23, 21:50
          mamkotanagoracymdachu napisała:

> kolejkawosiedlowym napisała:
          >
          > > Nie przepisuj na niego mieszkania, nie dawaj mu dużych kwot pieniędzy, ni
          > e bier
          > > z na siebie kredytu dla niego. A poza tym, fajnie, gratuluję.
          >
          > I w ciążę nie zajdź!

A dlaczego?
        • chlodne_dlonie Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 18:26
          mamkotanagoracymdachu napisała:

> kolejkawosiedlowym napisała:
          >
          > > Nie przepisuj na niego mieszkania, nie dawaj mu dużych kwot pieniędzy, ni
          > e bier
          > > z na siebie kredytu dla niego. A poza tym, fajnie, gratuluję.
          >
          > I w ciążę nie zajdź!
          >
          > Poza tym udanej zabawy wink
          >
          >

Się podpiszę rękami o b i e m a!!
      • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 02:44
        On jest bardziej majętny ode mnie, to on może mi pomóc finansowo. Po rozwodzie trochę straciłam. To on chce mnie finansować, ale ja nie chcę. Na razie nie wiem czy to właśnie ma sens, mimo że się zakochalam
        • kolejkawosiedlowym Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 14:34
          Może obłowił się na twojej poprzedniczcewink. Moze masz niewiele ale zawsze coś. Mieszkanie masz?
          • chlodne_dlonie Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 18:30
            kolejkawosiedlowym napisała:

> Może obłowiłna się na twojej poprzedniczcewink

Ołołołołoł, cóż za cyniczne spojrzenie na tego młodziana LOL
    • trampki-w-kwiatki Re: Zakochałam się w młodym 30.10.23, 21:32
      Masz 45 lat i dorosłe dziecko, więc jak się będziesz zabezpieczać to nic ci nie będzie zagrażać. Have fun smile
      • homohominilupus Re: Zakochałam się w młodym 30.10.23, 22:52
        trampki-w-kwiatki napisała:

> Masz 45 lat i dorosłe dziecko, więc jak się będziesz zabezpieczać to nic ci nie
        > będzie zagrażać. Have fun smile

Trudno się w 100 % zabezpieczyć przed HPV 😕
        • trampki-w-kwiatki Re: Zakochałam się w młodym 30.10.23, 23:32
          No nie da się, ale generalnie przed wieloma rzeczami nie da się w stu procentach zabezpieczyć. Ma przez to żyć w celibacie?
          • homohominilupus Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 00:23
            Skądże znowu.
        • daszka_staszka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 15:59
          Nie trudno,jeśli test wykaże, że nie jest nosicielką to może się odpłatnie zaszczepić
    • cosmetic.wipes Re: Zakochałam się w młodym 30.10.23, 22:32
      Romansik pracowy? Czarno widzę przyszłość tego związku.
      • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 02:42
        Nie, akurat nie romansik, zakochaliśmy się, ale mimo tego nie wiem czy to sens właśnie przez ten wiek
        • chlodne_dlonie Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 18:34
          dojrzala40stka napisała:

> Nie, akurat nie romansik, zakochaliśmy się, ale mimo tego nie wiem czy to sens
          > właśnie przez ten wiek

Nie romansik, powiadasz, ale czy pracowy nie odpowiedziałaś wink a też jestem ciekawa..?
      • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 15:03
        Co to znaczy czarno widzę?
    • mysiulek08 Re: Zakochałam się w młodym 30.10.23, 22:34
      moge tylko powiedziec, z wlasnych doswiadczen tongue_out, baw sie dobrze!
      • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:55
        Dzięki
    • sloneczna_paraolka1 Re: Zakochałam się w młodym 30.10.23, 22:44
      Dla mnie niepojęte co można widzieć w dziecku do związku.
      I nie mówię tu o wyglądzie.
      Fajny na romans rozrywkę.
      No i nie rób głupich ruchów żadnych dzieci, kredytów i kasy ,mieszkania czy zameldowania.

No i faktem jest ze za 10 lat on wciąż młody i będzie szukał kobiety do prawdziwego związku i dzieci, ślubu, kupna domu itp. A ty już będziesz na to za stara. Wiec cię zamieni na młodszy model.
      Jeśli jesteś na ro gotowa to baw się dobrze.
      I nie nie przemawia do mnie ze on dzieci nie chce. Bo to jeszcze gówniarz do 40 może mu się odmieni. Zapragnie przedłużenia genów itp.
    • panna.nasturcja Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 01:08
      Nie robisz dobrze, krzywdzisz młodego człowieka, wycofaj się.
      • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 01:14
        Ciekawe, czy gdyby mowa byla o 25 latce i 45 latku, tezbys tak mowila?wink)
        • majenkirr Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 01:55
          99% forum by tak mówiła. W drugà stronę panie widzę bardziej wyrozumiałe sà 😏
          • panna.nasturcja Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 02:15
            Akurat ja od zawsze piszę, że krzywda jest niezależna od układu płci. Związki, gdy jedna osoba jest starsza o pokolenie są związkami zbudowanymi na deficytach i niedoborach emocjonalnych osoby młodszej i problemach związkowych osoby starszej. Zawsze.
            • ekstereso Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 07:44
              Podpiszę się pod ostatnim zdaniem ( tylko nie powiedziałabym, że zawsze). Ale mam wśród znajomych związek który się zazwyczal jak pan miał 23 a pani 45 dziś jest 10 lat później i dalej jest naprawdę dobrze.
              • chlodne_dlonie Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 18:46
                ekstereso napisała:

> Podpiszę się pod ostatnim zdaniem ( tylko nie powiedziałabym, że zawsze). Ale m
                > am wśród znajomych związek który się zazwyczal jak pan miał 23 a pani 45 dziś j
                > est 10 lat później i dalej jest naprawdę dobrze.

Ale piszesz jednak o wyjątku, nie uważasz..?
                • ekstereso Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 08:25
                  Tak, to wyjątek w moim otoczeniu.
            • trampki-w-kwiatki Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 08:10
              No to najwyżej mamy dwie osoby z deficytami, które się dobrały. Nie wiem co w tym złego? Ja jestem zdania, że lepiej jak tacy ludzie wejdą ze sobą w pary, niż gdyby mieli uprzykrzać życie innym dwóm dojrzałym osobom.
              A gwarancji na udany związek to akurat nic nie daje, więc skoro czują się zakochani i jest im z tym dobrze, to nie rozumiem dlaczego mieliby to kończyć. Bombelki żadne na tym nie cierpią a ten facet to też nie bejbuś mamusi lat 16 tylko dorosły 25 letni mężczyzna.
              • ekstereso Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 14:33
                Też uważam że do prawie każdego to się da zastosować bo wobec jakiegoś wzorca, cholera wie jakiego, wszyscy mamy deficyty.
            • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 09:22
              Chcesz mi powiedziec, ze np ta para ma jakies deficyty zwiazkowe?:

plejada.pl/polscy-celebryci/iwona-i-gerard-z-sanatorium-milosci-wzieli-slub-maja-juz-za-soba-malzenstwa/5wmde1k
              pani po 60-tce i 80 letni pan?big_grin
            • pursuedbyabear Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 09:36
              Bzzzdura.
            • wapaha Re: Zakochałam się w młodym 03.11.23, 10:08
              panna.nasturcja napisała:

> Akurat ja od zawsze piszę, że krzywda jest niezależna od układu płci. Związki,
              > gdy jedna osoba jest starsza o pokolenie są związkami zbudowanymi na deficytach
              > i niedoborach emocjonalnych osoby młodszej i problemach związkowych osoby star
              > szej. Zawsze.

Ja mam deficyty w logice ,dyplomacji i rozwadze -mój mąż łata te moje niedobory 🤪
              On ma deficyty w spontaniczności, kreatywności i smal talk -i ja mu je łatam

Serio...każdy związek na tym się opiera tj na lepieniu braków
              • boogiecat Re: Zakochałam się w młodym 03.11.23, 20:32
                Ale wy macie takie fajne te niedobory, oto tajemnica😀
      • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 02:40
        Mówiłam mu to samo, nie chcę marnować Twojego czasu, jesteś młody. On powiedział że od zawsze pociągają go starsze. W szkole zakochał się w nauczycielce. Nie ma o czym gadać z rówieśniczkami i nie musi mieć dzieci.
        Powiedział że czasu nie marnuje. Gorzej z moim czasem, bo ja już nie jestem najmłodsza. I szkoda się wpędzać w lata. On nieczęsto nie traci tylko raczej ja.
        On ma życie przed sobą.
        2 lata powtarzałam że nie ma sensu. Ale on nie chciał tego słyszeć. Ja wyglądam na 25. I pociągami go za to że jestem dojrzała. Nie wiem co będzie za 10lat.
        Mówiłam mu że młodość wygrywa i że nie ma sensu. Ale on nie chce słyszeć. Poza tym ciągle mam w głowie że młody nie wie czego chce.
        • panna.nasturcja Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 04:16
          Ale Ty nie masz mu mówić tylko masz zakończyć relację.
          On jej nie będzie mógł kontynuować bez Ciebie. Serio, to jest jedna decyzja.
          I nie, NIE jesteś dojrzała, bo jakbyś była to ta relacja w ogóle by nie zaistniała.
          Masz poważne deficyty, które sobie kompensujesz afektami dzieciaka, któremu niszczysz życie bez chwili wahania, bo podbudowuje Ci ego.
          Byłoby super gdybyś była trollem i wymyśliła tę historię by poczytać jaka to jesteś świetna, że młodziak się w Tobie zakochał. Twoje posty wyrażnie idą w tym kierunku, uwagi o wyglądaniu na 25 są żałosne.
          • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 04:21
            To on 2 lata nie dawał mi spokoju. Ja 2 lata odpychalam go. Obecnie nie wiem co robić. On życia nie marnuje. Ma mało lat. To ja myślę o tym by sobie nie marnować, że spędzam się w lata. On jutro może założyć rodzinę,ma mało lat.
            Martwię się raczej o siebie. Tylko że gwarancji mi stary po 45- nie daje na nic.
            Ja lubię sex a były mąż był stary ociężały, nie miał ochoty. Młody ma ochotę na wszystko, ja mimo wieku jestem jak młoda laska która ma chęć do wszystkiego, sexu, wyjazdów, pośmiać się. Że starymi nie umiem już spędzać czasu.
            • panna.nasturcja Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 04:23
              Rety, jaka ty jesteś pusta. Pięknie się popisujesz tutaj, ale sorry, ja pas, nie będę w to grać.
              • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 04:40
                Ty jesteś pusta. Czym się popisuję? Chłopak 25 lat jest pełnoletni wie co robi? Czy ubezwłasnowolniony? On nie marnuje życia, to ja mogę mówić że marnuję. Ale tak nie myślę. Bo lepiej w takiej relacji niż w jakiej marnowalam 25 lat małżeństwa.
                • mama-ola Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 07:04
                  To co Cię martwi. Zakochałaś się, jest jak jest, żyj z dnia na dzień. A co będzie, to będzie.
                  Skończy się, to się skończy, lepiej później niż wcześniej.
                  • mama-ola Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 07:05
                    W wyglądanie na 25, gdy ma się 45 nie wierz. Nawet jeśli zakochanie odmładza.
                    • jolie Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 09:54
                      Tym wyglądaniem na 25 lat to moim zdaniem wysypał się troll (tak, musiałam).
                      • lella_two Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 12:19
                        To ja też muszę. Jakieś poczucie realizmu powinno się już jednak w tym wieku mieć.
            • claudel6 Re: Zakochałam się w młodym 02.11.23, 00:22
              o jezu po co Ty sie pytasz forum? przeciez wiadomo, że oburzone Dulskie będą Ci przysrywać. zaraz zaczną histeryzować, że to pedofilia.
              baw się dobrze. masz przez nastepne 5-10 lat seks życia. tylko nie zajdź w ciąże, jak piszesz, że finansowo dobrze nie stoisz.
              • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 02.11.23, 07:02
                Ok dzięki, po rozwodzie kiepsko. Od niego nie chciałabym nic, pomocy. Ale bardzo chętny jest we wszystkim pomóc. Mamy te same pasje i dlatego nas to przyciągnęło. Były mąż nie miał pasji. A rozwód był całkiem z innych powodów. I to że się spotykamy to w szczególności z naszej wspólnej pasji
          • daszka_staszka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 17:01
            25 letni dzieciak? Uśmiałam się jak norka 🤣
            • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:55
              No właśnie, w tym wieku to bardziej ogarnięci niż 40latkowie
        • magdallenac Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 13:31
          dojrzala40stka napisała:

>Ja wyglądam na 25.

Z pewnością🤣🤣🤣
          • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 13:35
            Może przy zgaszonym świetle i po kilku kieliszkach wina tak, jednak poranne światło już nie jest takie łaskawe wink Dlatego zwijałabym się z łóżka nim wstanie dzień i żyła swoim życiem dalej.
          • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 14:36
            Ty to się nie powinnaś wypowiadać 🙄
            • piataziuta Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 14:52
              Dlaczego?
              • piataziuta Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 14:52
                * to do Gru
              • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 15:11
                Bo sama wygląda jakby odpowiadała za wszystkie zaginięcia młodych dziewczyn w USA i kapała się regularnie we krwi dziewic tongue_out
                • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 15:27
                  Nikt nie mówi, że 45 latka nie może wyglądać jak petarda, ale jak 25 latka to może wyglądać tylko na zdjęciu.
                  • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 15:34
                    Od kiedy są 25-latki, które po powrocie z Turcji wyglądają jak 40-letni transseksualista to wszystko jest możliwe big_grin
                • magdallenac Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 15:45
                  Z całym szacunkiem - można się dobrze trzymać, ale NIE MA szans, aby 45 latka wyglądała tak jak 25 latka i aby można się pomylić.
                  • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 16:00
                    Za to na 33 może wyglądać tongue_out
                  • ixiq111 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 16:32
                    Czasami można smile
                    Impreza, półmrok, wada wzroku, alkohol + inne używki mogą bardzo zaburzyć rzeczywistość...
                    • tt-tka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 16:38
                      ixiq111 napisała:

> Czasami można smile
                      > Impreza, półmrok, wada wzroku, alkohol + inne używki mogą bardzo zaburzyć rzecz
                      > ywistość...
                      >
                      >

niesmiertelny Prus - dama na balu tak goraco adorowana przez mlodego czlowieka, ze az zniza sie do przyjecia zaproszenia na kolacje w oddzielnym gabinecie, i nagle wyrywa jej sie " - ach, ten L. (nazwisko mlodego czlowieka), co za temperament, zywy obraz dziadka - pani, moj dziad umarl przed dziesiecioma laty, a mial lat 60 ! - ja go znalam, gdy mial 30" big_grin
                  • asia_i_p Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 09:21
                    Na 25 pewnie nie, ale mam ciotkę, która w tym wieku spokojnie wyglądała na trzydziestolatkę. W tej chwili ma 60+ i wygląda na 40+, jedna z jej sióstr przekroczyła 70 i myślę, że mało kto dałby jej więcej niż pięćdziesiąt pare. Nie potrafię ocenić, w czym to tkwi, bo dwie pozostałe siostry wyglądają ładnie, ale już nie tak młodo, a te dwie mają cos bardzo młodzieńczego w rysach twarzy, w ruchach.
                  • claudel6 Re: Zakochałam się w młodym 02.11.23, 00:23
                    ciało tak. ale nie twarz.
        • iuscogens Re: Zakochałam się w młodym 03.11.23, 20:57
          Co tam 25, ja myślę, że wyglądasz na 18 lat. Tylko czemu młody twierdzi, że pociągają go dojrzałe skoro wyglądasz na małolatę??
      • jammer1974 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:28
        panna.nasturcja napisała:

> Nie robisz dobrze, krzywdzisz młodego człowieka, wycofaj się.

Pleciesz glupoty.
    • te_de_ka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 07:14
      Jak chcesz robić za erzac gumowej lali, to have fun😄
      Obstawiam, że chłopak ma challenge.
      Nie wiem, jak wyglądasz, 45 jak 25🤣 ale mózg masz mało używany - to widać!

Ps
      Ile lat ma dziecię rodzone?
      • gdanskamarylka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 12:05
        >mózg masz mało używany - to widać

Tę opinię powinnoś wygłosić przed lustrem. Byłaby najbardziej na miejscu.
      • anorektycznazdzira Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:13
        "mózg masz mało używany"
        jak chcesz pogadać sama do siebie, to nie musisz tego robić na forum
    • memphis90 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 07:29
      Dla mnie fujka. 20 latkowi to ja mogę obecnie szaliczek poprawić, a nie za przyrodzenie łapać.
      • ixiq111 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 09:08
        Kurcze, mam tak samo.
        Dziwnie by było tak... z kolegą syna...
        • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 09:31
          Jak sie mialo dziecko w wieku 20 lat...
      • jolie Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 09:56
        Dla mnie również kosmos, tacy młodzi goście są dla mnie całkowicie przezroczyści. Przecież emocjonalnie to zjadłabym takiego na śniadanie, a nie lubię dominować. Może to dlatego, że mam trzech synów? Nie wiem, ale blokadę mam całkowitą.
        • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 10:01
          Ciekawe czy gdyby zadac takie pytanie facetowi....odpowiedz w 99% bylaby: chlopiieee korzystaj, 25 latka, jedrne cialo, po co ci stara rura itd. lubie te nasza kulturowa hipokryzje wink.
          • jolie Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 10:14
            Ale ja nie napisałam, że trollująca autorka ma nie korzystać. Odniosłam się do tego, że dla mnie odczuwanie pociągu do 20 lat młodszego faceta to kosmos (i wysnułam hipotezę, dlaczego). Inni mogą mieć inaczej, nic do tego nie mam. Mnie pociągają łysi faceci, a dla niektórych są fuj.
            • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 10:24
              Tak, wiemy ...lysi, grubi z broda itd.
              • jolie Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 10:39
                Nie, grubi nie, reszta tak smile.
              • nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 16:20
                Mnie też się podobają łysi, zwłaszcza 20 lat młodsi. To się nie wyklucza big_grin
          • bistian Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 11:34
            simply_z napisała:

> Ciekawe czy gdyby zadac takie pytanie facetowi....odpowiedz w 99% bylaby: chlop
            > iieee korzystaj, 25 latka, jedrne cialo, po co ci stara rura itd. lubie te nasz
            > a kulturowa hipokryzje wink.

To nie jest hipokryzja, to jest inne podejście kobiet i mężczyzn. Gdybyś mnie zapytała, czy wypada kobiecie spotykać się z takim młokosem, odpowiedziałbym, że nikogo to nie obchodzi. Większość facetów by tak powiedziała, ewentualnie by pożartowali, że chłopak lubi smaczne obiadki i przyszedł na gotowe.
            Pewno inaczej by się zachował ojciec chłopaka i to też jest zrozumiałe.
          • gdanskamarylka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 12:04
            simply_z napisała:

> Ciekawe czy gdyby zadac takie pytanie facetowi....odpowiedz w 99% bylaby: chlop
            > iieee korzystaj, 25 latka, jedrne cialo, po co ci stara rura itd. lubie te nasz
            >

I córka w podobnym wieku w niczym by panu nie przeszkadzała, nie miałby problemów z tym, że zadaje się z równolatką swojego własnego dziecka.
            • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 13:08
              Pewnie, ze nie. Malo przykladow z rodzimego podworka? kiedy macocha jest nwet mlodsza tongue_out
          • iwles Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 12:59
            simply_z napisała:

>

No toż tutaj padają takie same odpowiedzi: korzystaj, ale nie buduj na tym uczuciu przyszłości ze stabilizacją do późnej starości.

• simply_z Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 13:09
              Owszem ale wiekszosc jest nawet tym zgorszona, bo przeciez maja synow i w ogole ble.
              • jolie Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 14:57
                Chyba źle zrozumiałaś kontekst synów. Nie chodzi o zgorszenie i ochronę biedaczka przed harpią - 45-latką. Po prostu do członków rodziny nie odczuwa się pociągu seksualnego.
                • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 15:04
                  Ale przecież nikt nie mówi o pociągu seksualnym do własnego syna!
                  • jolie Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 18:16
                    Chodzi o skojarzenie po prostu, umysł dokonuje generalizacji.
                    • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 18:35
                      Jakiej generalizacji? 50 latkom nie podobaja sie np 30 latkowie? ani 40 latkowie?
                      • jolie Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 18:40
                        Ja piszę o sobie - nigdy nie podobali mi się ani dużo starsi, ani dużo młodsi mężczyźni.
      • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:56
        Mam nadzieję że Twoj mąż nie miał 20pare lat jak zaszłaś z nim w ciążę albo wzięłaś ślub.
      • agniecha80 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:22
        Spotkałam dwudziestokilkulatka, którego mogłabym bez problemu "łapać za przyrodzenie", a nie szaliczek mu poprawiać.
        20 + i 25+ to już dorośli ludzie przecież. Ja nie w nich dzieciaków i swoich "synów".
    • gorzkie.nic Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 08:40
      Nie rozkminiaj nie snuj dalekosiężnych planów, po prostu skup się na tu i teraz.
      Mnie natomiast zaniepokoilyby teksty o młodych kobietach i jednovzesne wmawianie, że wyglądasz na 25 lat. Co jak sama wiesz, jest nieprawdą. Tak jakby nie akceptował różnicy wieku i oczekiwał, że będziesz "lepsza wersją" rówieśniczki.
      Natomiast ja bym nie zrywała, potraktowała to jako romans, cieszyła się seksem. I nie wmawiala sobie, że to miłość
      • daszka_staszka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 17:04
        Może go kręcą starsze babki, ludzie mają różne preferencje seksualne. Póki są sami ochotnicy to nikomu tu nie dzieje się krzywda. A już wbijanie forumki w poczucie winy czy odpowiedzialności za dorosłego chłopa jest śmieszne - tu chyba mamusie synusiow się odezwaly
    • 18lipcowa3 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 08:41
      Baw sie i nastaw ze kiedys sie skonczy.
    • trampki-w-kwiatki Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 08:50
      No otóż. Co ciekawe ten romans nie krzywdzi osób trzecich a mimo to inni ludzie czują się uprawnieni do tego, żeby żądać jego zakończenia "bo nic z tego trwałego nie będzie". Z większości związków międzyludzkich nic trwałego nie wynika, gdybyśmy szli tą żelazną zasadą, że wiązać należy się albo trwale i na poważnie albo wcale, to większość z nas żyłaby jak Tanebo, nietknięta 🙄
    • alina460 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 09:27
      Daruj sobie. I jemu.
      • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:57
        On mi nie daje spokoju
        • anomaliapogodowa81 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:16
          To nie wiem, może na policję to zgłoś...? Stalking to poważna sprawa.
    • kot_filemon88 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 09:32
      Do 40 mam jeszcze kawałek, jestem singielką, ale relacji z facetem 25 letnim sobie nie wyobrażam. Nie obraź się, ale zainteresowanie się tak młodą osobą to według mnie zaburzenie. Może powinnaś spojrzeć w głąb swojego dzieciństwa, na relacje z rodzicami.
      • trampki-w-kwiatki Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 09:38
        Zapomniałaś dodać, że tarczycę też powinna zbadać!
        • kot_filemon88 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 09:50
          Co ma tarczyca do związku?
          • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 09:53
            25 lat to faktycznie mlody wiek ale do seksu, czemu nie...
          • trampki-w-kwiatki Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 13:07
            Serio, laska ma romans a tu jej od razu zaglądanie w głąb dzieciństwa proponują. Niebawem nie będzie można śledzia z lodówki wyjąć bez konsultacji z terapeutą 🤦‍♂️
            • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 13:10
              Tak, tylko terapia, terapia na wszyyystko. Jak ide do kibla, to tez najpierw konsultuje sie z terapeuta.
              • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 13:24
                Robiłabyś sobie syf w pracy, bo nagabuje cię 25 latek i rozpatrywałabyś zakochanie ? Samo pójście do łóżka z dużo młodszym facetem nie jest niczym złym, nie robiłabym z tego jednak romantycznego cyrku i nie informowałabym o tym nikogo.
                • nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 16:26
                  Chyba jednak czymś złym, skoro każesz ukrywać.
                  • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 17:34
                    Romansowanie w pracy to obciach i klopoty.
              • taki-sobie-nick Re: Zakochałam się w młodym 02.11.23, 00:41
                simply_z napisała:

> Tak, tylko terapia, terapia na wszyyystko. Jak ide do kibla, to tez najpierw ko
                > nsultuje sie z terapeuta.
                >
                haha
      • pursuedbyabear Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 14:50
        Abstrahując od niemal pewnego trollingu (te teksty o niewyglądaniu na swój wiek...), wysyłanie kogokolwiek na kozetkę tylko dlatego, że zakochał się w kimś znacznie młodszym - ale już dorosłym - i gdy nie jest to trend, trąci dowcipem i to mało śmiesznym. I mówię to jako osoba w terapii. Gdyby z każdym crushem człowiek leciał na oddział...
        • kot_filemon88 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 15:38
          Akurat ja nabijam się z kobiet, którym wydaje się że wyglądają na 20 lat, mając 40, jak i z tych co noszą rozmiar 42, a chcą wcisnąć tyłek w 36.
          Natomiast uważam za ostre zaburzenie, interesowanie się 25 latkiem.
          • pursuedbyabear Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 17:05
            Dlaczego?
            Mam 43 lata, miałam przez ponad dekadę partnera starszego od siebie (jak to zdiagnozujesz?), potem zakochałam się w młodszym, bardzo inteligentnym, wrażliwym i seksownym facecie (jak to zdiagnozujesz?).
            25-latek jest dorosłym facetem, może nie ma doświadczeń 40-latka (choć różnie to bywa), ale nie jest, na Boga, małym chłopcem.
            • memphis90 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 10:16
              Jak sobie pomyśle, ze ja właśnie konczylam na studia, a wannabe kochanek opuszczał w tym samym czasie łono własnej matki, mogłam nawet odbierać ten poród … No nie, zdecydowanie nie… Tak samo jak któryś z tych polityków, który poślubił swoją uczennicę - uczył ja w pierwszej klasie… Podstawówki... Wyczekał do jej osiemnastki…
              • kura17 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 10:26
                > Jak sobie pomyśle, ze ja właśnie konczylam na studia, a wannabe kochanek
                > opuszczał w tym samym czasie łono własnej matki, mogłam nawet odbierać ten poród …

konczylas medycyne w wieku 20 lat? gratulacje!
                • memphis90 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 10:46
                  Na studiach ma się zajęcia w róznych klinikach, popołudniowe dyżury i letnie praktyki, wiec jak najbardziej asystuje się przy porodach… Ale rzeczywoscie, nie kończyłam, byłam w trakcie. Niemniej w dalszym ciągu wizja kochanka, którego potencjalnie albo faktycznie pamietam biegającego w pielusze to dla mnie no-go.
      • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:58
        Zaburzenie? Hihi miałam męża w swoim wieku jakoś zaburzona nie byłam. A teraz mam młodszego. Przypadek losowy
      • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 15:04
        Singielka w wieku 40lat to chyba coś z głową masz,sorki
      • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 02.11.23, 07:51
        Tak samo mogę powiedzieć że faceci 20lat starsi mają zaburzenie że spotykają się z młodymi. No cóż dobrze że nie lesba
    • pursuedbyabear Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 09:53
      No i dobrze.
      Fascynujące są jednak wpisy o krzywdzeniu biednego młodego samczyka i byciu dmuchaną lalką. Kobieta kobiecie kobietą, LOL.
      • borsuczyca.klusek Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 10:15
        Kobieta kobiecie niedźwiedziem 😀
        • boogiecat Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 12:54
          Nie tam, kobieta dziecku matkOM😺
    • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 11:30
      Rozumiem uniesienia seksualne, ale zakochać się w 25 latku??? I o czym z nim rozmawiasz?
      • gdanskamarylka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 12:02
        Na tym etapie zakochania to oni aż tak dużo nie rozmawiają...
        • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 12:12
          W wieku 20 lat tak miałam i mogłam leżeć non stop w łóżku, ale jako 40 latka potrzebowałam czegoś więcej. Kiedyś trzeba wstać z tego łóżka i zamienić kilka zdań? Jeśli kobieta lubi dominować psychicznie to ok, bo taka różnica wieku z góry narzuca dominację.
          • tt-tka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 12:18
            figa_z_makiem99 napisała:

> W wieku 20 lat tak miałam i mogłam leżeć non stop w łóżku, ale jako 40 latka po
            > trzebowałam czegoś więcej.

No otoz. Dla mnie to zaden partner, co najwyzej uczen czy podopieczny smile
          • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 20:35
            Nie narzuca bo to bardziej od osobowości zależy. Poza tym nie kasy traktuje związek jak walkę i próbę sił
          • nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 22:05

> W wieku 20 lat tak miałam i mogłam leżeć non stop w łóżku, ale jako 40 latka po
            > trzebowałam czegoś więcej. Kiedyś trzeba wstać z tego łóżka i zamienić kilka zd
            > ań?

Na ostatnich dwóch urlopach zauważyłam, że jak słyszę gdzieś mowę ojczystą, to w 4 przypadkach na 5 tematem są pieniądze. Z wiekiem rozmówców nie miało to wiele wspólnego.
        • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 12:21
          Czym innym jest, kiedy facet ustępuje bo chce, a czym innym gdy przewyższam go emocjonalnym doświadczeniem i mogę kręcić nim jak cygan batem. Mamusia z synkiem i jakie synek może dawać oparcie dojrzałej kobiecie? Na upojną noc może być smile
          • nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 16:32
            Chyba przeceniasz swoje możliwości, mnie się wydajesz osobą o horyzontach niczym talia osy.
            • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 17:38
              Myślisz, że obchodzi mnie co wydaje ci się na mój temat? I co to ma do tematu dyskusji?
            • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 17:51
              Nie chciałabym, żeby mój syn związał się z 45 letnią panienką, której się wydaje, że ma 25 lat i 25 latek jest wg niej dojrzały i może ją sponsorowac.
              • pursuedbyabear Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 18:01
                A gdyby twój 45-letni syn związał się z 25-letnią kobietą (nie użyję słowa "panienka", bo jest zayebiście protekcjonalne)?
                Jak pisałam, wiem, że to trollwątek, ale takie rzeczy się zdarzają. Zatem?...
                • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 18:33
                  To wtedy bylaby szczesliwa, i jeszcze wnuki by byly.
                • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:43
                  Przeczekałabym i miałabym nadzieję, że to minie. W 90% tak jest.
      • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 14:53
        Pomijając kwestie dojrzałości emocjonalnej, to akurat znalezienie tematów do rozmów nie jest trudne, bo można mieć przecież wspólne zainteresowania. 25-latek to jest dorosły facet a nie nastolatek żyjący szkołą
        • nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 16:33
          OT
          Tylko rodzicom może się wydawać, że nastolatki żyją szkołą.
          • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 16:40
            Chodziło mi o doświadczenie zajmujące sporą część dnia
      • asia_i_p Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 09:23
        A o czym ty rozmawiałaś, kiedy miałaś 25 lat?
      • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:48
        O tym o czym rozmawiałaś Ty ze swoim 25 latkiem jak byłaś zakochana
        • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:55
          Nie musiałam rozmawiać bo sama byłam w podobnym wieku, mogliśmy non stop leżeć w łóżku, imprezować i śmiać się z byle czego. W wieku 45 lat byłam zupełnie innym człowiekiem, byłam dojrzała i miałam inne potrzeby, 25 latek nie rozumiałby mnie.
      • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:59
        O tym o czym ty rozmawiałaś ze swoim mężem 25 letnim
    • gdanskamarylka Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 12:01
      Się zakochałaś, to i się odkochasz.
    • samanta1010 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 14:02
      co dalej? korzystać z życia
    • natalyaxx Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 15:18
      Nie weszłabym w taki związek, bo wolałabym nie tracić czasu i poszukać stabilności. Pomijam takie oczywistości, jak niepomaganie mu finansowo, bycie ostrożną, ale poza tym po co Ci to? W najbardziej prawdopodobnym scenariuszu to wcale nie będzie korzystanie z życia dla wspaniałego seksu z młodym, tylko zadłużysz się, on Cię wykorzysta tak czy inaczej i w końcu to się skończy. Nieważne jak młodo wyglądasz, masz 45 lat i nie wyglądasz tak jak 25latka, a z roku na rok te różnice będą tylko większe, bo wchodzisz w wiek gdzie kobiety zaczynają się dość szybko starzeć i nie ma tu znaczenia czy korzystasz z medycyny estetycznej czy nie. Plus mentalnie to jest przecież przepaść, jasne jest dojrzały, tylko pytanie na ile to poza by Cię zdobyć. Nieważne jak dojrzały by miał nie być, macie totalnie inny bagaż doświadczeń. Chcesz, wchodź w to, ale ja nie widzę plusów, wolałabym poszukać kogoś, z kim jest większa szansa na ułożenie sobie życia.
    • nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 16:36
      Świat jest zły, ludzie jedynie chcą krzywdzić i wykorzystywać drugich, młodym mężczyznom zależy jedynie na kasie, a czasem jeszcze co najwyżej na seksie, a starym babom 40 plus na stabilizacji do grobowej deski.
      Same to sobie robicie, na zdrowie.
      • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 18:00
        Ilu znasz prezydentów Macronów ? Mojej koleżance też się wydawało, że będzie żyła jak Brigitte i Macron, wylądowała z depresją i usuwała ciążę z romansu. Zapendowska na starość i prawie niewidoma została sama, bo młody pan odszedł po latach. Kobiety 40 plus chcą stabilizacji, a jeżeli romansu to nie pytają na forum, tylko używają życia i nie bredzą o dojrzałości 25 latka i komunii dusz.
        • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 18:13
          Jakby równolatkowie nie odchodzili...
          • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 19:36
            Zazwyczaj związki w wieku 40 plus z równolatkami plus minus 5 10 są rokujące.
            • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 09:40
              Ja w ogóle uważam związki za zasadniczo tymczasowe, wolę najwyżej przeżyć mile zaskoczenie niz się rozczarować. Rozpada się większość związków
              • trampki-w-kwiatki Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:52
                No otóż 🙄
        • nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 31.10.23, 22:01
          >>>Kobiety 40 plus chcą stabilizacji,
          Wszystkie? Pierwsze słyszę.
          >>>> a jeżeli romansu to nie pytają na forum, tylko używają życia
          To chyba jest trolling, ciekawe sa wypowiedzi forumek.

>>>>i nie bredzą o dojrzałości 25 latka i komunii dusz.

Akurat "komunia dusz" nie ma nic, ale to nic wspólnego z wiekiem (ani nawet z płcią).
          • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 10:45
            Zdecydowana większość, koło 50tki przechodzimy menopauzę.
            • nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:16
              Z nas dwóch to raczej ja znam bliżej więcej pań po 50 i w górę big_grin. Zapewniam Cię, że większość docenia wtedy uroki samotności.
              A na deser przytoczę panią, która się szaleńczo zakochała, pan w odpowiednim wieku wink , też bardzo zakochany, postanowili zamieszkać razem u niej, on chciał tylko zabrać z sobą biurko, i kiedy to biurko wniesiono do jej domu - koniec. Zrozumiała, że nie.
              To nie ma być dowód, jedynie anegdota, przytaczam, bo bardzo ją lubię, znam z najlepszego źródła. Pan znany, ale nie powiem.
              • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:33
                Natomiast moja koleżanka twardzielka, przez całe życie była w nieudanych związkach i związek z 20 latkiem miał być jedynie dla seksu, potem okazało się, że 20 latek był słodki, miała z nim seks życia i gdyby chciał dziecka urodziłaby je, a tak została z butelką, depresją, psychotropami i nadal udaje twardzielkę. I czego to dowodzi, tyle wiemy na ile nas sprawdzono.
                • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:45
                  Koleżanka była 40 latką, gdy związała się z 20 latkiem. Koło 50 tki kobiety przechodzą menopauzę, ciało się zmienia, nadal mogą być atrakcyjne ale często chcą świętego spokoju, bo już poznały uroki związków i małżeństw.
                  • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:50
                    Jak były w złych związkach to może uważają związek za obciążenie a nie za wartość dodaną
                    • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:56
                      Pewnie tak jest, inaczej kiedy ktoś jest po rozwodzie i ma dzieci z poprzedniego związku, a inaczej kiedy nie ma dzieci i miał związki nieudane, a jeszcze inaczej ma młody 25 człowiek, który ma życie przed sobą i dla niego to tylko zabawa. Grunt to podobne priorytety i one też zmieniają się w praniu.
                      • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 12:13
                        Oczywiście, zmieniają się niezależnie od wieku partnerów. Co więcej, może być tak że to starsza osobą w związku odejdzie, bo jej przestanie pasować
                  • trampki-w-kwiatki Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:57
                    No tak, bo w związki wchodzić powinni tylko ludzie z pięknym ciałem, bo ci brzydcy powinni zabetonować się w sarkofagu, żeby nie ranić uczuć estetycznych innych ludzi. A jak powszechnie wiadomo taki 25 latek jak już porzuci panią lat 50 bo ta zacznie się marszczyć to ma do wyboru masę rześkich i zgrabnych trzydziestek, bo przecież trzydziestki nie bywają grube, wiotkie i niezgrabne.
                    Pochodź trochę na saunę, zobaczysz jak wygląda ludzkie ciało i że wiek i powab nie zawsze idą w parze.
                    • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 12:02
                      A także - o zgrozo - że mało powabnie wchodzą w związki i mają życie seksualne 😱
                      • trampki-w-kwiatki Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 12:10
                        Jak to było? Brzydka ona, brzydki on, a taka piękna miłość 😜

• nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:19
                        grruu.u napisała:

> A także - o zgrozo - że mało powabnie wchodzą w związki i mają życie seksualne
                        > 😱

I często o niebo bardziej udane niż piękności.
                        • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:26
                          Tak tak nanga, brzydkie mają świetne związki i życie seksualne, a piękne więdną nieszczęśliwe i jeszcze "pieniądze szczęścia nie dają", czyli bogaci są nieszczęśliwi smile
                          • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:28
                            Brałabym dużą poprawkę na to co ludzie mówią i pokazują, bo często nie ma to nic wspólnego ze stanem rzeczywistym. Podobnie jak u naszej rozchwytywanej hiszpańskiej piękności.
                            • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:34
                              I jak ktoś tak pieprzy na forum o swoim cudownym związku, rodzinie, romansie, spędzając na nim dużo czasu, to brałabym na to poprawkę. Nie ukrywam, że życie mnie teraz frustruje, kiedy byłam szczęśliwa, miałam gdzieś dyskusje na forum. Teraz spuszczam powietrze i odwracam uwagę od innych spraw.
                              • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:43
                                Ale ja nie pisze o nikim konkretnym tylko ogólnie, nie ma korelacji między poziomem urody a satysfakcja z życia seksualnego
                          • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:33
                            Nie, raczej nie ma korelacji
                            • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:43
                              Nie ma korelacji i niektórym do szczęścia potrzeba niewiele, a innym wręcz odwrotnie.
                              • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:49
                                Mam bliską koleżankę, która ma udane życie seksualne, często o nim opowiada i wiem, że tak czuje, a dla mnie jej życie seksualne nie byłoby udane, bo mam inne potrzeby i oczekiwania i dla mnie moje jest udane, a dla niej nie byłoby.
                                • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 15:01
                                  A jakie dla Ciebie jest udane życie seksualne?
                                  • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 15:09
                                    Na pewno inne niż twoje. Twoje wypowiedzi w tym wątku świadczą o tym, że jesteś prosta / prosty I bez sensu dalsza dyskusja.
                                    • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 15:45
                                      Singielka się odezwała , która nie miała męża,nie ma. Dzieci z najwięcej ma do powiedzenia,hihi
                    • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 12:15
                      I twierdzisz, że 25 latek nie ma wyboru??? Albo ma podobny jak 50 latka??? 25 latek jeszcze będzie miał dzieci i kilka związków, przecietna 50 latka będzie leczyła cukrzycę i inne choroby smile Bawi mnie ten idealistyczny świat, gdzie przeciętny Kowalski czy Kowalska, ledwo wiążący koniec z końcem w wieku 50 lat są piękni, sprawni i mogą używać życia na równi z 20 latkami. Zgodzę się, że perspektywę zmieniają duże pieniądze, ale mówimy o przeciętnych ludziach. Nieidealna 25 latka, nadal jest atrakcyjna, 50 latka już niekoniecznie.
                      • trampki-w-kwiatki Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 12:21
                        Ja mówię nie o przeciętnej 50 latce, tylko o tej konkretnej, ponoć bardzo atrakcyjnej i nie chorującej na cukrzycę. Trzymam się danych, które płyną od autorki.
                      • majenkirr Re: Zakochałam się w młodym 02.11.23, 16:13
                        > I twierdzisz, że 25 latek nie ma wyboru??? Albo ma podobny jak 50 latka???

Zalezy. Może byc na tyle nieatrakcyjny, ze właśnie tylko 50-latka się na niego połaszczyła wink.
                        • tanebo001 Re: Zakochałam się w młodym 03.11.23, 08:13
                          Może był rudy?
    • mikams75 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 08:54
      Nic dalej. Korzystaj z zycia ale licz sie z tym, ze on kiedys bedzie chcial zalozyc rodzine, miec dzieci, miec partnerke, ktora nie bedzie wygladac jak jego matka.
      • pursuedbyabear Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 09:13
        A może nie będzie chciał?
        Co wy macie z tymi matkami? JPRDL.
        Zdumiewa mnie i smuci fakt, jak wiele kobiet tutaj postrzega się li jako matki, nie jako wciąż atrakcyjne kobiety. Śmieszne w kontekście prześcigania się o to, która wcześniej lifting zrobiła.
        • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 09:23
          Przecież żadna tu jeszcze nie ma liftingu. Mnie zdecydowanie bardziej bawi przekonanie, że związki są tylko atrakcyjnych. Jakby tak było, ludzkość by dawno wyginęła.
        • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 09:24
          Czyli na nic robienie cycków🤣
        • mikams75 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:05
          > Co wy macie z tymi matkami? JPRDL.
          > Zdumiewa mnie i smuci fakt, jak wiele kobiet tutaj postrzega się li jako matki, nie jako wciąż atrakcyjne
          > kobiety.

roznicy wieku sie nie przeskoczy i w wieku 65 lat kobieta moze byc atrakcyjna, aktywna ale jak na swoj wiek. Nie ma co porownywac przecietnej 65-latki z osoba o 20 lat mlodsza. Bo te 20 lat roznicy sprawia, ze wyglada sie jak matka osoby o 20 lat mlodszej.
          • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:08
            A przypadkiem u ciebie małżonek nie jest starszy o jakieś dwadzieścia parę lat?
            • mikams75 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 19:38
              > A przypadkiem u ciebie małżonek nie jest starszy o jakieś dwadzieścia parę lat?

Nie jest. Jest starszy, ale daleko mu jeszcze do tego, zeby mogl byc moim ojcemm.
          • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:22
            A po co porównywać? Jakoś mężczyźni się nie martwią, że wyglądają na ojców swoich partnerek.
            • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:32
              Dlatego własnie pytam, bo bardzo możliwe, że jej mąż w ogóle nie mysli o tym, że wygląda starzej od żony.
              • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:34
                Przypuszczam, że mojego partnera w gole ta kwestia nie zajmuje. Jak jest ode mnie starszy o 16 lat to wygląda starzej, co w tym dziwnego? Natomiast dlaczego to miałby być problem?
                • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:40
                  Żaden, odnoszę się do wypowiedzi Miki.
          • pursuedbyabear Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 21:14
            Ale ktoś porównuje, poza dulskimi zgorszonymi, że 25-latek to taki synek?...
      • nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 10:18
        Powinna nawet liczyć się z tym, że kiedyś umrze - a Ty, liczysz się z tym? Bo to jedyne co pewne w życiu.
        • szare_kolory Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 10:26
          Ale co w tym dziwnego, że czas upływa? 45latkamoże wyglądać świetnie, 55latka, 75latka też. Ale co dziwnego w tym, że 45latek z 65latką, nawet bardzo atrakcyjną może być już nie tak bardzo zainteresowany tą starszą partnerką. Namiętność już dawno minie, proza życia zajmie jej miejsce. I może być im cudownie a może być dla niej dość przykro. Dlatego związek z taką różnicą wieku z perspektywy kobiety to raczej przyjemność krótkodystansowa. Ale czemu by jej się od razu pozbawiać i planować życie na do lat do przodu. Żyje się tu i teraz, skoro obie strony wykazują wzajemne zainteresowanie to po co szukać problemów? Trzeba z tego korzystać tu i teraz.
          • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 10:35
            Dziwne, że jakoś panowie 45letni jak się spotykają z 25 latka to nie przeżywają tak bardzo, czy im będzie przykro że za 20 lat będzie proza życia i przestaną jej się podobać.
            Poza tym w związkach rówieśników też mija namiętność i jest proza życia, a nieraz ludzie przestają być dla siebie atrakcyjni.
            • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 10:44
              Kobiety często chcą mieć dzieci i kręci je bawienie się w dom, spójrz na instagram, który facet będzie się chwalił dziećmi, ubraniami, czy będzie pokazywał goły tyłek? Choćbyśmy nie chciały, biologia nas różni, dlatego łatwiej facetowi stworzyć trwały związek z młodszą kobietą.
              • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 10:54
                Mężczyźni też chcą mieć dzieci - niektórzy, tak jak kobiety. Bo coraz więcej ludzi w ogóle nie chce. Faceci jak najbardziej chwalą się dziećmi w necie. Jasne, profili takich parentingowych jest dużo mniej, ale są. Za to jak najbardziej chwalą się dziećmi przed znajomymi. Jak mam grupę Whatsapp z kumplami to jest tam równie dużo głupich memów i dowcipów i pierdzeniu co zdjęć typu "moja córka nauczyła się jeździć na rowerze", "z córką w górach", "mój młody gra w piłkę".
                Fakt, tyłków nie pokazują, za to klaty bardzo chętnie. Ciągle mi Instagram podsuwa profile facetów pokazujących wyrzeźbione ciało.
                • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 10:57
                  Pokazują klaty bo trenują, to forma sportu kobiety pokazują tyłki, żeby wzbudzać pożądanie u facetów i innych kobiet. Różni nas biologia.
                  • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:08
                    😁 kobiety też trenują i uprawiają sport. Nie bądź naiwna, naprawdę facet może trenować w koszulce, jak nagrywa filmy bez koszulki to po prostu chce pokazać ciało.
                    • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:19
                      Proszę cię ile kobiet trenuje koło 50tki? Bardzo mało.
                      • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:22
                        Facetów też mało. A ile kobiet w wieku 50 lat pokazuje tyłek? Pisałam o samym fakcie - mężczyźni chcą budzić pożądanie kobiet i pokazują ciało
                        • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:37
                          Facetów znacznie więcej, mają też inne pasje, trenująca 50 kobieta to dziwo i nawet na forum się śmieją, że robi z siebie karykaturę. A 60 - 70 latki nie widziałam żadnej, mężczyzn tak.
                          • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:45
                            Chodzę na różne siłownie i ludzi 50+ bez względu na płeć jest bardzo mało. Za to fitnessy dla seniorów pełne kobiet, więc one raczej ćwiczą ale inaczej.
                            90 procent starszych trenujących facetów to emerytowani mundurowi i sportowcy więc mają nawyki z całego życia. Większość niestety z pasji to ma TV i trenuje skakanie po kanałach.
                          • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 17:32
                            Co ty opowiadasz w ogóle figa. To nie są czasy twoich rodziców i teraz bardzo wiele osób w wieku 50 i 60 lat ćwiczy i tak sie składa, że na różnych zajęciach sportowych widzę głównie kobiety. Zresztą wystarczy zobaczyć polska ulicę i tych adonisów po 50-tce.
                            • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 17:45
                              Kobiety ćwiczą fitnessy i chodzą z kijkami, faceci raczej siłownia i rower z tego co widzę. Po prostu inne aktywności. Ale Figa ma rację, że to nie jest jakaś dominującą grupa wśród osób 50+, więcej nie ćwiczy niż ćwiczy
                              • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:09
                                To pewnie też, ale i tak to się zmienia i nikt nie wyśmiewa się z ćwiczącej osoby.
            • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 10:55
              Na przykład Brigitte i Macron ich związek jest oparty na porozumieniu intelektualnym, łączy ich jego misja, bycie politykiem, a i tak Brigitte jest oceniana przez pryzmat wyglądu, wmawiają jej lifitingi, widzą to czego nie ma, wyzywają, współczuję jej bo to trudne. Pewnie dlatego obsesyjnie dba o figurę. Starszy facet nie musi się spinać, wystarczy, że zapłodni młodą kobietę i będzie miał trochę kasy, założą rodzinę i ta młoda kobieta nie musi być tytanem intelektu, połączy ich biologia.
              • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:05
                Mężczyzna będzie pracował a młoda kobieta zajmie się domem, urodzi dzieci i to wystarczy. Związek bezdzietny jest trudniejszy, zakochanie szybko mija i trzeba znaleźć coś co ich będzie łączyło, bezinteresowna miłość do grobowej deski to tylko w bajkach.
                • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:11
                  Wręcz przeciwnie, narodziny dziecka często powodują kryzys, związki bezdzietne maja więcej czasu na inwestowanie w swoją relację
                  • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:22
                    Jasne, dlatego najczęściej się rozpadają? Jak na przykład u Pazury, który znalazł młódkę, mają 3 dzieci i broni żony zębami i pazurami. Czasem mam wrażenie, że jesteś grruu na haju endorfinowym i postrzegasz świat przez różowe okulary. Ciekawe dlaczego nie jesteś z młodszym facetem, tylko starszym od siebie i masz z nim dziecko ?
                    • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:29
                      To, że związek się nie rozpada nie oznacza, że jest udany. Ludzie mogą być ze sobą że względu na dzieci i kredyt, jakby mieli kasę i nie mieli dzieci to by się rozstali.
                      Rozpada się przecież mnóstwo związków z dziećmi - zobacz na forum nawet. Co nie oznacza oczywiście, że każdy związek, więc Pazura to żaden dowód. Przy czym ja bym w ogóle oddzieliła związki celebrytów od tych rozważań bo tam często się liczy lans i wizerunek. Ja właśnie nie patrzę przez różowe okulary, mam świadomość, że kryzys po dziecku to częste zjawisko.
                      A dlaczego jestem ze starszym facetem? Bo w nim się zakochałam. Mogłam się równie dobrze zakochać w młodszym lub rówieśnika. Zresztą mąż był w moim wieku. Nie szukałam nikogo w konkretnym wieku, nie miało to dla mnie znaczenia. Jasne, że mając 30 lat nie związałabym się z kilkanaście lat młodszym ale to dość oczywiste.
                      • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:35
                        Taaa i z młodszym o 20 lat zrobiłabyś sobie dzieciątko i byłoby psiejsko czarodziejsko.
                        • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:47
                          Nie, nie zrobiłabym sobie dziecka z czternastolatkiem bo bym je w więzieniu wychowywała 😄 A poza tym kto mówi, że że starszym jest psiejsko czarodziejsko? Różnie jest, też mamy kryzysy i problemy, jak wszyscy
            • szare_kolory Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:30
              grruu.u napisała:

> Dziwne, że jakoś panowie 45letni jak się spotykają z 25 latka to nie przeżywają
              > tak bardzo, czy im będzie przykro że za 20 lat będzie proza życia i przestaną
              > jej się podobać.
              > Poza tym w związkach rówieśników też mija namiętność i jest proza życia, a nier
              > az ludzie przestają być dla siebie atrakcyjni.

Dziwne jak to czasami oczywistości potrafią wprawić ematkę w zdziwienie 😀 45latek z 25latka może mieć dziecko. 25latek z 45latką niby też, ale jakoś wcale nie jest to takie oczywiste. Naturą, po prostu. Nie ma się co spinać, że biologia działa jak działa i starzenie się jest łaskawsze dla panów. Oczywiście panowie dziadzieją a panie bywają atrakcyjne do późnej starości. Ale potem wychodzimy z forum i w życiu wygląda to deczko inaczej. Dlatego przy tej różnicy wieku, niekorzystnej dla kobiety, lepiej cieszyć się chwilą i korzystać nie planując małżeństwa i przyszłości za 20 lat. Będzie co ma być, co nie przeszkadza chwili radości teraz.
              • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 11:33
                Dziwne to jest, że w dzisiejszych czasach niektórzy nadal myślą, że jedynym celem związku jest prokreacja...
                O dziadzieniu facetów to było milion wątków i niestety obserwacje pozaforumowe to potwierdzają. Starzenie się nie jest łaskawsze dla panów. Jedynie płodność jest, choć też spada z wiekiem.
                • szare_kolory Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 12:34
                  grruu.u napisała:

> Dziwne to jest, że w dzisiejszych czasach niektórzy nadal myślą, że jedynym celem związku jest prokreacja...

Już jak to pisałam, widziałam, że trzeba było doprecyzować. Prokreacja nie jest jedynym celem związku. Sama jestem w długoletnim związku, dzieci nie mamy, jakoś żyjemy 🙃
                  Niemniej zdolność do prokreacji to właśnie w dużej mierze atrakcyjność. Błyszcząca, gładka skóra, dobra figura bez fałdek i nawisów, twarz niezmęczona od nieprzespanych nocy, grawitacja jeszcze nie ma za wiele do powiedzenia. Po coś biologia tym się posługuje. I choć, oczywiście, nie można teraz prorokować jak się konkretny związek potoczy i czy ten autorki przetrwa czy się rozpadnie, to obserwacja i statystyka są nieubłagane. Jest jak jest, wyjątki się zdarzają, ale właśnie obserwacja życia uczy nas jak postępować, żeby nie władować się na życiową minę.

> O dziadzieniu facetów to było milion wątków i niestety obserwacje pozaforumowe to potwierdzają. Starzenie się nie jest łaskawsze dla panów. Jedynie płodność jest, choć też spada z wiekiem.

To mam na myśli: płodność spada z wiekiem, ale nadal istnieje. A ciąża to przecież nie takie hop-siup dla 25latki, o 45latce nie wspominając. Znowu: tak działa natura i choćbyśmy bardzo chcieli nie przeskoczymy pewnych spraw a wyjątki to nie reguła działająca dla wszystkich. Co nie zabrania, po raz kolejny podkreślę, korzystać z uroków chwili, jeśli się nam trafią smile
                  • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 12:51
                    Atrakcyjność zależy od lansowanych kanonów urody. Natomiast zdolność do prokreacji nie ma nic wspólnego z gładką skórą ani z fałdkami. Dwudziestolatka z fałdkami jest płodna, pięćdziesięciolatka bez fałdek raczej już nie. Mowiac dosadnie, można być brzydkim jak cholera i płodnym, bo to głównie kwestia wieku i hormonów
        • mikams75 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:02
          > Powinna nawet liczyć się z tym, że kiedyś umrze - a Ty, liczysz się z tym? Bo to jedyne co pewne w życiu.

oczywiscie i partnera tez kiedys dopadnie; jednak jesli nic szczegolnego sie nie wydarzy, to przy mniejszej roznicy wieku jest sie na podobnym etapie w zyciu, z podobnymi mozliwosciami, problemami i oczekiwaniami.
          • nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 19:32
            Świat jest pełen wdów odwiedzających przez dziesiątki lat groby swoich mężów rowisnikow.
            • mikams75 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 19:37
              Niezupelnie. Wiekszosc kobiet ma faceta troche starszego od siebie. Wdowcow tez jest duzo, tylko sa mniej widoczni, nie chadzaja tak czesto na cmentarze. I mam wrazenie, ze dosc szybko po zalobie znajduja sobie towarzyszke zycia.
              • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 19:40
                Serio? wśród moich znajomych większość to rówieśnicy.
                • mikams75 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 21:47
                  serio, wiekszosc ma facetow starszych o kilka lat.
                  • nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 21:59
                    Tak to było za czasów mojej mamy, ale ona dobiega setki.
              • nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 22:06

Tekst linku
      • trampki-w-kwiatki Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 12:08
        mikams75 napisała:

> Nic dalej. Korzystaj z zycia ale licz sie z tym, ze on kiedys bedzie chcial zal
        > ozyc rodzine, miec dzieci, miec partnerke, ktora nie bedzie wygladac jak jego m
        > atka.

Skąd założenie, że będzie chciał założyć rodzinę i mieć dzieci? 🙄
        Mało jest mężczyzn, którzy nie chcą spłodzić dziecka?
        I skąd założenie, że partnerka upodobni się do jego matki??

Powiem więcej, bycie młodszą nie gwarantuje, że się mąż nie odkocha. Moja koleżanka ma piętnaście lat starszego męża i teraz, gdy dziewczyna ma 45 lat, ten jej maz marudzi, że ona się starzeje. Że brzuch nie taki, że powieki opadają, że cera usycha. Tak, ten 60 latek, gruby i brzydki, marudzi, że jego żona też jest człowiekiem i czas na nią oddziałuje.

Mój szwagier już trzeci raz wymienia narzeczoną na młodszą. Pierwsza była pięć lat młodsza, druga dziesięć, teraz oświadczył się swojej studentce młodszej 20 lat. Bo każda po przekroczeniu lat 30 staje się dla niego za stara.
        • szare_kolory Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 12:38
          trampki-w-kwiatki napisała:

> koleżanka ma piętnaście lat starszego męża i teraz, gdy dziewczyna ma 45 lat, ten jej maz marudzi, że ona się starzeje. Że brzuch nie taki, że powieki opadają, że cera usycha. Tak, ten 60 latek, gruby i brzydki, marudzi, że jego żona też jest człowiekiem i czas na nią oddziałuje.

No cóż, jak widać z wiekiem do niektórych mądrość nie przychodzi. A może to taki typ, dla którego wartością samą w sobie jest młodość.
        • mikams75 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 17:57
          za 20 lat on bedzie mial 45, beda to jego swietne lata, kariera, wyjazdy, sporty, mnostwo aktywnosci i w ogole fajny wiek. A ona bedzie 65-latka po menopauzie i miejmy nadzieje, ze zdrowie bedzie jej dopisywac.
          Ale roznica bedzie ogromna. Naprawde lepiej jest sie starzec razem i podobnie.
          • nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:08
            A ja mojej dziewiecdziesiecioletniej matce zarzucam, że kracze! W porównaniu z tym forum jest królową optymizmu.
            • trampki-w-kwiatki Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:27
              nangaparbat3 napisała:

> A ja mojej dziewiecdziesiecioletniej matce zarzucam, że kracze! W porównaniu z
              > tym forum jest królową optymizmu.
              >

Co nie? Kocham te wróżby co to będzie za dwadzieścia lat! 😜
          • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:14
            Zakładając, że będą to robić razem...mało jest przypadków na tym forum, zawinięcia się pana, bo sobie kogoś poszukał?
            • grruu.u Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:27
              Panie też się zawijają. Nie wiem dlaczego wszyscy zakładają że to kobieta musi chcieć trwać w związku do końca życia
              • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:33
                To też, odnosiłam sie tylko do komentarza na temat wspólnego starzenia się.
            • mikams75 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 19:42
              i jedno i drugie moze sie zwinac; a w realu - ile znasz par, gdzie facet jest o 20 lat mlodszy i para przetrwala do emerytury obojga? A ile znasz starszych par, gdzie to kobieta jest duzo mlodsza od faceta?

• simply_z Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 19:51
                W rodzinie miałam przykłady, gdzie kobieta była dużo młodsza, zresztą myślę, że ty też, bo w dawnych czasach nie było to takie rzadkie zjawisko. Jeśli chodzi o dużo starszą kobietę i młodszego mężczyznę, to też przykład z rodziny, wtedy to był skandal, a związek przetrwał aż do śmierci tej kobiety. Później mężczyzna ożenił się i dożył sędziwego wieku, na końcu zażyczył sobie zostać pochowanym przy pierwszej żonie, największej miłości swojego życia, jak ją określał.
      • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:53
        No tak, nikt nie gwarantuje nic. Nawet były mąż nie był do grobowej deski mimo że był w tym samym wieku.
        • mikams75 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 17:58
          Oczywiscie, ze nigdy nie ma gwarancji, ale przy tak duzej roznicy wieku ryzyko jest o wiele wieksze.
          • trampki-w-kwiatki Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 18:29
            Ryzyko to jest akurat zawsze i ono jest wpisane w życie. Wróżenie, że wiek, zamożność, wykształcenie czy cokolwiek innego gwarantuje stałość związku do grobowej deski jest zaklinaniem rzeczywistości. Będzie co będzie.
          • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 02.11.23, 07:04
            Niestety nikt gwarancji nie ma na nic
      • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 02.11.23, 07:53
        Powinnam też liczyć się z tym że może nagle dostać zawału,młodzi też chorują. Albo jakiś wypadek. Nic nie jest gwarantowane. Prędzej to że nie pójdzie do innej to większą gwarancja niz to że np nie wpadnie pod samochód, albo inny wypadek. Tego się nie przewodzi
        • mikams75 Re: Zakochałam się w młodym 02.11.23, 08:05
          przyczepilyscie sie do okreslenia liczyc sie i oczywiscie, ze nieszczescia chodza po ludziach i niczego sie nie przewidzi. Zdecydowaa wiekszosc ludzi nie wpada pod samochody. Natomiast zupelnie nie widze wspolnego zycia 45-latka z 65-latka. O ile teraz moga nie odczuwac tak bardzo roznicy wieku, to jednak ich potrzeby i mozliwosci z wiekiem beda sie bardzo zmieniac.
          • pursuedbyabear Re: Zakochałam się w młodym 02.11.23, 08:27
            A odwrotnie widzisz?
            • mikams75 Re: Zakochałam się w młodym 03.11.23, 08:06
              Tez nie bardzo, ale znam takie pary. Kobiety maja wiecej instynktow opiekunczych. Poza tym wiek faceta ma mniejsze znaczenie przy decyzji o posiadaniu dziecka.
              • simply_z Re: Zakochałam się w młodym 03.11.23, 08:49
                Nie kazdy facet chce miec dzieci, serio.
              • pursuedbyabear Re: Zakochałam się w młodym 03.11.23, 09:11
                Ale nie każdy mężczyzna dziecka chce.
              • nangaparbat3 Re: Zakochałam się w młodym 03.11.23, 20:48
                mikams75 napisała:

> Tez nie bardzo, ale znam takie pary. Kobiety maja wiecej instynktow opiekunczyc
                > h.
                > .

To raczej nie instynkty, tylko obsadzenie w roli.

Poza tym znam paru mężczyzn, którzy poświęcili się opiece nad bliskimi - dziećmi, ale i żonami.
    • kikimalina Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 10:56
      Dla seksu? czemu nie?
      • trampki-w-kwiatki Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 12:22
        Tu jej piszą, że nie można, bo to dzidziuś jest i może go zranić 🤦‍♂️
        • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 14:52
          Tylko że w takim razie każda wychodziła za dzidziusia 25 letniego i ten dzidziuś mi zrobił dzieciaka i nawet z nim ślub brałam ohhh. A teraz facet w tym samym wieku jest dzieckiem. Czasy widzę się zmieniły przez 20 lat.
          • figa_z_makiem99 Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 15:01
            Myślę, że pasujesz mentalnie do 25 latka i to jest w twoim przypadku dobry wybór smile
            • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 15:02
              Nie znasz mnie ani jego. Uważam że mimo żadnego życiowego doświadczenia on ma więcej poukładane w głowie niż mój były mąż który okazał się ch.
      • dojrzala40stka Re: Zakochałam się w młodym 01.11.23, 15:05
        😀

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka