Dodaj do ulubionych

Zandbergi za burtą

10.11.23, 13:36
Triss możesz otwierać szampana 😅

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103087,30389208,partia-razem-nie-wejdzie-do-nowego-rzadu-ale-go-poprze-nie.html#s=BoxMMtCzol3
Obserwuj wątek
    • mdro Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 13:41
      Jak to idzie?
      Partia Razem - nie tym razem!
      • borsuczyca.klusek Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 14:20
        mdro napisała:

> Partia Razem - nie tym razem!
        >

Dobre 🙂
    • angazetka Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 14:11
      Ogółem ta umowa koalicyjna jest źródłem mego potężnego rozczarowania na dziś.
      • marzeka11 Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 15:43
        angazetka napisała:

> Ogółem ta umowa koalicyjna jest źródłem mego potężnego rozczarowania na dziś.
        >
        Musisz zacząć dla pocieszenia śpiewać sobie: „Nie mogę ci wiele dać…”. vide „Niczego ci nie obiecywałem”.
      • ewka.n Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 16:24
    • snajper55 Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 14:40
      Poza burtą czego? Rządu? Wiele partii z koalicji być może będzie poza burtą rządu. Razem jest nadal częścią koalicji, wypiera rząd i tworzy wspólny klub z pozostalymi partiami lewicowymi.

S.
      • snajper55 Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 14:41
        snajper55 napisał:

> Razem jest nadal częścią koalicji, wypiera rząd

Wspiera a nie wypiera.

S.
    • triss_merigold6 Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 14:50
      Razem, ale osobno. Fajnie mieć wpływ na władzę bez odpowiedzialności.🙄 Niestety, brak Razemkow w rządzie nie oznacza, że lewica nie dostanie edukacji.
      • borsuczyca.klusek Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 14:55
        I po szampanie 🙄
      • angazetka Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 15:05
        na szczęście Agnieszka Dziemianowicz-Bąk nie jest w Razemkach.
      • asia_i_p Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 15:37
        A dlaczego to miałby być problem?
        Widziałam rozmowę z Dziemianowicz-Bąk. Po pierwsze, mówiła o zmianach stopniowych, o tym, że nie można wchodzić w cykl edukacyjny z reformami. Po drugie, byłaby pierwszą minister oświaty, która nie traktuje nauczycieli jako zasób, który należy wykorzytywać w określony sposób, tylko jak ludzi, których opinii trzeba słuchać. Byłaby naprawdę miła odmiana.
        • angazetka Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 15:39
          No bo to Triss tongue_out
          • triss_merigold6 Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 15:45
            Obawiam się jednego: zanim cokolwiek wyleci z podstawowy programowej i chorej liczby godzin w VII i VIII klasie, dołożą absurdalnych warsztatów, treningów Bóg wie czego, projektów grupowych etc. Zniesienie prac domowych? Iluzja, ambitniejsi będą tłuc zadania z matematyki, fizyki i chemii tak samo jak teraz, bo stawką jest możliwość wyboru pożądanych studiów.
            • nick_z_desperacji Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 15:59
              Absurdalnych warsztatów efektywnej nauki, przeciwdziałania przemocy czy reagowania na problemy psychiczne swoje i kolegów? No fakt, po co to komu...A tłuczenia zadań obowiązku nie ma, można być genialnym i dostać się bez tłuczenia. Poza tym, są tacy, którzy te zadania/historię/biologie/czytanie książek lubią. Im też zabronisz?
              • triss_merigold6 Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 16:12
                Tak, jeśli miałoby to być DODATKOWO w siatce godzinowej to absurdalne.
                Nie ma obowiązku tłuczenia zadań, można iść na kulturoznawstwo czy inny mało wymagający kierunek.
                Nie mam intencji zabraniania, wręcz przeciwnie.
                • wkswks Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 16:41
                  Moj syn ma rożne warsztaty zamiast lekcji. To pozwala trochę odsapnąć w szkole.
                • butelka_bombelka Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 17:43
                  Jest sporo takich kierunków. Choćby dziennikarstwo i nauki polityczne.
                  • nick_z_desperacji Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 18:42
                    Ona w administracji sama zapewne po astrofizyce pracuje, to wie tongue_out
                    • butelka_bombelka Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 18:49
                      Chcesz wiedzieć więc daj maila.
          • lauren6 Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 17:22
            angazetka napisała:

> No bo to Triss tongue_out
            >

Ogólnie pomysł odprawicowienia polskiej szkoły mi się podoba, np likwidacja HITu. Mam tylko nadzieję, że nie pójdzie to w stronę woke głupot, np toalet koedukacyjnych.
    • asia-loi Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 15:10
      A ja bym chciała, żeby każdym resortem kierował ktoś, kto się na podległym mu resorcie - zna. Przynależność partyjna nie ma dla mnie znaczenia.
      • kocynder Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 16:35
        Najfajniej by było gdyby każdy minister czy tam inny zarządzający w danej branży przepracował kilka lat. Minister edukacji był nauczycielem. Takim zwykłym, w podstawówce czy technikum, musiał wkurzać się na kretyńskie zarządzenia, uzupełniać bezsensowne tabelki, użerać z rodzicami typu "A dlaczego moja Zuzia jeszcze nie umie czytać? Zośka tej Baśki to już dawno czyta, a przecież jest dużo głupsza!"...
        • triss_merigold6 Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 16:42
          Zalewska była nauczycielką, Piontkowski też. Katarzyna Hall od nieszczęsnych przymusowych sześciolatków była nauczycielką, Szumilas również.
          • kocynder Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 18:39
            A to już inna kwestia, bo po pierwsze: nie każdy powinien być nauczycielem, a po drugie: nie każdy nauczyciel nadaje się na ministra. smile
            Ale po prostu fajnie by było, gdyby zarządzając znał konkretnie pracę, jaka muszą wykonać "trybiki" na każdym etapie: od najniższego do samej góry. I żeby będąc już na tej górze pamiętał, jak się pracuje na samym dole...
    • areyoubetter Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 15:47
      Razem czyli osobno. Tradycyjnie.
    • zona_glusia Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 15:55
      Dlaczego w ogóle Razem miało wejść do rządu? To najmniejsza frakcja w najmniejszym ugrupowaniu koalicyjnym.
    • tanebo001 Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 16:28
      I Sziwie dzięki że woke za burtą...
    • lauren6 Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 17:24
      Ja bym się bardziej cieszyła z wycięcia konserwatywnych wsioków z PSL.
      • pursuedbyabear Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 17:30
        Ja też.
        • joana012 Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 17:38
          Ja również. Kosiniak Kamysz to konserwtysta i na dźwięk słowa aborcja dostaje chłop drgawek, Hołownią pewnie też tylko się z tym bardziej kryje. No i kobiety niech się cmokną, kościółkowe chłopaki dalej będą rządzić. Ale frajerki się cieszą...
          • evening.vibes Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 17:54
            joana012 napisała:
            > No i kobiety niech się cmokną,
            > kościółkowe chłopaki dalej będą rządzić. Ale frajerki się cieszą...

Właśnie. Tytuł wątku powinien brzmieć 'kobiety za burtą'...
    • seeview Re: Zandbergi za burtą 10.11.23, 18:25
      Zmarnowane głosy, powinni zostać w kawiarni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka