mdro 12.11.23, 14:18 Jest jakaś różnica - Booking albo inna wyszukiwarka? (Booking daje jakąś niedużą zniżkę). I czy któraś korzystała z tego dodatkowego oferowanego przez Booking ubezpieczenia (szyby, opony, drobne uszkodzenia)? Bez żadnych problemów w razie problemów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brenya78 Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 14:41 Lepiej bookować bezpośrednio, bo masz możliwość modyfikowania rezerwacji. W bookingu nie możesz modyfikować. Możesz conajwyzej scancelowac i zamówić na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 15:11 Dzięki, to istotna informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 14:52 nie spotkalam sie zeby cos przez booking bylo tansze niz przez lokalnego biuro Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 15:16 nie wiem, jak z bookingiem, zazwyczaj wypożyczam bezpośrednio; ale jak byłam w sierpniu w Szkocji to się skusilam na ofertę pośrednika, bo różnica w cenie była spora; ogólnie to takie pomieszane te umowy były - niby wykupiłam jakiąs podwyzszoną opcje ubezpieczenia, a pan w wypożyczalni namawiał do dopłaty u nich; z pośrednikiem ograniczona możliwośc kontaktu (maile i to w ograniczonych godzinach), w końcu nie do konca miałam pewnosć co do zakresu odpowiedzialności; na szczeście w czasie użytkowania problemów nie było, oddałam auto i juz Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 15:21 przy niewielkiej różnicy pominęłabym pośrednika Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 16:23 Samochody zawsze rezerwujemy bezpośrednio. Generalnie wszystko wolę bezpośrednio, o ile to możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 16:29 Aha, w bookingu, mimo ze odwolanie jest bezplatne, to trzeba zapłacić z góry. W dodatku piszą że dodatki np. ubezpieczenie, fotelik dla dziecka kosztują tyle i tyle ale cena może się zmienić. Więc ta cena bookingowa nie jest do końca przejrzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 16:30 Nie radzę wykupować tego ubezpieczenia u posrednika, najlepiej bezpośrednio w wypożyczalni przy odbiorze. Nie daje właściwie nic, tylko obciążają Ci kartę kredytową jeśli trzeba będzie z niego skorzystać. Jak wykupisz bezpośrednio przy wypożyczalni, masz luz, nie obciąża Ci karty a może jakiś rabat albo bak benzyny wynegocjujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Booking - wynajem samochodu 13.11.23, 11:38 Faktycznie, w warunkach wyraźnie jest zaznaczone, że dopiero trzeba dochodzić zwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Booking - wynajem samochodu 13.11.23, 11:37 No więc (nie zaczyna się zdania od no więc ) sprawdziłam dwie wypożyczalnie bezpośrednio i powiem, że różnica jest znacząca bardzo (coś z 1/3 ceny), ale na niekorzyść bezpośredniej rezerwacji, przy kupowaniu dodatkowego ubezpieczenia jeszcze większa. Może to kwestia terminów (dość odległy, bo kwiecień) i warto się wstrzymać? Choć wolałabym mieć wszystko zaklepane dostatecznie wcześnie, żeby potem mieć jak najmniej stresu. Odpowiedz Link Zgłoś