Dodaj do ulubionych

Booking - wynajem samochodu

12.11.23, 14:18
Jest jakaś różnica - Booking albo inna wyszukiwarka? (Booking daje jakąś niedużą zniżkę).

I czy któraś korzystała z tego dodatkowego oferowanego przez Booking ubezpieczenia (szyby, opony, drobne uszkodzenia)? Bez żadnych problemów w razie problemów? wink
Obserwuj wątek
    • brenya78 Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 14:41
      Lepiej bookować bezpośrednio, bo masz możliwość modyfikowania rezerwacji. W bookingu nie możesz modyfikować. Możesz conajwyzej scancelowac i zamówić na nowo.
      • mdro Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 15:11
        Dzięki, to istotna informacja.
    • krolewska.asma Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 14:52
      nie spotkalam sie zeby cos przez booking bylo tansze niz przez lokalnego biuro
      • brenya78 Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 14:54
        To mało widziałaś.
    • b.bujak Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 15:16
      nie wiem, jak z bookingiem, zazwyczaj wypożyczam bezpośrednio;
      ale jak byłam w sierpniu w Szkocji to się skusilam na ofertę pośrednika, bo różnica w cenie była spora;
      ogólnie to takie pomieszane te umowy były - niby wykupiłam jakiąs podwyzszoną opcje ubezpieczenia, a pan w wypożyczalni namawiał do dopłaty u nich; z pośrednikiem ograniczona możliwośc kontaktu (maile i to w ograniczonych godzinach), w końcu nie do konca miałam pewnosć co do zakresu odpowiedzialności;
      na szczeście w czasie użytkowania problemów nie było, oddałam auto i juz
      • b.bujak Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 15:21
        przy niewielkiej różnicy pominęłabym pośrednika
    • sol_13 Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 16:23
      Samochody zawsze rezerwujemy bezpośrednio. Generalnie wszystko wolę bezpośrednio, o ile to możliwe.
    • brenya78 Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 16:29
      Aha, w bookingu, mimo ze odwolanie jest bezplatne, to trzeba zapłacić z góry. W dodatku piszą że dodatki np. ubezpieczenie, fotelik dla dziecka kosztują tyle i tyle ale cena może się zmienić. Więc ta cena bookingowa nie jest do końca przejrzysta.
    • homohominilupus Re: Booking - wynajem samochodu 12.11.23, 16:30
      Nie radzę wykupować tego ubezpieczenia u posrednika, najlepiej bezpośrednio w wypożyczalni przy odbiorze.
      Nie daje właściwie nic, tylko obciążają Ci kartę kredytową jeśli trzeba będzie z niego skorzystać.
      Jak wykupisz bezpośrednio przy wypożyczalni, masz luz, nie obciąża Ci karty a może jakiś rabat albo bak benzyny wynegocjujesz.
      • mdro Re: Booking - wynajem samochodu 13.11.23, 11:38
        Faktycznie, w warunkach wyraźnie jest zaznaczone, że dopiero trzeba dochodzić zwrotu.
    • mdro Re: Booking - wynajem samochodu 13.11.23, 11:37
      No więc (nie zaczyna się zdania od no więc wink) sprawdziłam dwie wypożyczalnie bezpośrednio i powiem, że różnica jest znacząca bardzo (coś z 1/3 ceny), ale na niekorzyść bezpośredniej rezerwacji, przy kupowaniu dodatkowego ubezpieczenia jeszcze większa. Może to kwestia terminów (dość odległy, bo kwiecień) i warto się wstrzymać? Choć wolałabym mieć wszystko zaklepane dostatecznie wcześnie, żeby potem mieć jak najmniej stresu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka