Dodaj do ulubionych

Dziewczyny, pamietacie

03.12.23, 21:15
Moj post o migrenie corki ?
Okazalo sie ze to reakcja na szczepionke papillomavirus (hpv) n’a raka szyjki macicy.
Lekarz mi odradzil 2 i 3 dawke. Bol glowy trwal ponad 14 dni. Bylysmy w szpitalu i u 4 lekarzy.
Jest juz lepiej i zaczyna z tego wychodzic.
Takze, to nie byla zadna Migrena tylko reakcja na szczepionke.
Jestem w szoku normalnie . Zawsze sie wydaje ze ta jedna czy dwie osoby na milion nigdy wam sie nie zdarzy, az wypadnie na nas.
Obserwuj wątek
    • runny.babbit Re: Dziewczyny, pamietacie 03.12.23, 21:19
      Grunt żeby ból minął. A jak do tego doszli, że to kwestia szczepienia i którą szczepionkę braliście?
      • tokyocat Re: Dziewczyny, pamietacie 03.12.23, 22:32
        Szczepionka byla wpisana w system. Neurologicznie nic sie nie Zgadzalo.
        • hanusinamama Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:56
          A czemu ta Migrena i Zgadzało z wielkiej?
          Taka od szczepionki to Migrena? A taka zwykła to migrena?
          • borsuczyca.klusek Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 11:18
            Bosze hanusina jaka ty jesteś przykra 🤦‍♀️
          • azalee Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 13:48
            hanusinamama napisała:

> Taka od szczepionki to Migrena? A taka zwykła to migrena?

A jaka masz teorie o blednym uzyciu "takze"?
          • gorzka.gorycz Re: Dziewczyny, pamietacie 05.12.23, 23:28
            Ale się czepiasz. Lepiej Ci teraz?
    • chococaffe Re: Dziewczyny, pamietacie 03.12.23, 21:20
      Pisałaś, że twoje córka maja dwdzieścia parę lat. Dopiero teraz się szczepiły?
      • chococaffe Re: Dziewczyny, pamietacie 03.12.23, 21:21
        *córki
      • tokyocat Re: Dziewczyny, pamietacie 03.12.23, 22:30
        Mam trzy corki. Szczepiona byla dwunastolatka.
    • sloneczna_paraolka1 Re: Dziewczyny, pamietacie 03.12.23, 22:14
      Ale jak jestes w szoku ze szczpienie na skutki uboczne?
      To wcale nie są bezpieczne szczpionki.
      Jest masa podtypów. Moza szczpic na jedne zarazi sie innym. A przed HIV i tak nie chroni.

• runny.babbit Re: Dziewczyny, pamietacie 03.12.23, 23:00
        Przecież ta szczepionka nie jest na HIV.
      • kropkaa Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 00:16
        HPV, HIV - niejednemu psu Burek.
        • berdebul Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 07:26
          big_grin ematka jest niezawodna.
      • princesswhitewolf Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 00:19
        >A przed HIV i tak nie chroni.

Dlaczego sie wypowiadasz jesli nawet nie wiesz na co jest ta szczepionka?
      • panna.nasturcja Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 00:25
        Ja bym powiedziała, że jest nawet pewność, że szczepionka na hpv nie chroni przed hiv.
      • hanusinamama Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:52
        Jak ma na HIV chronić szczepionka na HPV?
        Za dużo słoneczka co?
      • szare_kolory Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 10:19
        sloneczna_paraolka1 napisała:

> To wcale nie są bezpieczne szczpionki.

A jakiś twardy dowód na takie twierdzenie? Nie są bezpieczne i jednocześnie są w obrocie. Jak to pogodzić?
        Medykamenty mają skutki uboczne, których opis można znaleźć w ulotkach. Jeśli utożsamiasz bezpieczeństwo preparatu z jego skutkami ubocznymi to trzeba by zweryfikować swoje podejście do medykamentów.
        • evee1 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 11:25
          Może ona używa homeopatii. Ta chyba nie ma (w każdym razie dziwne jakby miała) skutków ubocznych wink
      • bulzemba Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 16:57
        Wiesz słonko, gdybyś nie dodała tu tego HIV to bym myślała, że masz coś rozsądnego do powiedzenia. A tak to wiem że tobie z Watykanem po drodze że przeciw HPV to ślub najlepszy.
    • rosie Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 00:08
      Ty się ciesz że Ci powiedzieli, nie wszyscy mają takie szczęście. Jedna na milion.
      • livia.kalina Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 22:35
        A skąd w ogóle takie wnioski?
    • al_sahra Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 00:40
      tokyocat napisał(a):

> Moj post o migrenie corki ?
      > Okazalo sie ze to reakcja na szczepionke papillomavirus (hpv) n’a raka szyjki m
      > acicy.

Po pierwsze, o ile “zwykły” ból głowy jest częstym skutkiem ubocznym tej szczepionki, to było kilka badań badających związek migreny ze szczepionką i nie znaleziono statystycznie istotnej korelacji.

Po drugie, wprawdzie można na podstawie badań klinicznych ustalić związek skutku ubocznego z interwencją medyczną (np. ze szczepieniem), ale nie da się tego stwierdzić u pojedynczego pacjenta, to najwyżej może być spekulacja. W przypadku skutku ubocznego, który jest w ogóle niepotwierdzony (patrz punkt pierwszy), jest to raczej cienka spekulacja.

Więc albo nie zrozumiałaś konkluzji lekarza, albo był mało kompetentny.
      • panna.nasturcja Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 00:49
        Albo manipuluje celowo.
        • hanusinamama Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:53
          Przeciez to post z założenia antyszczepionkowy.
          • chatgris01 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 10:01
            Bzdura.
          • tokyocat Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 19:53
            Wcale nie.
          • alex_vause35 Re: Dziewczyny, pamietacie 05.12.23, 11:23
            Jessu, hanusina, nie pos... się tu z wrażenia.
      • kk345 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 01:12
        Zaraz przygalopuje vivi i ci wyjaśni, że szczepionki zabijają.
      • nangaparbat3 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 03:34
        Albo wymyślony.
        Już tu był taki dziwaczny wątek o kluciu podczas badania ginekologicznego i sugestia, że to podstępne zaszczepienie. Teraz tajemniczy dwutygodniowy poszczepienny ból głowy.

Komu zależy? Czytam właśnie "Przegrywa" i myślę, że są tacy, co chcieliby kobiety karać rakiem za w ich mniemaniu rozwiązłość. Zresztą nie trzeba szukać inceli, moralistów ci u nas dostatek.
        • chatgris01 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:43
          Przecież to stara forumka, a nie żaden troll. Już jakaś obsesja się tu robi z tym oskarżaniem wszystkich wokół o bycie trollem.
          • hanusinamama Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:56
            Bo ona pierwsza ?
            • borsuczyca.klusek Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 11:12
              Ale co według ciebie ona takiego złego zrobiła czy napisała?

Za to takim szczuciem wystawiacie świadectwo głównie sobie.
        • princesswhitewolf Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:45
          >Już tu był taki dziwaczny wątek o kluciu podczas badania ginekologicznego i sugestia, że to podstępne zaszczepienie

🤣🤣🤣
        • borsuczyca.klusek Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 11:06
          Chyba cię jednak wyobraźnia mocno poniosła 🙄
          • hanusinamama Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 11:36
            Bo to co pisze autorka jest zwyczajnie szkodliwe. Tak są efekty uboczne szczepionek. Ale tu żaden lekarz nie ma pewności ze to akurat od szczepionki.
            To jest choroba na którą umiera co roku masa kobiet, można zabezpieczyć dzieci szczepionką. I teraz jedna z drugą się naczytają jakie to niebezpieczne (rak jest przecież lepszą wersją) i nie zaszczepią. Bo jakąś jedna napisała w necie, ze lekarz jej potwierdził ból głowy po szczepieniu.
            • borsuczyca.klusek Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 12:10
              Szkodliwe to jest takie bicie piany
            • rosie Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 14:43
              No to co proponujesz w takiej sytuacji? Przyjęcie kolejnych dawek?
            • tokyocat Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 19:54
              Przeciez ja wam nie mowie ze macie sie nie szczepic.
      • anorektycznazdzira Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 20:06
        w punkt
      • livia.kalina Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 22:38
        >Po pierwsze, o ile “zwykły” ból głowy jest częstym skutkiem ubocznym tej szczepionki, to było kilka badań badających związek migreny ze szczepionką i nie znaleziono statystycznie istotnej korelacji.

Ja zrozumiałam, że to był właśnie "zwykły ból głowy po szczepionce" a nie migreny. Te migreny były tylko podejrzewane.

Do autorki wątku- cieszę się, ze tak się rozwiązała sprawa, z migrenami byłoby ciężko. Dużo zdrowia dla córkismile
      • igge Re: Dziewczyny, pamietacie 05.12.23, 23:14
        Moje dziecko dorosłe też było na hpv szczepione i to dzisiaj. Druga dawka.
        Zero bólu głowy, czuje się doskonale.
        Ja też po szczepionce na hpv czułam się dobrze.
    • ayelen40 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 05:17
      12latce trzy dawki?
      • runny.babbit Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 08:48
        A co cię tak dziwi? Dostajesz szczepionkę z przydziału i nikt nie pyta czy wolisz taką czy inną.
        • ayelen40 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:17
          Ale do pewnego wieku wystarczają 2 dawki. Moją 12-latkę właśnie szczepiłam teraz, a nie (chyba) po 15. urodzinach. Myślałam, że to ta sama szczepionka, tylko w zależności od wieku inne dawkowanie.
        • kropkaa Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:17
          Serio? Mnie zawsze informowali i nawet zmienić mogłam jak był wybór albo kupić swoją.
          • runny.babbit Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 11:48
            W moim województwie podobno była tylko jedna opcja, nie dyskutowałam bo i po co. Ale fakt, były tylko dwie dawki.
            • kropkaa Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 23:38
              Jakby był Cervarix, to bym kupiła Gardasil 9. Nikt na siłę nie szczepi.
              • tokyocat Re: Dziewczyny, pamietacie 05.12.23, 22:33
                To byl Gardasîl.
        • hanusinamama Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:53
          Ale nadal w tym wieku daje się 2...
    • berdebul Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 07:28
      Wolałabym ból głowy, zwoaszcza ze nie ma pewności od czego się pojawił, niż raka szyjki macicy po infekcji hpv.
      • szarmszejk123 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:00
        Wydaje mi się, że lekarze odradzili podawania kolejnych dawek by nie sprowokować gwałtowniejszego reakcji organizmu niż "tylko" dwutygodniowy ból głowy.
        • szarmszejk123 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:00
          Gwałtowniejszej*
        • hanusinamama Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:55
          wydaje się, ze nie ma pewnosci czy to prawda...ale ok
        • tokyocat Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 19:55
          W koncu ktos zrozumial o co chodzi, dzieki.
      • anvalley Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:31
        berdebul napisała:

> Wolałabym ból głowy, zwoaszcza ze nie ma pewności od czego się pojawił, niż rak
        > a szyjki macicy po infekcji hpv.

Ale wiesz, że szczepionka nie chroni przed wszystkimi typami hpv i że tylko regularna cytologia może uchronić przed poważniejszymi konsekwencjami ew. zachorowania na raka? Także owszem, można się zaszczepić, ale w kwestii profilaktycznej cytologii i ew. późniejszego leczenia i tak to nic nie zmieni. A skoro pojawiły się skutki uboczne to ja bym jednak nie ryzykowała.
        • ayelen40 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:39
          Nikt normalny mimo szczepienia nie zrezygnuje z cytologii.
        • ichi51e Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 10:07
          Cytologia to raczej nie chroni tylko pomaga wykryć zakażenie we wczesnym stadium
          • anvalley Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 10:26
            Nie napisałam, że chroni, tylko że uchroni przed poważniejszymi konsekwencjami ew. zachorowania, np. śmiercią dzięki wczesnemu wykryciu.
        • berdebul Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 13:27
          Wiem, wiem tez co pokazują badania australijskie, a ze populacja całkiem niezłe odizolowana i z wysoki, % zaszczepionym, to mają ładne wyniki.
          Cytologia nie chroni przed rakiem.
          To ze lekarz coś powiedział jeszcze nie oznacza ze a) to faktycznie NOP, b) ze przy kolejnej dawcę tak będzie, decyduje lekarz dopuszczający do szczepienia.
          Imho korzyści ze szczepienia przewyższają potencjalne, bo pewności nie ma, czasowe nieprzyjemności.
        • panna.nasturcja Re: Dziewczyny, pamietacie 05.12.23, 02:15
          anvalley napisał(a):

tylko regularna cytologia może uchronić przed poważniejszymi konsekwencjami ew. zachorow
          > ania na raka?

Nie tylko.
          Jeden partner przez całe życie, który również nie miał innej partnerki także skutecznie chroni przed hpv (to nie jest głos za nieszczepieniem dzieci)
          • sol_13 Re: Dziewczyny, pamietacie 05.12.23, 19:05
            Raczej mało wykonalne.
          • igge Re: Dziewczyny, pamietacie 05.12.23, 23:23
            Niekoniecznie. Można zarazić się drogą pozaseksualną też. Wspólny ręcznik albo dotknięcie skóry kogoś nieumytą ręką, która dotykała wcześniej zmian. Teoretycznie to i korzystanie z publicznych toalet w systemie jedna osoba od razu po drugiej ( kolejka do toalety w przerwie w teatrze?) też może oznaczać zakażenie.
    • night_and_day Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:34
      Skąd wiadomo, że to od szczepionki i czy podjęli jakieś działania, czy samo przeszło??
      • princesswhitewolf Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:36
        Potem sie dowiemy ze dziewczyna ma migreny regularnie i ze to wina szczepionki...
        • hanusinamama Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:55
          No na pewno. Taki był cel od poczatku wątku o migrenie
          • tokyocat Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 19:59
            Tu juz naprawde przesadzacie. Tak jakbym rozplanowala sobie serial od migreny po jakies chore rozwiniecie.
            Pytalam normalnie czy ktos sie zetknal z tak dlugimi objawami bolu i w przeciwienstwie do innych, poszlam normalnie z corka do lekarza bo za dlugo to trwalo. A ze moj lekarz rodzinny, ktory prowadzi cala moja rodzine od 20 lat m’a jakies moje zaufanie i zna cala moja rodzine od urodzenia, to sorry ze do tak to szokuje.
        • tokyocat Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 20:00
          Nie, niczego sie nie dowiecie, nie stresuj sie.
          Tu juz naprawde nie mozna nic normalnego napisac zeby nie zaczela sie nagonka.
    • chatgris01 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:48
      Bosz, ematki się rzuciły, jakby nie wiedziały, że u niewielkiego procenta ludzi szczepionki miewają skutki uboczne/komplikacje. Wyparcie? surprised
      Dziewczyna się chciała pożalić, bo faktycznie statystycznie to wyjątkowy pech, to na nią hopły jak nie powiem co.

Współczuję, mam nadzieję, że migreny się nie będą powtarzać.
      • hanusinamama Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:54
        Mają...ale żaden lekarz nie powie ci ze takie objawy to na pewno skutek. jest taka mozliwość...ale nie ma pewności.
      • al_sahra Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 13:04
        chatgris01 napisała:

> Bosz, ematki się rzuciły, jakby nie wiedziały, że u niewielkiego procenta ludzi
        > szczepionki miewają skutki uboczne/komplikacje.

Chatgris, pisałam już wyżej, migrena nie jest stwierdzonym skutkiem ubocznym tej szczepionki.

> Dziewczyna się chciała pożalić, bo faktycznie statystycznie to wyjątkowy pech,

Pisałam wyżej: żaden kompetentny lekarz nie stwierdzi, że jakieś objawy, które w ogóle nie są potwierdzone w badaniach klinicznych, wystąpiły u pojedynczego pacjenta właśnie w wyniku szczepionki. Więc nie ma powodu przypuszczać, że to “statystycznie wyjątkowy pech”.
        • azalee Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 13:16
          al_sahra napisał(a):

> Chatgris, pisałam już wyżej, migrena nie jest stwierdzonym skutkiem ubocznym te
          > j szczepionki.

Ale napisalas tez, ze bol glowy jak najbardziej jest.
          Podejrzewam, ze slowo migrena zostalo uzyte przez watkodajke nie jako diagnoza a jako okreslenie dlugotrwalego bolu glowy (tak, wiem, bledne)

> Pisałam wyżej: żaden kompetentny lekarz nie stwierdzi, że jakieś objawy, które
          > w ogóle nie są potwierdzone w badaniach klinicznych, wystąpiły u pojedynczego p
          > acjenta właśnie w wyniku szczepionki.

Jej lekarz tez zapewne nic takiego nie stwierdzil.
          "Takze, to nie byla zadna Migrena tylko reakcja na szczepionke." - lekarz najprawdopodobniej powiedzial jej, ze to nie migrena, a bol glowy, ktory jest opisany jako skutek uboczny tej szczepionki. Czyli dokladnie to co ty napisalas.
          • al_sahra Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 13:28
            azalee napisał(a):

> "Takze, to nie byla zadna Migrena tylko reakcja na szczepionke." - lekar
            > z najprawdopodobniej powiedzial jej, ze to nie migrena, a bol glowy, ktory jest
            > opisany jako skutek uboczny tej szczepionki. Czyli dokladnie to co ty napisala
            > s.

Możliwe, ale trwający 2 tygodnie, bardzo silny ból głowy to nie jest typowa sytuacja po tej szczepionce. Więc albo autorka coś przekręciła, albo lekarz nie powinien autorytatywnie stwierdzać, że to skutek szczepionki i od tego uzależniać dalszych rekomendacji co do szczepienia.
            • tokyocat Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 22:28
              www.vidal.fr/medicaments/gammes/gardasil-30455.html
              • al_sahra Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 22:35
                tokyocat napisał(a):

> www.vidal.fr/medicaments/gammes/gardasil-30455.html

Tak, ból głowy jest częstym skutkiem ubocznym szczepionki, napisałam to już kilkanaście godzin temu. No i co w związku z tym?
      • anorektycznazdzira Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 20:08
        Szczepionki miewają, ale stwierdzenie, że tak niespecyficzny objaw u pojedynczej osoby jest na pewno skutkiem szczepionki jest zwyczajnie spekulacją. Może jest, a może nie jest.
      • igge Re: Dziewczyny, pamietacie 05.12.23, 23:25
        Mnie raz w życiu po szczepionce na grypę zupełnie rozłożyło. Lifewink
    • hanusinamama Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 09:54
      Na podstawie czego lekarze stwierdzili z taką pewnością ze to od szczepionki?
      Nie jestem zupełnie w szoku, post miał na celu nastraszenie szczepionkami...jak się na to nabierze to ewentualnie szur antyszczepionkowy
      • chatgris01 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 10:03
        Ematki to już wszędzie wokół widzą antyszczepionkowców.
        • suki-z-godzin Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 21:14
          Zawsze to mila odmiana po ruskich trolach, to juz nudne bylo.
          Poziom paranoi przejawianej na tym forum kwalifikuje sie do zakladu zamknietego.
      • figa_z_makiem99 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 10:38
        Pewnie nie było żadnej ingerencji oprócz szczepionki i lekarz powiązał ze szczepionką ?
        • figa_z_makiem99 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 11:18
          Ludziom odwala i nic nie można powiedzieć, jedni przechodzą ciężko covid, niektórzy umierają a część przechodzi lekko, albo ma zerowe objawy, podobnie jest z grypą, szczepionki są potrzebne ale niektórzy mają powikłania albo objawy niepożądane. Podobnie z Hashimoto czy alergiami, mam stany zapalne po tym, co inni mogą normalnie jeść. Może migrena była po szczepionce, co nie oznacza, że inni będą mieli. Oczywiście, że warto się szczepic.
          • figa_z_makiem99 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 11:38
            Kiedyś byłam zdrowa jak koń i się szczepiłam bez problemu, teraz się boję bo organizm reaguje różnie i skoro przeszłam covid bardzo lekko, bardziej roznosiła mnie panika bo straszyli, nie będę latać co chwilę po szczepionkę i sterczeć z chorymi ludźmi. Nie oznacza to, że jestem antyszczepionkowcem. Szczepiłabym dziecko, ale gdyby miało dziwne objawy też bym się zastanawiala.
            • figa_z_makiem99 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 12:03
              Kiedyś brałam różne leki, teraz nie biorę nawet przeciwbólowych gdy choruję,bo się boję. Mam alergię na salicylany po ibupromie, który brałam przez długi czas na zatoki. Nawet po wyrwaniu zęba nie brałam.
              • evee1 Re: Dziewczyny, pamietacie 05.12.23, 10:33
                Są też inne lek p.bolowe niż ibuprom. To tak na wszelki wypadek jakby Cię coś naprawdę mocno bolało wink
                • figa_z_makiem99 Re: Dziewczyny, pamietacie 05.12.23, 13:12
                  Pyralginę mogę i apap.
                  • livia.kalina Re: Dziewczyny, pamietacie 05.12.23, 13:16
                    No przecież pyralgina to kwas acetylosalicylowy!

Ja po pyralginie mam gwarantowane krwotoki z nosa.

Na migreny biorę Solpadeine, to paracetamol i kodeina.
                    • is-laura Re: Dziewczyny, pamietacie 06.12.23, 06:56
                      livia.kalina napisała:

> No przecież pyralgina to kwas acetylosalicylowy!
                      >

Nieprawda, pyralgina nie zawiera kwasu acetylosalicylowego
    • demono2004 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 11:22
      Faszerujecie swoje potomstwo świństwami a gdy sie wam odradza, by tego nie robić/poczekać, to sie głupio smiejecie . Potem płacz i lament.
      • figa_z_makiem99 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 12:16
        Koncerny wciskają tabletki na wszystko, leki przeciwbólowe reklamują młodzi ludzie i wszystkie dolegliwości magicznie znikają. Wymyślają diety cud bo ludzie tyją na potęgę, pie....rdolą, że wszystko szkodzi, a szkodzi "chemia" wciskana wszędzie.
      • memphis90 Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 20:25
        Bo jak się umiera na raka szyjki macicy, to tylko chichrając się ze szczęścia, prawda..?
        • livia.kalina Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 22:40
          W ogóle umieranie z powodu chorób, przed którymi z powodzeniem chronią szczepionki, w 21 wieku, to zaiste powód do chwały.
          • livia.kalina Re: Dziewczyny, pamietacie 04.12.23, 22:42
            dodam, że mamy tu świetnie uwidocznione, pisi troll jest jednoczesnie putinowskim trollem bo to putin z farm trolli puścił antyszczepowy przekaz, żeby zbudować zasięgi do dezinfromacji w kwestii wojny.
    • is-laura Re: Dziewczyny, pamietacie 06.12.23, 07:03
      Czy córka miała wykonany rezonans? Wykluczono inne przyczyny bólu glowy?
      • tokyocat Re: Dziewczyny, pamietacie 06.12.23, 21:35
        Czeka na termin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka