Dodaj do ulubionych

Zakończenie do zmiany

16.12.23, 18:48
Czy kiedykolwiek czujecie pragnienie zmiany zakończenia filmu (albo książki) bo to które wymyślił autor wam się po prostu nie podoba? I jeśli się nie podoba, na jakie byście zmieniły?
Obserwuj wątek
    • bistian Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 19:08
      sueellen napisała:

> Czy kiedykolwiek czujecie pragnienie zmiany zakończenia filmu (albo książki) bo
      > to które wymyślił autor wam się po prostu nie podoba? I jeśli się nie podoba,
      > na jakie byście zmieniły?

Misery? wink
      • vivi86 Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 15:30
        Ziemia obiecana - Anka wychodzi za Baumana
        • jolie Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 19:57
          Ja też chciałam, żeby Anka była z Maksem. On się w niej podkochiwał i uważam, że pasowali do siebie, mieli podobną wrażliwość, choć on to ukrywał.
          • vivi86 Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 22:25
            Byli by super parą.
        • asia_i_p Re: Zakończenie do zmiany 18.12.23, 07:20
          A przynajmniej dociągamy książkę do filmu. Przemiana moralna Karola jest naciągana bardziej niż ciasto na strudel.

W ogóle Reymont, bezsprzecznie genialny, jest tchórzem. W "Chłopach" wysłał Hankę na pielgrzymkę, żeby jej nie było przy wygnaniu Jagny, a ja do dziś nie bardzo potrafię sobie zwizualizować, co ona by zrobiła. Ale on zawsze swoim ulubionym bohaterom usuwa kamienie (także moralne) spod stóp, żeby tylko sobie piórek nie przybrudzili. Gapa Trawiński jest jedynym w Łodzi, który prosperuje prowadzą interes w 100% uczciwie - jaaaaasne.
    • jolie Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 19:54
      Tak sztampowo, chciałabym happy endu:
      -"Za wszelką cenę" - bohaterka zdobywa sławę i pieniądze, wreszcie jest bezpieczna i nie na marginesie życia, koszmaru zgotowanego przez scenarzystów nie ma
      -"Malena" - Bellucci wraca po pięciu latach jeszcze piękniejsza i bardziej pociągająca, wraca w czerwonej sukience i zarzuca lokami, a do tego jest obrzydliwie bogata (wiem, że prawdziwe zakończenie było bardziej realne i przez to film jest tak wymowny)
      -"Róża" - po latach rozłąki Tadeusz i Róża odnajdują się i żyją razem długo i szczęśliwie (wiadomo, że koncepcja utopijna, bo to Smarzowski)
      • ewka.n Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 13:06
        jolie napisała:

> Tak sztampowo, chciałabym happy endu:
        > -"Za wszelką cenę" - bohaterka zdobywa sławę i pieniądze, wreszcie jest bezpiec
        > zna i nie na marginesie życia, koszmaru zgotowanego przez scenarzystów nie ma

Ale wtedy to byłby już zupełnie inny film. Raczej dosyć błahy i jakich dziesiątki - trochę taki "feministyczny" "Rocky" wink Tu właśnie świetna była ta konsekwencja: żadnemu z trójki głównych bohaterów, którzy mimo, że w gruncie rzeczy porządnymi ludźmi byli, to im się w życiu nie udało. Jak to często właśnie w życiu bywa. Mało tego, często heroiczny wysiłek nie zostaje przecież sprawiedliwie nagrodzony. Ale przy tym wszystkim było to opowiedziane w jakiś taki smutny, ale spokojnie refleksyjny i ciepły sposób. Może to ten tembr głosu Morgana Freemana? wink
        • jolie Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 13:49
          Tak, byłaby to hollywoodzka sztampa. Ale są takie filmy, w których bardzo chce się tej sztampy i banalnego happy endu. Uwielbiam bohaterki grane przez Hilary Swank.
          • ewka.n Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 14:11
            jolie napisała:

> Uwielbiam bohaterki grane przez Hilary Swank.

Bo ona gra chyba tylko dobrych ludzi smile Ostatnio widziałam z nią "Nie jesteś sobą" - amerykańska i "żeńska" wersja francuskich "Nietykalnych" o ciężko chorej i jej opiekunce oraz "55 kroków", gdzie grała prawniczkę pomagającą w pacjentce szpitala psychiatrycznego w walce z tym szpitalem. Może nie jest to największe kino, ale dobrze się to oglądało smile
            • jolie Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 15:30
              Chyba masz rację, zawsze jest po dobrej stronie mocy. I do tego ma w sobie wrodzoną sympatyczność, wydaje się być super babką. Dlatego zawsze jej kibicuję,a w filmach los jej nie oszczędza.
              • vivi86 Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 22:32
                W Naszyjniku królowej wyidealizowali jej postać. Pierwowzór nie był taki kryształowy.
    • krwawy.lolo Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 19:59
      Janko Muzykant, żeby opublikował koncert Vivaldiego na Youtube i wystąpił w mamtalencie. I wygrał Nobla.
    • chatgris01 Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 20:03
      "Lalka", Wokulski się wypina na Izabelę i żeni ze Stawską (bo Wąsowska to raczej wolała zostać wdową).
      • jolie Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 20:06
        Taaak! Zakończenie "Lalki" było dla mnie ni przypiął, ni przyłatał.
        • ayelen40 Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 13:29
          Bo Wokulski miał ni to zaginąć, ni to zginąć jako bohater romantyczny. Oczywiście że to Stawska była dla niego.
          • jolie Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 13:43
            Oczywiście, że Stawska była dla niego i powinien to sobie uświadomić jak Scarlett w dniu śmierci Melanii, gdy olśniło ją, że chce Rhetta.
        • asia_i_p Re: Zakończenie do zmiany 18.12.23, 15:51
          A to nie było tak, że Prus wyprzedził o lata Netflix, zostawiając sobie drogę do sequela?

Stawska nie, za dobra. Wąsowska by go ustawiła.
          • chatgris01 Re: Zakończenie do zmiany 18.12.23, 19:48
            Ale Wąsowskiej najwyraźniej bardzo odpowiadało bycie wdową.
            • asia_i_p Re: Zakończenie do zmiany 19.12.23, 07:34
              No nie wiem, lubiła Wokulskiego mocno i raczej nie nudziliby się razem.

Między Stawską a Wokulskim napięcie erotyczne było zerowe - ja się w ogóle zastanawiam, czy takie odklejone, kompletnie uduchowione zakochanie jest możliwe u kobiety, która była mężatką, i to chyba raczej z jakiegoś tam uczucia, nie z wyrachowania. Być może ustąpienie ze strony Prusa na rzecz potrzeb epoki, bo chciał anioła, ale prezesowa Zasławska ma więcej świadomości potrzeb cielesnych niż Stawska. Ja bardzo Stawską lubię, ale marnie widzę ten związek.

W fioletowej historii literatury polskiej z lwem na okładce była teoria, że Wokulski przeżył i potajemnie wyruszył do Paryża, gdzie wybierają się też Izabela i Wąsowska, więc jest potencjał na sequel.
      • krisdevalnor Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 21:47
        Taaaak!
      • sueellen Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 21:57
        Myślę że ten cały Wokulski wcale Stawskiej nie uszczęśliwił. Zawszy by ją traktował jak "nagrodę pocieszenia"
      • annaboleyn Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 22:10
        Och, tak smile)
    • smoczy_plomien Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 20:05
      Pewnie "Gra o Tron" się pojawi big_grin Więc zaczynając tę piękną inbę uważam, że Daenerys kompletnie nie powinna wygrać tronu, natomiast kibicowałam Sansie i Jonowi wink Bran był mało zaangażowany w fabułę, więc trudno się z nim związać emocjonalnie i cieszyć się, że to on został władcą.
    • la_felicja Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 20:19
      Była taka okropna ksiażka Danielle Steel o kobiecie chorej na raka piersi. Tytuł chyba "Jak grom z nieba" czy podobny. Mąż bohaterki okazał się straszliwym skurwysynem, traktował ją podle.
      Babka przeszła operację, rozstała się z mężem, poznała fajnego faceta, który pomógł jej przejść przez chemię, zakochał się w niej, kiedy była w najgorszej fazie. Zakończenie było takie, że mąż stracił firmę, wrócił do niej na kolanach, a ona nie tylko mu przebaczyła, ale specjalnie dla niego zrobiła sobie rekonsrukcję piersi - bo on się brzydził dotknąćjej blizny po mastektomii, czy nawet spojrzeć na tę bliznę

Normalnie miałam ochotę wyrwać te ostatnie kartki i napisać satysfakcjonujące sceny, jak bohaterka kopie exa w cztery litery i zostaje z tym przyzwoitym, dobrym chłopakiem
      • jolie Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 20:25
        Daniell Steel jest odstręczająca, moja matka czyta do dzisiaj te głupoty. Podobnie M.Nurowska - w jednej z jej książek główna bohaterka (oczywiście niesamowicie piękna i pociągająca łamaczka męskich serc) czuje wyższość swojej urody nad żoną jakiegoś jej gacha, która to kobieta wróciła z obozu koncentracyjnego. Po tych opisach stwierdziłam, że Nurowska tworzy toksyczne bzdety.
        • la_felicja Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 20:43
          Nurowskiej nie czytałam, Danielle Steel przeczytałam tylko Zoję - bo dostałam pod choinkę - i tenże właśnie powyższy koszmarek. Więcej nie tknęłam
          • simply_z Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 22:03
            O tak Zoja była straszna, w ogóle Steel jest obleśna. Moja ciotka lubowała się w jej książkach i sporo ich podczytywałam.
        • jowita771 Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 22:39
          Nie pamiętam tytułu, ale czytałam tę książkę Nurowskiej i też uważałam, że bohaterka była suką.
          • jolie Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 09:43
            Ja też nie pamiętam tytułu. Ale co trzeba mieć we łbie, żeby jako pisarka wymyślić coś takiego? Poczucie wyższości pomieszane z 'zawstydzeniem swoją urodą ' nad kobietą wyniszczoną obozem?
            • runny.babbit Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 11:05
              Nie czytałam tej książki, ale może to był przypadek " Lolity" czyli niewiarygodny narrator, który celowo jest wstrętny?
              • jolie Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 13:46
                Nie, to nie był celowy zabieg. To imo przypadkowa głupota Nurowskiej. Rozumiesz, to oczywiste, że chłop sypiał z pięknością i się zakochał, skoro żona po powrocie do niczego się nie nadawała...
      • ayelen40 Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 13:31
        Horror 😜
      • ewka.n Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 13:54
        Ale jak to? Mąż zrozumiał swoje błędy, ona porzuciła drogę zdrady, odzyskała męża, wykazując się godną podziwu dojrzałością (wybaczenie) i odzyskała swoją kobiecość. Trudno o większy happy end.
    • ewa_2009 Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 20:47
      Ogniem i mieczem!
      • la_felicja Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 21:16
        O, to dla mnie Pan Wołodyjowski! Prawie odchorowałam to, że się wysadził, długo nie mogłam nawet mówić o tej książce
        • krisdevalnor Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 21:47
          Zgadzam sie, straszne to było😭
          • nangaparbat3 Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 21:51
            Straszne to było co Nowowiejski zrobił Azji. Po tym zwykle wysadzenie się to banał.
            • la_felicja Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 22:01
              Azja sobie zasłużył. Zwłaszcza za Zosię.
              Natomiast jak sobie wtedy pomyślałam, jaka Basia mogłaby byc szczęśliwa, gdyby Michałowi patiotyzm za mocno nie wszedł...no sorry
            • borsuczyca.klusek Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 22:02
              Straszne było to co Azja zrobił Ewie
              • la_felicja Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 22:18
                Uups, chyba mi się pomieszały Ewa i Zosia
                • asia_i_p Re: Zakończenie do zmiany 19.12.23, 07:36
                  Obie nie skończyły dobrze.
        • stasi1 Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 19:52
          Wołodyjowski nie wysadził się w ogniem i mieczem.
          • la_felicja Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 22:03
            stasi1 napisał:

> Wołodyjowski nie wysadził się w ogniem i mieczem.

A ktoś tak twierdzi?
            • stasi1 Re: Zakończenie do zmiany 31.12.23, 22:17
              Ewa pisze o ogniem i mieczem a ty że odchorowałaś tę książkę
      • sueellen Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 21:58
        ewa_2009 napisała:

> Ogniem i mieczem!

Ale ze co? Ma wyjść za Bohuna?
        • jolie Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 09:47
          No właśnie, też mnie to zastanawia.
          • jolie Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 11:56
            Nie, to nie był celowy zabieg. To imo przypadkowa głupota Nurowskiej. Rozumiesz, to oczywiste, że chłop sypiał z pięknością i się zakochał, skoro żona po powrocie do niczego się nie nadawała...
            • jolie Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 13:40
              Widzę teraz, że źle podpięlam. To była odpowiedź dla La_felicji.
              • jolie Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 13:44
                Co ja piszę, to nie było do La_felicji, mam jakieś zaćmienie umysłu. Wklejam wyżej.
    • krisdevalnor Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 21:46
      O psie, który jezdzil koleją czyli trauma mojego dziecinstwa. Nie musze chyba mówić jakie powinno byc zakończenie.
      • ayelen40 Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 13:31
        Podobno w filmie zmienili.
        • saszanasza Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 14:35
          ayelen40 napisała:

> Podobno w filmie zmienili.

Zmienili. I uwspółcześnili. Film mi się podobał🙈
      • sueellen Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 16:15
        krisdevalnor napisała:

> O psie, który jezdzil koleją czyli trauma mojego dziecinstwa. Nie musze chyba m
        > ówić jakie powinno byc zakończenie.

Wymazalam zakończenie z pamięci. Jakie ono było?
        • krisdevalnor Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 21:18
          sueellen napisała:

> krisdevalnor napisała:
          >
          > > O psie, który jezdzil koleją czyli trauma mojego dziecinstwa. Nie musze c
          > hyba m
          > > ówić jakie powinno byc zakończenie.
          >
          > Wymazalam zakończenie z pamięci. Jakie ono było?
          Lampo wypycha corke zawiadowcy bawiacą sie na torach i ratuje jej zycie, niestety sam kończy pod nadjeżdzajacym pociągiem😭😭😭
      • muszebosieudusze Re: Zakończenie do zmiany 28.12.23, 22:05
        > O psie, który jezdzil koleją czyli trauma mojego dziecinstwa. Nie musze chyba mówić jakie powinno byc zakończenie.

To oraz Chłopcy z Placu Broni.
    • bi_scotti Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 21:50
      Grigorij nie powinien sie zenic z Lidka a jesli juz musial, to definitly nie planowac zabrania jej do Gruzji - we all know why tongue_out Cheers.
    • malgosiagosia Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 21:55
      Vinetou, zeby zyl wiecznie.
    • berdebul Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 21:58
      Tak. Czasem nawet popełniam tekst z alternatywą i go publikuję suspicious
    • primula.alpicola Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 22:26
      "Przeminęło z wiatrem"
      No i Franesca powinna była wysiąść z auta męża na tych czerwonych światłach ("Bridges of Madison County")
      • malgosiagosia Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 22:49
        No i Franesca powinna była wysiąść z auta męża na tych czerwonych światłach ("Bridges of Madison County")

Film nie mialby sensu.
        • boogiecat Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 16:58
          Dlaczego nie mialby sensu?
          • simply_z Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 22:04
            Nie miałby tego dramatyzmu.
      • annaboleyn Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 22:11
        Tak!
      • martishia7 Re: Zakończenie do zmiany 18.12.23, 15:11
        >No i Franesca powinna była wysiąść z auta męża na tych czerwonych światłach ("Bridges of Madison County")

Jak miałam połowę lat co teraz to też tak myślałam, ale teraz już nie wink
        • primula.alpicola Re: Zakończenie do zmiany 29.12.23, 14:07
          martishia7 napisała:

>
          > Jak miałam połowę lat co teraz to też tak myślałam, ale teraz już nie wink
          >
          >
          To ja odwrotnie. Kiedyś myślałam że dobrze zrobiła, a z wiekiem się upewniam, że NIE.
    • jowita771 Re: Zakończenie do zmiany 16.12.23, 22:55
      Mnóstwo czytałam takich książek, filmów też by się trochę znalazło. Z dzieciństwa pamiętam taką książkę "Kocia mama i jej przygody". Zakończenie było okropne, żałowałam, że przeczytałam tę książkę. Najbardziej przykre są takie zakończenia, w których niewiele brakuje, żeby wszystko skończyło się inaczej.
      • jolie Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 09:52
        jowita771 napisał:

>Najbardziej przykre są takie zakończeni
        > a, w których niewiele brakuje, żeby wszystko skończyło się inaczej.
        >
        Zgadzam się, tak właśnie jest w "Za wszelką cenę" i dlatego ten film tak dołuje.
      • la_felicja Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 22:06
        Czy ta "Kocia mama" to było o świecie pluszowych kotów, gdzie rządził jakiś okropny pers i były tam białe kocie trojaczki, które ktoś za karę bił świeżo wydrukowaną gazetą?
        • asia_i_p Re: Zakończenie do zmiany 18.12.23, 15:53
          Nie, to było o Zochnie, która matkuje wszystkim kotom w gospodarstwie. Jej koty zeżarły myszy brata, a brat "wymierzył sprawiedliwość".
          • la_felicja Re: Zakończenie do zmiany 19.12.23, 18:43
            Nawet nie wiedziałam, jakie miałam szczęście, że mnie ta książka ominęła w dzieciństwie! Co za koszmar jakiś, i to dawali dzieciom do czytania?
        • annaboleyn Re: Zakończenie do zmiany 28.12.23, 21:55
          la_felicja napisała:

> Czy ta "Kocia mama" to było o świecie pluszowych kotów, gdzie rządził jakiś okr
          > opny pers i były tam białe kocie trojaczki, które ktoś za karę bił świeżo wydru
          > kowaną gazetą?

Ta książka, o której piszesz to "Koty, kotki, kocięta" i uwielbiałam ją w dzieciństwie smile
    • klaviatoorka3.0 Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 10:08
      tak, mam tak prawie zawsze podczas oglądania azjatyckich filmów i seriali...
      Oglądam je z upodobaniem, a potem niemal za każdym razem przeklinam scenarzystów i reżyserów z ich pomysłami na zakończenie młodego życia głównych bohaterów..
      Kto pamięta Przyczajonego Tygrysa, Winter Sonata i Empress Ki, ten wie, o co mi chodzi.
      • kira_03 Re: Zakończenie do zmiany 18.12.23, 22:45
        O, to ja tak mam z Korean Odyssey. Az sie prosilo drugi sezon. A tak ni tak, ni siak.
        • heca7 Re: Zakończenie do zmiany 19.12.23, 06:54
          Bardzo to normalne w koreańskich dramach. To już chińskie się sensowniej i jaśniej kończą. A Koreańczycy uwielbiają zakończenia z doopy typu para się kocha, rozstaje na rok, w tym czasie się nie odzywa po czym on (ona) wraca i spotykają się na ulicy/lotnisku/domu/parku itd. Taaa, już widzę jak zwykła para pada sobie w ramiona po roku milczenia i nie odpowiadania na telefony big_grin Najbardziej głupie zakończenie (a sumie jakby jego brak) ma Cheese In The Trap.
        • runny.babbit Re: Zakończenie do zmiany 19.12.23, 08:16
          W kategorii k-drama to był happy end. Nawet wolę takie zasugerowane zakończenia, niż dosłowne w stylu Harry'ego Pottera, gdzie JKR musiała każdemu dopisać małżonka i dzieci.
          • heca7 Re: Zakończenie do zmiany 19.12.23, 08:23
            W Korean Odyssey zakończenie było można powiedzieć otwarte ale jasne i zrozumiałe. Natomiast wyżej wspomniany przeze mnie Cheese In The Trap?!? Ogólnie to dość częsta choroba koreańskich seriali- ktoś ma pomysł na pierwszy odcinek a potem jakoś to będzie... Ale nie jest tongue_out
            • runny.babbit Re: Zakończenie do zmiany 19.12.23, 10:43
              Tego nie oglądałam. Ale ogólnie jednosezonowosc to coś co cenię.
              • heca7 Re: Zakończenie do zmiany 19.12.23, 12:44
                Nie polecam wink ML z psychopatycznym rysem, SFL agresywna wariatka, zakupoholiczka, jej brat uzależniony od niej psychicznie. Stado bogatych, nic nie robiących bachorów.
    • michunia_01 Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 10:14
      Chlopcy z placu broni. Nemeczek powininien zyc
    • livia.kalina Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 15:49
      "Kochankowie mojej mamy" Piwowarskiego. Naprawdę świetny film, ze wspaniałymi rolami. Ale zakończenie diametralnie inne niż w książce (Mój wielki dzień J. Zającówny) i zupełnie niewiarygodne.
    • aadrianka Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 19:44
      Może nie tyle chciałabym zmienić zakończenie, ile żałuję, że wyguglowalam dalsze losy Christiane F. (tej od "Dzieci z dworca zoo")
      • simply_z Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 22:06
        Chociaż to cud, że ta kobieta żyje i w sumie nieźle się trzyma..jak na tyle lat ćpania.
    • abidja Re: Zakończenie do zmiany 17.12.23, 21:57
      Ze Thorin Debowa Tarcza przezyl walke z Azogiem. Oczywiscie razem z Killim i Fillim 🥰🤩
    • elinborg Re: Zakończenie do zmiany 18.12.23, 11:49
      No ja tradycyjnie- Jack mógłby jednak znależć solidniejszy kawałek drewna i przeżyć zatonięcie Titanica.. Następnie mieć fajne życie z Rose
      Nie cały film, ale jeden z sezonów Downton Abbey- śmierć Matthew, tak totalnie bez sensu. Wkurzyłam się strasznie, bo nie pasowało mi do klimatu. Już lepsze byłyby zdrady i rozwód np.

• la_felicja Re: Zakończenie do zmiany 18.12.23, 15:06
        A Jack to nie był przypadkiem Irlandczykiem? Narobiłby jej pierdyliard dzieci i żyliby w nędzy
      • ayelen40 Re: Zakończenie do zmiany 18.12.23, 15:24
        Aktor zrezygnował, więc śmierć "na siłę".
      • borsuczyca.klusek Re: Zakończenie do zmiany 19.12.23, 01:17
        Gdyby Jack przeżył to film byłby tylko kolejnym ckliwym i tandetnym romansidłem.
        • chatgris01 Re: Zakończenie do zmiany 19.12.23, 12:36
          A propos ckliwych romansideł, to one właśnie często kończyły się źle cool
          Vide "Trędowata" chociażby.
        • muszebosieudusze Re: Zakończenie do zmiany 28.12.23, 22:08
          borsuczyca.klusek napisała:

> Gdyby Jack przeżył to film byłby tylko kolejnym ckliwym i tandetnym romansidłem
          > .

Eeeeee a skoro nie przeżył to nabrało to jakiejś głębi? Że niby wystarczy utrupić pozytywnego bohatera żeby nie było ckliwie i tandetnie?
    • escott Re: Zakończenie do zmiany 18.12.23, 19:47
      Ja nie cierpię złych zakończeń w ogóle, większość bym zmieniła big_grin A już na pewno wszystkie w dziełach bardziej popularnych, które z założenia mają dostarczać rozrywki. Nienawidzę się smucić na koniec, mogę wytrzymać wyłącznie w imię najwyższej Sztuki oraz Artystycznego Zamysłu. Z rzadka wink
    • muszebosieudusze Re: Zakończenie do zmiany 28.12.23, 22:07
      Cujo. Małżonek kupił jak moje pierwsze dziecko miało dwa tygodnie, przeczytałam, jak to ja, początek a potem koniec. No cóż, nie byłam w stanie przeczytać reszty.
    • kanna Re: Zakończenie do zmiany 29.12.23, 14:16
      Przyjmuje , co jest za to córka mi pokazała w necie How it should ended i to kocham smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka