Dodaj do ulubionych

Doigrała się!

31.12.23, 11:44
www.pomponik.pl/plotki/news-celebrytka-paulina-s-oskarzona-przez-prokurature,nId,7241426
Swoją drogą, jak można się aż tak interesować aktualnym życiem byłego chłopa...
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Doigrała się! 31.12.23, 11:50
      Ciekawa byłam kto założy wątek 😄
      No cóż, sprawa musiała się tak skończyć.
    • primula.alpicola Re: Doigrała się! 31.12.23, 11:54
      Aż zajrzałam na jej Ig, niestety nic nie ma na ten temat.
      • daniela34 Re: Doigrała się! 31.12.23, 11:57
        Raz, że trochę trudno jej będzie jednak wytłumaczyć, że prokurator ją prześladuje za "walkę o prawdę."
        Dwa - chyba ma resztki instynktu samozachowawczego i skoro jest oskarżona, to linię obrony bedzie prezentować na sali sądowej a nie w necie. Oby.
        • ayelen40 Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:21
          A tu w ogóle można się wybronić? Ta akcja to takie współczesne "obicie parasolką" kochanki, swego czasu bezkarne, bo która by śmiała się poskarżyć, ale to nie te czasy.
          • daniela34 Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:25
            W ten sposób to nie. Można by było się próbować bronić słynnym "przejęciem konta."
    • mama-ola Re: Doigrała się! 31.12.23, 11:55
      Nie przyznaje się do winy. Zapewne są screeny, czyli czarno na białym, co opublikowała. Ma to jakieś znaczenie w tej sytuacji, czy się przyzna czy nie?
      No i ten możliwy wyrok: dwa lata. Czy faktycznie za takie coś siedzi ktoś w więzieniu dwa lata?
      • daniela34 Re: Doigrała się! 31.12.23, 11:59
        Żeby ustalić czy ktoś siedzi to byśmy musieli dysponować pełnymi statystykami. To jest maksymalne ustawowe zagrożenie przecież. Sądy mogą ale nie muszą tyle dać.
      • tt-tka Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:05
        mama-ola napisała:

> Nie przyznaje się do winy. Zapewne są screeny, czyli czarno na białym, co opubl
        > ikowała. Ma to jakieś znaczenie w tej sytuacji, czy się przyzna czy nie?

Nie ma znaczenia (w kwestii ustalenia czynu), skoro sa twarde dowody.
        Natomiast wyrok zalezec bedzie od wielu czynnikow, m. in. od jej zachowania na sali sadowej (i poza sala tez big_grin) oraz od linii obrony jej adwokata.
        Daniela, podjelabys sie obrony Petardy ? ja w zyciu ! (nie jestem prawniczka, tak sie tylko zastrzegam)

Nb - istnieje mozliwosc uznania danej osoby winna i zarazem uwolnienia od kary, zdaje sie. Ale to raczej nie ten przypadek...
        • daniela34 Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:09
          Decyzja o podjęciu się obrony z wyboru (z urzędu to całkiem inna para kaloszy) zależy mi.in.od gotowości do współpracy klienta z obrońcą - słuchania jego rad, zachowania zgodenego z tym co zaleca obrońca itd.
          Więc pewnie moja decyzja zależałaby od tego, czy klientka byłaby gotowa robić to co jej radzę.

I tak, istnieje możliwość odstąpienia od wymierzania kary ale to jednak w określonych przypadkach, jest też możliwość umorzenia i warunkowego umorzenia (nie mylić 😃).
          • primula.alpicola Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:13
            daniela34 napisała:

> Więc pewnie moja decyzja zależałaby od tego, czy klientka byłaby gotowa robić t
            > o co jej radzę.
            >

Nieee, to nie ten przypadek, zapomnij.
          • tt-tka Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:38
            daniela34 napisała:

> Decyzja o podjęciu się obrony z wyboru (z urzędu to całkiem inna para kaloszy)
            > zależy mi.in.od gotowości do współpracy klienta z obrońcą - słuchania jego rad,
            > zachowania zgodenego z tym co zaleca obrońca itd.
            > Więc pewnie moja decyzja zależałaby od tego, czy klientka byłaby gotowa robić t
            > o co jej radzę.

A przypadek, kiedy klientka nawet i obieca, a potem zacznie robic calkiem inaczej ? big_grin

tak serio, w jakich przypadkach adwokat moze zrzec sie obrony, ktorej juz sie podjal ?
            • daniela34 Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:43
              Tak. W razie braku porozumienia z klientem można. Nawet trzeba. Oczywiście najlepiej jest jeśli to klient w takiej sytuacji rezygnuje z obrońcy. Ale obrońca też może.
      • primula.alpicola Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:07
        No skąd, na pewno nie trafi do więzienia.
        • tt-tka Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:10
          primula.alpicola napisała:

> No skąd, na pewno nie trafi do więzienia.

Mam nadzieje. Bo to byloby straszne i dla wspolosadzonych, i dla klawiszy. Wyobrazasz sobie siedziec w jednej celi ze Smaszcz ? Wyobrazasz sobie pilnowanie jej przez dwa lata ?
          O rany.
          • aqua48 Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:50
            tt-tka napisała:

> Wyobrazasz sobie siedziec w jednej celi ze Smaszcz ?

To byłoby karanie dwa razy za ten sam czyn...
            • tt-tka Re: Doigrała się! 31.12.23, 13:01
              aqua48 napisała:

> tt-tka napisała:
              >
              > > Wyobrazasz sobie siedziec w jednej celi ze Smaszcz ?
              >
              > To byłoby karanie dwa razy za ten sam czyn...

I to ze szczegolnym okrucienstwem !
    • princesswhitewolf Re: Doigrała się! 31.12.23, 11:55
      Straszne. Ta kobieta powinna byc leczona psychiatrycznie a nie siedziec we wiezieniu
      • memphis90 Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:01
        Jedno nie przeszkadza drugiemu…
        • princesswhitewolf Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:15
          Ona po prostu jest niepoczytalna tylko nie ma kto sprawy z w rodzinie ogarnac z jej leczeniem.
          • ayelen40 Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:22
            No to może w trakcie tego procesu wyślą ją na badania.
            • black.emma Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:24
              Po co badania. Princess już wie, że jest niepoczytalna 🤦‍♀️
              • princesswhitewolf Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:51
                O kolejna stalkerka przebrala sie w nowy nick. Napisalam "moim zdaniem." Kazdy ma prawo do swojego zdania.
                • annaboleyn Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:56
                  princesswhitewolf napisała:

> Napisalam "moim zdaniem."

Tak..?
                  • princesswhitewolf Re: Doigrała się! 31.12.23, 18:25
                    O sorry, zatem to nie bylo " moim zdaniem tylko zdaniem Kaski. Aha
                    • annaboleyn Re: Doigrała się! 31.12.23, 18:30
                      Owszem, nie było big_grin
                      • princesswhitewolf Re: Doigrała się! 31.12.23, 19:02
                        Jak dla Ciebie Szmaszcz jest objawem zdrowia psychicznego to mozna sie zastanowic co uwazasz za standard.
                        • annaboleyn Re: Doigrała się! 31.12.23, 19:14
                          Zahamuj.swoje rumaki, nasza miła, notorycznie mijająca się prawda ozdobo forum, ja Cię wyłącznie przyłapuje na nieścisłościach, o zdrowiu psychicznym bohaterki posta wypowiadasz się ty big_grin
                    • annaboleyn Re: Doigrała się! 31.12.23, 19:16
                      princesswhitewolf napisała:

> O sorry, zatem to nie bylo " moim zdaniem tylko zdaniem Kaski.

Kasia Cichopek twierdziła że ona jest chora psychicznie?? To przegapiłam.
                • 35wcieniu Re: Doigrała się! 31.12.23, 13:04
                  Napisalam "moim zdaniem."

Wolno spytać gdzie?
                  • princesswhitewolf Re: Doigrała się! 31.12.23, 18:26
                    No dobra. Napisalam cudzym zdaniem.Wcieniu uwaza ze ona jest niepoczytalna
                    • black.emma Re: Doigrała się! 31.12.23, 19:20
                      Ty już sama gubisz się w tych bzdurach, które piszesz.
                • black.emma Re: Doigrała się! 31.12.23, 13:40
                  Nick nie jest nowy. Nie jestem stalkerką, zwyczajnie mam już dość szkodliwych bzdur, które wygłaszasz na tym forum. I nie, nie masz prawa do swojego zdania w sprawie czyjegoś zdrowia.
                  • princesswhitewolf Re: Doigrała się! 31.12.23, 18:27
                    Natomiast ty masz prawo do wyglaszania ze ona jest zdrowa psychicznie na bank. Sama jestes szkodliwa bzdura i mitomanka
                    • black.emma Re: Doigrała się! 31.12.23, 19:04
                      Nie wygłaszam absolutnie żadnych diagnoz, nie jestem lekarzem. Polecam to i tobie bo się ostatnio zagalopowałaś.
            • daniela34 Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:27
              ayelen40 napisała:

> No to może w trakcie tego procesu wyślą ją na badania.

Jeśli podała na przesłuchaniu, że leczyła się neurologicznie (a wielokrotnie w innych sytuacjach o tym mówiła) to takie badania już miała.
              Zawsze pyta się osobę, którą się przesluchuje po postawieniu jej zarzutów, czy leczyła się kiedyś psychiatrycznie, neurologicznie lub odwykowo.
              Dlatego np.badano Tomasza Lisa, który jest po udarach.
              • daniela34 Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:28
                Proszę, link dla przypomnienia

www.rp.pl/prawo-karne/art38325761-tomasz-lis-z-zarzutami-karnymi-i-skierowaniem-do-psychiatry
                • daniela34 Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:50
                  I jeszcze taka ciekawostka- zdarza się, że podejrzany nie poda, że się leczył. Zwłaszcza dotyczy to osób uzależnionych (one czasem mają za sobą kilkukrotne próby leczenia, ale negują albo nie pamietają) albo poniżej normy intelektualnej (one z kolei nie rozumieją pytania).
              • kropkaa Re: Doigrała się! 31.12.23, 17:23
                Ona neurologicznie się leczyła na rzekomy niedowład nóg i kręgosłup, nie na głowę. Zresztą bardzo dobrze ją wyleczyli, szanse były bardzo małe wink Chodzić nie miała, a na szpilkach biega jak młoda łania. Cud.
                • princesswhitewolf Re: Doigrała się! 31.12.23, 19:01
                  Ja ja pamietam z Collegium Novum w UAM w Poznaniu. Dziewczyna narcystyczna, z duza charyzma..Duzo halasu robila wokol siebie po egzaminach i dramy, ie uchodzila za zrownowazona juz wtedy. Miala rozne zyciowe zakrety np poronienia i nie tylko. Zapewne potrzeba jej odpoczynku i zdrowia psychicznego
    • vessss Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:21
      Jaki jest sens nieprzyznawania się do winy w tak oczywistej sprawie (screeny) i rżnięcia głupa?
      Dwa, publikowała dane, a sama nie pozwoliła pomponikowi na opublikowanie swoich, jednak widzi w tym coś złego🤔
      • chrupiacabuleczka Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:27
        vessss napisała:

> Jaki jest sens nieprzyznawania się do winy w tak oczywistej sprawie (screeny)
        > i rżnięcia głupa?
        > Dwa, publikowała dane, a sama nie pozwoliła pomponikowi na opublikowanie swoich
        > , jednak widzi w tym coś złego🤔

To nie ona nie pozwoliła, tylko prawo nie pozwala na publikację pełnych danych i wizerunku oskarżonego.
        • daniela34 Re: Doigrała się! 31.12.23, 12:32
          Ale może on wyrazić zgodę na tę publikację. I wiele osób znanych to robi, bo doskonale wiedzą, że efekt "Sławomir W.syn prezydenta" jest komiczny.
          Tu przykład kiedy oskarżonych się zgodził

serwisy.gazetaprawna.pl/media/artykuly/8446395,piotr-krasko-akt-oskarzenia.html
    • liliawodna222 Re: Doigrała się! 31.12.23, 13:56
      Najwyższy czas.
    • trzydziestolatka80 Re: Doigrała się! 31.12.23, 14:12
      A ja ją lubię, wzięła się za zdradzacza a nie siedzi jak mysz pod miotłą.
      • mama-ola Re: Doigrała się! 31.12.23, 14:19
        trzydziestolatka80 napisała:

> wzięła się za zdradzacza

W sensie: za Krauzego się wzięła? Krauze był zdradzaczem, gdy zdradzał z nią swoją żonę, to prawda, tylko czemu ją za to lubić?
      • maslova Re: Doigrała się! 31.12.23, 16:07
        trzydziestolatka80 napisała:

> A ja ją lubię, wzięła się za zdradzacza a nie siedzi jak mysz pod miotłą.

Tzn. za siebie się wzięła? 🤨
      • heca7 Re: Doigrała się! 31.12.23, 16:58
        Przecież to ona zaczęła! Jak pies ogrodnika, najpierw męża odpuściła, poszła w długą a jak BYŁY mąż sobie kogoś znalazł to poczuła krew tongue_out
    • skumbrie Re: Doigrała się! 31.12.23, 18:19
      Grożą jej dwa lata? Wystarczy pół roku z przymusowa terapią. Wyjdzie jej tylko na zdrowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka