Dodaj do ulubionych

lobby biuściastych

03.01.24, 13:30
Było kiedyś takie forum na gazecie, sprwdziłam, ostatnie posty sprzed roku. Może któraś z Was jednak jest w temacie i będzie w stanie pomóc?

Szukam stanika typu mega głąboki plunge, w kolorze nude, gładki. Rozmiar około 75G, pewnie zależy od firmy. Kiedyś miałam taki cudowny model od Freya, ale chyba go już nie produkują, nie mogę znaleźć. No i to było 10 lat temu, więc może coś wypuścili fajnego nowego w międzyczasie? Podpowiecie?

Zdjęcie poglądowe:

https://www.victoriassecret.com.sa/assets/VS/11200761/11200761_65H8_1120076165h8_om_f.jpg
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: lobby biuściastych 03.01.24, 13:34
      taki_sobie, masz kolejne nieaktywne i lubieżne forum do zgłoszenia
    • mdro Re: lobby biuściastych 03.01.24, 13:36
      Staniki Ewy Michalak sprawdzałaś?
      • mamkotanagoracymdachu Re: lobby biuściastych 03.01.24, 13:44
        mdro napisała:

> Staniki Ewy Michalak sprawdzałaś?

Daj spokój, one są jak zbroja wink
        • mdro Re: lobby biuściastych 03.01.24, 14:03
          Nie miałaś w wymaganiach "nie jak zbroja" wink, a z niskim mostkiem to mi się Michalak kojarzy.
          Ale jeśli zalinkowany niżej model freya deco ma za wysoki mostek, to obawiam się, że będzie trudno coś znaleźć, bo ten pewnie też odpada:
          mybra.pl/product-pol-20711-Freya-Undetected-biustonosz-termicznie-formowany-cielisty.html
          • mamkotanagoracymdachu Re: lobby biuściastych 03.01.24, 14:09
            No niestety, też za wysoki.

Raczej takie coś:
            https://i5.walmartimages.com/seo/Wingslove-Womens-Push-up-Bra-Deep-V-Plunge-Underwire-T-Shirt-Bra-Nude-32D_27d4c0f3-0e34-4d3c-9886-992418b05f4e.7ad006900f928552166dcd708c8267ed.jpeg?odnHeight=640&odnWidth=640&odnBg=FFFFFF
            • kotejka Re: lobby biuściastych 04.01.24, 16:09
              Mam taki sam rozmiar, i taki plunge to idealny dla mnie fason
              Moje ulubione ostatnio są marki La senza
              Może tam zajrzyj?
              Biusciaste kojarzę faktycznie sprzed dziesięciu lat jako nawiedzone uswiadamiaczki całego świata 😉
        • andace Re: lobby biuściastych 04.01.24, 15:10
          Ewa Michalak ma też miękkie plunge, zupełnie zbroi nie przypominają, tylko trzeba pamiętać że ona ma swoją rozmiarówkę i do tego biustonosze są dość ścisłe i żeby idealnie leżały trzeba brać „faktyczny” rozmiar pod biustem.

www.ewa-michalak.pl/product-pol-2057-Biustonosz-PLM-Rozeta-Nugatowa.html
    • nellamari Re: lobby biuściastych 03.01.24, 13:47
      www.zalando.fr/freya-deco-soutien-gorge-push-up-nude-fr981a04s-j11.html
      • mamkotanagoracymdachu Re: lobby biuściastych 03.01.24, 13:56
        Deco znam, za wysoki mostek. Zależy mi na głębokim dekolcie.
        • atoness Re: lobby biuściastych 03.01.24, 14:02
          Takim na przykład?
        • evening.vibes Re: lobby biuściastych 03.01.24, 14:35
          mamkotanagoracymdachu napisała:
          > Deco znam, za wysoki mostek. Zależy mi na głębokim dekolcie.

W tym rozmiarze bez solidnego mostka cycki wyskakują środkiem smile
          • atoness Re: lobby biuściastych 03.01.24, 14:39
            To również mój rozmiar, ale tak niskiego nigdy nie miałam. Może rzeczywiście by wyskoczyły. Z drugiej strony wszystkie moje staniki wacoal/freya/fantasie są świetnie skonstruowane, więc może i taki umieją zrobić.
          • mamkotanagoracymdachu Re: lobby biuściastych 03.01.24, 14:50
            evening.vibes napisała:

> mamkotanagoracymdachu napisała:
            > > Deco znam, za wysoki mostek. Zależy mi na głębokim dekolcie.
            >
            >
            > W tym rozmiarze bez solidnego mostka cycki wyskakują środkiem smile

Niekoniecznie, jeśli stanik jest naprawdę dobrze dopasowany - i to nie tylko rozmiar, ale rozstaw piersi przede wszystkim. Mam kilka staników, z których nie wystakują, ale żaden nie jest nude gładki, a takiego potrzebuję pod kieckę ślubną.
            • evening.vibes Re: lobby biuściastych 03.01.24, 14:53
              mamkotanagoracymdachu napisała:
              > Niekoniecznie, jeśli stanik jest naprawdę dobrze dopasowany - i to nie tylko ro
              > zmiar, ale rozstaw piersi przede wszystkim. Mam kilka staników, z których nie w
              > ystakują, ale żaden nie jest nude gładki, a takiego potrzebuję pod kieckę ślubn
              > ą.

Jakie konkretnie masz modele? Bo ja takie miewałam i owszem - w spoczynku było ok ale po kilku minutach ruchu cycki opuszczały posterunek tongue_out
              • mamkotanagoracymdachu Re: lobby biuściastych 03.01.24, 15:31
                evening.vibes napisała:

> mamkotanagoracymdachu napisała:
                > > Niekoniecznie, jeśli stanik jest naprawdę dobrze dopasowany - i to nie ty
                > lko ro
                > > zmiar, ale rozstaw piersi przede wszystkim. Mam kilka staników, z których
                > nie w
                > > ystakują, ale żaden nie jest nude gładki, a takiego potrzebuję pod kieckę
                > ślubn
                > > ą.
                >
                >
                > Jakie konkretnie masz modele? Bo ja takie miewałam i owszem - w spoczynku było
                > ok ale po kilku minutach ruchu cycki opuszczały posterunek tongue_out

Może masz właśnie inny rozstaw wink
                Kiedys absolutnie idealny w tej roli był Freya (bodajże) Retro, ale od lat go nie produkują i właśnie szukam zastępstwa. Panache też miał jakiś spoko model, ale już nie taki niski.

U mnie też całkiem spoko sie sprawdzają w roli plunge trójkątne miseczki, ale to już nie jest push up, więc nie zbiera piersi tak fajnie do środka.
                • lignum-vitae Re: lobby biuściastych 03.01.24, 15:39
                  Sprawdź ebay, tam jest sporo nowych rzeczy ze starych kolekcji. Np: www.ebay.pl/itm/304714729266?hash=item46f269c732:g:CmgAAOSwxRRkgxTG&amdata=enc%3AAQAIAAAAwLmdn1PRBfD4xpnju7pIEp2dirSYXc44WctQnmFQ8Jtgivy4IQTIHkmFOeuJGK3XUMXiNFxdj3YId5ypo28mxdIw4NfUTgrT8vBiWQ9zbv4XNZiIkqW0nWK2n46mzDi7TGT9WurXd5Nc0Y3QqaaLRcUb2i6wbG6itgo3OohWcVuJMfz%2BoIL7bRIKAl%2FI0MUXXLlLDl2t9K9ceq%2F2KBEp0%2FptSigwBqC8x3aUfFq%2FMm37it%2FO%2BiBemeFFXItvXIqzAQ%3D%3D%7Ctkp%3ABk9SR6CLiPyZYw
                • kura17 Re: lobby biuściastych 04.01.24, 15:54
                  > Kiedys absolutnie idealny w tej roli był Freya (bodajże) Retro, ale od lat go
                  > nie produkują i właśnie szukam zastępstwa

sluchaj Kotka smile jesli nic nie znajdziesz - i jesli Cie to nie brzydzi - to Ci na slub moge pozyczyc freye retro nude w rozmiarze 32G albo 34FF (nosze te dwa rozmiary retro zamiennie, nie pamietam ktory ma ta nude) wink
        • kotejka Re: lobby biuściastych 04.01.24, 16:12
          A taki bez z głębokim mostkiem ma moja wonderbra
          Tez cielista
          • kotejka Re: lobby biuściastych 04.01.24, 16:14
            www.dobrana.pl/product-pol-1592-Ultimate-Strapless-Wonderbra-biustonosz-nude.html
    • ichi51e Re: lobby biuściastych 03.01.24, 14:25
      Kinga np
    • princesswhitewolf Re: lobby biuściastych 03.01.24, 14:28
      to zdjecie to stanik Victoria Secret
      • mamkotanagoracymdachu Re: lobby biuściastych 03.01.24, 14:31
        Tak, wiem. Nie ma mojego rozmiaru.
    • eriu Re: lobby biuściastych 03.01.24, 14:43
      Nie kupowałabym stanika tylko taśmy. To się nazywa chyba bra tape i trzyma miski H spokojnie. Zobacz sobie Izabelę Sakutovą na insta jak ona się okleja i jak jej trzyma biust.
      • mamkotanagoracymdachu Re: lobby biuściastych 03.01.24, 19:50
        Ale sprawdzałaś to trzymanie do h, czy tylko tak mówi reklama?
    • mysiulek08 Re: lobby biuściastych 03.01.24, 14:47
      feline sprawdzalas?

felina-sklep.pl/biustonosze-z-fiszbinami-c-37.html
    • kasiazlasu Re: lobby biuściastych 03.01.24, 15:39
      www.astratex.pl/biustonosz-wonderbra-ultimate-plunge/?color=bezowy&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAqNSsBhAvEiwAn_tmxfM_CQoLhgtitT5o29gd9efmnk06S2oXnlu9C_T5LkPDpDncHS4ldBoCenAQAvD_BwE
      • mamkotanagoracymdachu Re: lobby biuściastych 03.01.24, 15:44
        Rozmiary do D.
        • kasiazlasu Re: lobby biuściastych 03.01.24, 18:54
          Oj, rzeczywiście.
          Ale jest na zalando wonderbra bardotka do głębokich dekoltów. Jest 75F, ale ich miseczki są dość duże
    • paola.brunetti Re: lobby biuściastych 03.01.24, 16:05
      Niektóre modele od Marks&Spencer's mają takie niskie mostki, tez takie noszę. Musisz popatrzeć na Zalando albo w ich sklepie internetowym, ale wtedy paczka idzie z UK i trochę to trwa. Ja kupuje rozmiar 75FF.
      • mamkotanagoracymdachu Re: lobby biuściastych 03.01.24, 19:48
        Spoko, mogę poczekać. Wolałabym z Zalando, żeby można było poprzymierzac kilka modeli, odsyłanie do uk średnio się opłaca. Polecasz któreś konkretne modele?
        • paola.brunetti Re: lobby biuściastych 04.01.24, 00:10
          Ja mam model Meghan plunge, ale nie wiem czy one są jeszcze w sprzedaży. Widzę jednak, że mają spory wybór.
          www.marksandspencer.com/l/lingerie/bras/fs5/plunge-bra
    • berdebul Re: lobby biuściastych 03.01.24, 16:22
      Na wyjście, czy do codziennego chodzenia? Jak wyjście, to są specjalne naklejki. Trzyma nawet duży biust i można sobie poprawić wygląd (imho modeluje lepiej niż stanik).
      • mamkotanagoracymdachu Re: lobby biuściastych 03.01.24, 19:47
        berdebul napisała:

> Na wyjście, czy do codziennego chodzenia? Jak wyjście, to są specjalne naklejki
        > . Trzyma nawet duży biust i można sobie poprawić wygląd (imho modeluje lepiej n
        > iż stanik).

Na ślub, własny.
    • sol_13 Re: lobby biuściastych 03.01.24, 19:40
      Corin sprawdź, zwłaszcza model Virginia
    • wena-suela Re: lobby biuściastych 04.01.24, 14:56
      Nie wiem czy maja gładki i nude ale dla mnie nr 1 to primadonna.
    • andace Re: lobby biuściastych 04.01.24, 15:21
      I polecam profil Stanikomanii i grupę Stanikomanii na Fejsbuku, tam możesz zajrzeć i zadać pytanie.
    • asiairma Re: lobby biuściastych 20.03.26, 09:08
      Ja mam taki tyle i chwalę, tyle, że mam 80f (ale patrz na tabelę rozmiarów, bo on akurat w miseczkach jest większy):
      www.astratex.pl/biustonosz-polusztywniany-chantelle-norah-t-shirt-plunge/
      Tobie pewnie chodzi bardziej o taki (nie ma twojego, ale może 75 f wystarczy):
      www.astratex.pl/biustonosz-calvin-klein-lightly-lined-vyztuzena-plunge/
      • asiairma Re: lobby biuściastych 20.03.26, 09:09
        I nie spojrzałam na datę ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka