shellyanna 07.01.24, 11:47 Czy możecie polecić jakaś konkretnie? Sprawdza sie o.k.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiamat00 Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 07.01.24, 12:07 Ale chcesz jako zastepnik normalnej karty sim (mam od kilku lat, dziala, nie polece konkretnej, bo nie polska) czy jako sposob na lokalny numer w ilus tam krajach (nie mam, nie wiem jak dziala)? Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 07.01.24, 12:34 Nie, nie. Chodzi o wirtualna kartę z netem. Instalowana przez apke. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 07.01.24, 12:47 Kiedys sprawdzalam airalo, ale okazało się, że na moim modelu tel nie mogę korzystać. Sprawdz ich, wcześniej czytalam i duO ludzie wlasnie z tego korzysta i chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 07.01.24, 13:02 Dzięki. Niby na moim można. Właśnie ryje komentarze w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 07.01.24, 13:09 Ja mam w zegarku z orange flex ale ją chyba trzeba zamówić w abonamencie Odpowiedz Link Zgłoś
nigolla Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 07.01.24, 21:48 Ja zawsze na wyjazdach z Airalo, mam iPhone. Działała bez zarzutu w: USA, UK, Portugalii, Hiszpanii, Indonezji, Tajlandii, Japonii, za kilka dni sprawdzimy jak w Wietnamie. Uwielbiam łatwość korzystania to, że nie muszę nic kupować, konfigurować, przekładać w kraju docelowym. Jak chcesz to dam kod rabatowy Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 08.01.24, 23:12 Nie rozumiem celu. Zakup karty lokalnego operatora jest wielokrotnie tańszy, co z łatwością niweluje kilkuminutową "niedogodność" założenia karty sim-konfigurację robi lokalny sprzedawca, więc nie warto o tym wspominać. Na szybko porównałam ceny azjatyckie, za lokalną kartę z pakietem 20 GB płaciłam jakieś 15 złotych, Airalo za 3 GB chce 15 dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 08.01.24, 23:14 Już nie wspomnę, ze i Portugalię i Hiszpanię masz w ramach polskiego abonamentu w roamingu UE, bez opłat. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 08.01.24, 23:57 🙄 ale ja chce wirtualna kartę. Nie chce fizycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 09.01.24, 04:28 Przecież każdy operator zmieni ci fizyczna kartę na esima Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 09.01.24, 06:06 Naprawdę uważasz, ze nie umiem zmienić karty sim? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 09.01.24, 08:20 Poważnie podejrzewam, że nie wiesz, o co pytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 09.01.24, 10:11 Dobrze… to zapytam, bo może faktycznie jesteś ode mnie mądrzejsza. I jak już włożysz lokalna kartę Sim, przy założeniu ze nie masz opcji dual, to masz nadal dostęp do swojego polskiego numeru telefonu? Opłaty roamingowe za same rozmowy tel mnie nie przerażają mimo sporych kosztów. Chodzi mi o transfer danych. Ps. Tłumaczenie, ze na terenie UE nie ma tego problemu zalatuje manspainingiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 09.01.24, 20:42 >jak już włożysz lokalna kartę Sim, przy założeniu ze nie masz opcji dual, to masz nadal dostęp do swojego polskiego numeru telefonu? Tak, w telefonie możesz mieć jednocześnie fizyczną kartę sim z numerem X i esim z numerem Y, sama decydujesz, z której karty chcesz korzystać do rozmów, z której do sms i do danych, możesz też korzystać z obu. Nie ma znaczenia, czy karty sa krajowe, czy jedna z nich jest roamingowa a druga polska na przykład. >Opłaty roamingowe za same rozmowy tel mnie nie przerażają mimo sporych kosztów. Rzecz w tym, że nie ma powodu ich ponosić, w UE to oczywiste, poza UE lokalna karta sim lub rozmowy przez komunikatory będą najtańsze/darmowe. >Chodzi mi o transfer danych. Nadal każda karta sim lokalnego operatora jest najtańszym możliwym rozwiązaniem problemu- duże pakiety danych za niewielkie pieniądze. >Ps. Tłumaczenie, ze na terenie UE nie ma tego problemu zalatuje manspainingiem. Twoje pytania nie wskazują bynajmniej, ze znasz temat. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 09.01.24, 21:04 Ok czyli to tez wirtualna karta. Patrzyłam na lokalnych operatorów, ale wolałabym jednak mieć już zainstalowana kartę po wylądowaniu. Fizyczne szukanie punktu sprzedaży mnie nie interesuje, a sama opisałaś to w taki sposób, ze wynika z tego, ze musisz kupić kartę stacjonarnie. Nie znam tematu, bo zawsze po prostu wyłączalam transfer i korzystałam z hotelowych wifi i nie interesowałam się innymi możliwościami. Ty pewnie urodziłaś się z ta wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 09.01.24, 21:09 > Fizyczne szukanie punktu sprzedaży mnie nie interesuje No to nie szukaj, kto bogatemu zabroni wielokrotnie przepłacać? >Ty pewnie urodziłaś się z ta wiedza. To jest wiedza tajemna, mam ją tylko ja i nikt inny na świecie. Czuj się zaszczycona, że się nia z tobą podzieliłam, ale broń boże nikomu tego dalej nie przekazuj, bo się wyda. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 09.01.24, 21:52 Jesteś niesympatyczna Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 09.01.24, 22:04 shellyanna napisała: > Jesteś niesympatyczna Tylko wtedy, kiedy rozmawiam z kimś niemiłym. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 07.01.24, 22:28 Mam, ale nie w Polsce. W iPhone mam kartę SIM normalną z numerem angielskim i eSIM z numerem szwajcarskim. W ten sposób mam 2 telefony w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 07.01.24, 23:05 Tak, Airalo - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 08.01.24, 16:35 Mam Orange Flex Odpowiedz Link Zgłoś
lady.madrugada Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 08.01.24, 16:40 Na wyjazdach poza UE korzystam z Ubigi. Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 09.01.24, 09:54 Również polecam Airalo. Możesz sprawdzić na ich stronie, czy posiadany model telefonu ma wbudowaną kartę esim. www.airalo.com/pl/blog/how-do-i-know-if-my-phone-supports-esim-technology Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 09.01.24, 10:13 Dzięki stanęło na tym Airalo. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 09.01.24, 17:20 Airalo Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wirtualne karty sim - korzystacie? 10.01.24, 01:12 A nie ma jeszcze wirtualnych telefonów [sarkazm]? Odpowiedz Link Zgłoś