Dodaj do ulubionych

Sprzedaż działki

08.01.24, 18:16
Mam pytanie: ile czasu poświęciłyście na sprzedaż działki budowlanej? Mam doświadczenie tylko ze sprzedażą mieszkań (i to udawało się zwykle dość szybko, maks 2 miesiące od wystawienia). Wiadomo, że to zależy od stopnia atrakcyjnosci działki i ceny wink ale może napiszecie mi ile to trwało u Was?

Obserwuj wątek
    • mysiaapysia Re: Sprzedaż działki 08.01.24, 18:58
      Mogę opisać jak to wyglądało kilka miesięcy temu od strony kupującego. Działka w okolicy dla mnie atrakcyjnej, gdzie nie ma zbyt dużo ofert sprzedaży, z miejscowym planem, prąd, woda i kanalizacja. Ogłoszenie na olx i adresowo. Pomiędzy godziną umieszczenia ogłoszenia a moim telefonem do właściciela minęła około godzina. Oglądanie działki jeszcze tego samego dnia. Dwa dni później bezpośrednie spotkanie, negocjacje i notariusz umówiony na za 2 tygodnie, a w tym czasie właściciel gromadził dokumenty do notariusza. Cena rozsądna od samego początku, negocjacja tej ceny leciutko w dół. Obie strony zadowolone. Ogłoszenie zawierało dużo informacji. Właściciel na maila od razu przesłał dane typu numer księgi wieczystej itd. Jak widać da się szybko sprzedać. Oczywiście o ile działka jest atrakcyjna, bez problemów prawnych i z miejscowym planem.
      • bazia_morska Re: Sprzedaż działki 08.01.24, 21:27
        Myślę, że moja oferta będzie podobna, ale na sprzedaż w ciagu dwóch tygodni nie liczę smile cieszę sie, ze Ci tak szybko poszło!
        • mysiaapysia Re: Sprzedaż działki 08.01.24, 22:12
          Mój sprzedający w ogłoszeniu wkleił zdjęcia działki z kilku ujęć. Dodał też zdjęcie z mapki geodezyjnej i printscreen z emapy z numerem działki i widocznym przebiegiem mediów. To bardzo przyspieszyło podjęcie przez nas decyzji o zakupie.
          • bazia_morska Re: Sprzedaż działki 08.01.24, 22:21
            To wszystko będzie w naszym ogloszeniu, mamy tez filmik. W każdym razie dziękuję za wskazówki, sa dla mnie bardzo cenne.
    • pepsi.only Re: Sprzedaż działki 09.01.24, 00:30
      5 minut . 🤣
      Potem 3/4 tyg formalności.

Facet ewidentnie szukał działki w tej okolicy, akurat pojawiłam się na dzialce, i podjechał on również. Czysty przypadek. Nie zdążyłam wywiesić baneru ani dać ogłoszenia.
      Następnego dnia otrzymał na meila umowę przedwstępną . I ruszyła machina . Ogólnie poszło piorunem.

W internecie na spotted naszej miejscowości często są ogłoszenia że ktoś szuka działki. Ludzie szukają. Na pewno u mnie łatwiej jest sprzedać niż cokolwiek kupić.
      • bazia_morska Re: Sprzedaż działki 09.01.24, 18:31
        Nie załamuj mnie! 😄

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka