Dodaj do ulubionych

True crime

17.01.24, 10:45
Jak lubicie historie zaginięć, porwań, i morderstw, polecam nowość Netflixa "Amerykański koszmar"
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: True crime 17.01.24, 10:50
      Tak to opisałaś, że się zastanawiam, jakim człowiekiem jest ktoś, kto lubi historie zaginięć, porwań i morderstw.
      • pepsi.only Re: True crime 17.01.24, 10:51
        Tak, od dawna taka myśl krąży mi po głowie.
        • turbinkamalinka Re: True crime 17.01.24, 10:59
          pepsi.only napisała:

> Tak, od dawna taka myśl krąży mi po głowie.
          >

A mnie spodobało się to że forumka interesuje się czyms więcej niż zycie seksualne innych. Chociaż dobór słów niefortunny
          • znowuzapomnehasla92 Re: True crime 17.01.24, 11:09
            Okrzykną mnie tu zaraz forumowym zwyrolem 😎
            • turbinkamalinka Re: True crime 17.01.24, 11:13
              znowuzapomnehasla92 napisała:

> Okrzykną mnie tu zaraz forumowym zwyrolem 😎

E tam. Forumki które chociaż trochę kojarzą twoje wpisy i tak już mają na twój temat wyrobione zdanie. Łatka zwyrola już niewiele zmieni
              • simply_z Re: True crime 17.01.24, 16:47
                🤣🤣🤣🤣
      • borsuczyca.klusek Re: True crime 17.01.24, 11:01
        Ciekawskim
      • leosia-wspaniala Re: True crime 17.01.24, 14:10
        Złym, wiadomo.
      • runny.babbit Re: True crime 17.01.24, 14:12
        Zważając na popularność gatunku, to po prostu przeciętnym szarym człowiekiem. Przecież od wielu lat to bardzo modny gatunek.
        • beataj1 Re: True crime 17.01.24, 15:12
          i to ponoć głównie kobiety to lubią.
          Ja akurat nie, ale za to uwielbiam reportaże społeczne. A to jeszcze gorsza nuda smile
      • pulcino3 Re: True crime 17.01.24, 14:15
        Mój ulubiony typ filmów dokumentalnych do zasypiania. Nie pytaj jak działa mój mózg, bo to skomplikowane 😂
        • la_mujer75 Re: True crime 17.01.24, 14:18
          Myślałam, ze tylko ja taka (hm...nienormalna) jestem smile
          Ja to puszczam sobie jeszcze podcasty kryminalne i przy nich zasypiam.
          Nie, horrory mi się nie snią, ani morderstwa, ani uprowadzenia.
          • manon.lescaut4 Re: True crime 17.01.24, 14:22
            Podpisuję się.
          • majenkirr Re: True crime 17.01.24, 15:07
            la_mujer75 napisała:
            > Ja to puszczam sobie jeszcze podcasty kryminalne i przy nich zasypiam.

Od lat tak robię, chociaż ostatnio przerzuciłam się na tik tok lives gdzie się kłócà o Gypsy Blanchard big_grinbig_grin. Jeszcze lepiej mi się śpi.
          • pulcino3 Re: True crime 17.01.24, 17:27
            To samo u mnie, zero koszmarów. Słucham o tych poćwiartowanych zwłokach, ciałach leżących w kałuży krwi i odpływam w nirwanę
            , co ciekawe , ja nie cierpię i nie oglądam horrorów 😂
            • quendi Re: True crime 21.01.24, 21:15
              Też lubię i też nie mam koszmarów.
              I też nie oglądam horrorów, chyba się boję😁
              Ciekawą postacią w świecie true crime jest Renta z Worka kości, jej podcast, cocktail bar, polecam.
          • kolteta Re: True crime 22.01.24, 10:38
            Mam tak samo!
        • heca7 Re: True crime 17.01.24, 14:22
          To tak samo jak u mnie wink Momentalnie zasypiam. Nawet nie dotrwam do połowy. I nigdy nie wiem kto zabił wink
          • borsuczyca.klusek Re: True crime 17.01.24, 16:22
            Najciekawsze jest nie kto a dlaczego 😉
            • heca7 Re: True crime 17.01.24, 16:28
              borsuczyca.klusek napisała:

> Najciekawsze jest nie kto a dlaczego 😉

Tego też nie wiem wink Zwykle film urywa mi się na znalezieniu zwłok...Podejrzewam, że to głos lektora.
              • borsuczyca.klusek Re: True crime 17.01.24, 16:40
                Tak głos i sposób mówienia.
        • gulcia77 Re: True crime 22.01.24, 11:53
          Też tak mam, choć mnie akurat bardziej lulają wszelkie katastrofy - lotnicze, morskie, kolejowe, naturalne. Ale true crime też może być. 😉
      • mama-ola Re: True crime 17.01.24, 14:52
        alpepe napisała:

> Tak to opisałaś, że się zastanawiam, jakim człowiekiem jest ktoś, kto lubi hist
        > orie zaginięć, porwań i morderstw.

O, ta ja chyba jestem w miarę mało kontrowersyjna - lubię tylko fikcyjne historie, a jak jest film dokumentalny, i to jeszcze niedajbuk porwali i zabili dziecko, to omijam szerokim łukiem i jeszcze jestem smutna, że się w ogóle dowiedziałam, że taka sprawa istnieje.
        • pepsi.only Re: True crime 17.01.24, 16:15
          No. Ja też.
          • kira_03 Re: True crime 17.01.24, 23:18
            Identycznie. Nie lubię true crime, mysl o tym, ze to wydarzyło sie naprawdę ...😵‍💫
        • muszebosieudusze Re: True crime 22.01.24, 04:55
          Ja też. To już jakbym musiała to był wolała chyba oglądać to wyciskanie pryszczy z nosa choć w sumie oba mają mocne miejsce na podium „po moim trupie”
      • kolteta Re: True crime 22.01.24, 10:38
        Znajomi mówią, że jestem ciekawa, dociekliwa, bardzo empatyczna, pomocna, wytrwała, ambitna, czasem złośliwa, zasadnicza, uparta. Wymieniają też wiele innych cech. Coś jeszcze Cię nurtuje w tej kwestii?
    • borsuczyca.klusek Re: True crime 21.01.24, 10:40
      Wstrząsająca historia i całkiem niezły dokument.
      • rannala Re: True crime 21.01.24, 12:03
        Też mnie poruszył, bezsilność wobec systemu porażająca. Gdyby nie determinacja tej jednej policjantki.
        • borsuczyca.klusek Re: True crime 22.01.24, 10:21
          Mnie najbardziej rozwaliło, że prowadzący śledztwo tak mocno skupili się na kwestii okupu, że w ogóle nikomu nie przyszedł do głowy inny motyw.
    • infinitypool Re: True crime 21.01.24, 11:56
      Fajny, ale o wiele lepszy jest "American murder"
    • sloneczna_paraolka1 Re: True crime 21.01.24, 23:01
      Koszmarna sprawa.
      Ale to co zrobili policjanci ,a raczej to czego nie zrobili ,woła o pomstę do nieba.
    • mizantropka_20 Re: True crime 22.01.24, 21:20
      Polecam również podcast, moim zdaniem lepszy niż film
    • weronikasi Re: True crime 04.12.24, 13:00
      W ramach pracy magisterskiej prowadzę badanie dotyczące prezentacji przemocy w mediach. W badaniu może wziąć udział każdy. Wystarczy wolna chwila i link, który wstawiam poniżej. Wszystkie odpowiedzi są anonimowe, będą analizowane zbiorczo i posłużą wyłącznie celom naukowym. Udział jest dobrowolny, badanie można przerwać w dowolnym momencie. Dziękuję za poświęcony czas i proszę o udostępnianie smile
      forms.gle/63yPU11sf1gZWVm37

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka