Dodaj do ulubionych

Gdzie jest Ziobro? 🤔

17.01.24, 23:08
Od ostatniego wystąpienia Ziobro zniknął. Przedstawił w Sejmie zwolnienie lekarskie od 11 grudnia do końca 2023 roku, ale już za styczeń zwolnienie nie wpłynęło.

Dziś usłyszałam zdanie:
Jeśli Ziobro jest faktycznie (bo to nie wiadomo tak na 100%) we Włoszech, to ściągnięcie go na przesłuchania komisji będzie bardzo, bardzo trudne.
A być może Rydzyk mu załatwił (sekretne) lokum gdzieś u ojczulków ? 🤔

Co myślicie? Jak myślicie, jaki będzie dalszy scenariusz?
🤔🤔🤔
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 17.01.24, 23:12
      Ja tu, na forum czytałam, że Ziobro choruje na raka krtani.
      • pepsi.only Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 17.01.24, 23:39
        Ta choruje...
        Oczywiście...
        • angazetka Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 17.01.24, 23:41
          Rak krtani może dopaść i Ziobrę.
          • pepsi.only Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 17.01.24, 23:46
            JA w to nie wierzę, serio. Jak dla mnie to wybieg tylko.

A zdecydowanie wolałabym, żeby był długo zdrowy i w dobrej formie, żeby mógł chodzić na przesłuchania i żeby odpowiedział za krzywdy na demokracji, za krzywdy które wyrządził konkretnym ludziom, i za skok na kasę, którego dokonał.
            • angazetka Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 17.01.24, 23:52
              Też bym wolała.
              Zresztą na raka krtani umarł mój ojciec, więc nawet Ziobrze nie życzę.
              • babcia47 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 00:04
                Gdzies mi się obiło o oczy ze ma ponoć " wszedzie" przerzuty stad taka żałość kolegów i wrecz oburzanie się gdy cos ktos Ziobro wspomina. Tak jakby o nim juz tylko dobrze albo wogóle
                • marta.graca Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 07:54
                  Przygotowują grunt pod informację o skremowaniu w Albanii i liczą, że świat o nim zapomni.
                  • nini6 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 10:30
                    To samo pomyslałam big_grin
            • furiatka_wariatka Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 10:31
              Nikt chyba nie wierzy w jego rzekomą chorobę, na którą nagle, przypadkiem, zapadł tuż po wyborach przegranych przez pis. Pewnie już się "leczy" za granicą.
              • kocynder Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 10:46
                Na razie, według informacji nieoficjalnych, leczy się w Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej im. św. Jana z Dukli. To jednak Polska, mimo, że był okres iż Rosjanie twierdzili, że Prywislinski Kraj...
                • marta.graca Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 11:36
                  Przed świętami został wypisany.
            • primula.alpicola Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 15:25
              pepsi.only napisała:

> JA w to nie wierzę, serio. Jak dla mnie to wybieg tylko.
              >
              > A zdecydowanie wolałabym, żeby był długo zdrowy i w dobrej formie, żeby mógł ch
              > odzić na przesłuchania i żeby odpowiedział za krzywdy na demokracji, za krzywdy
              > które wyrządził konkretnym ludziom, i za skok na kasę, którego dokonał.
              >

I tak się wywinie, a rakowi krtani raczej nie.
        • vivi86 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 01:18
          Choruje.
          • semihora Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 12:42
            Ciężko uwierzyć.
            • vivi86 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 14:05
              A jednak.
              • primula.alpicola Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 19.01.24, 10:13
                A jakie są rokowania, wiesz może?
                • vivi86 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 11:35
                  Nie, ale choroba jest naprawdę i nie jest dobrze.
                  • primula.alpicola Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 13:13
                    Dziękuję
              • mizantropka_20 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 21.01.24, 21:32
                To on nie na wakajkach?
          • snajper55 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 21.01.24, 18:44
            vivi86 napisał(a):

> Choruje.

Co za zbieg okoliczności...

S.
    • galaxyhitchhiker Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 17.01.24, 23:49
      Jak długo trwa zrobienie nowej twarzy i wyćwiczenie nowych nawyków?

Tak, weszło mi za dużo seriali sensacyjnych smile
    • taje Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 17.01.24, 23:51
      Rodzinę przeniósł do Szwajcarii.
    • pitupitt Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 17.01.24, 23:53
      Pewnie oficjalnie odwali kitę, a w rzeczywistości...
      • hell-raiser1 [...] 18.01.24, 00:09
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • la_mujer75 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:01
          O, ktos nowy? Jeszcze wam płacą?
          • iwles Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:30
            la_mujer75 napisała:

> O, ktos nowy? Jeszcze wam płacą?
            >

Nie, to taniarada, udający kobietę 🤣

• kocynder Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:45
              Jesteś pewna? Ja jestem beznadziejna w poznawaniu zmieniających się nicków, a z Tanim nie dyskutuję z założenia.
              • iwles Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 09:00

Powiedzmy, że przeczuwam na 99%.
                I kilka osób też to wychwyciło.
                • panna.nasturcja Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 13:33
                  To jest tani, nie ukrywa tego na innych forach.
      • alicia033 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:00
        pitupitt napisała:

> Pewnie oficjalnie odwali kitę, a w rzeczywistości...

znaczy aktualne władze miałyby być tak nieudolne (czy wręcz mu pomocne pomocne), żeby ten twój scenariusz mógł mu się zrealizować?
        • iwles Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:28

Chciałabyś, żeby ktoś wykorzystując władze, zakazał mu wyjazdu na leczenie?
          Wow!
    • kocynder Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 00:13
      Ciekawe, czy JEŚLI diagnoza jest prawdziwa to ma czelność stanąć przed lekarzami, których przez ponad dziesięć lat gnoił i zaszczuwał i powiedzieć "Przepraszam, ale umieram. Ratujcie!"?
      • babcia47 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 01:13
        Dziesięć? On zaczął juz wczesniej a za pierwszej kadencji pis tak dokladnie uderzył w transplantologię, przy okazji sprawy doktora G ze ilosc zabiegów spadła do kilkunastu procent w porównaniu do wcześniejszego roku. Wtedy wielu ludzi umarło bez tych przeszczepów.
        • kocynder Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 01:24
          Napisałam ponad dziesięć. Ile dokładnie nie wiem, sorry, ale jego życiorys był y dla mnie dość niezachecającą lekturą.
          • babcia47 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 01:35
            No ja żyłami tymi sprawami wówczas tak jak żyjemy obecnymi. Wtedy też się działo i Ziobro m8al w tym spory udział. To z tamtych czasów jest "gwozdz do trumny" i utopiony laptop, byly tez nagrania co się popsuły i prowokacje. Nie pamiętam jak z lekarzem sprawa sie skończyła ale transplantologia mocno dostała po doopie
            • kocynder Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 02:01
              Po nastu latach nawet Sąd Najwyższy, mimo ministrowania Ziobry lekarzy uniewinnił. Ale co ci ludzie i ich rodziny przeszli to ich.
              Dlatego właśnie się zastanawiam, czy taki ... ma czelność stanąć przed lekarzami, po tym co zrobił, i skamleć, że chory, że umiera, że małe dzieci i przysięga Hipokratesa?
              • hell-raiser1 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 03:08
                kocynder napisała:

> Po nastu latach nawet Sąd Najwyższy, mimo ministrowania Ziobry lekarzy uniewinn
                > ił. Ale co ci ludzie i ich rodziny przeszli to ich.
                > Dlatego właśnie się zastanawiam, czy taki ... ma czelność stanąć przed lekarzam
                > i, po tym co zrobił, i skamleć, że chory, że umiera, że małe dzieci i przysięga
                > Hipokratesa?
                >
                Patrz ma czelność się leczyć. Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej im. św. Jana z Dukli. Największemu wrogowi nie życzy się
                śmierci. Była informacja o tym tu na forum. Także możesz sobie sama to wyszukać, więc twoje rozkminy nie mają sensu.
                • kocynder Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 03:42
                  A ja gdzieś napisałam, że mu życzę śmierci? Gdzie?
                  Natomiast stwierdzam, że po jazdach jakie robił, oskarżaniu lekarzy o mordowanie pacjentów itp - jak JEMU Kostucha zapukała do okna latać po ratunek do tych, których gnoił, obrażał, zaszczuwal to... Jakby to delikatnie... Gdyby to był człowiek honoru to powiedziałabym, że dyshonor. Ale dla niego to oczywistość...
                • marta.graca Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 06:19
                  Dlaczego jako były minister nie leczy się w stolicy, w Instytucie Onkologii, szpitalu MSWiA, tylko w jakimś prowincjonalnym miejscu?
                  • asia-loi Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 07:15
                    marta.graca napisała:

> Dlaczego jako były minister nie leczy się w stolicy, w Instytucie Onkologii, szpitalu MSWiA, tylko w jakimś prowincjonalnym miejscu?
                    >
                    Bo leczy się u koleżanki.
                    • a.n.i.a.78 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 10:38
                      dokładnie. dyrektor tej placówki jest mocno związana z pisem. poza tym był artykuł na wyborczej oddział lublin, że tam się leczy.
                      • asia-loi Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 12:29
                        a.n.i.a.78 napisała:

> dokładnie. dyrektor tej placówki jest mocno związana z pisem. poza tym był artykuł na wyborczej oddział lublin, że tam się leczy.

Z tego artykułu:
                        lublin.wyborcza.pl/lublin/7,48724,30506372,klopoty-ze-zdrowiem-zbigniewa-ziobry-zostal-pacjentem.html?_gl=1*13b5dxo*_gcl_au*MTMzNDM3NjI4MC4xNzA1Mzk0NDgz*_ga*MTM3NjQ3OTMuMTY4OTc4NzQyMg..*_ga_6R71ZMJ3KN*MTcwNTU3NTY4MS4xNjIuMS4xNzA1NTc1NzczLjAuMC4w&_ga=2.71650897.390627162.1705575682-13764793.1689787422
                        "Dyrektorem Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej jest prof. Elżbieta Starosławska, specjalista onkolog. To za jej rządów w 2010 r. COZL otrzymał imię św. Jana z Dukli. Starosławska, pochodząca z Jarosławia na Podkarpaciu, nigdy nie kryła swoich prawicowych poglądów, kościelnych znajomości, przede wszystkim z o. Tadeuszem Rydzykiem."

"71-letnia dziś Elżbieta Starosławska dyrektorką COZL została jeszcze w 2006 r. Po dziesięciu latach została z Centrum zwolniona dyscyplinarnie przez ówczesny zarząd województwa lubelskiego PO-PSL. Odchodziła z jednostki w atmosferze korupcyjnego skandalu."

"Sprawa wyglądała bardzo poważnie. Kontrola zlecona przez marszałka województwa lubelskiego wykazała, że prof. Starosławska była zatrudniona w firmie, która w latach 2013-2015 pięć razy wygrała przetarg na dostarczenie leków do apteki COZL. Łączna wartość tych zamówień opiewała na kwotę sięgającą 16 mln zł. Co ciekawe, prof. Starosławska była zatrudniona w tej firmie na umowę zlecenie. "

"W konsekwencji miażdżących wyników kontroli Urząd Marszałkowski w Lublinie skierował do prokuratury zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Marszałek o nieprawidłowościach poinformował także rzecznika dyscypliny finansów publicznych, który badał, czy doszło do naruszenia dyscypliny finansowej."

"Jednak Prokuratura Regionalna w Lublinie kierowana przez Jerzego Ziarkiewicza (tego od odznaki „Za Zasługi dla Wymiaru Sprawiedliwości") uznała, że w przypadku prof. Starosławskiej nie doszło do działań niezgodnych z prawem. I sprawę umorzyła.
                        A w lutym 2019 r. nowy zarząd województwa na czele z Jarosławem Stawiarskim z PiS przywrócił prof. Starosławską na fotel dyrektora COZL."

J. Ziarkiewicza Ziobro nagrodził odznaką "Za Zasługi dla Wymiaru sprawiedliwości". suspicious

Z innego artykułu GW
                        "To właśnie Jerzy Ziarkiewicz - co ujawniła "Wyborcza" - uchronił przed aresztem brata komendanta głównego policji, członka zorganizowanej grupy przestępczej wyłudzającej ze skarbu państwa podatek VAT. Minister sprawiedliwości dwutygodniowego rządu wyróżnił go odznaką honorową. "

"– Nagradzanie prokuratora Ziarkiewicza, który przez ponad sześć lat upolityczniał i kompromitował urząd, brzmi jak ponury żart i woła o pomstę do nieba – w ten sposób wyróżnienie dla szefa Prokuratury Regionalnej w Lublinie komentują jego podwładni."

Jak czytamy na stronie Ministerstwa Sprawiedliwości, odznaka honorowa „Za Zasługi dla Wymiaru Sprawiedliwości" to „wyjątkowe odznaczenie przyznawane za zasługi na rzecz umacniania zasad demokratycznego państwa prawnego, kształtowania kultury prawnej oraz właściwego funkcjonowania wymiaru sprawiedliwości".

lublin.wyborcza.pl/lublin/7,48724,30493380,skopromitowany-prokurator-ziarkiewicz-wyrozniony-przez-ministra.html#S.embed_link-K.C-B.1-L.1.zw
                        • marta.graca Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 17:32
                          I jeszcze taka aferka:
                          jawnylublin.pl/wujek-czarnka-mial-pomoc-politykowi-psl-uratowac-13-mln-zl/
                    • babcia47 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 23:31
                      asia-loi napisała:

> marta.graca napisała:
                      >
                      > > Dlaczego jako były minister nie leczy się w stolicy, w Instytucie Onkolog
                      > ii, szpitalu MSWiA, tylko w jakimś prowincjonalnym miejscu?
                      > >
                      > Bo leczy się u koleżanki.
                      >
                      Jego tatusia tez leczyła przyjaciółka rodziny i nie przeszkodziło to Ziobrom zaszczuc ją i latami ciągać po sądach
                      • asia-loi Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 19.01.24, 10:05
                        babcia47 napisała:

> Jego tatusia tez leczyła przyjaciółka rodziny i nie przeszkodziło to Ziobrom za
                        > szczuc ją i latami ciągać po sądach
                        >
                        Ale to jest chyba znajomość na innej płaszczyźnie. Tam chyba w grę wchodziły relacje prywatne, a tutaj to koleżanka typu: ona miała coś na sumieniu, a on jej umarzał.
                        I zasada: ręka, rękę myje. 😏
                  • alicia033 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 07:57
                    marta.graca napisała:

> tylko w jakimś prowincjonalnym miejscu?

"Warszawka" za mocno uderzyła do głowy?
                    Sprzęt i specjaliści na najwyższym poziomie to naprawdę (i na szczęście) nie jest domeną stolicy ani specjalnego szpitala dla vipów.
                    • reinadelafiesta Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 14:14
                      Masz rację. Dlatego aż dziw, że np. do Katowic się nie wybrał, do tamtejszego szpitala klinicznego, uznanego za najlepszy. Albo do Krakowa, gdzie mają akcelerator do bezinwazyjnego naświetlania głowy i szyi? Może nie miał tam znajomości?
                      • iwles Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 14:21

Bycie znajomym państwa Ziobrow jest niebezpieczne (patrz- jak zostali potraktowani przyjaciele rodziny, którzy pomagali ojcu podczas choroby).
                • semihora Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 13:03
                  >>>Patrz ma czelność się leczyć.

Fakt niezaprzeczalny, że ma czelność. Bo reszta wygląda na bajki.
            • thank_you Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:50
              Został skazany po latach, ale za zostawienie gazika.

Zbyszek „krew na rękach” (ech, pamietam jak dzis Dzien ten cyrk 2005-2007) utrudnił na wiele lat prace transplantologii (w Polsce istnieje niepisany zwyczaj, ze rodzine pyta sie o zgodę, a nie ma takiej konieczności).
            • fredzia098 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 13:16
              Z Garlickim skończyło się tak, że Zero musiał zamieścić przeprosiny w telewizji za słynne słowa "Już nikt przez tego pana życia pozbawiony nie będzie" I pamiętam te przeprosiny. Na białym tle, rozmazane, maleńkie szare literki, nawet mnie, młodej, ciężko to było przeczytać. Zawsze się bałam, że Zero stanie kiedyś na czele PiS jak prezes zaniemoże. Ale teraz już chyba nam to na szczęście nie grozi.
              • babcia47 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 23:35
                Tak mi wychodziło że musial odszczekiwac ale nie byłam pewna
        • pavia Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 07:57
          Transplantologia jako taka potrzebuje nadzoru i ścisłych procedur. Po co podawać niby niezywemu człowiekowi, od którego pobierane są organy- leki przeciwbólowe?? Więc akurat tu nadzór prokuratura nie powinien dziwić.
          • marta.graca Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:28
            Daj jakiegoś linka, z którego by wynikało, że prokuratura zarządzana przez Ziobrę dbała o to.
            • pavia [...] 18.01.24, 10:32
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • joasia33 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 12:54
                Co za piramidalne bzdury! Śmierdząca kwestia?! Jak śmiesz?! Pojęcia nie masz o procedurach, które owszem, jak najbardziej są i imputowanie, że organy są pobierane od "zmarłych" jest skandaliczne. Matko, ale się zdenerwowałam. Od 10 lat się dializuję, czekając na przeszczep i gdy czytam takie szkodliwe kocopoły, burzy się we mnie wszystko.
                • pavia Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 14:56
                  Tylko ludzie nie do końca nieżywi... ☹️
                  • armamagedon Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 18:07
                    To co napisałaś jest ohydne. W ilu ośrodkach transplantologii byłaś?
          • thank_you Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:48
            Ale prokurator w przypadku doktora Garlickiego nadzorował cos zupełnie innego. Znam chłopaka, który pracował z nim wtedy na oddziale jako dość młody chirurg, Garlicki był turbo wymagającym szefem.

Nie został ostatecznie skazany (co jest oczywiście niesamowite - mając taka machinę, tak jak przez ostatnie 8 lat - musieli posiłkować sie prowokacjami itp., zeby PRÓBOWAĆ wyczarować dowody do procesu; wg mnie przejęcie prokuratury było im potrzebne tylko i wyłącznie do tego, aby kryć złodziejstwo i przekręty swoich i stosować opresję w stosunku do wrogów).

No wiec nie - prokuratura nie zmieniła nic w procedurach przy transplantacji. Temat dla mnie osobiście dość trudny, z rożnych powodow. uncertain
            • babcia47 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 23:40
              Sam fakt ze doktor G byl transplantologię sprawiło ze wielevosob ktore wczesniej okreslilo sie jako dawcy i rodziny zmarłych przestali wyrażać zgodę wietrząc machlojki i nieczyste procedury ktore sugerował nie kto inny jak wlasnie Ziorro. O ile dobrze pamiętam to z roku na rok transplantologia przeszła wrecz zapaść wlasnie dlatego ze np po wypadkach rodzina odmawiała pobrania organów do przeszczepu
          • armamagedon Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 18:06
            Nadzór prokuratorski nad transplantologią. Aha.
            Proponuję od razu każdemu lekarzowi prokuratora indywidualnego. I na wszelki wypadek zabierać paszporty.
            Po co dawać leki przeciwbólowe po stwierdzeniu śmierci mózgowej? Bo ból to ogromny stresor również na poziomie tkankowym.
            Twoje rozumowanie przypomina mi czasy, w których niemowlęta tylko zwiotczano do zabiegów, bo przecież boli nie czują.
      • 35wcieniu Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 07:22
        powiedzieć "Przepraszam, ale umieram. Ratujcie!"?

Po co miałby? Stać go żeby płacić za prywatne usługi, nie musi nikogo prosić o przebaczenie i czekać w kolejce, zapłaci i będzie leczony. Wątpię czy w ogóle w Polsce.
        • iwles Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 07:58

> Stać go żeby płacić za prywatne usługi, nie musi nikogo prosić o
          > przebaczenie i czekać w kolejce, zapłaci i będzie leczony.

No nie wiem. Jeśli to rak, to mało kogo stać na prywatne leczenie.

> Wątpię czy w ogóle w Polsce.

Może będzie miał "szczescie" i trafi na lekarza, który usłyszał "niech jadą!" i wyjechał z Polski.

• kocynder Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:43
          Nawet i w tym wątku jest info, że jest pacjentem Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej im. św. Jana z Dukli. Powątpiewam czy prywatnie, acz założyć się nie mogę.
          Więc wbrew twojemu wpisowi: raczej nie prywatnie i nie za granicą. Chociaż Rosjanie swego czasu sobie rościli prawa...
          • 35wcieniu Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:45
            Powątpiewam czy prywatnie, acz założyć się nie mogę.

Nie wiem czy prywatnie, ale ze stuprocentową pewnością mogę powiedzieć że nieprzypadkowo tongue_out
          • alicia033 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:57
            kocynder napisała:

> Powątpiewam czy prywatnie, acz założyć się nie mogę.

To jest publiczna placówka, a zero bez wątpienia był i jest ubezpieczony, więc możesz być stuprocentowo pewna, że nie prywatnie.. Tak, jak każdy inny leczony tam pacjent, opłacający składki na NFZ.
            • 35wcieniu Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:59
              Tak, jak każdy inny leczony tam pacjent, opłacający składki na NFZ.

Hahahaha. big_grin Nie masz pojęcia o czym piszesz, jak zwykle, prawda?
              • alicia033 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 10:00
                35wcieniu napisał(a):

> Hahahaha. big_grin Nie masz pojęcia o czym piszesz, jak zwykle, prawda?

ehkm, znam tę placówkę od czasów, kiedy była zwykłym szpitalem na Jaczewskiego...
                • 35wcieniu Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 10:10
                  I nie wiesz że świadczy też usługi prywatne? Nie tylko dla nieubezpieczonych?
                  • alicia033 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 10:18
                    35wcieniu napisał(a):

> I nie wiesz że świadczy też usługi prywatne?

może jednak sprawdź sobie, kto tam wykonuje te prywatne usługi...
                    • 35wcieniu Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 10:32
                      Sama sobie sprawdź.
                  • babcia47 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 23:45
                    35wcieniu napisał(a):

> I nie wiesz że świadczy też usługi prywatne? Nie tylko dla nieubezpieczonych?
                    >
                    Jako wielolwtni minister mogl miec w ramach wynagrodzenia wykupiony pakiet ubezpueczen zdrowotnych co obecnie oferuje również wiele firm. Zazwyczaj takie ubezpieczenia opiewają na bardzo wysokie kwoty i dotyczą również poważnych chorób w tym onkologicznych
                    • ardzuna Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 12:37
                      Wątpię, czy takie pakiety są wykupywane ministrom. Pamiętaj, że to budżetówka i kadry zwykle zajmują się podstawowymi podstawami. Rozbudowanych pakietów benefitów nie ma. Minister to nie prezes dużej firmy - ani finansowo, ani pod żadnym innym względem bycia zadbanym pracowniczo.
                      • kocynder Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 14:07
                        Żoneczka na kierowniczym stołku w PZU chyba, mogła wykupić pakiet dla współmałżonka.
                        • ardzuna Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 16:34
                          A to co inszego.
                        • alicia033 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 17:32
                          kocynder napisała:

> Żoneczka na kierowniczym stołku w PZU chyba, mogła wykupić pakiet dla współmałżonka.
                          >

może mogła. Może nawet wykupiła.
                          Ale nawet jak wykupiła, to w przypadku nowotworu w tak zaawansowanym stanie i tak jedyną opcją są w Polsce publiczne jednostki ochrony zdrowia.
                          • kocynder Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 20:35
                            "w przypadku nowotworu w tak zaawansowanym stanie"

Znasz wyniki jego badań?
                          • iwles Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 21:19
                            alicia033 napisała:

> w przypadku nowotworu w tak zaawansowanym stanie

Skąd wiesz, w jak zaawansowanym stanie?
                            Jak coś wiesz, podziel się.

• mizantropka_20 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 21.01.24, 21:43
                              Ona wie wszystko i na wszystkim się zna! Począwszy od repasacji pończoch, po budowę promu kosmicznego - nawet nie ważcie się wchodzić z nią w polemikę!
                      • babcia47 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 21.01.24, 18:41
                        ardzuna napisała:

> Wątpię, czy takie pakiety są wykupywane ministrom. Pamiętaj, że to budżetówka i
                        > kadry zwykle zajmują się podstawowymi podstawami. Rozbudowanych pakietów benef
                        > itów nie ma. Minister to nie prezes dużej firmy - ani finansowo, ani pod żadnym
                        > innym względem bycia zadbanym pracowniczo.
                        Nie wiem, nie znam się jednak są placówki medyczne w których zazwyczaj lecza się przedstawiciele tzw władzy, najlepiej wyposażone, z odpowiednimi slawami medycznymi na liście płac w których leczą się obecni a nawet byli ministrowie, premierzy prezydenci.
                        • babcia47 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 21.01.24, 18:44
                          Nie mówiąc już o tym ze nie czekają latami w kolejce do specjalisty, badań czy operacji onkologicznej . Ostatnio bardzo szybko została zaopatrzona pani minister rolnictwa z dwutygodniowego rządu Morawieckiego. Od diagnozy do rekonwalescencji pooperacyjnej minął zaledwie miesiąc
                        • ardzuna Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 21.01.24, 20:24
                          Kiedyś była "R"-ka, potem została zlikwidowana, za PiS-u wróciła. Mieściła się w szpitalu MSW, od tyłu. Wątpię, czy się specjalizowała w leczeniu onkologicznym, zwłaszcza nie tak częstych nowotworów. Takie rzeczy lepiej robić w tych ośrodkach w Polsce, w których lekarze się na tym naprawdę znają.
                          • marta.graca Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 21.01.24, 21:00
                            Miałam w rodzinie i wśród znajomych chorujących na nowotwory, ale nic mi nie wiadomo, by w COZL słynęło z nadzwyczajnej opieki nad chorymi onkologicznie.
                            • ardzuna Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 21.01.24, 21:56
                              marta.graca napisała:

> Miałam w rodzinie i wśród znajomych chorujących na nowotwory, ale nic mi nie wi
                              > adomo, by w COZL słynęło z nadzwyczajnej opieki nad chorymi onkologicznie.

Ja w ogóle nie słyszałam do tej pory o tym miejscu. Myślę, że Z. miał swoje powody, żeby je wybrać - może tam są najodważniejsi lekarze?
                              • marta.graca Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 21.01.24, 22:11
                                Odważni, w sensie nie boją się oskarżeń karnych?
          • marta.graca Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 09:03
            Wystarczy wygooglać tę placówkę i wszystko się rozjaśni.
            • kocynder Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 09:12
              Wiesz, uczciwie status tej placówki jest mi równie zbędny jak życiorys Ziobry, acz z innych przyczyn. smile
        • niemcyy Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 09:48
          35wcieniu napisał(a):

> powiedzieć "Przepraszam, ale umieram. Ratujcie!"?
          >
          > Po co miałby? Stać go żeby płacić za prywatne usługi, nie musi nikogo prosić o
          > przebaczenie i czekać w kolejce, zapłaci i będzie leczony. Wątpię czy w ogóle w
          > Polsce.

Lepiej: bez płacenia i kolejki będzie leczony. Czy Witek zapłaciła/płaci za niepotrzebny pobyt męża na oiomie na życzenie?
          A jak jest nie do wyleczenia to go nie uratują też w Szwajcarii czy USA. Ludzie z nie taką kasą umierali na raka.
          • 35wcieniu Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 09:53
            Ludzie z nie taką kasą umierali na raka.

Tak, nie wolno tracić nadziei wink
            • niemcyy Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 10:19
              Jesli wybył do Szwajcarii czy Paragwaju to przecież nie wróci, żeby dołączyć do Wąsika i Kamińskiego, więc tak, jeśli historie o chorobie nie są zmyślone to z dużym prawdopodobieństwem będzie to jedyna "kara", która go spotka. Jak sie przekona na wlasnej skórze to uwierzy, ze medycyna i pacjentom mlodszym od jego ojca może nie móc pomóc i lepiej było nie zatruwać lekarzom życia.
              • 35wcieniu Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 10:33
                No to mówię że nie wolno tracić nadziei.
                • niemcyy Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 10:45
                  wink
      • stasi1 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 13:38
        To byli przyjaciele rodziny. Jeden to nawet urlop przerwał aby leczyć ojca Z
    • 87monomono Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 04:09

To ksiądz od leczenia salcesonem smile
      A brat p.Zbyszka zmienił nazwisko ???

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/420469948_401768895741474_48176458155116838_n.jpg?stp=dst-jpg_p526x296&_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=l7q0ORPsvgcAX_uj2TR&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=00_AfA_IJHTHbcydMWR-lFNNMWQPcPsBJ_4zIDZAk9XZQhl_A&oe=65ADF3E0
    • 87monomono Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 04:35

Jak to leciało p.Zbyszku ? aha , "uczciwi nie maja się czego bać"

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/420459845_401766965741667_7847724792972437967_n.jpg?stp=dst-jpg_p526x296&_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=EtURGusgEH8AX_VN8ak&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=00_AfDa7Cj9IYgZhZ0lYgrwyVKAT8PaZcXVuJ-z2Mzx7OFsAA&oe=65AD64BD
      Sok z Buraka fb
    • night_and_day Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:18
      Dla mnie trochę dziwne, że kolesie Ziobry tak bez ogródek informują że to „rak”, „złośliwy”, „z przerzutami”, zazwyczaj takich informacji opinii publicznej się nie ujawnia, z szacunku do chorego.
      • pepsi.only Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:34
        Prawda?! No właśnie !
        A już zapewnienia Kowalskiego, to brzmi zwyczajnie nieszczerze, i oczywiście pewności nie mam, ale sądzę że to kłamstwo grubymi nićmi szyte, a Ziobro zakopał się w bezpiecznym miejscu i chce przeczekać, po prostu.
      • kocynder Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:38
        Jeszcze musieli by nie tylko znać słowo "szacunek", ale jeszcze wiedzieć co ono znaczy...
      • leosia-wspaniala Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 08:47
        A kto by go szanował?
        • johana7419 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 09:07
          Ludzie ciężko czy terminalnie chorzy nie przekazują informacji o stanie zdrowia przez kumpli z partii. W ogóle do mediów nie przekazują informacji, albo bardzo znikome. Ziobro ewidentnie się ukrywa, najprawdopodobniej również za chorobą..
          Jeśli info że przeniósł rodzinę do Szwajcarii jest prawdą to jest tym bardziej ewidentne
          • 35wcieniu Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 09:11
            To nie jest jednak we Włoszech? tongue_out
            • taje Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 09:40
              Ja słyszałam jeszcze przed wyborami od ponoć dobrze zorientowanej osoby, że już jakiś czas temu Ziobro przeniósł żonę i dzieci do Szwajcarii. Sam wtedy jeszcze był w Polsce.
    • sabek81 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 09:55
      Podobno wczesniej juz ulokował zonę i dzieci w Szwajcarii, byc może dołączył, jakoś średnio wierze w raka. Za duzo wie.
    • margit49 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 11:48
      I tylko zastanawiające, że nikt nie modli się w intencji Ziobry, nie ma mszy ani różańców...
      • asia-loi Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 13:22
        margit49 napisała:

> I tylko zastanawiające, że nikt nie modli się w intencji Ziobry, nie ma mszy an
        > i różańców...

Ziobro będzie wzywany przed sejmowe komisje śledcze. A o tym czy może się stawić i zeznawać, będzie decydował biegły. Specjalnie powołany na te okoliczności. Więc jeżeli nie jest chory, to się wyda.
        • snajper55 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 21.01.24, 18:53
          asia-loi napisała:

> Ziobro będzie wzywany przed sejmowe komisje śledcze. A o tym czy może się stawi
          > ć i zeznawać, będzie decydował biegły. Specjalnie powołany na te okoliczności.
          > Więc jeżeli nie jest chory, to się wyda.

Pod warunkiem że biegły zostanie dopuszczony do ciężko chorego.

S.
    • myfaith Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 15:50
      Posłużę się cytatem wypowiedzi - by Ziobro „ już nikt nigdy przez tego Pana życia pozbawiony nie będzie „ bo raczej do polityki bez głosu ciężko wrócić a więc o jednego radykalnego polityka mniej.
    • lauren6 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 17:43
      Myślę, że to będzie ciężki przypadek, któremu może pomóc jedynie leczenie za granicą. Oczywiście w kraju, z którego nie ma ekstradycji do Polski.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 20:35
      Myślę, że to nie trudne ustalić czy faktycznie się leczy czy po prostu spier....
      Obstawiam to drugie.
    • 87monomono Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 18.01.24, 22:31
      czy raka można leczyć salcesonem ?
      tak pytam bo jeden ksiądz różne przypadłości leczy salcesonem
      • asia-loi Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 19.01.24, 10:10
        87monomono napisała:

> czy raka można leczyć salcesonem ?
        > tak pytam bo jeden ksiądz różne przypadłości leczy salcesonem

Mnie zawsze zastanawia, że ci taaak wierzący, praktykujący, a zwłaszcza następcy boga na Ziemi, nie wierzą w wszechmoc swojego boga, tylko jak są chorzy, to zwracają się o pomoc do ludzi/lekarzy. Czyżby nie wierzyli w wszechmoc swojego boga, którego tak kasą wspierają. 🤔😀
        • mama-ola Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 19.01.24, 11:46
          > Czyżby nie wierzyli w wszechmoc swojego boga, którego tak kasą wspierają. 🤔😀

Oni mogą wierzyć w wszechmoc, ale nie ufać, że będzie dla nich korzystna.
          • asia-loi Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 19.01.24, 13:09
            mama-ola napisała:

>
            > Oni mogą wierzyć w wszechmoc, ale nie ufać, że będzie dla nich korzystna.

A czemuż to 🤔
            Czyżby za mało kasy dali 🤔
            A następcy boga na Ziemii, też nie ufają swojemu bogu 🤔
      • pepsi.only Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 18:58
        87monomono napisała:

Jakby mi płacili taaaaką kasę, to też nauczyłabym się leczyć salcesonem, mortadelą, czy inną leberką.
        • 87monomono Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 21.01.24, 21:26
          pepsi.only napisała:

> 87monomono napisała:
          >
          > > czy raka można leczyć salcesonem ?
          > > tak pytam bo jeden ksiądz różne przypadłości leczy salcesonem
          >
          > Jakby mi płacili taaaaką kasę, to też nauczyłabym się leczyć salcesonem, mortad
          > elą, czy inną leberką.
          >
          >

..i podwawelską nawet smile
      • snajper55 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 21.01.24, 22:21
        87monomono napisała:

On nie leczy. On salcesonem wypędzał demona wegetarianizmu.

Zresztą ja uważam że on mógł być skuteczny. Odpowiednio aromatyczny salceson może skłonić wegetarianina do zmiany jadłospisu.

S.
        • lauren6 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 22.01.24, 00:39
          Tak: na salceson wegański.
    • jammer1974 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 19.01.24, 00:28
      Ja zaczynam miec watpliwosci co do tej naglej choroby pazdziernikowej.
    • bene_gesserit Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 19.01.24, 12:03
      pepsi.only napisała:

> Od ostatniego wystąpienia Ziobro zniknął. Przedstawił w Sejmie zwolnienie leka
      > rskie od 11 grudnia do końca 2023 roku, ale już za styczeń zwolnienie nie wpłyn
      > ęło.

Podczas pobytu w szpitalu zwolnienie często jest wypisywane z dołu. Jak trafiłam na oddział, zwolnienie mi wystawili, kiedy mnie wypuszczali, po dwóch tygodniach. Podobno to normalna praktyka.
    • zapozno23 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 12:56
      Podobno jest chory, ale ja jakoś w to nie wierzę. Byłby to naprawdę dziwny zbieg okoliczności...
    • bazia_morska Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 18:48
      Msza zamówiona.
      • asia-loi Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 20:56
        bazia_morska napisała:

> Msza zamówiona.

Ciekawi mnie ile paulini za te msze wzięli. I kto zamówił?
        • bazia_morska Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 21:48
          Zapewne pisia rodzina, a to nie jedna msza, tylko kilka.
    • hanusinamama Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 19:02
      Uciekł. Nowy minister na jego stołku doszukał się na co poszła kasa z funduszu sprawiedliwości. Miliony dostawały fundacje, które nie istnieją. Rydzyk jak zawsze na propsie.
      • alicia033 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 19:13
        hanusinamama napisała:

> Uciekł.

ojej, znaczy nowa władzuchna jest tak nieudolna, że pozwolila, by ich czołowy wróg dał nogę z kraju?. No, to smuteczeksad.
        Btw. skoro jesteś najwidocznie tak świetnie poinformowana, żeby publicznie pisać, że uciekł, to pewnie wiesz, gdzie. So, hanusina, nie bądź świnia i podziel się jeszcze informacją, gdzie uciekł.
    • demono2004 Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 20.01.24, 21:59
      pepsi.only napisała:

> Od ostatniego wystąpienia Ziobro zniknął. Przedstawił w Sejmie zwolnienie leka
      > rskie od 11 grudnia do końca 2023 roku, ale już za styczeń zwolnienie nie wpłyn
      > ęło.
      >

>
      > Co myślicie? Jak myślicie, jaki będzie dalszy scenariusz?
      > 🤔🤔🤔

To nie wiesz, ze facet ma raka?
    • 87monomono Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 21.01.24, 18:05
      p.Zbyszku pan się bie boi
      p.Andrian w razie czego za panem stoi

-
      crowdmedia.pl/barbara-kaminska-podobno-przebywa-na-l4-po-fali-krytyki-zaczela-sie-tlumaczyc-lekarze-uznali-i/
    • 87monomono Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 22.01.24, 14:31
      Do wznowienia i to biegusiem .
      https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/421173285_404623635456000_6911364416972984660_n.jpg?stp=dst-jpg_s960x960&_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=fuNvsk7Ucm8AX9M0kBP&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=00_AfBmYXt3T8NCPel5iOKkP2VmAO-OvTwHgPgQ1A6y0alpSA&oe=65B284D8
      Sok z buraka fb
    • bazia_morska Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 30.01.24, 19:05
      Żonka w PE, doradza Kempie i Jakiemu. Zostawić umierającego męża, oj, nieładnie.
      • asia-loi Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 30.01.24, 19:14
        bazia_morska napisała:

> Żonka w PE, doradza Kempie i Jakiemu. Zostawić umierającego męża, oj, nieładnie
        > .

Nie zdziwiłabym się, gdyby był taki umierający, jak Kamiński i Wąsik 😏
      • niemcyy Re: Gdzie jest Ziobro? 🤔 30.01.24, 19:20
        Takie tradycyjne wartosci rodzinno-katolickie prawdziwych Polaków.

Może umrze zanim ona wyjedzie. Albo raczej taki z niego chory jak z niej baletnica. Robi po nogach i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka