Dodaj do ulubionych

Za mordę go?

23.01.24, 02:31
Dr Jordan Peterson został przymusowo skierowany do „obozu reedukacyjnego”. Tam ma „nauczyć się” korzystanie z mediów społecznościowych zgodnie z obowiązującą główną narracją.

Jeśli Peterson nie podda się przymusowemu „szkoleniu”, utraci licencję na wykonywanie zawodu psychologa klinicznego. „Muszę skapitulować przed biurokratami i tępym tłumem” – skomentował.

Wniosek o przymusowe szkolenie, co Peterson nazywa „obozem reedukacyjnym”, złożył College Psychologists of Ontario, czyli organ regulujący zawód psychologa w Kanadzie.

Uczelnia twierdzi, że otrzymała szereg skarg na wpisy Petersona w mediach społecznościowych i nie mogła tego tak zostawić.

Czym zawinił Peterson? Powody zmuszania słynnego naukowca do udziału w szkoleniu, na którym przekazane zostaną jedynie słuszne metody posługiwania się mediami społecznościowymi, są doprawdy kuriozalne.

Otóż o modelce tzw. plus size, czyli po prostu grubej, Peterson napisał, że wcale „nie jest piękna”. O zmiennopłciowej aktorce, która stwierdziła, że już nie jest kobietą, tylko mężczyzną, że „jakiemuś lekarzowi pozwoliła sobie obciąć piersi”. Skargi dotyczyły także krytyki rządu premiera Kanady Justina Trudeau oraz poglądów na temat „zmian klimatycznych” i wprowadzanych pod tym pretekstem nakazów i zakazów.

Peterson od lat wojuje o wolność słowa, wskazuje na absurdy kultury „woke”, wyśmiewa modę na genderowe zaimki, niedawno poparł protest kierowców ciężarówek przeciwko terrorowi sanitarnemu. Za to jest ostro zwalczany przez mainstream.

Za komentarz (wymagany obowiązkowo przez administrację) wystarczy tytuł.
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Za mordę go? 23.01.24, 02:34
      Do wybrzydzających, że informacja stara: tak się złożyło, że wyrok zapadł rok temu, a nie w tym miesiącu.
      • piesfafik Re: Za mordę go? 23.01.24, 05:27
        Jako prywatny facet Peterson moze sobie mowic co chce, natomiast jako czlonek profesjonalnej organizacji musi zachowywac sie profesjonalnie. To wlasnie organizacja psychologow z Ontario kazala mu isc na kurs wypowiedzi publicznych bo dostawali skargi po jego wyskokach . Mogl sie wpisac ale wolal podac ich so sadu i przegral
        • piesfafik Re: Za mordę go? 23.01.24, 05:28
          Wypisac
        • muszebosieudusze Re: Za mordę go? 23.01.24, 05:58
          Ten typ przez jakiś czas był moją guilty pleasure ale nie za bardzo mu chce nabijać kliki. A z tego co wiem Huberman go swego czasu go zaprosił do swojego podcastu no i się wohom bo z jednej strony zestaw tych dwóch panów może być ciekawy (bardziej pod kątem „co Huberman w nim widzi”), z drugiej nie chcę żeby jego nazwisko było kluczem do sukcesu podcastu więc nie chce na to klikać, z trzeciej osławiona debata z Žižkirm parę lat temu to było chyba najgorzej wydane 15 dolarów w moim życiu więc może nic nie tracę…
          • tanebo001 Re: Za mordę go? 23.01.24, 08:01
            On jest jeszcze w miarę kulturalny. Gorzej z tymi co go naśladują. Zwłaszcza w polskim necie. Roman Warszawski jest jeszcze znośny ale Carrioner to samo dno.
        • taki-sobie-nick Re: Za mordę go? 23.01.24, 21:38
          piesfafik napisała:

> Jako prywatny facet Peterson moze sobie mowic co chce, natomiast jako czlonek p
          > rofesjonalnej organizacji musi zachowywac sie profesjonalnie.

Chwileczkę, pisanie "kobieta X nie jest piękna" jest nieprofesjonalne?

Ale gdyby to napisał o kobiecie normalnej wagi, toby przeszło?
        • taki-sobie-nick Re: Za mordę go? 24.01.24, 20:48
          piesfafik napisała:

> Jako prywatny facet Peterson moze sobie mowic co chce

Na razie. Na którym etapie zaproponujecie policję myśli?
    • kot.z.kosmosu [...] 23.01.24, 06:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • beneficia Re: Za mordę go? 23.01.24, 08:56
        To jest zwolennik tzw. tradycyjnego podziału ról w rodzinie i społeczeństwie.
        Co to ma wspólnego z incelami?
        • borsuczyca.klusek Re: Za mordę go? 23.01.24, 09:06
          Jest samozwańczym adwokatem inceli. Bardzo im współczuje i pragnie poprawić ich los.
          • kot.z.kosmosu Re: Za mordę go? 23.01.24, 09:42
            Dokładnie.
          • beneficia Re: Za mordę go? 23.01.24, 11:10
            Aha. A sprawiedliwa dystrybucja seksu to niby na czym ma polegać?
            Na swobodnym dostępie dla każdego?
            • borsuczyca.klusek Re: Za mordę go? 23.01.24, 11:17
              Tego nie wiem, bo osobiście nie słyszałam. Viralowy był za to filmik jak pan P. popłakał się mówiąc o incelach. Może później poszukam.
            • nick_z_desperacji Re: Za mordę go? 23.01.24, 14:23
              Wg tych teorii kobiety mają nieograniczony dostęp do seksu, a mężczyźni nie, więc państwo powinno im zapewnić darmowe usługi seksualne. Jak zapytałam głosiciela, czy opcją łączenia dwóch niespełnionych w celu wspólnego zaspokojenia byłaby ok, to poleciały takie bluzgi, że dostał bana, więc więcej szczegółów nie znam.
        • dramatika [...] 23.01.24, 11:14
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • borsuczyca.klusek Re: Za mordę go? 23.01.24, 11:22
            Mam dobrą radę, którą i tak zapewne olejesz. Pisz tranzycją to wtedy nie będą mieli cię za co wyciąć.
            • dramatika Re: Za mordę go? 23.01.24, 11:30
              borsuczyca.klusek napisała:

> Mam dobrą radę, którą i tak zapewne olejesz. Pisz tranzycją to wtedy nie będą m
              > ieli cię za co wyciąć.

Masz rację. Rzeczy należy nazywać po imieniu i nie poddawać się terrorowi.
        • vivi86 Re: Za mordę go? 23.01.24, 12:30
          Chłop praca kobieta dom? I wszystko pięknie tylko takiej tradycji Najjaśniejsze RP nie zna i nie znała w jaką epokę nie spojrzeć🤣
          • taki-sobie-nick Re: Za mordę go? 23.01.24, 21:36
            Ależ on o tym nawet nie pisnął.

To ematka wmawia powyższe każdemu, kto nie myśli wedle wytycznych.
          • taki-sobie-nick Re: Za mordę go? 23.01.24, 21:36
            Facet mieszka w Kanadzie.
            • vivi86 Re: Za mordę go? 23.01.24, 21:51
              Pytanie bo kojarzę tylko nazwisko smile no i jak zgadłam to by nie był pierwszy raz przenoszenia realiów zagranicznych (w tym dawnych o trwających krótko) na polskie podwórko z groteskowym skutkiem.
              • taki-sobie-nick Re: Za mordę go? 23.01.24, 21:58
                Ja do wczoraj nawet nazwiska nie znałam. Widzę wzmożenie lewaczek w wątku.
                • borsuczyca.klusek Re: Za mordę go? 23.01.24, 22:01
                  Ale zdajesz sobie sprawę, że są forumowiczki, które nie mieszkały pod kamieniem i przez ostatnie lata zdążyły poznać działalność pana P i wyrobić sobie o nim opinię?
                • tanebo001 Re: Za mordę go? 23.01.24, 22:03
                  Daj se siana bo wkleję Carrionera i będzie ci wstyd...
                  • borsuczyca.klusek Re: Za mordę go? 23.01.24, 22:07
                    Tanebo z ciekawości, po co oglądasz takie shity? Przecież od tego się głowa psuje 🙄
                    • tanebo001 Re: Za mordę go? 23.01.24, 22:37
                      Nie oglądam. Oglądam filmy krytykujące ich.
                • taki-sobie-nick Re: Za mordę go? 23.01.24, 22:08
                  ... ale ich nie czytam. Wyjątek zrobiłam dla kota, niesłusznie.
      • taki-sobie-nick Re: Za mordę go? 23.01.24, 21:38
        Niestety nie wiem kto to, bo wczoraj dowiedziałam się o jego istnieniu.
    • tanebo001 Re: Za mordę go? 23.01.24, 07:42
      To niebezpieczny demagog. Natomiast problem leży gdzie indziej. Mianowicie w tym że znajduje odbiorców swoich bredni. Pytanie dlaczego go słuchają. Po pierwsze dlatego że mają problem thehill.com/blogs/blog-briefing-room/3868557-most-young-men-are-single-most-young-women-are-not/ i nie pomoże tu odnalezienie najbliższego klubu dzielnicowego. Po drugie nikt nie podejmuje kwestii wytłumaczenia im tego poza takimi kreaturami.
    • borsuczyca.klusek Re: Za mordę go? 23.01.24, 09:07
      Kiedyś próbowałam wdrożyć jego rady dotyczące sprzątania i niestety poległam. Ogólnie nie polecam 😀
      • chlodne_dlonie Re: Za mordę go? 23.01.24, 09:41
        To on doradza(ł) także w tej dziedzinie..?
        A co takiego konkretnie, ciekawam..? wink
        • borsuczyca.klusek Re: Za mordę go? 23.01.24, 09:49
          Tak w dużym skrócie jak masz doła i czujesz się przytłoczony to najpierw ogarnij przestrzeń wokół siebie np posprzątaj szafę.
          Jak nie masz siły posprzątać całej szafy, ogarnij chociaż jedną półkę lub szufladę. Jeżeli i to cię przerasta uporządkuj chociaż pół szuflady. I tu się robią schody, bo nie ma fizycznej możliwości poukładania połowy szuflady 🙄
          Przynajmniej u mnie to zupełnie nie zadziałało i skończyło się wybebeszonymi ciuchami na łóżku 😒
          • kot.z.kosmosu Re: Za mordę go? 23.01.24, 09:56
            No nie, ostatnie czego mi trzeba na doła to porządki. Na sprzątanie to ja muszę mieć werwę, zrobię wtedy co trzeba i jestem zadowolona.
            Już widzę siebie, jak zdołowana i w***wiona wyciągam po jednej skarpetce z szuflady w slow motion 🤣
            • borsuczyca.klusek Re: Za mordę go? 23.01.24, 10:02
              A dla mnie ta rada była całkiem sensowna, tylko niestety zupełnie nie wyszła mi w praktyce. I podejrzewam, że u kogoś mocno wycofanego mogłoby to wyjść jeszcze gorzej.
              • kot.z.kosmosu Re: Za mordę go? 23.01.24, 10:11
                Nie neguję, że dla niektórych taka rada może być akurat.
                Ja jak mam doła, to nie mogę patrzeć na burdel w szafie, bo mi od razu gorzej.
                Muszę sprzątać z radością, a na doła wolę wyjść na spacer albo poczytać.
            • muszebosieudusze Re: Za mordę go? 23.01.24, 13:54
              kot.z.kosmosu napisała:

> Już widzę siebie, jak zdołowana i w***wiona wyciągam po jednej skarpetce z szuf
              > lady w slow motion 🤣

I każdej dziękuj za służbę!
          • skumbrie Re: Za mordę go? 23.01.24, 11:07
            Ale sprzątanie po jednej szufladzie to wszystkie guru porządków polecają.
            Fakt, nikt nie doszedł do połowy szuflady.
            • mid.week Re: Za mordę go? 23.01.24, 11:47
              skumbrie napisała:

> Ale sprzątanie po jednej szufladzie to wszystkie guru porządków polecają.
              > Fakt, nikt nie doszedł do połowy szuflady.

Jak sie ma wkłady do szuflad mozna sprzatac nawet po jednej "komórce" smile z tym ze to na dola ani nawet malego doleczka nie pomoże.
              • borsuczyca.klusek Re: Za mordę go? 23.01.24, 12:12
                To jeszcze zależy jaką kto ma definicję porządku i bałaganu. Bo dla mnie jak ktoś ma posortowane rzeczy w kubikach to już można uznać za porządek 😀
          • mid.week Re: Za mordę go? 23.01.24, 11:45
            Nic nowego, juz moja prababcia mawiała, ze im mniej zajec tym wiecej głupot w glowie.
            • evening.vibes Re: Za mordę go? 23.01.24, 12:45
              mid.week napisała:
              > Nic nowego, juz moja prababcia mawiała, ze im mniej zajec tym wiecej głupot w g
              > lowie.

Psycholog zalecający 'sprzątanie szafy' jako lek na depresję to chyba jednak szarlatan?

Swoją drogą na pana widać nie zadziałało, bo sam leczył się ze skutków ubocznych konwencjonalnych leków w tym zakresie 🤦‍♀️
              • mid.week Re: Za mordę go? 23.01.24, 13:38
                Fakt, wyslanie do wojska byloby dla niektorych skuteczniejsze 😁
              • gorzka.gorycz Re: Za mordę go? 23.01.24, 23:00
                Jest różnica między „dołem” a depresją. Nie ogarniasz?
          • gorzka.gorycz Re: Za mordę go? 23.01.24, 22:59
            borsuczyca.klusek napisała:

> Tak w dużym skrócie jak masz doła i czujesz się przytłoczony to najpierw ogarni
            > j przestrzeń wokół siebie np posprzątaj szafę.
            > Jak nie masz siły posprzątać całej szafy, ogarnij chociaż jedną półkę lub szufl
            > adę. Jeżeli i to cię przerasta uporządkuj chociaż pół szuflady. I tu się robią
            > schody, bo nie ma fizycznej możliwości poukładania połowy szuflady 🙄
            > Przynajmniej u mnie to zupełnie nie zadziałało i skończyło się wybebeszonymi ci
            > uchami na łóżku 😒
            To akurat jest bardzo dobra rada, na psych bardzo źle działam nieuporządkowana przestrzeń.
    • skumbrie Re: Za mordę go? 23.01.24, 11:08
      Pani się pomyliły rolę prywatne z publicznymi i odpowiedni dobór słów. Wszystko mógłby skrytykować wtedy bez problemu.
    • demono2004 Re: Za mordę go? 23.01.24, 11:25
      Ematki vel redaktoreczki wyborczej, przyklasną temu pomysłowi . One propaguja zamordyzm od 2020 roku wink
      • dramatika Re: Za mordę go? 23.01.24, 11:32
        demono2004 napisała:

> Ematki vel redaktoreczki wyborczej, przyklasną temu pomysłowi . One propaguja
        > zamordyzm od 2020 roku wink

Fajnie już było. Teraz i do nas nadchodzi etap surowości, pętla się zaciska.
        • chicarica Re: Za mordę go? 23.01.24, 11:48
          Oł maj gad, już nie będzie można być chamem? Smuteczek.
    • paszczakowna1 Re: Za mordę go? 23.01.24, 12:17
      A skąd pochodzi ta histeryczna retoryka? (Kurs to "obóz reedukacyjny" - dobrze że nie koncentracyjny). Jak cytujesz, podawaj źródło.
      • nick_z_desperacji Re: Za mordę go? 23.01.24, 14:30
        Nie dość, że cham, to jeszcze ignorant. Ja bym mu zafundowała prawdziwy obóz reedukacyjny, żeby nie uxywal określeń, których znaczenia nie zna. Tak jak synkowi Kamińskiego przydałoby się "szkolenie" z metod niehumanitarnych, żeby je zaczął odróżniać od zwykłych procedur medycznych.
    • evening.vibes Re: Za mordę go? 23.01.24, 12:53
      taki-sobie-nick napisała:
      > Otóż o modelce tzw. plus size, czyli po prostu grubej, Peterson napisał, że wca
      > le „nie jest piękna”.

Myślę, że gdyby żona Petersona była jematką to wystawiłaby mu walizki. Jednak jako kapłanka patriarchatu pokornie musi znosić fakt publicznego komentowania wyglądu innych kobiet przez jej męża/pana wink

• gdanskamarylka Re: Za mordę go? 23.01.24, 22:10
      W nosie mam problemy tego bredzącego typa. A niech go nawet za *upę, a nie tylko za mordę!
    • angazetka Re: Za mordę go? 23.01.24, 22:23
      Ten obóz reedukacyjny to po prostu normalne szkolenie z tego, jak się mówi, gdy się nie jest Petersonem.
      • dramatika Re: Za mordę go? 23.01.24, 22:37
        angazetka napisała:

> Ten obóz reedukacyjny to po prostu normalne szkolenie z tego, jak się mówi, gdy
        > się nie jest Petersonem.

Gościa próbują skancelować jakieś lewackie bojówki, urząd się ugina i grozi mu odebraniem licencji, ale spoczko, to tylko "szkolenie".
        Peterson nie jest jakoś wybitnie kontrowersyjny, ostro wypowiada się jedynie o trans - terrorze i z tego głównie zasłynął. Te same bojówki, które próbują go usadzić, atakują kobiety na całym świecie za bycie "terfem". Skoro "szkolą" Petersona, to zaraz będą szkolić ematkę w korposie, że nie ma już kobiet, tylko są "osoby z macicami". No ale widać pasuje.
    • taki-sobie-nick Re: Za mordę go? 23.01.24, 22:48
      Tak tylko dodam, że tym razem jakoś nikt nie jojczy, że wiadomość za stara. Czyżby w tamtym wątku była to wymówka [sarkazm]?
      • angazetka Re: Za mordę go? 23.01.24, 23:40
        Mogę powiedzieć za siebie: w tym wątku nie sprawdziłam.
        • taki-sobie-nick Re: Za mordę go? 24.01.24, 00:26
          W zeszłym roku otwarto taką toaletę w LO Sobieskiego. Chwilowo cicho o niej, sama szkoła się też nie chwali.
          • borsuczyca.klusek Re: Za mordę go? 24.01.24, 00:57
            Chciałabyś co miesięczne sprawozdanie z użytkowania szkolnego kibla 🧐
    • taki-sobie-nick Re: Za mordę go? 24.01.24, 23:23
      Ciekawe, kto będzie prowadził szkolenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka