Dodaj do ulubionych

opaska dla seniora

30.01.24, 09:53
Ojciec ma alzheimera. Kupiliśmy mu silikonowe opaski z danymi osobowymi na wypadek zaginięcia. Niestety ojciec je sam zdejmuje.
Możecie polecić coś, czego nie zdejmie, nie odepnie i nie zsunie z ręki? Może u kogoś sprawdził się jakiś konkretny model? Brak nam już pomysłów..
Obserwuj wątek
    • kaktusowepole Re: opaska dla seniora 30.01.24, 09:58
      Córka ma naklejki na metki z danymi ,polecam nie spierają się. Nie odpadają. Sama byłam zdziwiona.
    • alpepe Re: opaska dla seniora 30.01.24, 09:59
      Może skoncentrujcie się na ubraniach z adresówkami. Nadejdzie dzień, kiedy on nie będzie umiał zdjąć czegokolwiek.
    • ichi51e Re: opaska dla seniora 30.01.24, 10:01
      Ja bym chyba doszyła do kurtki/ubran - takie jak dla dzieci są naprasowywanki/można też stempel zrobic.
      • ichi51e Re: opaska dla seniora 30.01.24, 10:10
        Oglądam te nieusuwalne ale one są ciężkawe i na pewno by było czuć - moje dziecko by z takim nie chciało chodzić więc pewnie twój ojciec również nie. Najmniej wyczuwalne są właśnie stemple i wszywki (do wszywania polecam ręczną maszynkę - koszt żaden zaraz się rozwali ale na tyle żeby podszywać we wszystko podziała)
        • ichi51e Re: opaska dla seniora 30.01.24, 10:11
          Taka
    • atenette Re: opaska dla seniora 30.01.24, 10:50
      Znajomi kupili ojcu smartwatcha i zainstalowali aplikację gps, dzięki której widzą zawsze gdzie on jest. Dobre pod warunkiem, że nie ściągnie zegarka.
      • brenda_bee Re: opaska dla seniora 30.01.24, 10:52
        No więc właśnie chodzi o to, że to musi mieć pancerne zapięcie, którego ojciec nie ruszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka