Dodaj do ulubionych

Nie podam ręki

16.02.24, 19:18
Zainspirowana wątkiem o wrogach żony, z którymi wylewnie się wita jej mąż, pytam: komu ematka nie podalaby ręki?

Jesteś na przyjęciu z naprawdę masą ludzi, żyjących i nie bardzo, znajomy pociaga cię za rękaw i chce ci kogoś przedstawić, okazuje się, że to Putin, i co? I komu jeszcze nie?

A komu za to z największą ochotą?
Obserwuj wątek
    • kotejka Re: Nie podam ręki 16.02.24, 19:25
      Mąż mi przedstawia Putina na imprezie? Wprawdzie wypiłam.juz dwa kieliszki prosecco, ale i tak zbyt wysoki poziom abstrakcji. Nawet jak na ematke 😆😆
      • bene_gesserit Re: Nie podam ręki 16.02.24, 19:29
        Odrobina wyobraźni, nic więcej. Piątek wieczór w dodatku. Ale dla ciebie może być bez przyjęcia tylko teoretycznie.
      • kokokoko_euro_spoko Re: Nie podam ręki 16.02.24, 19:30
        No to dolej se
        • kotejka Re: Nie podam ręki 16.02.24, 20:03
          kokokoko_euro_spoko napisał(a):

> No to dolej se

No może nie pomoc 😆
          Na imprezę z Putinem to musiałabym usiąść z panem gąsienica po lewej stronie grzyba i nabić nargile 😆
      • asia.sthm Re: Nie podam ręki 16.02.24, 19:36
        Tak, ten poziom abstrakcji mnie też przerasta. Pojęcia nie mam który màż cxy znajomy ośmieliłby się pociágnáć mnie za rękaw w tym celu.
        Za to wiem której forumce w życiu nie podałabym ręki w razie forumowego spotkania w realu. Dwie sztuki właściwie.
        • raphidophora_tetrasperma Re: Nie podam ręki 16.02.24, 19:39
          asia.sthm napisała:

> Za to wiem której forumce w życiu nie podałabym ręki w razie forumowego spotkan
          > ia w realu. Dwie sztuki właściwie.
          >
          Której, której? Też mam swoje dwa typy.
          • asia.sthm Re: Nie podam ręki 16.02.24, 19:58
            > Której, której?

Proszę mnie nie podpuszczać, bo kusi mnie i bez tego.
            Ale chyba i tak wszyscy wiedzà.
            • asia.sthm Re: Nie podam ręki 16.02.24, 20:04
              Za to mogę wyjawić, że o mało nie byłam zmuszona nie podać ręki dyktatorowi.
              O mało nie byłam na tym samym weselu co
              Kadafi. Pojęcia nie mam czy byłaby okazja bo i tak kobiety bawiły się osobno, ale piorun wie.
              I to by było na tyle mojego niepodawania ręki.
              • raphidophora_tetrasperma Re: Nie podam ręki 16.02.24, 20:09
                asia.sthm napisała:

> Za to mogę wyjawić, że o mało nie byłam zmuszona nie podać ręki dyktatorowi.
                > O mało nie byłam na tym samym weselu co
                > Kadafi. Pojęcia nie mam czy byłaby okazja bo i tak kobiety bawiły się osobno, a
                > le piorun wie.
                > I to by było na tyle mojego niepodawania ręki.
                >
                Wow! Ale jazda, impreza z Kadafim. Tego to bym się nie spodziewałam
            • raphidophora_tetrasperma Re: Nie podam ręki 16.02.24, 20:06
              Ja nie wiem. No poooowiedz 🙏

Dobra, mogę pierwsza

Prędzej by mnie skręciło, niż bym podała rękę padalcowi albo temu staremu dziadowi od wnuczek. Brrrrr
              • ralka79 Re: Nie podam ręki 17.02.24, 13:27
                Mallardowi?
        • bene_gesserit Re: Nie podam ręki 16.02.24, 19:42
          Dają, której?
    • heca7 Re: Nie podam ręki 16.02.24, 19:27
      Widzę, że wątek bardzo teoretyczny wink Bo kto by teraz trafił na jakiekolwiek przyjęcie z Putinem. Ale poza oczywistymi postaciami typu Putin, Hitler, Stalin, Breivik nie podałabym ręki niejakiemu Jung Joon-young.
      Z wiki- Jung Joon-young to południowokoreański były piosenkarz i autor tekstów, DJ radiowy, gospodarz, aktor, osobowość telewizyjna i skazany seryjny gwałciciel. Jung po raz pierwszy zyskał uznanie w sezonie 2012 w programie telewizyjnym Superstar K, będącym konkursem rzeczywistości muzycznej, gdzie zajął trzecie miejsce. Wikipedia (angielski)
      • midge_m Re: Nie podam ręki 17.02.24, 08:50
        Zaczynam się wkręcać w kanały Polek mieszkających w Korei, choć jeszcze nie przekonałam się do Pyry i stąd Koreańczycy ciągle mi się jawią jako niezwykle łagodni, życzliwi i uprzejmi. Jakoś zbrodnie, skandale wydają mi się z nimi niekompatybilne.
        • bene_gesserit Re: Nie podam ręki 17.02.24, 10:03
          W koreańskich filmach jest cała masa przemocy, w dodatku przedstawianej. z lubością i tak troche obsesyjnie.

Ten wspomniany powyżej seryjny gwałciciel ma twarz jak laleczka i wątłe ciało, nie wygląda jak przemocowoec. Sęk w tym, że na gwałciciela nie trzeba wyglądać.

Krążyły kiedyś po internecie zdjęcia hitlerowskich funkcjonariuszy z obozów koncentracyjnych - na spacerach zbierających kwiatki, podczas wycieczek, przy obiedzie z przyjaciółmi - normalni, uśmiechnięci ludzie, sympatyczni tacy.

Inna sprawa, że Hitler wyglądał jak świr, a Stalin groźnie, ale to może kwestia specyficznych stylowek.
          • heca7 Re: Nie podam ręki 17.02.24, 11:59
            Ten piosenkarz o twarzy dziecka, bardzo utalentowany wokalnie zresztą nie był tylko seryjnym gwałcicielem. On spotykał te młode kobiety w ekskluzywnych klubach w Gangnam, wiadomo był bardzo znanym celebrytą, lgnęły do niego fanki. Odurzał je alkoholem lub/i tabletkami gwałtu. Wcześniej często kiedy już były pod wpływem dzieliły się z nim intymnymi prywatnymi informacjami ze swojego życia. Wykorzystywał te informacje aby je szantażować kiedy budziły się po gwałcie i chciały zgłosić to na policję. Pomijając to wszystko "najlepsze" w tej historii jest, że ten f.iut nagrywał siebie i te dziewczyny w trakcie gwałtu a potem dzielił się tymi filmikami z innymi koreańskimi celebrytami (i nie tylko) na zamkniętym czacie na Kakaotalk! sciana W rezultacie oprócz niego poszło siedzieć kilku innych celebrytów. Zniszczyło/lub spowolniło to też karierę ich zespołów. W wyniku śledztwa ustalono, że pozostali członkowie nie mieli zielonego pojęcia o tym co robią ich koledzy.
            Tu można sobie zobaczyć jak niewinnie wyglądać może taka kanalia. I jak być uzdolniona muzycznie tongue_out
            www.youtube.com/watch?v=XxinDtNjexw
            A tu jego koleżka z innego zespołu, z którym dzielił się filmikami. Drugi o niewinnej twarzy tongue_out
            www.youtube.com/watch?v=qs-2sePmf1Q
        • aandzia43 Re: Nie podam ręki 17.02.24, 12:19
          Ja się już dawno wkręciłam, fajne dziewczyny. Wole Pyrę, mówi zwięźle i ma ciekawe i dobrze przygotowane całe podcasty o Korei, konkretne informacje. Piergi z kimczi jest bardziej emocjonalna i improwizuje, ale też się można wiele dowiedzieć.
          • midge_m Re: Nie podam ręki 17.02.24, 12:54
            Mi się podoba u Wioli takie codzienne życie. Te spacery po dzielnicy, miłość do bagiety u Koreańczyków, szaleństwo croissantowe. Wizyta na wyspie Jeju. Dziewczyna z Busan też pokazuje takie codzienne życie. Chyba Martyna się nazywa. Marzę o tym żeby pojechać do Korei.
    • krejzimama2 Re: Nie podam ręki 16.02.24, 19:40
      riki, padalec, stavros - nigdy.
    • eagle.eagle Re: Nie podam ręki 16.02.24, 20:06
      Ja się zastanawiam czy wypada mi nie podać ręki dwóm mędom z mojej pracy ? To są moi bezpośredni przełożeni ...
      Czy może tym bardziej im podawać rękę pokazując że jest się ponad to ... ?
      • bene_gesserit Re: Nie podam ręki 17.02.24, 09:54
        eagle.eagle napisała:

> Ja się zastanawiam czy wypada mi nie podać ręki dwóm mędom z mojej pracy ? To s
        > ą moi bezpośredni przełożeni ...
        > Czy może tym bardziej im podawać rękę pokazując że jest się ponad to ... ?

O, w punkt. Bo to jest wybór między odrazą a dobrymi manierami w sensie 'nie będę w to grała, jestem ponad to'.

Ale jeśli mendy w twojej pracy mają nad tobą jakas władze, to niepodanie ręku - zwłaszcza publiczne) byłoby mało polityczne jednak.
    • mimfa Re: Nie podam ręki 16.02.24, 20:25
      Gdybym już była na przyjęciu z Putinem, którego w dodatku przedstawiałby mi mąż, to raczej jednak podałabym mu rękę.
      • m_incubo Re: Nie podam ręki 17.02.24, 05:31
        Ale dlaczego mąż?
        Tam jest napisane "znajomy".
        Nie podałabym ręki Kai Godek.
    • mama-ola Re: Nie podam ręki 16.02.24, 20:31
      Ach, tak zasłużyć na Order Orła Białego i powiedzieć: Przykro mi, ale z rąk tego prezydenta nie! Zaczekam z przyjęciem odznaczenia do następnej kadencji.
    • eagle.eagle Re: Nie podam ręki 16.02.24, 20:35
      Kurskiemu podałam ...
      • mdro Re: Nie podam ręki 16.02.24, 23:02
        Ja Glińskiemu...
        (Sytuacja oficjalna, byłam z grupą osób w pewien sposób zależnych od niego służbowo, chowałam się jak mogłam, ale nie dało rady).
        • eagle.eagle Re: Nie podam ręki 17.02.24, 02:51
          Ja podałam w 2016, ale już wtedy był uśmiechniętą gnidą. I to tak zaskoczenia bardziej było.
          • hell-raiser1 Re: Nie podam ręki 17.02.24, 03:09
            eagle.eagle napisała:

> Ja podałam w 2016, ale już wtedy był uśmiechniętą gnidą. I to tak zaskoczenia b
            > ardziej było.
            Ale wysoka samoocena siebie.
    • homohominilupus Re: Nie podam ręki 16.02.24, 22:41
      Gdyby to był seans spirytystyczny to splunelabym z odraza, nie mówiąc o podawaniu ręki, na Jana Szyszkę, niech mu ziemia ciężka będzie.
    • mondaymorning1987 Re: Nie podam ręki 16.02.24, 22:47
      Jeśli to na przyjęciu i ktoś mnie przedstawia to podam rękę każdemu, kultura musi być.
    • jammer1974 Re: Nie podam ręki 17.02.24, 00:15
      To sie tak mowi. Ja jestem przeciwniczka monarchii a jak mi pod dom przyjechala para krolewska to wyszlam z domu, ustawila sie przy barierce i podalam krolowej reke. Potem na imprezach dlugo przekonywalam ze ta oto reka nie jest myta od dnia wizyty krolewskich prozniakow.
      Poza oczywistymi przykladami (Hitler, Stalin, Putin,Kaczynski) to nie mam zadnego takiego przykladu. Owszem sporo osob nie lubie ale zeby nie podac reki to chyba nie az tak.
      • kotejka Re: Nie podam ręki 17.02.24, 02:58
        jammer1974 napisała:

> Poza oczywistymi przykladami (Hitler, Stalin, Putin,Kaczynski) to nie mam zadn
        > ego takiego przykladu.

Nie żebym była jakaś miłośniczka Kaczyńskiego, ale stawianie go w jednym rzędzie ze Stalinem Hitlerem i Putinem to chyba przesada
        Serio? Jakims wspólnym mianownikiem się kierowałas?

Owszem sporo osob nie lubie ale zeby nie podac reki to c
        > hyba nie az tak.
        • jammer1974 Re: Nie podam ręki 17.02.24, 14:13
          Nie stawiam ich w jednym rzedzie. Po prostu wymieniam osoby ktorym bym reki nie podala. Robiac to w formie pisanej raczej trudno zrobic to w inny fizyczny sposob. Po prostu piszemy rzedami, zdanie po zdaniu.
    • pavia Re: Nie podam ręki 17.02.24, 07:23
      Nie podam ręki żadnemu z polityków, niezależnie od głoszonych poglądów. Wszyscy żyją z ludzkiej biedy, sami pomnażając swoje majątki.
    • abidja Re: Nie podam ręki 17.02.24, 07:57
      Nikomu kto popiera ( otwarcie, bo przeciez nie zadaje takich pytan na wstepie ) kazdego ze zbrodniarzy wojennych, odpowiedzialnych za ludobojstwo typu Netanyahu , Putin, Erdogan ...

Na szczescie w moim otoczeniu mam przyzwoitych ludzi I oni tez obracaja sie w kregu ludzi przyzwoitych.
      • midge_m Re: Nie podam ręki 17.02.24, 08:53
        Jahja Sinwar może odetchnąć z ulgą.
    • larix_decidua77 Re: Nie podam ręki 17.02.24, 08:59
      Korwinowi i jego zgrai.
    • kanna Re: Nie podam ręki 17.02.24, 10:41
      Do TVP byłam zapraszana jako ekspert wielokrotnie i jednak nie.
      • iwoniaw Re: Nie podam ręki 17.02.24, 12:04
        kanna napisała:

> Do TVP byłam zapraszana jako ekspert wielokrotnie i jednak nie.
        >

No ale to jest właśnie ta różnica - odmówić udziału w "przyjęciu, w którym udział bierze Putin" (i nawet podaniu powodów organizatorom) a przyjąć zaproszenie i robić tam sceny. O ile pierwsza opcja jest normalnym trzymaniem sie swoich zasad, o tyle druga już niekoniecznie będzie oceniona jednoznacznie.
    • beataj1 Re: Nie podam ręki 17.02.24, 11:04
      Bylam kiedyś na imprezie gdzie podpity znajomy pokazywał chętnym zdjęcie bylej dziewczyny swojego syna. Zdjęcie na którym było zbliżenie twar,y tej dziewczyny podczas fellatio. Nie wiem jak facet wszedł w posiadanie tego zdjęcia ale wiem że gość natychmiast trafił na moją listę ludzi z którymi nie chce mieć do czynienia.
      Moje oburzydzenie na początku wzbudziło zdziwienie w towarzystwie "bo po co dziewczyna robila sobie takie zdjecia"....
      • asia.sthm Re: Nie podam ręki 17.02.24, 11:11
        A fuj, syn i tatuś z tej samej kapusty pochodzà.
        Żenujàce.
      • subskrybcja Re: Nie podam ręki 19.02.24, 10:54
        beataj1 napisała:

> Bylam kiedyś na imprezie gdzie podpity znajomy pokazywał chętnym zdjęcie bylej
        > dziewczyny swojego syna. Zdjęcie na którym było zbliżenie twar,y tej dziewczyny
        > podczas fellatio. Nie wiem jak facet wszedł w posiadanie tego zdjęcia ale wiem
        > że gość natychmiast trafił na moją listę ludzi z którymi nie chce mieć do czyn
        > ienia.
        > Moje oburzydzenie na początku wzbudziło zdziwienie w towarzystwie "bo po co dzi
        > ewczyna robila sobie takie zdjecia"....
        >
        Skąd wiesz, czy to nie było zdjęcie sciagniete po prostu z internetu?
        Chyba ten syn byłby głupek jakby ojcu wysyłał takie zdjecia.
        • beataj1 Re: Nie podam ręki 19.02.24, 11:11
          Nie mam pojęcia i nie chce wiedzieć. Sam pomysł pokazywania tego typu zdjęć z komentarzem, że to była dziewczyna syna jest tak obleśny że gość wystawił sam sobie odpowiednią wizytówkę.
    • mamkotanagoracymdachu Re: Nie podam ręki 17.02.24, 11:15
      Ręka jak ręką, ale herbaty bym się na przyjęciu z Putinem nie napiła z własnej woli.
      • chococaffe Re: Nie podam ręki 17.02.24, 12:04
        big_grin
    • ralka79 Re: Nie podam ręki 17.02.24, 13:18
      Podam każdemu, to kwestia kultury. Nie odpadłaby mi ta ręka, nawet jakby uścisnął ją Putin czy inny Hitler.
      • escott Re: Nie podam ręki 18.02.24, 09:59
        W naszej kulturze niepodanie ręki to przede wszystkim gest wyrażający ostracyzm, ważny mechanizm społecznej dezaprobaty. Więc podawanie jej zbrodniarzom jest absurdem.
    • demono2004 Re: Nie podam ręki 17.02.24, 13:24
      Na bank nie podam ręki głupiej osobie, którego reprezentuje ematka. I do tego płodzi głupawe wątki, nie wiadomo, w jakim celu.
      • mamkotanagoracymdachu Re: Nie podam ręki 17.02.24, 14:15
        demono2004 napisała:

> Na bank nie podam ręki głupiej osobie, którego reprezentuje ematka.

To zdanie z całą pewnością wyszło spod ręki osoby niegłupiej! Takie nienachalnie sensowne.
        • asia.sthm Re: Nie podam ręki 17.02.24, 16:18
          > wyszło spod ręki osoby niegłupiej! Takie
          > nienachalnie sensowne.

Też mnie subtelność tego idiotyzmu zachłysnęła 😂
          Nie każdemu wychodzi.
          • demono2004 Re: Nie podam ręki 18.02.24, 18:28
            asia.sthm napisała:

>
            > Też mnie subtelność tego idiotyzmu zachłysnęła 😂
            > Nie każdemu wychodzi.
            >
            >

Zobaczymy jak tobie i kumpelom po piachu, wyjdzie wgniatanie Putina w ziemię. Jesteś na to gotowa, zwolenniczko KO? big_grin

kronika24.pl/szymon-holownia-putin-wgnieciemy-w-ziemie-trafi-na-cmentarz-jest-wrogiem-ludzkosci/

• asia.sthm Re: Nie podam ręki 18.02.24, 19:26
              > Zobaczymy jak tobie i kumpelom po piachu, wyjdzie wgniatanie Putina w ziemię.

A ty go ambitnie wyskrobiesz wlasnymi paluszkami? Wiadomo
              • demono2004 Re: Nie podam ręki 19.02.24, 10:52
                asia.sthm napisała:

>
                >
                > A ty go ambitnie wyskrobiesz wlasnymi paluszkami? Wiadomo
                >

Zadalam pytanie, czy zwolennicy KO, czyli tobie podobni, są gotowi wgniatać Putina w ziemię , bo Szymonek tego chce? big_grin
                Ja jestem jak najbardziej ZA!
                • asia.sthm Re: Nie podam ręki 19.02.24, 12:59
                  > Ja jestem jak najbardziej ZA!

Ja tez za, i co, do wojska pojdziemy?
    • suki-z-godzin Re: Nie podam ręki 17.02.24, 16:36
      czarnewk, godek, braun
    • samanta1010 Re: Nie podam ręki 17.02.24, 16:41
      niepodanie ręki wymaga dużej asertywności, ja w danej sytuacji nie wiem czy bym się na to zdobyła
      • eagle.eagle Re: Nie podam ręki 18.02.24, 19:13
        Dokładnie
    • cegehana Re: Nie podam ręki 18.02.24, 19:23
      Lepiej byś zrobila, gdybyś go uwiodła i w łóżku byś z niego wyciągnęła jakieś tajemnice wojskowe. Co komu przyjdzie z Twojego niepodania ręki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka