Dodaj do ulubionych

Pan Holownia

21.02.24, 13:20
O co tej Holowni chodzi? W co on gra? Cos wiecej wie czy stylizuje swoj wizerunek na mocnego faceta?

– Putina wgnieciemy w ziemię, prędzej czy później trafi tam, gdzie powinien trafić: za kraty albo na cmentarz. Putin jest wrogiem ludzkości — powiedział marszałek Sejmu.

Przez internet przetoczyła się fala komentarzy. "Brzmi jak pohukiwania sanacji w 39"."Pan Marszałek Hołownia, właśnie publicznie grozi mocarstwu atomowemu" — czytamy.
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:22
      Zapomnialam
      • hell-raiser1 Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:45
        Hołownia gra na dudzie. I wyżej siedzi niż inni. Już Pisiory mówią, jak będzie zamiana władzy to będzie siedział poniżej tego co siedzi teraz. Bardzo jest uczuciowy bo płacze jak zobaczy konstytucję🤣
        • kk345 Re: Pan Holownia 21.02.24, 18:11
          > jak będzie zamiana władzy
          big_grin big_grin big_grin
    • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:23
      Tzn zeby nie bylo watpliwosci- Putin jest szubrawcem...ale zeby marszalek sejmu podejmowal taki glos?
      • asia.sthm Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:26
        Nie on jedyny.
        Tym głosem już brzmi cała Europa.
        • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:46
          Nie w taki sposob. Europa brzmi w rozwaznych ostrzezeniach o zagrozeniu i nie formuluje tego jak sarmata gotowy sam zaczac rozpierduche.
      • hell-raiser1 Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:47
        princesswhitewolf napisała:

> Tzn zeby nie bylo watpliwosci- Putin jest szubrawcem...ale zeby marszalek sejmu
        > podejmowal taki glos?
        Pan nad marszałek chciałeś powiedzieć. Wywoła wojnę i co mu zrobisz.😀Władza daje pewne przywileje i uderza do głowy.
    • pursuedbyabear Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:27
      No powiedział to, co myśli większość. Niesamowite, nie?
      • heca7 Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:29
        No niesamowite, że nie owinął gówna w złoty papierek wink
      • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:43
        Większość nie wypowiada sie w tonie jak to zmiazdza Putina, ale raczej w tobie obronnosci i zagrozenia ze strony Rosji. Czytajac wypowiedz Pana Holowni moznaby pomyslec ze NATO planuje Rosje zaatakowac ( zartuje oczywiscie).

Chodzi o ton a nie temat podejmowany
        • pursuedbyabear Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:54
          OK. Nie podejmuję się dyskusji z ekspertką.
          • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 14:02
            A jednak tak. Wpisalas sie pod moim wpisem haha
        • net.sandra Re: Pan Holownia 25.02.24, 07:25
          Czy ty już chodzisz na terapię? widzę, że masz ogromny problem, strach , interesujesz się tylko wojną, Putinem. Nie wiem czy masz rodzinę, dzieci ale zajmij się lepiej swoim życiem, bliskimi a lęki przepracuj na terapii.
      • q_fla Re: Pan Holownia 21.02.24, 15:14
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣
      • ukrytaczara Re: Pan Holownia 23.02.24, 23:17
        pursuedbyabear napisała:

> No powiedział to, co myśli większość. Niesamowite, nie?

Większość dąży do wojny z rosją i chce robić za mięso armatnie w maszynce do mielenia mięsa? Smiała teoria.
        Niech pajac mówi sam za siebie.
      • vivi86 Re: Pan Holownia 25.02.24, 14:29
        To czemu tyle byli deklaracji, że w razie W dana jematusia spada za granicę z bombelkami w wieku poborowy i mężem o ile zostanie miejsce w aucie (eko suspicious )
    • iberka Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:29
      Podskakuje w każdym możliwym temacie. Żenada.
    • alicia033 Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:36
      typ kolejny raz pokazuje, że ma ego przerastające Himalaje.
      Te jego pobrzękiwania szabelką byłyby śmieszne, gdyby nie to, że po błaznie-dudzie Polsce grozi kolejny zakochany w sobie palant na stanowisku głowy państwasad(
      • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 14:12
        Bardzo mnie rozczarował tymi tekstami. Mialam nadzieje ze bedzie odpowiedzialnym sluzbista pilnujacym porzadku w sejmie w sposob uczciwy i fair. A tu kurcze wypowiedzi tego typu....normalnie husaria i szabelki mu tylko brakuje
    • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:44
      🤦🏼‍♀️ no wlasnie o to mi chodzi. Nie powinien jako marszalek takich rzeczy mowic.
    • szorstkawelna Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:46
      Holownia jest po prostu idiotą, który nie wie co komu przystoi.
      Człowiek wyszedł z kabaretu, ale kabaret z niego już nie.
      • hell-raiser1 Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:48
        ☀️👏
      • asia-loi Re: Pan Holownia 24.02.24, 19:20
        szorstkawelna napisała:

> Człowiek wyszedł z kabaretu, ale kabaret z niego już nie.

Transmisje z obrad sejmu biją rekordy oglądalności. I to u młodych ludzi. 🤗
        • szorstkawelna Re: Pan Holownia 24.02.24, 21:43
          To zdaję się potwierdza moją tezę.
          • asia-loi Re: Pan Holownia 24.02.24, 22:11
            szorstkawelna napisała:

> To zdaję się potwierdza moją tezę.

A czy to źle, że ludzie dzięki Hołowni zaczęli interesować się, jak stanowi się prawo w Polsce?
            • szorstkawelna Re: Pan Holownia 25.02.24, 10:14
              Tak, bo rolą marszalka sejmu nie jest głupie kłapanie dziobem w celu przyciągnięcia publiki.
    • swiezynka77 Re: Pan Holownia 21.02.24, 13:55
      kotejka napisała:

> nie sledze, szkodliwy głupek
      > ale ostatnio cos mi na twiterzw mignelo, ze za pomoc ukrainie mamy placic krwia
      > polskich synów
      > i ze on jest na to gotowy

łatwo mu powiedzieć jak ma córkę sad
      • pursuedbyabear Re: Pan Holownia 21.02.24, 14:06
        Ma też żonę w wojsku.
        • babcia47 Re: Pan Holownia 21.02.24, 16:37
          I to pilotkę myśliwca czyli broni ktora juz teraz jest podrywana w razie co
          • kk345 Re: Pan Holownia 21.02.24, 18:16
            I teraz świeżynka z princesską przecierają oczęta ze zdumienia, przekopując internet big_grin
            • swiezynka77 Re: Pan Holownia 25.02.24, 12:01
              kk345 napisała:

> I teraz świeżynka z princesską przecierają oczęta ze zdumienia, przekopując int
              > ernet big_grin

Wyobraź sobie że wiedziałam o tym. Ale ona sama wybrała taki zawód a nie została wytypowana jako mięso armatnie.
          • milupaa Re: Pan Holownia 21.02.24, 18:16
            Ciekawe czy ona też myśli że Putina wgnieciemy w ziemię. No i pytanie jacy "my"? My Polska, my Europa, My NATO?
        • majenkirr Re: Pan Holownia 21.02.24, 18:21
          Żona to nie rodzina wink.
          • vivi86 Re: Pan Holownia 25.02.24, 14:38
            Hołownia rasowym jeojcem big_grin
    • wapaha Re: Pan Holownia 21.02.24, 14:18

> O co tej Holowni chodzi? W co on gra? Cos wiecej wie czy stylizuje swoj wizeru
      > nek na mocnego faceta?

Zła odmiana nazwiska to pomyłka?

>
      > – Putina wgnieciemy w ziemię, prędzej czy później trafi tam, gdzie powinien
      > trafić: za kraty albo na cmentarz. Putin jest wrogiem ludzkości — powiedział ma
      > rszałek Sejmu.

>
      > Przez internet przetoczyła się fala komentarzy. "Brzmi jak pohukiwania sanacji
      > w 39"."Pan Marszałek Hołownia, właśnie publicznie grozi mocarstwu atomowemu" —
      > czytamy.

Komentarze są różne. Przeczytałaś cała jego wypowiedź? O ludzkości, o świecie, o zachodzie ,o narodzie który jest częścią sojuszy ? Czy juz się jak zwykle nie chciało literek składać bo trzeba było zależy kolejny post będący dowodem na to ,jak coraz gorzej radzisz sobie z językiem polskim,rozumieniem i analiza polskich tekstów
      • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 14:32
        >Zła odmiana nazwiska to pomyłka?

Nie odmiana ale rodzaj. Celowa pomylka.

>Czy juz się jak zwykle nie chciało literek składać bo trzeba było zależy kolejny post będący dowodem na to ,jak coraz gorzej radzisz sobie z językiem polskim,rozumieniem i analiza polskich tekstów

Przeczytalam caly ten artykul jakiego screenshot widnieje powyzej.

Widze ze ty przeczytalas gdzies calosc przemowienia a teraz bedziesz gnoic by poczuc sie lepiej. Ot taka cecha. Zwlaszcza zabawne jak ktos nie odroznia odmiany od rodzaju
        • wapaha Re: Pan Holownia 21.02.24, 15:16

> >Zła odmiana nazwiska to pomyłka?
          >
          > Nie odmiana ale rodzaj. Celowa pomylka.
          >
          >
          Dlaczego celowo tak napisałaś?

>

> Przeczytalam caly ten artykul jakiego screenshot widnieje powyzej.
          >
          > Widze ze ty przeczytalas gdzies calosc przemowienia a teraz bedziesz gnoic by p
          > oczuc sie lepiej. Ot taka cecha. Zwlaszcza zabawne jak ktos nie odroznia odmia
          > ny od rodzaju

Gnojeniem jest ukazywanie albo celowej manipulacji albo ignorancji?
          • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 15:20
            Ignorancja to proba ukazywania bledow nie odrozniajac samemu rodzaju od odmiany. Tyle w temacie
            • wapaha Re: Pan Holownia 21.02.24, 18:13

> Ignorancja to proba ukazywania bledow nie odrozniajac samemu rodzaju od odmiany
              > . Tyle w temacie

kochaniutka, ja odrożniam , wiem czym jest odmiana a czym rodzaj - nie wiem jednak co w twojej ślicznej blond główce akurat jest-czy pomyliłaś się źle odmieniając, czy celowo uzyłaś innego rodzaju
              tyle w temacie
              • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 18:27
                Masz jakis problem ze slicznymi blond glowkami po 50 tce?

Za duzo mnie nie analizuj tylko zajmij sie moderacja. Milego wieczoru
          • hell-raiser1 Re: Pan Holownia 21.02.24, 16:00
            wapaha napisała:

> princesswhitewolf napisała:
            >
            > > >Zła odmiana nazwiska to pomyłka?
            > >
            > > Nie odmiana ale rodzaj. Celowa pomylka.
            > >
            > >

>
            > Gnojeniem jest ukazywanie albo celowej manipulacji albo ignorancji?
            Odnoszę wrażenie że twoje pojawianie się w wątkach Princessy i ciągłe krytykowanie ma jakiś cel. W Innych nie jesteś taka aktywna. Ciągle chcesz ją złapać na jakimś błędzie. Nie odnosząc się do meritum sprawy. Choć hejtowanie w innych wątkach ci nie przeszkadza. Dziwnie to wygląda,
            • wapaha Re: Pan Holownia 21.02.24, 18:11
              hell-raiser1

> Odnoszę wrażenie że twoje pojawianie się w wątkach Princessy i ciągłe krytykowa
              > nie ma jakiś cel. W Innych nie jesteś taka aktywna. Ciągle chcesz ją złapać na
              > jakimś błędzie. Nie odnosząc się do meritum sprawy. Choć hejtowanie w innych
              > wątkach ci nie przeszkadza. Dziwnie to wygląda,

a ja odnosze wrażenie, że pojawiasz się w wątkach i jątrzysz celowo próboując skłócić forumki i zrobić gównoburze
              handluj z tym
              • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 18:25
                No i kto tu kogo zaczepial na poczatku? Odrobine samorefleksji wapaha.
        • hummorek Re: Pan Holownia 21.02.24, 16:11
          To trzeba było dać tytuł "Pani Hołownia", ale byłby ubaw

🤦
          • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 16:31
            Ale ja mu nie sugeruje zniewiescienia. Raczej zabawa z rodzajem bo konczy sie na a.
            Mnie bardziej zastanawia co mu sie stalo ze nierozwaznie uzywa słów w kontekscie zagrozenia globalnego
            • snajper55 Re: Pan Holownia 23.02.24, 23:55

> Ale ja mu nie sugeruje zniewiescienia. Raczej zabawa z rodzajem bo konczy sie n
              > a a.

A gdyby konczyl się na f to co byś napisał?

S.
      • szafkanocna Re: Pan Holownia 21.02.24, 14:34
        ale co by to przeczytanie zmienilo, kazdy sobie moze pitolic do woli, co mu sie podoba, tylko co z twgo wynika?… ten smieszny gosc jest do odstrzalu jak dla mnie. zreszta wszyscy z sejmu sa .. co sie bede rozdrabniac.
        • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 14:43
          No wlasnie. Takie nieodpowiedzialne wypowiedzi mnie rozczarowują z ust marszalka.
          • pursuedbyabear Re: Pan Holownia 21.02.24, 14:51
            Bredzący narkoman Terlecki też cię tak rozczarowywał? Albo ten pan, co prywatnie latał rządowym samolotem i doprowadził do nielegalnego głosowania w Sali Kolumnowej?
            • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 15:15
              Nie, bo wobec PiSu nie mialam zadnych nadziei i od poczatku zakladalam ze to porazka. A wobec Holowni mialam tych nadziei wiecej.
              • pursuedbyabear Re: Pan Holownia 21.02.24, 15:19
                Aha, czyli łatwiej ci było przełknąć łamanie prawa przez drugie osoby w państwie niż jedną ostrą wypowiedź w sprawie rozzji.
                No tak. Ziobro zaskoczenia.
                • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 15:22
                  Nie. Mowimy o rozczarowaniu. Wobec Terleckiego nie mialam uczucia rozczarowania ale potepienia i to od poczatku . A z Holownia to jednak mnie rozczarowuje jak nieodpowiedzialnie dobiera slowa. Jeszcze nic nie zrobil politycznie az karygodnego by go potepic az.
        • alicia033 Re: Pan Holownia 21.02.24, 16:48
          szafkanocna napisała:

> ale co by to przeczytanie zmienilo, kazdy sobie moze pitolic do woli, co mu sie podoba, tylko co z twgo wynika?… t

może i może ale na pewnych stanowiskach jednak powinno się zachować
          Np. po wizycie tej małpy z brzytwą, dudy, w Afryce, na którego stanowisko szykuje się ten narcyz, zostaliśmy wrogiem Kongo i parę biało-czerwonych flag już tam z dymem poszło. Więc niestety ale dla dobra wszystkich idiotów, cytując Żulczyka, należy jednak trzymać z dala od wysokich stanowisk państwowych.
          • alicia033 Re: Pan Holownia 21.02.24, 16:50
            Miało być:

> może i może ale na pewnych stanowiskach jednak powinno się zachować umiar w słowach.
    • q_fla Re: Pan Holownia 21.02.24, 15:13
      Hołownia to mięso armatnie lewicy, co wcale mnie nie dziwi przy jego IQ stonki ziemniaczanej, podobnie jak jego zwolennicy.
    • akacja06 Re: Pan Holownia 21.02.24, 15:32
      Najgorszą tragedią jest,że taki ktoś jak on jest w ogóle w polityce.
      • asia-loi Re: Pan Holownia 24.02.24, 19:23
        akacja06 napisała:

> Najgorszą tragedią jest,że taki ktoś jak on jest w ogóle w polityce.

A dlaczego Ty ze swoją mądrością i inteligencją nie jesteś w polityce 🤔
        • akacja06 Re: Pan Holownia 25.02.24, 02:34
          asia-loi napisała:

> akacja06 napisała:
          >
          > > Najgorszą tragedią jest,że taki ktoś jak on jest w ogóle w polityce.
          >
          > A dlaczego Ty ze swoją mądrością i inteligencją nie jesteś w polityce 🤔
          >
          >

A to jak się jest mądrym i inteligentnym to trzeba byc w polityce🤔? nie wiedzialam.....ja uwazam ,ze jest calkiem odwrotnie......I sie tak
          nie denerwuj.
      • mizantropka_20 Re: Pan Holownia 25.02.24, 08:01
        A ty na forum
    • dramatika Re: Pan Holownia 21.02.24, 16:07

> O co tej Holowni chodzi? W co on gra? Cos wiecej wie czy stylizuje swoj wizeru
      > nek na mocnego faceta?

Chodzi mu o to samo co niejakiej Gosiewskiej, która "szła na Moskwę" - żałosne podlizywanie się swoim amerykańskim mocodawcom.
      • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 16:32
        A wiesz ze to moze byc trop
        • kk345 Re: Pan Holownia 21.02.24, 18:19
          Princess z dramatisią, ręka w rękę, jako ekspertki, oklaskiwane przez hell-raisera. Tego jeszcze nie grali big_grin
          • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 18:22
            Kk345 znowu trolluje na innym nicku
            • lella_two Re: Pan Holownia 24.02.24, 22:27
              Ja się z nią zgadzam, a mam tylko jeden nickbig_grin Paradny ten wąteczek i nie mam bynajmniej na myśli infantylnego przekręcania nazwisk.
              • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 25.02.24, 10:05
                Aha bo ktos przekrecil nazwisko...🤦🏼‍♀️
                • lella_two Re: Pan Holownia 25.02.24, 12:28
                  Aha, bo to takie ważne, czy samo nazwisko faceta jest przekręcone, czy też dodaje mu się zaimek wskazujący na kobietę- boki zrywać po prostu.
    • lauren6 Re: Pan Holownia 21.02.24, 16:08
      Sodówka uderza
    • asia_i_p1 Re: Pan Holownia 21.02.24, 16:59
      Ja to rozumiem, że wgnieciemy my, jako cywilizowany świat. I fajnie by było, gdybyśmy wgniotli.

Putina nie wolno się bać. Jest straszny, bo jest dosyć nieobliczalny (albo dobrze udaje nieobliczalnego) i ma władzę, ale jak się przed nim trzęsie portkami,, to go to tylko nakręca.
      • alicia033 Re: Pan Holownia 21.02.24, 17:11
        asia_i_p1 napisał(a):

> I fajnie by było, gdybyśmy wgniotli.

no fajnie by było ale, co każdy przytomny wie, że jednak go nie wgnieciemy. Usunie go śmierć ewentualnie przewrót wewnętrzny, bynajmniej nieinspirowany z Zachodu. Więc po kiego grzyba to hołowniane potrząsanie szabelką?

> Putina nie wolno się bać. Jest straszny, bo jest dosyć nieobliczalny (albo dobrze udaje nieobliczalnego) i ma władzę, ale jak się przed nim trzęsie portkami,, to go to tylko nakręca.

cóż, do putina słowa tego narcyza raczej na pewno nie dotrą, a cywilizowany świat wie, jak jest. Więc zostaje powtórzyć za princess: do kogo to właściwie i po co ten narcyz to powiedział?
        • milupaa Re: Pan Holownia 21.02.24, 18:24
          Zgodzę się z 1 częścią. Aczkolwiek słowa do Putina mogą dotrzeć, z wywiadów widać że on się dosyć orientuje (może jednak czyta ten internet).
    • jammer1974 Re: Pan Holownia 21.02.24, 17:05
      A co nie ma racji. Ostatecznie tak bedzie z Putinem. Wyladuje na smietniku historii razem z Hitlerem. Tylko ile jeszcze ludzi lzy wyleje z jego powodu zanim to sie stanie to lepiej nie myslec za wczasu.
    • profes79 Re: Pan Holownia 21.02.24, 17:26
      Jejku jej...znowu zatroskana fanka mąki niesie kruzganek oświaty.
      • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 18:09
        Żałosny wpis.
        • profes79 Re: Pan Holownia 21.02.24, 18:11
          No to jak wiesz, że żałosny to po co w ogóle go zamieszczałaś?
          • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 18:24
            To juz drugi twoj zalosny komentarz. Czy cierpisz na jakieś zaburzenia osobowosci ze nie mozesz pisac cos merytorycznie?! Retoryczne pytanie bo i tak nie odpowiedz tylko bedziesz kontynulowac przepychanki slowne jak nastolata po zawodowce.
            • princesswhitewolf Re: Pan Holownia 21.02.24, 18:24
              * odpowiesz
    • iberka Re: Pan Holownia 23.02.24, 21:33
      I cyk.....mój szef startuje w najbliższych wyborach do Rady Miasta Krakowa z ugrupowania Hołowni 🤦🤦. Dumny jest wielce i przebiera nogami, bo H.we wtorek będzie w Krakowie a my mamy wtedy nieodwoływalne spotkanie zaplanowane msc temu wink
    • taje Re: Pan Holownia 23.02.24, 21:53
      Póki nie jest prezydentem to może sobie tak bezkarnie pohukiwać, nie widzę problemu. A tak ogólnie to Hołownia jako marszałek mnie pozytywnie zaskoczył: zna regulamin, jest wyważony w reakcjach, dowcipny i nie daje się zbić z tropu. Popełnia błędy, ale kto nie popełnia. Ideologicznie może nie jest do końca z mojej bajki, ale myślę, że mogłabym mieć takiego prezydenta.
      • alicia033 Re: Pan Holownia 23.02.24, 23:07
        taje napisała:

> ale myślę, że mogłabym mieć takiego prezydenta.

ja jednak życzę Polsce wyzwolenia się wreszcie spod tej watykańskiej okupacji, więc im szybciej ten niedoszły klechs zniknie z życia publicznego, tym dla Polaków lepiej.
        Zresztą Tusk&co nieźle to rozgrywają w interesie własnej partii, gdy zamiast rzeczywiście zająć się jak najbardziej realnymi problemami rolników, pompują narrację, że za ich strajkiem stoi konfa/putin. Dla Trzaskowskiego, jako kandydata w wyborach prezydenckich to nie ma znaczenia, bo wiadomo, że wieś go i tak nie poprze, natomiast hołownia miałby tam szansę ale stając okoniem wobec skądinąd jak najbardziej słusznych rolniczych postulatów, niszczą mu ewentualne poparcie na wsi, bo nie wyprzez się tego, że jest jedną z twarzy tej władzuchny.
        • taje Re: Pan Holownia 25.02.24, 12:18
          Jak widać, Polacy nie chcą się pozbyć watykańskiej okupacji - sekularyzacja postępuje, ale stopniowo. Nie wierzę, żeby w kraju, w którym PiS + Konfa mają prawie czterdziestoprocentowe poparcie dało się odgórnie przyspieszyć ten proces, ludzie muszą sami do tego dojrzeć. Hołownia dobrze się wpisuje w trend i odbiera elektorat PiS-owi.
      • alicia033 Re: Pan Holownia 24.02.24, 17:06
        i jeszcze taki link:
        www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/other/moja-dziewczyna-zasz%C5%82a-w-ci%C4%85%C5%BC%C4%99-wed%C5%82ug-ho%C5%82owni-mam-zapyta%C4%87-s%C4%85siada-czy-mo%C5%BCe-zrobi%C4%87-aborcj%C4%99/ar-BB1iOPsD?ocid=winp2fptaskbar&cvid=b56ed7c4157c4c7daea68bfb06ad0bb1&ei=6
      • irma223 Re: Pan Holownia 25.02.24, 05:13
        Nie, Marszałek Sejmu to druga osoba w państwie, ewentualny zastępca Prezydenta, więc nie, nie może sobie pleść co mu ślina na język przyniesie. Do tej pory Hołownia miał wypowiedzi dość wyważone, więc przypuszczam, że i tak cytowana w pierwszym poście wypowiedź była jakąś dalszą częścią pełnej wypowiedzi, np. "Jeśli Putin coś by, to ..." etc. Ale to tylko moje przypuszczenie, nie czytałam jeszcze pełnej wypowiedzi Hołowni.
        • irma223 Re: Pan Holownia 25.02.24, 09:16
          No to przeczytałam:
          "Mam dla was dwie wiadomości, złą i dobrą. Zła jest taka, że ani Putin nie odpuści, ani świat nie stanie się nagle spokojniejszym miejscem, ale jest też dobra. Dobra jest ta, że my sobie z tym poradzimy, że zostaliśmy postawieni dzisiaj przed najpoważniejszym egzaminem od pokoleń. I chcę wam powiedzieć, że my ten egzamin zdamy, bo jesteśmy wspaniałym narodem, mądrych, przedsiębiorczych i odważnych ludzi. Putina wgnieciemy w ziemię. Prędzej czy później trafi tam, gdzie powinien trafić: za kraty albo na cmentarz. Putin jest wrogiem ludzkości, Putin jest kimś, kto przypomniał nam o wadze sojuszy, które zawieramy, o tym, że potrzebujemy przyjaciół, jak blisko jest od nas do niego. Dzisiaj nie mamy żadnych wątpliwości co do tego, że trzeba wspierać Ukrainę, żeby ona mogła wygrać z tym zbrodniarzem na swoim terytorium, żebyśmy my nie musieli wygrywać z nim na swoim."

Źle to brzmi. Pan Marszałek zapomniał chyba, że nie jest prywatnym człowiekiem, ani na imieninach u cioci. Jawne wygrażanie zniszczeniem komuś, kto ma realną władzę, już nie mówiąc o takim drobiazgu, jak to, że oprócz władzy ma prawdziwe poparcie swojego narodu, a z kim nie jesteśmy w stanie wojny, jest zwyczajnie głupie i nieodpowiedzialne. W 39-tym też mieliśmy sojusze. "Silni, zwarci, gotowi, nie oddamy ani guzika". Nie zaczepiać, dopóki nas nie zaczepiają.
          • taje Re: Pan Holownia 25.02.24, 12:07
            Cóż, szkoda, że podobną powściągliwością nie kierują władze rosyjskie, które otwarcie grożą Polsce atakiem...

To co mówi Hołownia nie ma najmniejszego znaczenia dla stosunków polsko-rosyjskich, a adresatem jego przekazu nie jest Rosja, tylko polscy wyborcy - taki marketing polityczny.
            • dramatika Re: Pan Holownia 25.02.24, 12:49
              taje napisała:

> Cóż, szkoda, że podobną powściągliwością nie kierują władze rosyjskie, które ot
              > warcie grożą Polsce atakiem...

Ojej, widzę tutaj niewystarczającą nienawiść do Rosji, popraw się. Przecież w Rosji nie ma żadnych "władz" poza Putinem, który rządzi autorytarnie. A Putin akurat mówi, że Polskę zaatakuje tylko wtedy, gdy Polska zaatakuje Rosję pierwsza.

> To co mówi Hołownia nie ma najmniejszego znaczenia dla stosunków polsko-rosyjsk
              > ich, a adresatem jego przekazu nie jest Rosja, tylko polscy wyborcy - taki mark
              > eting polityczny.

Interesująca interpretacja. Czyli oprócz tego, że tym wystąpieniem składa hołd lenny Amerykanom (wiem, nie napisałaś tego - to moja opinia), Hołownia chce coś przekazać Polakom. Jeśli tak, to jest to przekaz podprogowy - masz Polaczku chcieć śmierci Putina, bo inaczej będzie źle. Także taje, popraw się z tymi "władzami", jeśli ci życie miłe tongue_out
          • kk345 Re: Pan Holownia 25.02.24, 12:42
            irma223 napisała:

>Nie zaczepiać, dopóki nas nie zaczepiają.
            Mówisz, ze Putin nas nie zaczepia? Żyjesz w jakiejś alternatywnej rzeczywistości?
      • feniks_z_popiolu Re: Pan Holownia 25.02.24, 07:47
        Też uważam, że świetnie mu idzie jako marszałkowi. Aż miło posłuchać i popatrzeć na jego riposty. Interlokutorzy z PISu miotają się jak rybki złapane na wędkę. Jego sposób prowadzenia obrad po ostatnich 8 latach permanentnej buty i pychy może niektórych szokować.
        P. Hołownia jest też sympatyczny w codziennych zwykłych sprawach. Pracownicy jego kancelarii pomimo różnych światopoglądów go po prostu lubią.
    • asfiksja Re: Pan Holownia 23.02.24, 23:20
      W nic nie gra. Z kulturą mówi, jak jest - wgnieciemy Putina w ziemię, ale pewnie ktoś go w końcu pochowa humanitarnie na cmentarzu, co nie jest pewnie sprawiedliwe w stosunku do ofiar, które w dużej części skończyły we wspólnych dołach.
      Pamiętaj, żeby mąkę sukcesywnie zużywać.
    • janja11 Re: Pan Holownia 25.02.24, 09:24
      >
      > – Putina wgnieciemy w ziemię, prędzej czy później trafi tam, gdzie powinien
      > trafić: za kraty albo na cmentarz. Putin jest wrogiem ludzkości — powiedział ma
      > rszałek Sejmu.

>

No, odleciał tym tekstem. Ale, każdemu się zdarza.

Mam nadzieję, że znajdą się rozsądni ludzie, którzy przekonają Hołownię, że nie tędy droga, a Hołownia rozsądnie ich posłucha.
    • dramatika Re: Pan Holownia 25.02.24, 12:09
      Putina wgnieciemy w ziemię, prędzej czy później trafi tam, gdzie powinien
      trafić: za kraty albo na cmentarz. Putin jest wrogiem ludzkości — powiedział ma
      rszałek Sejmu

Dzięki Bogu wszyscy wiedzą, że Hołownia to pacynka i w Putinie może wywoływać jedynie śmiech. A w co gra? Wiadomo w co, liże tylną część Amerykanom, ale sądząc po zaangażowaniu, z jakim to czyni, zaczynam się o chłopa martwić, bo chyba mu czymś grożą.
      • pursuedbyabear Re: Pan Holownia 25.02.24, 12:37
        Tymczasem forum martwi się o twoje wyimaginowane dziecko, bo ostatnio spędzasz tu czas całodobowo. A dziś ponoć niedziela, dzień dla bozi i rodziny.
        • dramatika Re: Pan Holownia 25.02.24, 12:55
          pursuedbyabear napisała:

> Tymczasem forum martwi się o twoje wyimaginowane dziecko, bo ostatnio spędzasz
          > tu czas całodobowo.

Dziecko lat 21 akurat budzi się po odsypianiu imprezy w klubie z miłym chłopakiem, gdzie bawiła po ciężkim tygodniu pracy zawodowej i studiów dziennych, ale dzięki za troskę XD
          • pursuedbyabear Re: Pan Holownia 25.02.24, 14:11
            Impreza w klubie z miłym chłopakiem, hm?
            Przypomnij dziecku, jak wytrzeźwieje, że testy na STD są darmowe.
            • dramatika Re: Pan Holownia 25.02.24, 14:41
              pursuedbyabear napisała:

> Przypomnij dziecku, jak wytrzeźwieje, że testy na STD są darmowe.

Dlaczego sumirko "impreza w klubie" kojarzy ci się z chlaniem i dawaniem dupy jakimś przypadkowym kolesiom?
              • pursuedbyabear Re: Pan Holownia 25.02.24, 14:51
                Córki zapytaj 🤣🤣🤣
                • dramatika Re: Pan Holownia 25.02.24, 14:58
                  pursuedbyabear napisała:

> Córki zapytaj

Mam pytać moją córkę, dlaczego jakaś trollica z ematki chlała i dawała dupy po klubach?

A teraz zrobimy tak - ty polecisz do pana admina na skargę, jak każda szanująca się szmata bez honoru, mój post skasują i zostanie tylko twoje chamstwo na dowód, że jestem ofiarą wulgarnego hejtu od sprzedajnego szmaciska, będącego pod ochroną administratorów gazetki. Umowa stoi?
                  • pursuedbyabear Re: Pan Holownia 25.02.24, 15:11
                    Ohoho, ktoś się zdenerwował...
                    Piękne epitety, zrobię sobie zdjęcie na pamiątkę.
                    • dramatika Re: Pan Holownia 25.02.24, 15:29
                      pursuedbyabear napisała:

> Ohoho, ktoś się zdenerwował...

A gdzieżby, uświadamiam ci tylko, że twoja naiwna metoda walki ze wstrętnym "dramatikiem", sprowadzająca się do chamskich prób prowokacji, a następnie kasowania moich postów, obraca się przeciw tobie. Daj se na luz, bo wylewu dostaniesz - pisałam, będę tu pisać i będę pisać jeszcze więcej, jakichkolwiek pomyj byś na mnie z koleżaneczkami nie wylała. Nie pasuje ci, to wypierdalaj na only fans.
                      • pursuedbyabear Re: Pan Holownia 25.02.24, 15:36
                        dramatika napisał(a):

> Nie pasuje ci, to wypierdalaj na only fans

Kontynuuj, kontynuuj...
                • taje Re: Pan Holownia 25.02.24, 15:34
                  Potrafię zrozumieć chęć pałowania się z dramatiką ale wrzucanie w to jej córki jest słabe...
    • afro.ninja Re: Pan Holownia 25.02.24, 14:47
      On mówi jakby non stop wygłaszał kazania, takie typu inteligencja katolicka. Kto zna temat, ten wie o co chodzi. Nie przepadam za polityką w jego wydaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka