Dodaj do ulubionych

Makijaż permanentny-kreska

01.03.24, 07:20
Szanowne, proszę o pomoc. Prawie 30 lat nosiłam soczewki kontaktowe- duża wada obecnie -10. Niestety, doszła starczowzroczność i teraz na soczewki muszę nosić okulary plusy. Nosze więc okulary progresywne i git, ale nie potrafię się umalować- bez okularów po prostu nie widzę swojej twarzy. Wymyśliłam, że zrobię sobie trwałą kreskę na górnej powiece. Ktoś miał? Bolało? Paprało się? Zeszło szybko?
Obserwuj wątek
    • daszka_staszka Re: Makijaż permanentny-kreska 01.03.24, 08:42
      Ja mam, bolało, nic się nie paralo, nic nie zeszło a mam juz 4 lata
    • kasiazlasu Re: Makijaż permanentny-kreska 01.03.24, 08:55
      Mam, cieniowana, zrobilam we wrześniu i żałuję, że dopiero teraz się zdecydowałam.
      Długo szukałam. To coś co zostaje na twarzy na zawsze, albo prawie na zawsze, więc chciałam być absolutnie pewna osoby wykonującej makijaż. Wybrałam Mariannę Czerniak.
      Bolało. Ale do wytrzymania.
      Szybko się goiło. Zrobilam w piątek, w poniedziałek nie mialam już obrzęku. Goiło się jakieś 2 tygodnie.
      • motyla Re: Makijaż permanentny-kreska 01.03.24, 09:27
        ooo super, dzięki za info
    • dolores12 Re: Makijaż permanentny-kreska 01.03.24, 09:02
      Miałam robioną 3 razy, bo za pierwszym nie utrzymało się nic. Bolało bardzo, zostały bardzo blade szczątkowe kreseczki. Ale trzymają się już 2 lata. Szkoda, bo liczyłam na fajny efekt, zaraz po zrobieniu było super, przez kilka godzin.
    • mandre_polo Re: Makijaż permanentny-kreska 01.03.24, 09:11
      Czy kreska nad górną powieka jest konieczna, robisz ja na codzien? Ile masz lat bo ona raczej dodaje niż odejmuje lat. To moje zdanie a lubię makijaż
      • motyla Re: Makijaż permanentny-kreska 01.03.24, 09:28
        konieczna nie jest, ale lubie mieć. Robiłam kiedys, ale teraz juz nie umiem bom ślepa. Jestem po 40. i bez kreski jestem taka niewyraźna. Poza tym zwizualizowałam sobie, że będę ją mieć tez na plaży, basenie, siłowni...
        • snakelilith Re: Makijaż permanentny-kreska 01.03.24, 12:10
          Jesteś niewyraźna, bo się przyzwyczaiłaś do pewnego odbicia w lustrze co nie oznacza, że cię to faktycznie upiększa. Po 40, a zwłaszcza po 50, kreski często postarzają i bez porządnego makijażu oka, czyli odpowiednio wyblendowanych cieni i tuszu do rzęs wyglądają tylko śmiesznie, jak brud na oku, albo niedomyty makijaż z wczoraj. Zwłaszcza, gdy kreska nie wyjdzie precyzyjnie i będzie nieregularnie blednąć.
          W pewnych wieku lepiej wyglądają też kreski w innych kolorach niż czarny, bardziej miękkich, jaśniejszych, jak grafit, albo brąz, a w makijażach codziennych taupe.
          I w przypadku niedowidzenia, ja też mam problemy bez okularów z dokładnym makijażem, lepiej sprawdzają się cienie i pędzelki w stylu pencil jak ten od Zoeva niżej. Można zrobić nawet na ślepo nieco roztartą kreskę cieniem (suchym, albo wilgotnym), co daje lepszy kontur oka, ale nie ma twardej linii.
          • mandre_polo Re: Makijaż permanentny-kreska 01.03.24, 12:41
            Też jestem zdania że sama kreska bez umalowania całości (spłowiałe rzęsy, powieka bez pociągnięcia nawet nude) wygląda często jak wczorajsza pozostałość po malowaniu
          • milupaa Re: Makijaż permanentny-kreska 02.03.24, 03:03
            Kreski wcale nie postarzają, zagęszczaja rzęsy i nadają oku kształt, albo podkreślają. Nawet mocno starsze panie z kreskami wyglądają bardzo dobrze. Oczywiście nie mówimy o grubych krechach w kolorze smolistej czerni które kończą się na skroni. Kreska kresce nierówna. Ja bardzo lubię makijaż typu błyszczące cienie w kolorze pudrowo nude albo jasne złoto, do tego kreska i pomalowane rzęsy.
            • mandre_polo Re: Makijaż permanentny-kreska 02.03.24, 07:45
              Zależy też jaki jest kształt oka - już przy lekko opadającym kreska nie powinna być na najwyższym punkcie a kończyć się przed wierzchołkiem
          • princesswhitewolf Re: Makijaż permanentny-kreska 03.03.24, 00:54
            Ale te perm kreski robia tez cieniowane a nie ostre.
      • shellyanna Re: Makijaż permanentny-kreska 01.03.24, 11:31
        Moim zdaniem postarzają dolne kreski.
        • mandre_polo Re: Makijaż permanentny-kreska 01.03.24, 12:35
          Dokładnie, na dole trzeba podkreślić ale też nie kreską a cieniem, kredka
    • shellyanna Re: Makijaż permanentny-kreska 01.03.24, 11:20
      Mam. Jestem zadowolona. Tyle, ze nic nie było tak nieprzyjemnego jak ich robienie. Byłam gotowa nie iść na ten drugi zabieg.
      Cos okropnego. I to uczucie jeżdżenia igła przy oku.
      Robiłam z 5 lat temu. Nadal mam. Chociaż przydałoby się odświeżyć.
      Oko jest wyraźniejsze. Ale na wyjścia i tak maluje grubsze kreski
    • kk345 Re: Makijaż permanentny-kreska 01.03.24, 12:45
      Mam, zrobiona u zaufanej kosmetyczki. Jestem bardzo zadowolona, przed zrobieniem malowała różne wersje kredka, aż wybrałam idealną dla siebie. Trochę piekło, ale bez wielkiego bólu, dokładała maść znieczulającą
    • cisco1800 Re: Makijaż permanentny-kreska 01.03.24, 12:53
      Mam od 2 lat. Nie bolało. Trochę czułam dyskomfort do wieczora w dniu zabiegu, ale bólem bym tego nie nazwała.
      Nic się nie paprało.
      Uważam że to jedna z lepszych decyzji jeśli chodzi o ingerencję w swoja urodę.
      Zamierzam poprawić niedługo, bo trochę się zdepigmentowała
      • sarah_black38 Re: Makijaż permanentny-kreska 01.03.24, 17:54
        Ja mam brwi permanentne. Bolało jak diabli, ale efekt jest super ... myślałam o kresce ale boję się bólu. Brwi nie robiłabym, gdyby mi po chemii odrosły ( przed miałam geste i grube). Podarowałam sobie i już nie myślę. Rzęsy też mi słabsze odrosły. Za to na głowie mam busz, włosy mi się kręcą i są długie do połowy pleców. To nagroda za bycie przez ponad pół roku łysą pałą wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka