10.03.24, 17:23
Wcale nie mam ochoty ale ze względów technicznych muszę wymienić umywalkę w łazience oraz zrobić malowanie w pokoju nastolatki. Niestety meble w jej pokoju nie przeżyją więc muszę je wymienić (będzie trzeba je przesunąć a one zdecydowanie tego nie przeżyją).

Nie mam na taką zabawę absolutnie ochoty!!

K.wa! K.wa! K.wa!
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: Remont... 10.03.24, 17:39
      Pomaluj wokół mebli…
      • bulzemba Re: Remont... 10.03.24, 18:37
        niestety muszę się dostać do ściany za meblami
    • ga-ti Re: Remont... 10.03.24, 18:01
      Współczuję! Na prawdę, szczerze współczuję.

Mnie już samo malowanie przyprawia o dreszcze, bo pomalować to nie problem, ale odsuwać meble, wcześniej wyciągając z nich rzeczy (mam masę durnostrojek, część szklana, porcelanowa, trza wyjąć przed suwaniem szafkami), okrywać folią, zabezpieczać taśmą, a później to odklejać, odkrywać, wycierać, ustawiać, ufff.

A nastolatka ma już wizję nowych mebli? Bo to może być kolejny trudny punkt programu wink
      • bulzemba Re: Remont... 10.03.24, 19:29
        wyobraź sobie, że się zapaliła do tej sprawy. I nawet wybiera w miarę sensownie.
        • ga-ti Re: Remont... 10.03.24, 19:55
          Uf, to dobrze smile
    • eva_evka Re: Remont... 10.03.24, 18:06
      Łączę się w bólu. Remont to coś, co mnie przerażasmile do malowania mam ściany na całym dole w domu. Temat odkładany przeze mnie z roku na rok, ale w tym roku mąż zarządził w czerwcu, nie mam wyjścia. Nie wiem jak to przetrwam, podobno 2 tygodnie będą Panowie, ale przecież najpierw trzeba to przygotować, potem ogarnąć, a w międzyczasie jakoś funkcjonować. Kuchnia też będzie wyłączona.
    • 1matka-polka Re: Remont... 10.03.24, 18:17
      Następnym razem kup dużą szafę do sufitu, zamiast trzech małych, to będziesz mogła ppmalować naokoło niej, bez przesuwania.
      • bulzemba Re: Remont... 10.03.24, 18:39
        meble są starsze ode mnie ale to nie zabytki, Remont dotyczy ściany.
    • malaperspektywa Re: Remont... 10.03.24, 19:02
      Wszystkie meble mam podklejone filcem. Nie żałowałam. Teraz za to meble po drewnianej podłodze jeżdżą jak złoto i nie trzeba nawet wypakowywać bambetli. Meble na środek, na to folia i można malować. Ale remontów też nie lubię. Jako solidne meble mogę polecić firmę Meble Wójcik. Moi synowie mają w swoich pokojach ponad 10 lat i jeszcze posłużą. Przynajmniej te z tamtych lat są solidne i fajne wzornictwo.
    • berdebul Re: Remont... 10.03.24, 19:30
      Bardzo Ci współczuję, nienawidzę remontów, a tez mnie czeka niewielki.
    • ginger.ale Re: Remont... 10.03.24, 19:34
      Współczuję, ale po zakończeniu będziecie zadowolone z efektów (pocieszam jak umiem).
    • default Re: Remont... 10.03.24, 20:09
      Mnie malowanie w ogóle nie rusza. Przede wszystkim - nie ja to robię, tylko mąż. Poza tym - przywykłam, on zarządza malowanie tego czy innego pomieszczenia średnio 2 razy w roku. Najczęściej przed świętami.
      Aż się dziwię, że teraz jeszcze nic nie robi, a Wielkanoc za pasem 😉
    • slonko1335 Re: Remont... 10.03.24, 21:10
      Bosze my "tylko malujemy" pokój nastolatki od stycznia....sytuacja już w całej chacie na szczęście nie mam ale końca tego "malowania" nie widać. Współczuję. Nienawidzę remontów.
      • slonko1335 Re: Remont... 10.03.24, 21:16
        Syfu a nie sytuacja....
    • majenkirr Re: Remont... 10.03.24, 21:15
      No coś Ty, remonty są super! To u mnie w tym momencie 😂, “robimy” pokój gościnny, a w przyszłym tygodniu okazja, żeby znowu do Ikei pojechać 😉
      • milupaa Re: Remont... 10.03.24, 21:41
        Co ty tam na suficie masz?
        • majenkirr Re: Remont... 10.03.24, 21:50
          klimatyzacja
          • trampki-w-kwiatki Re: Remont... 10.03.24, 21:51
            O rety, myślałam, że to coś do malowania sufitu 😂
        • trampki-w-kwiatki Re: Remont... 10.03.24, 21:51
          Ej nooo, co to za urządzenie? Jakiś jeździk sufitowy??
          • majenkirr Re: Remont... 11.03.24, 01:55
            Nie, dziura 😂
      • atoness Re: Remont... 10.03.24, 21:42
        Ja też uwielbiam smile
    • princesswhitewolf Re: Remont... 10.03.24, 21:17
      Wspolczuje i w pelni rozumiem.

Okresy remontów wspominam jako koszmar
      • abasia0 Re: Remont... 10.03.24, 21:29
        Ja właśnie po...tydzień roboty i na dłuższy czas spokój.
    • milupaa Re: Remont... 10.03.24, 21:40
      Ale mi remont. Drobiazdzek. Może poza koniecznością kupienia nowych mebli, przemysł to aby starczyły na lata. Nie wiem do jakiego stanu trzeba doprowadzić meble aby nie przeżyły przestawiania 🙂
    • trampki-w-kwiatki Re: Remont... 10.03.24, 21:54
      Kochana, ja się porwałam na układanie prawie 80 metrów dębowej podłogi. Myślałam, że to równie łatwe jak panele, ale się przeliczyłam, to w cholerę trudne😜
      No ale po tym jak z chłopem wespół zburzyliśmy dwie ściany a potem wywieśliśmy z chaty 8m3 gruzu, to nic mi nie jest straszne 😉
    • rb_111222333 Re: Remont... 10.03.24, 22:13
      Nie podzielam Twojej niechęci. Za rok czeka mnie spory remont i już nie mogę się doczekać projektowania, wybierania, planowania. Martwi mnie tylko ile kasy na to pójdzie
    • bulzemba Re: Remont... 24.04.24, 23:49
      remont rozgrzebany. Pomalowane dwa pokoje (w planach był jeden). Meble młodej wywalone (to było w planie). Nowe jeszcze nie przyjechały więc żyjemy na kartonach. GRRRRR

Umywalka oczywiście jeszcze nie wymieniona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka