Dodaj do ulubionych

Czy znacie?

12.03.24, 23:31
Czy znacie przypadki kobiet które w czasie przekwitania przez hormony zachowywały się jakby zwariowały?
Mam na myśli gadanie od czapy, pobudzenie. Czy to jest możliwe? W internecie coraz więcej takich "wariatek" bliżej menopauzy ale to może być równie dobrze kreacja. Jak jest w życiu?
Obserwuj wątek
    • homohominilupus Re: Czy znacie? 12.03.24, 23:36
      Tak, to dlatego ze im włosy odstają.

*nawiązanie do twojego niedawnego wątku
      • kamkaklamka Re: Czy znacie? 12.03.24, 23:40
        Że Ogórek?
        • kamkaklamka Re: Czy znacie? 12.03.24, 23:46
          Nie wiem czy Ogórek jest tym przypadkiem widzę ją na zdjęciach a ostatni raz słyszałam jak się wypowiada mniej więcej w czasie gdy startowała w wyborach prezydenckich.
          A wracając do tematu wątku pytam poważnie. Czy przez hormony można mieć zaburzenia zachowania?
          • nellamari Re: Czy znacie? 13.03.24, 07:13
            Tak, mężczyźni cierpią na zaburzenia zachowania właśnie przez hormony. Podnoszący się i opadający testosteron wywołuje histeryczne reakcje, widać zwłaszcza na drodze i przy kryzysie wieku średniego.
    • bei Re: Czy znacie? 13.03.24, 06:55
      Gdy byłam nastolatką irytowały mnie opowieści mamy o jej dalekich znajomych, którym przytrafiły się właśnie takie problemy zdrowotne. Zapewne medycyna od tamtego czasu już lepiej sobie radzi z takimi jednostkami chorobowymi, bo sama nie znam żadnej kobiety, która by miała taki problem.
      • szarmszejk123 Re: Czy znacie? 13.03.24, 08:52
        Dlaczego cię irytowały? 🤔
    • irma223 Re: Czy znacie? 13.03.24, 07:12
      Jak ktoś całe życie gadał od czapy, to w okresie przekwitania też będzie.
      Nie znam natomiast ani jednej osoby, u której się to pojawiło nagle w okresie przekwitania.
    • la_mujer75 Re: Czy znacie? 13.03.24, 07:26
      Z własnego doświadczenia- im bliżej jestem menopauzy, tym jestem większym* kwiatem lotosu smile

* zdecydowanie większym- tak sobie "radośnie" kilogramy zbieram
      • kamkaklamka Re: Czy znacie? 13.03.24, 17:58
        Czy to jest prawda że w siedemnastym i osiemnastym wieku zamykano kobiety opętane tak je nazywano bo miało się je za szalone a one wchodziły w okres menopauzy? Palenie na stosie też miało związek z menopauzą?ranyboskie
      • milupaa Re: Czy znacie? 13.03.24, 23:28
        O ja też. Im starsza tym bardziej mam na różne rzeczy wywalone 🙂 Po menopauzie to chyba osiągnę nirwane 😉, Tylko cierpliwości do dziecka mam mniej niż na początku, ale moje jest wybitnie absorbujace, gadatliwe i madralinskie.
      • kanna Re: Czy znacie? 16.03.24, 09:46
        Dorota Kolak mówi :'Jestem za duża na to, żeby się przejmować głupstwami"
        Podpisuję się obiema ręcami i dodatkowo rysikiem.
    • demodee Re: Czy znacie? 13.03.24, 18:58
      "Podczas menopauzy kobietom często doskwierają także takie objawy jak:
      problemy ze snem i wczesne pobudki, nieuzasadniony niepokój, napady płaczu, zaburzenia depresyjne;
      przewlekłe zmęczenie i rozdrażnienie."

www.cefarm24.pl/czytelnia/zdrowie/jestem-kobieta/menopauza-objawy-i-etapy-klimakterium/
    • kozica111 Re: Czy znacie? 13.03.24, 19:04
      Tak, agresja, absurdalna, nielogiczna, względem dzieci, współpracowników.., generalnie normalne, ogarnięte kobiety, najbardziej "dostało się" płci kobiecej.
    • cranberries1983 Re: Czy znacie? 16.03.24, 00:07
      tak - znam, byłam, widziałem
      odwaliło i to na ostro, ale z czasem wrocila normalność
    • snakelilith Re: Czy znacie? 16.03.24, 00:23
      Jak widać po tym wątku niektórym odwala i bez menopauzy. Musi być w osobowości. A lekarz by twoje teorie wyśmiał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka