Dodaj do ulubionych

Zęby jak klawiatura

30.03.24, 09:13
www.plotek.pl/plotek/7,154063,30845611,michal-milowicz-pochwalil-sie-zebami-jak-z-porcelany-fanka.html#do_st=RS&do_a=1440&do_sid=1440&do_w=57&do_v=992#s=BoxOpLink
Kolejny. I najzabawniejsze jest to zdjęcie, gdyż sam dentysta ma swoje lub świetnie zrobione jak swoje. Co pcha ludzi do czegoś takiego? To przecież koszmarnie postarza, bo wygląda jak sztuczna szczęka.
Obserwuj wątek
    • em_em71 Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 09:24
      Widziałam gorsze.
    • borsuczyca.klusek Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 09:25
      "wykute z sedesu" 🤣
      • ayelen40 Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 09:30
        Bo tak wyglądają.
    • mama-ola Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 09:26
      Fakt, trochę zbyt śnieżnobiałe. Ale może z czasem od kawy i herbaty kolor trochę się unaturalni. Ogólnie zadbanym zębom mówię tak. Ale ja nie mieszkam w Warszawie, tutaj widuję zbyt wielu ludzi z niezbyt ładnymi zębami.
      • nick_z_desperacji2 Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 14:43
        To nie chodzi o odcień nawet. Zęby mają swoje cechy anatomiczne, a u niego bez różnicy, czy kieł, czy siekacz, jeden pies.
    • ayelen40 Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 09:30
      Dobrze zrobione zęby będą wyglądać jak u pana dentysty. Np księżna Kate ma robione, ale u świetnego spacjalisty, który robi "na naturalne". Ale skoro pan Michał zachwycony...
    • abecadlowa1 Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 09:44
      tromedlov napisał(a):

> Co pcha ludzi do czegoś takiego?

Chodzi o to, żeby było widać, że jest zrobione, a nie jakieś tam naturalne
      • ayelen40 Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 10:02
        Aha.
    • geez_louise Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 10:11
      Musiał takie chcieć, ten jego stomatolog jest bardzo dobry pod względem estetycznym. Jest też stomatologicznym pato-celebrytą i co chwila wybucha afera o skopane leczenie, które wykonał.
      • dreg13 Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 10:17
        Ooo, tak?
        Daj trochę szczegółów. Ja akurat świetnie zrobione zęby i swojego świetnego dentyste, ale jakby mu sie cos stalo, to wole wiedziec, kogo unikać
        • geez_louise Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 10:45
          Całe internety są w aferach. Pogooglaj tego Trafidło. Gość jest zaburzony, ma dobry gabinet i trochę talentu, ale pracuje chyba zrywami i co jakiś czas ma falę błyskawicznych i niezgodnych z warunkami anatomicznym pacjentów metamorfoz, niczym z Turcji. Potem pacjenci latami szukają kogoś, kto im to naprawi.
    • mamamisi2005 Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 14:39
      Takie uśmiechy kojarzą mi się dość upiornie już od dzieciństwa. Eksponaty z Muzeum Archelogicznego miały właśnie dobrze zachowane zęby, w rażącej dysproporcji do zmumifikowanego ciała. Tu wrażenie jest podobne.
      • ayelen40 Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 14:44
        Ale jakie mocne zęby te wcześniejsze pokolenia miały 😉
        • mamamisi2005 Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 16:08
          Albo krótkie życie 🤪
    • nick_z_desperacji2 Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 14:45
      >I najzabawniejsze jest to zdjęcie, gdyż sam dentysta ma swoje lub świetnie zrobione jak swoje
      Znasz zagadkę o dwóch fryzjerach?
      • ayelen40 Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 14:49
        No i szewc bez butów chodzi.
    • mabel_mora Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 15:54
      Dla wielu osób zęby to ogromy kompleks, szczególnie gdy porównują swoje zęby z tymi oglądanymi w tv, necie, zdjęciach i chcą właśnie takie białe, równe, duże i takie jest znacznie łatwiej (cenowo i czasowo) zrobić niż przekształcić w idealne swoje zęby (leczenie zachowawcze, orto, perio, czasem i chirurgicznie)

To pokolenie +- milowicza to nie czasy tak popularnego leczenia ortodontycznego jak teraz, więc warunki wyjsciowe do zrobienia efektu, jak np. przywołana tu kate middleton ( od dziecka pewnie "zadbana stomatologicznie" na wysokim poziomie) są czasem niemożliwe.
      Jezeli takie zęby jak u tego pana są zrobione zgodnie ze sztuką lekarską, nie zagrażają zdrowiu, nie okaleczają, a do tego podobają się pacjentowi to wszystko OK.
      • nick_z_desperacji2 Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 16:26
        Przecież nikt mu ich powybijać nie chce, tylko jak ktoś zarabia wizerunkiem, to ten wizerunek jest komentowany. Inna sprawa, że jak ktoś jest stomatologiem estetycznym, to mógłby staranniej dobierać "dzieła" pod reklamę. Chyba, że uznaje, że nie ważne, jak zrobił, ważne komu zrobił.
        Druga sprawa, to akurat Milowicz od dawna ma kasę, więc gdyby chciał i potrzebował, to już leczenie zębów by 3x skończył. Dla mnie takie "metamorfozy" bez solidnego leczenia to jak instalowanie spojlera w rozlatującym się passacie.
    • mgla_jedwabna Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 15:56
      Po tytule wątku sądziłam, że chodzi o zęby: na siedem białych przypada pięć czarnych...
      • asia.sthm Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 16:12
        mgla_jedwabna napisała:

> Po tytule wątku sądziłam, że chodzi o zęby: na siedem białych przypada pięć cza
        > rnych...

No kurcze ja też, a tu takie rozczarowanie.
        Gość ma zęby jakich pragnàł i na zdrowie mu.
      • chatgris01 Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 18:20
        Ja też.
    • sueellen Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 18:13
      Kiedy sama wybielałam tez się wybieliły za bardzo. To było jakieś 20 lat temu i od tamtego czasu mam ładne naturalnie wyglądające białe i nie musiałam już poprawiać. Taka biel utrzyma mu się z rok a potem będzie normalnie.
      • disco-ball Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 20:57
        On nie ma wybielonych tylko bonding
        Jego naturalne były delikatnie mówiąc mało estetyczne z tego, co pamietam
        Kolor od biedy ale wyglądają jak od linijki
        • krwawy.lolo Re: Zęby jak klawiatura 30.03.24, 21:05
          Bonding? Drżejms Bonding?
      • mia_mia Re: Zęby jak klawiatura 31.03.24, 04:50
        Nie chodzi tylko o kolor, ale też kształt od razu wskazujący, że zęby są sztuczne. Wyglądają jak proteza moim zdaniem.
        • ayelen40 Re: Zęby jak klawiatura 31.03.24, 08:22
          Tania proteza. Można już zrobić taką, że się nie pozna.
    • krwawy.lolo Pytanie na marginesie 30.03.24, 18:23
      Czy eMatka lubi myć zęby?
      Ja nienawidzę. Myję, bo zdaję sobie sprawę, że powinienem. Niemniej to dla mnie tortura. Mam szczotkę odrzutową i mikrodzidy i nici, i płukanki, ale gdybym miał wyobrazić sobie piekło, jednym z elementów mąk wiecznych byaby pielęgnacja uzębienia.
      • lalka.di Re: Pytanie na marginesie 30.03.24, 19:45
        Tragedia, fatalnie, nienaturalnie zrobione. Ja jestem teraz w trakcie wymiany zębów+ leczenie zgryzu i już mam tymczasowe korony, ale moje wyglądają super, są naturalnie równe i nie mają tak wsciekle białego koloru, tylko dopasowane do reszty zebów ( dość białe). Akurat rozmawiałam z dentystą na temat tych śnieżnobiałych zębów u celebrytów i ponoć oni sami się tego domagają.
        Takie tragiczne klawiatury mają też Ibisz i Racewicz.
    • martamarta92 Re: Zęby jak klawiatura 31.03.24, 00:06
      W klinice tego Pana same takie sztuczności.
      • nick_z_desperacji2 Re: Zęby jak klawiatura 31.03.24, 00:10
        O klinice tego pana można w ogóle ciekawe rzeczy poczytać. Ciekawy jest rozkład na którymś z portali z opiniami: albo 5 i wszystko super albo 1 i historie połamanych narzędzi zostawionych w kanałach czy leczenia, którego bez opinii biegłych żaden dentysta nie chce naprawić.
    • feel_good_inc Re: Zęby jak klawiatura 31.03.24, 03:23
      Ta porcelana sedesowa dość mocno kontrastuje z tą zachlaną fizis...
    • gryzelda71 Re: Zęby jak klawiatura 23.03.25, 10:50
      Im się podoba. O czym tu rozprawiać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka