Dodaj do ulubionych

Piękny usmiech-licówki

06.04.24, 22:07
Noszę się już od dłuższego czasu z zamiarem zrobienia czegoś dla siebie. Mam dużo kompleksów związanych z moimi zębami. Myślę, że zrobienie licówek bardzo poprawiłoby estetykę mojego uśmiechu, teraz się go wstydzę.
Macie licówki? Jesteście zadowolone? Na co zwracać uwagę przy wyborze gabinetu? A może możecie kogoś polecić do ich wykonania? Warszawa i okolice do Ok 100 km.
Obserwuj wątek
    • qwirkle Re: Piękny usmiech-licówki 07.04.24, 09:37
      Poprawianie estetyki uśmiechu zacznij od leczenia ortodontycznego, potem zrobisz licówki czy cokolwiek innego.
      • bulzemba Re: Piękny usmiech-licówki 07.04.24, 12:14
        Każdy ortodonta pośle w pierwszej kolejności na wyleczenie wszelkich ubytków.
        • qwirkle Re: Piękny usmiech-licówki 07.04.24, 13:41
          To swoją drogą
    • aqua48 Re: Piękny usmiech-licówki 07.04.24, 14:12
      Mam licówki, jestem bardzo zadowolona. Moja dentystka robi piękne.
      • marzec2022 Re: Piękny usmiech-licówki 07.04.24, 21:15
        Aquao, możesz podzielić się namiarami na swoją dentystkę?
    • kropkaa Re: Piękny usmiech-licówki 07.04.24, 14:16
      W życiu nie spiłowałabym zębów, aby nałóżyć na nie licówki.
      Widziałam licówki również na żywo, nie tylko u wszelkiej maści celebrytów, i dla mnie odpada.
      • szczera.wiera Re: Piękny usmiech-licówki 07.04.24, 20:43
        kropkaa napisała:

> W życiu nie spiłowałabym zębów, aby nałóżyć na nie licówki.
        > Widziałam licówki również na żywo, nie tylko u wszelkiej maści celebrytów, i dl
        > a mnie odpada.

Przecież licówek nie widać, amebo. Celebryci to jakies korony u Turków robią w kolorze muszli klozetowej. Twoi znajomi też tam latają?
        • bistian Re: Piękny usmiech-licówki 07.04.24, 21:06
          szczera.wiera napisał(a):

> Przecież licówek nie widać

Jasne, że widać, choćby były bardzo zbliżone do naturalnych.
          Dla mnie to bez znaczenia, kto co robi u siebie, ale bliskim bym odradzał, za duże ryzyko problemów.
          • tromedlov Re: Piękny usmiech-licówki 07.04.24, 21:27
            Hahaha
            Mam niestety, od... hm, 25 lat? Tzn. miałam korony na wkładach, teraz mam korony na implantach i licówkę na jednym własnym, którego nie udało się już odbudować po raz kolejny. I nie mam zrobionego sznuru licówek, tylko tam, gdzie być musiały. Swoje zęby miałam bardzo ładne, ale cóż - wystarczy niefortunny upadek żeby je stracić. Mam je dopasowane idealnie do reszty zębów. Są nie do odróżnienia.

• youngagain Re: Piękny usmiech-licówki 08.04.24, 13:05
      Ja się bałam ingerencji więc zaczynam od bondingu..Mam w środę. Słyszałam dużo podzielonych opinii ale też widziałam u kilku osób na żywo i jednak spróbuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka