Dodaj do ulubionych

pytanie zapewne głupie

13.04.24, 12:48
Czy na trasie kolejowej Rybnik - Wrocław przez Katowice zapas jednej godziny jest wystarczający? Oficjalnie dojeżdżam do Wrocławia 22:03, ostatni pociąg do Trzebnicy mam 23:17 i rozumiem, że jak coś rąbnie solidnie, no to nie dojadę, ale przy takim codziennym funkcjonowaniu? Mam obcykaną warszawską trasę i tu zapas godzinny zazwyczaj starcza (tradycyjne spóźnienie do godziny), ale połączeń ze Śląskiem nie testowałam jeszcze.
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: pytanie zapewne głupie 13.04.24, 13:05
      A kto to może wiedzieć. Jak się trafi załóżmy samobójca to postoisz, ale z Katowic do Wrocławia i odwrotnie jeździłam wiele razy i zazwyczaj spoko. Nawet jak było opóźnienie to nie aż godzinne. Ale to jest loteria.
    • skumbrie Re: pytanie zapewne głupie 13.04.24, 13:14
      Poobserwuj rozkład jazdy PKP na ich stronie przez kilka dni. Zorientujesz się, czy interesujący cię pociąg ma poślizg i jak duży.

Chyba że jak wyżej, ale tego nie przewidzisz.
    • nick_z_desperacji2 Re: pytanie zapewne głupie 13.04.24, 13:19
      Nie na śląsku, ale w PKP jak pociągi łapały duże opóźnienie, to zazwyczaj były komunikaty, żeby zgłosić personelowi i ten drugi pociąg czekał.
      • asia_i_p1 Re: pytanie zapewne głupie 13.04.24, 15:25
        Z szynobusem nie zawsze działa niestety. Loteria.
    • asma.bez.dworu Re: pytanie zapewne głupie 13.04.24, 13:37
      Chyba żartujesz że jeździsz sama po nocy
      Sama szukasz kłopotów
      • asia_i_p1 Re: pytanie zapewne głupie 13.04.24, 15:41
        Asma, toż przecież nie wysiadam na Nadodrzu.

A w samej Trzebnicy owszem mieliśmy zabójstwo nożem na ulicy w 2018, ale o szóstej wieczór, więc trochę trudno na jego podstawie planować godzinę powrotu do domu. A facet w masce klauna z dużym nożem (autentyk, mieliśmy takowego współobywatela) zniknął jesienią i już nie powrócił,
        • asia_i_p1 Re: pytanie zapewne głupie 13.04.24, 15:42
          A, została jeszcze starsza pani z laseczką z rynku. Ale ona atakuje tylko samochody.
    • droch Re: pytanie zapewne głupie 13.04.24, 13:45
      W zupełności wystarczający. A na ewentualną awarię, katastrofę itp. - i tak wcześniej nic nie poradzisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka