Dodaj do ulubionych

Hałasowanie dzwonów kościelnych

IP: 62.141.253.* 29.05.03, 19:15
Czy powinno być dopuszczalne hałasowanie dzwonów kościelnych naprzeciwko
szpitala przy ulicy Warszawskiej.Przecież w szpitalu chorzy potrzebują jak
najwięcej ciszy i spokoju,a dzwony hałasują już od wczesnych godzin.W rejonie
szpitali niewolno uzywać klaksonów samochodowych,a to jest o wiele mniejszy
hałas.Czy kościoły są na tyle "świętymi krowami?,że wszystko już im wolno?
Obserwuj wątek
    • hiro Re: Hałasowanie dzwonów kościelnych 29.05.03, 19:21
      tak
      hiro
      • Gość: 0-700 możesz leżeć na Dekerta lub na Walczaka IP: *.zg.szczecin.pl 30.05.03, 11:09
        Z Warszawską jest kilka możliwości rozwiązania problemu:
        1 zamknąć kościół
        2 zamknąć szpital
        3 przenieść kościół
        4 przenieść szpital
        5 ukraść dzwony (nie polecam bo zrobią nowe, jeszcze większe)
        6 zastrzelić dzwonnicowego (nie polecam, bo znajdą innego)
        7 sprzedać dzwony w trakcie Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy (wtedy
        wszystko idzie i ludzie się dobrze bawią)
        8 nie przyjmować chorych do szpitala (dziękuję za oklaski od służby medycznej)
        9 wybudowac dźwiękoszczelne ekrany wokół wieży kościoła (to była by atakcja
        Gorzowa, taki kolejny cud architektury)
        10 zrobić ogólnomiejską akcję przeciw dzwonom pod hasłem "komu bije dzwon"
        • aborys Mrożek radził: 30.05.03, 12:05
          zdjąć dzwony i powiesić kapelusze filcowe.
      • Gość: mieszkaniec przyko Re: Hałasowanie dzwonów kościelnych IP: 62.141.253.* 01.06.03, 12:44
        No faktycznie ,można ocipieć od tego hałasu.
    • klin Re: Hałasowanie dzwonów kościelnych 30.05.03, 12:13
      Kościoły powinni budować 15 km od najbliższych zabudowań. A te w mieście
      przerobić na magazyny ARR.
      • Gość: 0-700 Re: Hałasowanie dzwonów kościelnych IP: *.zg.szczecin.pl 30.05.03, 13:30
        klin napisał:

> Kościoły powinni budować 15 km od najbliższych zabudowań. A te w mieście
        > przerobić na magazyny ARR.

15 km od zabudowań? Najbliższy kościół byłby w Puszczy Noteckiej. Pomyśl sobie
        o tych wszystkich pielgrzymach jadących do tego kościoła. Trzeba by wybudować
        autostradę do tego kościoła - zwiększyło by się zanieczyszczenie. Postawić
        kible z oczyszczalnią szczochów, bo ludzie gdzieś szczać by musieli. Jakby
        powstała autostrada, to zaraz ściągnełby panienki, pomyśl jakie pokusy by
        czekały na wiernych w drodze do tego kościoła. A więcej magazynów ARR oznacza
        więcej afer ze zbożem.
        Tak więc niech lepiej zostanie po staremu.
        Ps. Jak szukałem telefonicznie kwatery w Zakopcu, to moje pierwsze pytanko
        brzmiało: jak daleko do kościółka? O panie, kościółek jest bardzo blisko. To ja
        dziękuję.
        • klin Re: Hałasowanie dzwonów kościelnych 30.05.03, 15:29
          Gość portalu: 0-700 napisał(a):

> A więcej magazynów ARR oznacza więcej afer ze zbożem. Tak więc niech lepiej
          > zostanie po staremu.

Taaa. A wydawało się, że w CCCP się sprawdziło.
    • Gość: jakobs Re: Hałasowanie dzwonów kościelnych IP: 62.141.253.* 01.06.03, 12:48
      Gość portalu: niewierzący napisał(a):

> Czy powinno być dopuszczalne hałasowanie dzwonów kościelnych naprzeciwko
      > szpitala przy ulicy Warszawskiej.Przecież w szpitalu chorzy potrzebują jak
      > najwięcej ciszy i spokoju,a dzwony hałasują już od wczesnych godzin.W rejonie
      > szpitali niewolno uzywać klaksonów samochodowych,a to jest o wiele mniejszy
      > hałas.Czy kościoły są na tyle "świętymi krowami?,że wszystko już im wolno?

Te swięte krowy są w Polsce nie do ruszenia niestety.A wszystko przez ten
      zasrany konkordat.
      • hiro Re: Hałasowanie dzwonów kościelnych 01.06.03, 18:31
        Gość portalu: jakobs napisał(a):

> Gość portalu: niewierzący napisał(a):
        >
        > > Czy powinno być dopuszczalne hałasowanie dzwonów kościelnych naprzeciwko
        > > szpitala przy ulicy Warszawskiej.Przecież w szpitalu chorzy potrzebują jak
        > pewnie po takich postach nie zlikwidują tego szpitala -ale......
        > > najwięcej ciszy i spokoju,a dzwony hałasują już od wczesnych godzin.W rejo
        > nie
        > > szpitali niewolno uzywać klaksonów samochodowych,a to jest o wiele mniejsz
        > y
        ty gościu -a gdzie w mieście wolno!?
        > > hałas.Czy kościoły są na tyle "świętymi krowami?,że wszystko już im wolno?

> od kiedy stoją te kościoły a kiedy postawiono ten szpital?

> Te swięte krowy są w Polsce nie do ruszenia niestety.A wszystko przez ten
        > zasrany konkordat.
        no faktycznie z kościołem jako instytucją jest więcej problemów niż z mafią-
        ale rozmawiamy o zabytkach -nie o pingwinach?!-tak ?
        • Gość: km Re: Hałasowanie dzwonów kościelnych IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 09:49
          Co Wy , nie podoba wam się odgrywana pieśń z białego koścoła mieszjąca się z
          hymnem naszego miasta.
          Przecież to cudowne uczucie ( hi hi hi )
    • Gość: Derdi Re: Hałasowanie dzwonów kościelnych IP: *.intra32.air.net.pl / 192.168.32.* 07.06.03, 20:22
      Dziwne, że nie przeszkadzają Tobie inne hałasy, np. wydobywające się ze
      zdezelowanych samochodów, których kierowcy wietrzą łokcie!!!!!!!!! Nie masz
      większych zmartwień człowieku - przestań się czepiać!
      • kajzerka Czyżby brzmiały jak wyrzut sumienia.... 07.06.03, 22:50
        Niektórym widoczne odznaki kultu wypalają sierść ja swiecona woda :)

Żyj i daj życ innym. To taki mój katolicki liberalizm na własny użytek.

Jednemu przeszkadza to, drugiemu co innego.
        Jednemu pacjentowi przeszkadza dzwon, drugiego dobija grobowa cisza.
        Jednemu przeszkadza, że pacjent obok rzęzi w agonii, a drugiemu, że ktoś z
        pacjentów słucha iś treue itp.

Na pewno nie są bardziej dokuczliwe niz tramwaje czy tiry.

I jeszcze jedno. To nie przez konkordat dzwony będa tak gdzie są, tylko przeze
        mnie.
        Zacytuję słowa staruszki z filmu Pokuta (to też tak a propos tych magazynów z
        CCCP): na co komu droga, ktora nie wiedzie do swiątyni...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka