Dodaj do ulubionych

Odkurzacz dyson

15.04.24, 20:10
Faktycznie wart swojej ceny?
Mamy roborocka, który ogarnia codzienne odkurzanie i odświeżenie podłogi, ale wiadomo, że nie zastąpi prawdziwego odkurzacza.
Chcemy wymienić obecny i nie wiem,czy warto rozważyć dyson. Poproszę o opinie. Zaznaczam, że odkurza głównie maz i dzieci, ja nie znoszę odkurzaczy.
Obserwuj wątek
    • lady.madrugada Re: Odkurzacz dyson 15.04.24, 20:44
      Mamy od dwóch tygodni, odkurzają głównie dzieci, bo są zachwycone światełkiem 😉 Mnie światełko dobija, powoduje, że mam wrażenie, że u nas jest wiecznie brudno - bezlitośnie obnaża paprochy 😁

Ma super moc, to na pewno. I fajne końcówki, np. groomerską, jeśli masz zwierzaki to mega przydatny gadżet.

My póki co jesteśmy zadowoleni, odsyłać nie planuję, choć do zakupu skłoniła mnie ta możliwość.
    • heca7 Re: Odkurzacz dyson 15.04.24, 20:44
      Bezworkowy to zaleta. Ale jak się dłużej odkurza to ręka boli. Nie ma kabla, ładowanie starcza spokojnie na cały dom (przynajmniej u nas). Schody się dobrze odkurza bo nic się nie plącze. Ale nie wszyscy są do niego przekonani. Jedni kochają, drudzy uważają za bezużyteczną fanaberię. Mąż i dzieci muszą chcieć wink to wtedy im się będzie podobać.
    • eliszka25 Re: Odkurzacz dyson 15.04.24, 21:11
      Mąż kupił jakoś niedawno. Na schodach jest najlepszy z wszystkich, które miałam do tej pory. Mąż i chłopaki są zafascynowani laserem podświetlającym brud i odkąd mamy dysona ani razu nie odkurzałam całego domu 😄.
    • laluna82 Re: Odkurzacz dyson 15.04.24, 22:16
      Ja polecam. Ale mam 2 koty i psa. I mieszkam w domu, gdzie non stop łazimy do ogrodu, na podjazd itd. Podręczny dyson, do szybkiej akcji używany jest nieraz po kilka razy dziennie. Mocne ssanie, fajne końcówki wymienne. Lubię nim sprzątać szuflady kuchenne, kanapy itd.
    • pyza-wedrowniczka Re: Odkurzacz dyson 15.04.24, 22:29
      Ja mam Philipsa ręcznego i uważam, że jako uzupełnienie do roborocka sprawdza się super. Wielkeigo odkrzucza z kablem nam się nie chciało wyciągać, niewygodnie się go nosiło itp.
      A przy samojezdnym to odkurzacz służy do odkurzania po kątach i do mebli u nas, więc ma być poręczny przede wszystkim. Patrzyłam na różne i dyson uznałam, że jest jednak za drogi, ten Philips nam w zupełności wystarcza.
    • night_and_day Re: Odkurzacz dyson 15.04.24, 22:32
      Mam Dysony,, dwa, miałam w sumie trzy, od wielu lat. Kompletnie nie rozumiem zachwytów. Bezprzewodowy oddałam, żeby porządnie odkurzyć mieszkanie musiałam włączać turbo i szybko się rozładowywał. Big Ball na kablu niby jest ok, ale niczym się nie wyróżnia na plus. Wkurza mnie szczotka, która jest mało kompatybilna z moją drewnianą podłogą. Mam jeszcze mały ręczny, czasem odkurzę kanapę, też nic specjalnego. Być może nowsze wersje są lepsze. Ja kolejnego Dysona już nie kupię.
    • arkanna Re: Odkurzacz dyson 15.04.24, 22:35
      Do codziennego użytku i to kilka razy w ciągu dnie zdecydowanie polecam. Jest pod ręką i o to chodzi. Może tańszy też by zdał egzamin ale to mój pierwszy podręczny odkurzacz więcej jestem na tak. Całego domu mi nie odkurzy ,bateria nie wytrzyma. Ale od tego ma 24 letniego rainbowa i on robi robotę co weekend.
      • arkanna Re: Odkurzacz dyson 15.04.24, 22:38
        Aha i mam chyba V8 czyli już starszy model . Czy tego najnowszego za tysiące bym kupiła to nie wiem.Jezrli rainbow padnie to wtedy będę myślała.
        • shellyanna Re: Odkurzacz dyson 16.04.24, 09:41
          Między v8 a v11 jest ogromna różnica w mocy ssania v6 i V8 miały to do siebie, ze w zasadzie robotę robiły w nich szczotki. A jak chciałaś cos zassac sama rurę, to nie ciągnęły wcale praktycznie. Tez tak samo mówiłam, jak Ty. Zwłaszcza, ze V6 mi padł po 3 latach (akumulator), a pracy miał chyba na maksymalnie 15 minut na jednym ładowaniu.

Dopiero, kiedy ciotka kupiła sobie 11tke, zobaczyłam, ze w końcu sama rura tez ciągnie (gdzieś można sprawdzić porównania i moc tych odkurzaczy z każdym modelem rośnie konkretnie), a bateria starcza na prawie godzinę ciągłej pracy.

• kotejka Re: Odkurzacz dyson 15.04.24, 22:41
      Mam, jestem wierna fanką
      Drugi raz też bym kupiła 😁 mam dwa koty wielkiego psa dzieci i mieszkam w parterowce z ogrodem
      Mam ruch jak na Marszałkowskiej i zasadniczo brudno na podłogach
      A Dyson zawsze w pogotowiu
      Mam 15 detect submarine czyli jeszcze końcówka myjąca, świetna rzecz, ale nie do gruntownych porządków, raczej do zebrania rozlanego syfu i szybkich przecierek
      Mój tez zlicza cząsteczki syfu podczas odkurzania dodatkowo wylicza jakiej są wielkości
      Przysięgam, że nie wiem na cholerę to komu, ale dzieciakom się podoba, podobnie jak laser
      Ja mam w nosie co laser pokazuje, skoro już raz w tym miejscu odkurzalam, ale syn perfekcjonista jest oczarowany
      Dla mnie niezastąpiony, zawsze pod ręką
      Mam też kulkę dysona - rewelacyjna, ale na kablu
      Więc odkąd mam bezprzewodowy zawsze pod ręką,.to sięgam tylko po niego
      W połączeniu z parownica do podłóg pozwala naprawdę ogarnąć to co stado nosi
    • rb_111222333 Re: Odkurzacz dyson 15.04.24, 23:25
      Mam, lubię jego końcówki i to, że można go zgiąć i sprzątnąć pod meblem. Laser mnie dobija raczej. I nie wyrzucaj samo jeżdżącego, a przynajmniej nie na początku, bo spełnia inną rolę. Moim zdaniem uzupełnia się z dysonem.
      • princy-mincy Re: Odkurzacz dyson 16.04.24, 09:02
        Nie, nie wyrzucę roborocka, bo on jest ok to odświeżenia.
        Raczej mi chodziło o to, że mamy oprócz samojezdnego (puszczany codziennie lub co drugi dzień) zwykły odkurzacz do generalnego odkurzania. I ten być może wymienimy.
    • 3-mamuska Re: Odkurzacz dyson 15.04.24, 23:43
      Skoro masz roborocka to dyson sie nie oplaca.
      Mam i jestem nim zachwycona ,ale nie odkurzy trudo dostepnych miejsc. Niby ma końcówki ale sam w sobie jest dość duży nie to co rura od zwyklego odkurzacza giętka i mała.
      On jest super do ogarnięcia codzinnego a do tego juz masz. No chyba ze musisz odkurzac kilka razy dziennie.
      Pod meble ciezko wjechać, bo jednak ogranicza go tuba odkurzacza na krótkiej końcówce.

Ja mam podobnie jak ktoś pisał nizej:
      "Ale mam 2 koty i psa. I mieszkam w domu, gdzie non stop łazimy do ogrodu, na podjazd itd. Podręczny dyson, do szybkiej akcji używany jest nieraz po kilka razy dziennie. Mocne ssanie, fajne końcówki wymienne. Lubię nim sprzątać szuflady kuchenne, kanapy itd." Fajnie też schody.
      Ale no ogrnaicza go przekoj tuby zeby np. Wjechać nim pod meble.
      • princy-mincy Re: Odkurzacz dyson 16.04.24, 09:04
        U nas bez zwierząt, ale reszta się zgadza z chodzeniem do ogrodu, na podjazd. Dodatkowo syn i jego koledzy zawsze wniosa jakieś błotko zaschnięte lub piach. I do tego służy nam samojezdny na odświeżenie.
        Na generalne sprzątanie mamy inny odkurzacz.
    • akacja06 Re: Odkurzacz dyson 16.04.24, 09:51
      Nie,nie wart swojej ceny!!!
      Mówię to po roku użytkowania.
    • bywalec.hoteli Re: Odkurzacz dyson 16.04.24, 09:52
      Też mamy Roborocka oraz duży odkurzacz Zelmer na kablu, którego nie chce się nosić po schodach i pokojach, za duży, za ciężki. Może taki dyson by się sprawdził?
    • berdebul Re: Odkurzacz dyson 16.04.24, 10:02
      Dowolny pionowy będzie super jako uzupełnienie - rozsypana herbata, jakieś okruchy, futro, piach, sprzątanie szuflad.
    • lauren6 Re: Odkurzacz dyson 16.04.24, 10:08
      Mam roborocka, dysona i zwykły odkurzacz na kablu z filtrem wodnym. Używamy wszystkich trzech. Nie rozumiem argumentu "po co ci dyson, skoro masz roborocka". To jest zupełnie inny sprzęt, o innym zastosowaniu.
      Roborocka używamy do utrzymywania porządku. Dyson jest po to, żeby na szybko coś odkrzyć, np. piasek naniesiony przez dzieci w butach z placu zabaw. Jeżeli mamy robić gruntowne porządki to używamy tradycyjny odkurzacz, bo najlepiej wyciąga wszelkie koty spod kanapy.

Dysona v8 mam już ponad 5 lat. Bardzo dobrze działa, tylko raz wymieniliśmy akumulator. Pewnie w tym roku kupimy sobie ten nowszy model ze światełkiem, a stary damy na działkę. Generalnie polecam, świetny sprzęt.
    • drilka Re: Odkurzacz dyson 16.04.24, 10:17
      Moja mama ma od niedawna i jest zachwycona. Mnie by dołowało to podświetlenie brudu. Ja zachwycam się roborockiem od ponad 3 lat.
    • princesswhitewolf Re: Odkurzacz dyson 16.04.24, 10:23
      Ja mialam V6 ale bateria padla po ilus tam latach uzywania. Tz wtedy kiedy kupowalam to byl hicior a teraz jest tego typu odkurzaczy masa na rynku. Cos jak z ThermoMisiem i KicusAidem. Wtedy hity a teraz jest duzy wybor i w tanszych cenach
    • erazmus7 Re: Odkurzacz dyson 22.04.24, 13:38
      My mamy roombę w domu i moim zdaniem jest całkowicie wystarczająca.
    • adamwawa-nick Re: Odkurzacz dyson 31.10.24, 20:52
      Kupiłem V12 ze względu na psa. Na początku spisywał się ok, ale bez rewelacji. Po kilku miesiącach się zepsuł. Reklamacja zgłoszona i jest rozpatrywana (samo zgłoszenie ) już 3 miesiące ...jakaś masakra. Infolinia każe pisać maile z ponagleniem a na miale nie ma odpowiedzi. Błędne koło. Więcej nigdy nie kupie ich produktów. Podsumowując: tego złomu NIE POLECAM !!!
    • brzozka123 Re: Odkurzacz dyson 06.11.24, 20:28
      Tyle płacić i jeszcze chodzić z odkurzaczem? smile Wolę roombę, która sama ogarnia wszystkie kąty i nie trzeba po niej poprawiać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka