Dodaj do ulubionych

Bez nich forum traci

23.04.24, 20:20
Bardzo mi brakuje morgen_stern. Bardzo sympatyczna i ogarnięta osoba.
Macie takie osoby których wam brak?
Obserwuj wątek
    • homohominilupus Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:27
      Oczywiście.
    • lilia.z.doliny Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:28
      Stephanie plum dawno nie widziałam. Lubię czytać jej wpisy
    • pepsi.only Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:30
      Verdana.
      • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:32
        Ale Verdana chyba czasem bywa?
        • pepsi.only Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 23:20
          Bywa. A gdyby była stale, i z nami dyskutowała, a może nawet zakładała wątki, jak to drzewiej bywało, to forum zyskało by bardzoooo smile
          • hrasier_2 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 23:50
            Nieziemska historia. Teraz to forum padnie. Bo jedna osoba nie chce pisać, druga ma problemy, trzeciej już nie ma. Nie może tak być by ktoś samowolnie odchodził z tego. Musi tu być do końca świata i jeden dzień dłużej.
            • hummorek Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 09:33
              Bo tak już jest: niektóre osoby są bardzo cenne, z kolei inne dają tanie rady.
              • hrasier_2 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:18
                Twoje są szczególnie cenne. Takie personalne zawsze.
                • hummorek Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:22
                  A Ty jak zwykle nie na temat 🤦
    • feniks_z_popiolu Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:32
      Boję się napisać tego nicka T..ss. wątek zaraz polecismile To były spore wyzwania intelektualne choć kontrowersyjne.
      • majenkirr Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:54
        Ja ją lubiłam.
        • yenna_m Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:57
          Ja tez, i to bardzo. Chociaż czasami mnie wkurzała big_grin
      • wkswks Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 08:23
        Ja tak samo. Ona jest jakby odcięta emocjonalnie ale riposty i podsumowania miała w punkt.
      • gulcia77 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 11:58
        Mnie też. Niekoniecznie się z nią zgadzałam, ale lubiłam jej dość cyniczne przymocowanie do ziemi. Pewnie dlatego, że mam podobnie, rzadko miewam złudzenia.
      • claudel6 Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 20:17
        no proszę was, Triss była super. ciekawe, czemu zniknęła.
        • chicarica Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 23:24
          Krótki lont przy tyłku w robo prawdopodobnie, albo zmiana na taką w której jest bardziej monitorowany ruch w sieci.
          • marta.graca Re: Bez nich forum traci 27.04.24, 18:48
            Przecież nie musi pisać w pracy.
        • pursuedbyabear Re: Bez nich forum traci 27.04.24, 17:23
          claudel6 napisała:

> no proszę was, Triss była super. ciekawe, czemu zniknęła

Była tak super, że cała Polska poza Warszawą była dla niej zapyziałą wsią, nawalała setki postów w godzinach pracy na koszt podatnika, grzmiała o śniadych i Ukraińcach...
          Faktycznie, była super.
          • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 27.04.24, 18:26
            pursuedbyabear napisała:

> claudel6 napisała:
            >
            > > no proszę was, Triss była super. ciekawe, czemu zniknęła
            >
            > Była tak super, że cała Polska poza Warszawą była dla niej zapyziałą wsią,

I ktoś to brał do siebie?
            • homohominilupus Re: Bez nich forum traci 27.04.24, 18:47
              Jak widać mnóstwo osób.
            • is-laura Re: Bez nich forum traci 27.04.24, 19:12
              Otóż to. Najbardziej przeszkadzała forumowym celebrytkom, widocznie nadepnęła im na odcisk
            • angazetka Re: Bez nich forum traci 27.04.24, 23:33
              Raczej: ktoś mógł się tym nie zachwycać. Podobnie jak resztą jej poglądów.
    • is-laura Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:34
      Brakuje mi nicka którego tu pisać nie wolno
      • taje Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:38
        Który to nick?
        • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:58
          Ten z mojej sygnaturki big_grin.
          • taje Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:12
            A, ok. No ja też się zastanawiam, co się stało. Wiem, jak się nazywa w realu i jej profil na Linkedinie zniknął. Więc albo coś złego się stało, albo celowo usunęła się z mediów społecznościowych.
            • 18lipcowa3 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:37
              Żyje i ma się dobrze.
              • taje Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:43
                No to wszystko w porządku.
              • kotejka Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 03:38
                No to cieszy, ale czemu ematki porzuciła? Ja za nią bardzo tęsknię, pamiętam ja z czasów sprzed pierwszego dziecka. Aktywna jeszcze na forum psychologia. Później z ciążą i dzieckiem trafiła tu i od zawsze byłam jej wierna fanką. Do dziś pamiętam jej wątek o weselu bez dzieci. I wiele innych. smile
                • 18lipcowa3 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 08:47
                  za dużo trolli i tematów które jej nie interesują
                  • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 09:21
                    > za dużo trolli

Trolli to jest tu akurat najmniej od kilku lat.

Ale rozumiem. Argument jak każdy inny.
                    • m_incubo Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 06:21
                      Lubiłam ją czytać, bo jest charakterystyczna, ale trudno o większe ucieleśnienie kołtuństwa.
                      To wręcz kołtuństwo absolutne smile
                  • manon.lescaut4 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:47
                    Raczej za dużo wpisów sama naprodukowała smile Co było czarno na białym udowodnione. Pewno stwierdziła, że nie przystoi osobie patrzącej na każdego z góry i uważającej się za lepszą od interioru, drobiu domowego itd itp
                    • gryzelda71 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:55
                      Garkotluk
                      To jej okreslenie większości tu pań.
                      • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:08
                        Dla pań nieskalanych pracą i wiszących na mężu, z tego, co pamiętam.
                        • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:26
                          alex_vause35 napisała:

> Dla pań nieskalanych pracą i wiszących na mężu, z tego, co pamiętam.
                          >

Pamiętam, że używała tego określenia również wobec kobiet pracujących.

Poza tym hejciła: osoby niepełnosprawne, nieneurotypowe, dzieci z zaburzeniami, ludzi o innym kolorze skóry, ludzi z prowincji, ludzi otyłych, kobiety z większą pupą, osoby nie jeżdżące na urlop za granicę, osoby nie wyjeżdżające na urlop, osoby lękliwe (cokolwiek to znaczy). O czymś zapomniałam?
                          • manon.lescaut4 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:30
                            Starców. Zapomniałaś o starych ludziach. Starcy to, podejrzewam, każdy choć o rok starszy od niej.
                          • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:30
                            lauren6 napisała:

> kobiety z większą pupą,

Za to dla syna chciała żonę z szerokimi biodrami do rodzenia dzieci 🤭🤭🤭
                          • marylout Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:24
                            o Góralach zapomniałaś, darzyła górali żywą głęboką nienawiścią

• deszczu_kropelka Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 16:01
                          O ile dobrze pamiętam, tu na forum dwóm dziewczynom bez pracy pomogła znaleźć zatrudnienie.
                      • manon.lescaut4 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:27
                        Tak, zapomniałam o garkotluku.
                        • mallard Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:09
                          To osoba o mentalności PRL-owskiego żołnierza zawodowego (tzw. "trepa")...
                          • slightly_light Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:10
                            smile
                          • hermenegilda_zenia_is_back Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 15:23
                            Dla
                            Mnie forum na tej absencji zyskało - hejtujacym kołtunom mowie stanowcze NIE
      • kubek0802 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:39
        A czemu nie wolno. Może oględnie jakoś ktoś wyjaśnić jeżeli otwartym tekstem nie można.
        • black_magic_women Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:40
          Nie wolno, bo wątek zaraz poleci uncertain
      • berdebul Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:41
        Masz na myśli yyy panią z Wiedźmina?
        • homohominilupus Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:48
          Ja tak. Brakuje jej pragmatyzmu i trzeźwego spojrzenia bez egzaltacji.
          Choć z wieloma jej opiniami się nie zgadzałam.
        • is-laura Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:09
          Tak, brakuje mi jej głosu zdrowego rozsądku.
          • gdanskamarylka Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:26
            is-laura napisała:

> Tak, brakuje mi jej głosu zdrowego rozsądku.

To nie był rozsądek. To było przekonanie, że ma jedynie słuszne poglądy na wszystko, a reszta ludzi to głąby. To była potworna hipokryzja i nienawiść do wszystkiego, co nie jest takie jak ona sobie życzy.
            • berdebul Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:30
              Źle na tym nie wychodziła w życiu.
              • kocynder Re: Bez nich forum traci 27.04.24, 23:44
                Niestety, doświadczenie uczy, że osoby chamskie, bezwzględnie tępiące to, co im nie pasuje i agresywne mają w życiu przewagę nad osobami spokojnymi, chcącymi się dogadać, szukającymi kompromisu. Te drugie są może bardziej lubiane, ale korzyści większe odnoszą te pierwsze.
                • taki-sobie-nick Re: Bez nich forum traci 27.04.24, 23:52
                  kocynder napisała:

> Niestety, doświadczenie uczy, że osoby chamskie, bezwzględnie tępiące to, co im
                  > nie pasuje i agresywne mają w życiu przewagę nad osobami spokojnymi, chcącymi
                  > się dogadać, szukającymi kompromisu. Te drugie są może bardziej lubiane, ale ko
                  > rzyści większe odnoszą te pierwsze.

Mam wrażenie, że w Polsce te pierwsze są bardziej szanowane - jako przebojowe.
                  >
            • is-laura Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:44
              To twoje zdanie. Ja uważam inaczej
              • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 09:06
                > Ja uważam inaczej

Współczuję, że imponuje ci agresja i zwykłe chamstwo.
                • is-laura Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 09:45
                  Ty też bywasz chamska
                  • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:27
                    Ty też. I nadal jej do pięt nie dorastamy.
                    • demono2004 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:50
                      lauren6 napisała:

> Ty też. I nadal jej do pięt nie dorastamy.

Komu? Triss? Zartujesz chyba.
                • bywalec.hoteli Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 09:46
                  lauren6 napisała:

> Współczuję, że imponuje ci agresja i zwykłe chamstwo.

Wybacz, ale są to cechy, które zauważyłem w twoich wypowiedziach
                • black.emma Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 15:09
                  A to nie ty kopiowałaś jej teksty o interiorze?
                  • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 16:40
                    black.emma napisał:

> A to nie ty kopiowałaś jej teksty o interiorze?

Nie ogarniam drzewa, ale jeśli to szpila w moim kierunku to używam słowa znanego, którego znaczenie rozumiem. To, że się z tym słowem pierwszy raz spotkałaś na forum nie oznacza, że inni mają tak samo i kogoś kopiują. Ponadto słowo interior nie ma znaczenia pejoratywnego. Jeśli je w ten sposób odbierasz to twoja interpretacja. Zastanów się z czego się bierze.
                    • black.emma Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 17:21
                      Chyba jednak nie rozumiesz znaczenia tego słowa bo używasz go w błędnym znaczeniu. Nie próbuj mi wbijać szpileczek bo w przeciwieństwie do ciebie miałam okazję mieszkać przez pewien czas w interiorze i to było bardzo ciekawe doświadczenie.
                      Życzę ci, żeby i tobie kiedyś udało się zobaczyć kawałek świata poza warszawskim blokowiskiem.
                      • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:39
                        > Chyba jednak nie rozumiesz znaczenia tego słowa bo używasz go w błędnym znaczeniu.

Mój interior lepszy od twojego big_grin

> Życzę ci, żeby i tobie kiedyś udało się zobaczyć kawałek świata poza warszawskim blokowiskiem

Mieszkałam poza Warszawą i z przyjemnością do niej wróciłam, dziękuję za troskę big_grin
                        • black.emma Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:45
                          Interior to interior. Ty po prostu nie rozumiesz znaczenia tego słowa, powtarzasz bezmyślnie po triss i wychodzisz na głupka.
            • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:46
              gdanskamarylka napisała:

> To nie był rozsądek. To było przekonanie, że ma jedynie słuszne poglądy na wszy
              > stko, a reszta ludzi to głąby. To była potworna hipokryzja i nienawiść do wszys
              > tkiego, co nie jest takie jak ona sobie życzy.

No niestety, mam identyczne zdanie.

>
              • asia_i_p1 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:29
                Tak pół na pół, powiedziałabym. Wkurzała rasizmem i pogardą dla niepełnosprawnych i w ogóle nienormatywnych. Jakoś chwytała za serce stawaniem po stronie maluch dziewczynek, konsekwentnie, zawsze. Chyba nie było wątku, żebym się z nią zgodziła, ale uważam, że poza niektórymi wspomnianymi tematami, w których p..przyła jak potłuczona, miała jednak ten zdrowy rozsądek.
                • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:52
                  asia_i_p1 napisał(a):

> Tak pół na pół, powiedziałabym. Wkurzała rasizmem i pogardą dla niepełnosprawny
                  > ch i w ogóle nienormatywnych.

Wiele forumek ma podobne lecz zaowalowane poglady, Triss to byl troche « sredni » glos klas srednich.
                  • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:57
                    boogiecat napisała:

> asia_i_p1 napisał(a):
                    >
                    > > Tak pół na pół, powiedziałabym. Wkurzała rasizmem i pogardą dla niepełnos
                    > prawny
                    > > ch i w ogóle nienormatywnych.
                    >
                    > Wiele forumek ma podobne lecz zaowalowane poglady, Triss to byl troche « sredni
                    >  » glos klas srednich.

No właśnie nie. Jej poglądy mocno odstawały od poglądów i postaw jakie obserwuję wśród szerokiego grona znajomych z tzw klasy średniej, ludzi w wieku 25-45. Ona mentalnie była dzieckiem PRL, z całym dobrodziejstwem inwentarza.
                • trzebasiebawic Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:25
                  Cudowne postawienie zdrowego rozsądku obok rasizmu, pogardy dla osób niepełnosprawnych i nienormattwnych, nie zgadzaniem się z nią w ogóle i twierdzeniem, że pieprzyka jak potłuczona... Takie rzeczy to tylko na matce można przeczytać.
                  Może ją ten cynizm w końcu kopnął w dupę.
                  Rozkręcała dyskusje kontrowersyjnymi poglądami rodem z jakiegoś podręcznika dla tubylców z epoki kamienia łupanego.
                  • asia_i_p1 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:57
                    Ale nie masz takich osób też w życiu? Że jak posłuchasz, co mówią na tematy ogólne, to nic tylko uciekać, ale jak się skupią na konkretnym człowieku, to nagle czlowieczeją?
            • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:16
              >To nie był rozsądek. To było przekonanie, że ma jedynie słuszne poglądy na wszystko, a reszta ludzi to głąby. To była potworna hipokryzja i nienawiść do wszystkiego, co nie jest takie jak ona sobie życzy

Tu wiele jest takich co uwazaja ze wszyscy to glaby.

A triss postac to piekny barwny ptak a nie jakas stadna forumka jakich wiele. Niezalezny ciekawy byt.
              Babcia z Mili0nerki
            • hanusinamama Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:34
              Zgadzam się.
            • leanne_paul_piper Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 07:16
              gdanskamarylka napisała:

> is-laura napisała:
              >
              > > Tak, brakuje mi jej głosu zdrowego rozsądku.
              >
              >
              > To nie był rozsądek. To było przekonanie, że ma jedynie słuszne poglądy na wszy
              > stko, a reszta ludzi to głąby. To była potworna hipokryzja i nienawiść do wszys
              > tkiego, co nie jest takie jak ona sobie życzy.
              >

True. Do tego uwielbiała deprecjonować i ośmieszać osoby, przez które czuła się zagrozona, bo były mądrzejsze od niej, więcej osiągnęły.
              Bardzo podła osoba, do tego z zerową empatią. U niej to nigdy nie był głos rozsądku, tylko zwykła chęć dopieprzenia innym.
          • angazetka Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:50
            Och, mnie nie brakuje. Wredna, pogardliwie traktująca innych hipokrytka. Uwielbiała poniżać.
            • homohominilupus Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:07
              Akurat nie była jedyna taka. Osób poniżających innych, pogardliwych, agresywnych ci u nas dostatek. Nawet kilka osób pisze z jednego hejterskiego nicka. A triss przynajmniej nicka nie zmieniała.
              • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 11:03
                Dokladnie. Najdziwniejsze jest to ze to te ktore regularnie poniżają sa szczegolnie antagonistycznie nastawione do triss.
                • hrasier_2 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 19:07
                  princesswhitewolf napisała:

> Dokladnie. Najdziwniejsze jest to ze to te ktore regularnie poniżają sa szczego
                  > lnie antagonistycznie nastawione do triss.
                  Za ujawnianie danych na publicznych forach to raczej dożywotni ban za to.
    • faustine Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:39
      mearules...
      • szarmszejk123 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:41
        O, lata całe nie widziałam Mea..
    • heca7 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:45
      Tak. Morgen wspominam i ciągle mi brakuje jej tekstów smile
    • ankajagielonka Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:46
      Lata temu, kiedy zajrzałam tutaj po raz pierwszy, wypowiadały się tutaj często sadosia75, echtom, wuika. Morgen stern właśnie. Zniknęły albo zmieniły nick.
      Sadosie kojarzę jako miłośniczke zwierzaków.

A ktoś pamięta może taki Nick jak protozoa?
      • majenkirr Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:55
        O rany, pamiętam Sadosię. Ciekawe czemu odeszła z forum.
        • ankajagielonka Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:00
          Cześć forumek pewnie, niestety, nie żyje.
          Sadosia od kilku lat nie pisze, ale mogła równie dobrze mieć przesyt forum. Ale kojarzę ja jako sympatyczną osobę.
        • slonko1335 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:34
          Udziela się ciągle i działa w zwierzątkach. Pewnie już czasu nie wystarcza na forum.
      • premeda Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:06
        Przed Protozoa była Ledzeppelin
        • livia.kalina Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:50
          No ale przecież to nie ta sama osoba!
      • smoczy_plomien Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 00:27
        Wydaje mi się, że wuika zmieniła nick. Udzielała się na forum rówieśniczym, pisała sporo, ale zawsze bez szczegółów. Mieszkałam wtedy blisko niej i co jakiś czas wychodziły jakieś wspólne miejsca, ludzie, sytuacje. I nagle z dnia na dzień przestała pisać.
        • obrus_w_paski Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 00:40
          Mam nadzieję że u niej wszystko ok, kiedyś bardzo mi pomogła (ale ona o tym chyba nie wie)
        • kochamruskieileniwe Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 08:10
          tez kojarzę, że zmieniła nick - chyba chodziło o jakies sprawy (sądowe? no generelnie konflkt prawny).

• gorzka.gorycz Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 21:27
        Protozoa to była ta lekarka z manią wyższości?
        • simply_z Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 22:16
          Tak
    • anorektycznazdzira Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:48
      powiem i Ci wątek wytną suspicious
    • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 20:57
      Tak, ta, którą mam w sygnaturce.
      Lubiłam jej głos rozsądku.
      • kubek0802 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:03
        Dobre kbiety a możecie zaspokoić moją ciekawość i napisać co się zadziało że nie ma. Albo dać linka. W lutym mnie nie było dwa tygodnie i to chyba wtedy.
        • lauren6 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:34
          Nie dostaniesz linka, bo tamten wątek też poleciał big_grin
          • kubek0802 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:39
            No masz i weź tu pojedź na urlop. A o co poszło?
            • lauren6 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:40
              lajtova się stała. Ale ja też się urlopowałam i znam historię z drugiej ręki.
              • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:41
                Lajtova powinna mieć dożywotniego bana
                • malia Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:51
                  co zrobiła? W lutym mnie nie było
                  • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:55
                    Wrzuciła informacje dekodujące, to znaczy nie wprost ale pozwalające na identyfikację
                    • malia Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:57
                      dlaczego może jeszcze pisać?
                      • runny.babbit Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:21
                        No właśnie. Czy za ujawnienie czyichś danych nie ma dożywotniego bana?
                        • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:30
                          Nie, chyba nie, skoro Bergia, ktora ujawnila dane gru mogla tu napisac to i owo po przerwie.
                          • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:31
                            Może dlatego, że nie ujawniła ich wprost tylko pośrednio. Lajtova tak samo
                            • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:38
                              grruu2.0 napisała:

> Może dlatego, że nie ujawniła ich wprost tylko pośrednio. Lajtova tak samo

Dane Tej, Której Imię Wymazano też byly ujawnione mocno posrednio przecież. I krótko wisiały.
                              • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:39
                                No właśnie smile Sorry, czytam trzy rzeczy jednoczesnie, jak widać - część połowicznie smile
                            • runny.babbit Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:43
                              To jakieś jaja. Przy dzisiejszych możliwościach technicznych nie trzeba mieć pełnego zestawu danych, żeby kogoś odanonimizowac.
                              • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:51
                                Tak, to prawda.
                              • hrasier_2 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 19:09
                                runny.babbit napisał(a):

> To jakieś jaja. Przy dzisiejszych możliwościach technicznych nie trzeba mieć pe
                                > łnego zestawu danych, żeby kogoś odanonimizowac.
                                Tylko za takie coś to już nikt nie powinien pisać na tym forum.
                              • kocynder Re: Bez nich forum traci 27.04.24, 23:52
                                A ja, całkiem serio, kompletnie nie rozumiem PO CO?! Czy serio kogoś obchodzi, że nick X to w realu osoba Y? Znam w realu jedną dziewczynę z forum, jedną zidentyfikowałam po bardzo charakterystycznym hobby. Wiem, że nick X to realnie osoba Y. I co z tego? Z tą pierwszą, znałyśmy się dłuższy czas nie wiedząc że czasem gadamy na forum, wyszło przypadkiem. Z tą drugą - nawet jej nie informuję, że ją "zdekonspirowałam", bo i po co? Nie ujawniam żadnych informacji o niej, i nie mam zamiaru tego robić. Wiem to wiem i nic z tego nie wynika.
                                • dracaria Re: Bez nich forum traci 28.04.24, 01:13
                                  kocynder napisała:

> A ja, całkiem serio, kompletnie nie rozumiem PO CO?!

Żeby móc stosować ataki personalne. Dzisiaj żadna szanująca się dyskusja w soszialach nie może istnieć bez argumentum ex recto tongue_out
                                  • kocynder Re: Bez nich forum traci 28.04.24, 01:20
                                    Jakaś dziwna jestem, bo mi to po prostu nie przyszło do głowy! smile Albo jestem za stara na soszialmedia i nie łapię?
                            • midge_m Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 01:38
                              grruu2.0 napisała:

> Może dlatego, że nie ujawniła ich wprost tylko pośrednio. Lajtova tak samo

To znaczy, że przynajmniej Lajtova wiem kim jest Triss i może sprawdzić co u niej.
                        • chococaffe Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:33
                          Nie
                    • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:00
                      A szkoda bo sploszyla triss. A ja triss bardzo lubie. Zawsze mysle o niej jak ogladam babcie z Mili0nerki. Mysle ze to podobna osobowośc

• princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:00
                        Triss wroc !!!
                        • slightly_light Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:34
                          Chcesz powrotu kogoś kto miałe takie zdanie o innych forumkach?

" Niby skąd nieobyty drób domowy ma wiedzieć, szkoła była dawno temu.”

"Tu, na forum, masz drób domowy rzekomo kształcony, szkolny, bywający w świecie jak małżonek zabierze”

• homohominilupus Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:50
                            A ty jaki miałaś wcześniej nick?
                          • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 23:42
                            A ty kim jesteś i co wcześniej pisałaś, jakoś twój nick niewiele mówi...
                            • midge_m Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 01:37
                              borsuczyca.klusek napisała:

> A ty kim jesteś i co wcześniej pisałaś, jakoś twój nick niewiele mówi...
                              >
                              A co to, na otwarcie dostępnym forum trzeba się teraz rozliczać z tego kim się "jest"?
                              • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 05:53
                                >A co to, na otwarcie dostępnym forum trzeba się teraz rozliczać z tego kim się "jest"?

Nie, ale mocne opinie o czlonkach forum pochodzace z ust nowego nicku brzmia conajmniej podejrzanie.
                              • homohominilupus Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 07:22
                                Triss jaka była to wiemy, mocno kontrowersyjna ale zawsze pisala pod tym samym nickiem. I za to ja szanuję.
                                Trudno traktować jako partnera do dyskusji kogoś kto nicki zmienia regularnie. To wg mnie wyraz braku szacunku do rozmówczyń 🤷‍♀️
                                • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 08:03
                                  > ale zawsze pisala pod tym samym nickiem

Niekoniecznie.
                                • marylout Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:22
                                  >Triss jaka była to wiemy, mocno kontrowersyjna ale zawsze pisala pod tym samym >nickiem

ty tak poważnie?? big_grinbig_grin
                                  można mieć stały nick do jednej kreacji i pięć kolejnych równocześnie by pisać to, czego się nie chce mieć kojarzonego ze "stałym" nickiem
                                  • simply_z Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:24
                                    Nie, mysle, ze pisala pod jednym.
                                    • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:29
                                      Pod jednorazowymi też.
                                      • manon.lescaut4 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:39
                                        Ej, dajcie spokój! Przypomnę (powtarzam się po raz n-ty, wiem 🥵), że Triss wyprodukowała najwięcej postów w ciągu przynajmniej ostatniej dekady, jakim cudem miałaby pisać jeszcze więcej pod innymi nickami? 😀
                              • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 08:16
                                midge_m napisał(a):

> A co to, na otwarcie dostępnym forum trzeba się teraz rozliczać z tego kim się
                                > "jest"?

Po prostu anonim przypieprzący się do stałej forumki z partyzanta jest mało wiarygodny i można sobie wyrobić zdanie kto się za taką postacią kryje.
                                • midge_m Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 11:37

> midge_m napisał(a):
                                  >
                                  > > A co to, na otwarcie dostępnym forum trzeba się teraz rozliczać z tego ki
                                  > m się
                                  > > "jest"?
                                  >
                                  >
                                  > Po prostu anonim przypieprzący się do stałej forumki z partyzanta jest mało wia
                                  > rygodny i można sobie wyrobić zdanie kto się za taką postacią kryje.
                                  >

Przepraszam Borsuczyca a ty nie jesteś anonimowa? To jest jakaś obsesja z tym wymaganiem żeby każdy był "kojarzony" bo inaczej jest to podejrzane. Ile osób tu pisze że najpierw długo czyta zanim w ogóle zdecyduje się włączyć w jakąkolwiek dyskusję. Może jakąś petycję powinnaś napisać do modek, żeby nowe nicki nie śmiały się odzywać niepytane do nicków często używanych. Ja już nawet pomijam ten wątek, ale z forum aktywnie korzysta pewnie około stu użytkowników, czyta dużo więcej, może nie warto takimi tekstami zrażać kogoś żeby w końcu coś napisał.
                                  • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:05
                                    Ale ty już tu pisałaś od dawna pod innym nickiem... Wiesz, to nie jest fajne, jak ktoś się przypiep.rza do innych, zna ich historię, a sam zmienia nicki.
                                    • midge_m Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:22
                                      alex_vause35 napisała:

> Ale ty już tu pisałaś od dawna pod innym nickiem...

Czy to jest do mnie?

Wiesz, to nie jest fajne, j
                                      > ak ktoś się przypiep.rza do innych, zna ich historię, a sam zmienia nicki.
                                      >

No to trzeba sobie stworzyć forum prywatne. Najpierw narzekania że forum umiera, zaraz ludzie przestaną się tu udzielać, a jak ktoś się udziela to od razu jest atakowany że ma natychmiast ujawnić kim jest. Jeśli Triss miała na tyle dużo czasu i chęci żeby tworzyć tu dziesiątki tysięcy postów i być non stop aktywna na forum, to chyba jasne że jest kojarzona nie tylko przez te osoby które piszą tu regularnie.
                                      • claudel6 Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 20:36
                                        >Najpierw narzekania że forum umiera, zaraz ludzie przestaną się tu udzielać,
                                        ale jak umiera?? to jest najaktywniejsze forum na całej gazecie big_grin
                                        • midge_m Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 20:58
                                          claudel6 napisała:

> >Najpierw narzekania że forum umiera, zaraz ludzie przestaną się tu udziela
                                          > ć,
                                          > ale jak umiera?? to jest najaktywniejsze forum na całej gazecie big_grin

Odnoszę się do wątku Monismile
                                          • midge_m Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 20:58
                                            midge_m napisał(a):

> claudel6 napisała:
                                            >
                                            > > >Najpierw narzekania że forum umiera, zaraz ludzie przestaną się tu u
                                            > dziela
                                            > > ć,
                                            > > ale jak umiera?? to jest najaktywniejsze forum na całej gazecie big_grin
                                            >
                                            > Odnoszę się do wątku Monismile

Ugh, Mony
                                  • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:34
                                    Napisać sobie może wszystko a ja mogę to ocenić, zwłaszcza jak ktoś zaczyna działalność od podkopywania innych uczestników a nie od własnych wynurzeń.
                                    • midge_m Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:19

> Napisać sobie może wszystko a ja mogę to ocenić, zwłaszcza jak ktoś zaczyna dzi
                                      > ałalność od podkopywania innych uczestników a nie od własnych wynurzeń.
                                      >

Aaaa, to jest jeszcze jakaś procedura zaczynania dyskusji. Może książkę ze wskazówkami trzeba stworzyć.
                                      • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 16:36
                                        midge_m napisał(a):

> Aaaa, to jest jeszcze jakaś procedura zaczynania dyskusji. Może książkę ze wska
                                        > zówkami trzeba stworzyć.

To są dość ogólne zasady współżycia społecznego.
                                        • midge_m Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 21:28

> midge_m napisał(a):
                                          >
                                          > > Aaaa, to jest jeszcze jakaś procedura zaczynania dyskusji. Może książkę z
                                          > e wska
                                          > > zówkami trzeba stworzyć.
                                          >
                                          > To są dość ogólne zasady współżycia społecznego.
                                          >
                                          >
                                          Wrzucisz tu post Triss jak się przedstawiała na forum? Czy są równi i równiejsi?
                                          • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 10:35
                                            Zacytuj gdzie pisałam o przedstawianiu się 🙄
                                            • midge_m Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 13:26

> Zacytuj gdzie pisałam o przedstawianiu się 🙄
                                              >
                                              Ok, to o jakich własnych wynurzeniach był pierwszy post Triss na forum?
                          • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 00:29
                            Tak- slightly light. Nie byla nudziara
                          • anorektycznazdzira Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 05:46
                            @slightly-light
                            Zaprawdę powiadam Ci: gorsze rzeczy możesz przeczytać na tym forum.
                          • claudel6 Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 20:33
                            haha ja nie wiem, takie teksty chyba mogą wkurzać tylko kogoś, kto je bierze do siebie. mnie śmieszyły.
                  • kotnaprad Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:55
                    Mprgen_stern strasznie brakuje, ale dobrze, ze po przerwie wrocila, żeby dać znać o waznym updejcie ze swojego życia.
                    Potem pewnie forum znów ją zniechęcilo i dlatego zniknela na dobre...
                    • riki_i Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 00:17
                      Przecież z morgenki po dzieciach uszło całe powietrze. Była taka zjadliwa żyleta, a potem jej przeszło.
                      • simply_z Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 09:29
                        Nie dziw sie..bliznaki i to jeszcze w wieku 45 lat..
                        • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:05
                          Ratunku! big_grin
                        • homohominilupus Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:08
                          simply_z napisała:

> Nie dziw sie..bliznaki i to jeszcze w wieku 45 lat..
                          >

Najgorzej 😱
                          • simply_z Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:08
                            Zawsze chcialam miec blizniaki ale..na raz w tym wieku..chbya nie dalabym rady :o.
                            • midge_m Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 21:29
                              simply_z napisała:

> Zawsze chcialam miec blizniaki ale..na raz w tym wieku..chbya nie dalabym rady
                              > :o.
                              >

Jakbyś musiała to byś dała wink
                      • hummorek Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:28
                        Czy ja wiem, znalazła się w totalnie nowej sytuacji, może stąd to wrażenie?
                        Szkoda, że nie pisze sad
              • obrus_w_paski Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 00:26
                O, ja w wątku lsjtowej nie wchodzę, widzę że dużo straciłam?? Zidentyfikować TM raczej nie było trudno, ale wiadomo dlaczego odeszła (bo pewnie nie przez zdeklasowanie wszystkich w aktywności na forum w rankingu dekady?)
                • manon.lescaut4 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:52
                  Ja uważam, że dlatego właśnie i swojego zdania się trzymam.
      • gdanskamarylka Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:28
        Ta książkowa to może i głos rozsądku. Ta z ematki - absolutnie nie.
        • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:17
          ...wyglosila jakas dorumka tonem apodyktycznym 🤦🏼‍♀️🫤
        • jolie Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:01
          Była specyficzna, nie wiem, czy to do końca był czysty rozsądek, ale pragmatycznego podejścia do urządzania sobie życia nie można było jej odmówić. A w dumie z egoizmu nie była wcale odosobniona, natomiast jej było w tym do twarzy.
        • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:28
          Każdy może mieć swoje zdanie.
          Triss miała (ma pewnie nadal) do wszystkiego podejście bardzo praktyczne, niesentymentalne, bez egzaltacji, pojękiwania, stroszenia się w barwne piórka, dorabiania sobie znaczenia, kompleksów, fochów.
          Tak patrzyła na życie w relacji, w rodzinie, na szkołę i wychowanie. Niektóre z jej opinii dużo mi dały. Inne wkurzały wink. Jednocześnie była/jest matką zapewniającą dzieciom to, co trzeba, stabilność, rozwój, socjalizację, zrozumienie potrzeb ich wieku.
          Chciałabym mieć przy sobie równie praktyczne bliskie osoby, nieegzaltowane, bezproblemowe, kiedy byłam bardzo młoda i moja psychika się kształtowała.
          • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:38
            alex_vause35 napisała:

> Chciałabym mieć przy sobie równie praktyczne bliskie osoby, nieegzaltowane, bez
            > problemowe, kiedy byłam bardzo młoda i moja psychika się kształtowała.
            >

Mam podobne przemyślenia. Też brakowało mi kogoś takiego kto potrafił spojrzeć chłodnym okiem zamiast od razu załamywać ręce czy kręcić dramę.

• grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:40
            Czy zapewniła dzieciom to co trzeba to ocenią dzieci z perspektywy czasu a nie forum. Ja absolutnie nie chciałabym kształtować się u boku osoby o tak wąskich horyzontach i ograniczonej do "moja wizja najmojsza"
          • berdebul Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:46
            Imho ona nie jest bezproblemowa. Ma zacięcie do bycia tyranem i zlewania zdania. Bardzo wkurza mnie podejście „zaciśnij zęby i rób bo ja tak mówię”.
            • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 11:58
              Czasami trzeba zacisnąć zęby i robić coś w określony sposób, bo inaczej się stoczysz albo zrobisz sobie krzywdę.
              Gdybym nie miała takiego podejścia przez ostatnie grube kilkanaście lat, to byłabym pewnie klientką MOPSu i alkoholiczką, doznałam takich niefajnych rzeczy, takiej przemocy w białych rękawiczkach, że funkcjonuję głównie dzięki utrzymywaniu się sama w ryzach.
              Każdy rodzic czasami bywa ciutkę "tyranem", jeśli zależy mu na zdrowiu, bezpieczeństwie i rozwoju dziecka
              Obecnie istnieje szkodliwe przekonanie, że dziecko może robić, co mu się zechce, uczyć, nie uczyć, wstawać do szkoły, nie wstawać, gnić wyłącznie przed telefonem, leżeć w wyrze, żreć niezdrowe żarcie i nie podejmować żadnej aktywności - a skutki są widoczne pod koniec tej drogi.
              Też byłam jakoś tam antysystemowa, rozchwiana, pełna wątpliwości, wszystko usprawiedliwiająca, obwiniająca się za wszystko i daleko na tym nie zajechałam, ani ja, ani moje dziecko.
              • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:11
                Aha, i dla mnie bezproblemowość nie polega na tym, że rodzic jest "łatwy" w obejściu i nie stawia wymagań - raczej na tym, że sam nie generuje dodatkowych problemów, typu wtopione działalności, romanse rozwalające małżeństwo, jakieś chore układy z partnerem, w których jesteś na pozycji podnóżka, nałogi, brak samodzielności finansowej i życiowej, bycie leliją, kiedy trzeba się brać za robotę itd.
                • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:17
                  No to akurat z romansem rozwalajacym małżeństwo to nie trafiłaś 😀
                  • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:22
                    Ale wtedy dzieci nie było.
                    Chodzi mi o działania zmierzające do destabilizacji rodziny, nie dlatego, że coś się dzieje i to już koniec, nul, zaorana ziemia - ale dlatego, że dana osoba poszukuje wrażeń.
                    • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:24
                      Jak nie? Przecież rozbiła małżeństwo z ojcem swojego starszego dziecka
                      • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:27
                        O coś innego mi chodziło i chyba źle to wyraziłam.
                        Rozstać się zawsze można, kiedy jest źle, kiedy ta relacja jednak nie pasuje, na miłość boską.
                        Tkwienie w relacji, bo ma się z tego korzyści (logistyczne, majątkowe itp. itd.) i regularne skoki na boki wydają mi się być dość obleśne - i dzieciaki, te starsze, zawsze jakoś się domyślą. Zobacz, ile ematek nawet tutaj pisze, że wolałyby, żeby rodzice się rozwiedli zamiast obserwować ich chłód i wzajemną obojętność.
                      • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:33
                        Zdarza sie. Ale wygladalo na to, ze wziela na klate w pelni konsekwencje i nie dala ich odczuc dziecku.

Nigdy nie uwazalam Triss za podla, jechala po bandzie ale cytowanie « domowego drobiu » jako dowod podlosci to zart. W zadnym z jej wpisow nie wyczulam nigdy intencji dokopania, ona zazwyczaj dociskala palcem tam gdzie boli ale zmuszala do refleksji.
                        • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:51
                          > ona zazwyczaj dociskala palcem tam gdzie boli ale zmuszala do refleksji

W jaki sposób zmuszało do refleksji hejcenie dzieci z Zespołem Aspergera? Albo osób chorych na otyłość? Wydaje ci się, że jeśli ktoś nie potrafi schudnąć i utrzymać niskiej wagi dzięki dietom/sportom/lekom to nagle się odchudzi dzięki kąśliwym uwagom TM?

Takich przykładów można mnożyć. Nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi.
                          • ib_k Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:54
                            Pisała brutalnie prosto ale obawiam się że reprezentatywnie dla jej bańki społecznej
                          • gryzelda71 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:09
                            Chorych na otyłość....
                          • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:16
                            Lauren, daj spokoj z tym agresywnym tonem🙄 nie mam zamiaru niczego udawac, napisalam « zazwyczaj »
                            • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:23
                              Dyskusja na argumenty to jest agresja? 🙄
                              • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:29
                                lauren6 napisała:

> Dyskusja na argumenty to jest agresja? 🙄

Oezu, pisze o twoim tonie wypowiedzi, te wszystkie « wydaje ci sie, ze…? », « nie udawaj, ze… »; c’mon bejbe
                                Kiedys sie poklocilam z Trissowa i wcale takich nie uzywala 😜😘
                          • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:29
                            ale po co ocenac ja w kategoriach jakies moralnosci? To nie jest konkurs na najcnotliwsza z ematek.

triss jest nie nudna barwna postacia. Nie jest lizod*pem, nie potrzebuje wianuszka psiapsiol. Ma swoje zdanie. Oburzala, rozbawiala. No ciekawa postac na forum i nie nudziara
                    • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:24
                      Fakt, że w zdradzaniu dla urozmaicenia, a nie dlatego, że jest źle i masz dość związku - to raczej zdecydowanie faceci celują.
                      • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:35
                        alex_vause35 napisała:

> Fakt, że w zdradzaniu dla urozmaicenia, a nie dlatego, że jest źle i masz dość
                        > związku - to raczej zdecydowanie faceci celują.
                        >

Oh coz za piekny watek z tego by byl🥰

Do czego nawiazujesz tak wogole? bo ja sie udzielam ale widze, ze info mam slabiutkie
                        • primula.alpicola Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:50
                          boogiecat napisała:

> alex_vause35 napisała:
                          >
                          > > Fakt, że w zdradzaniu dla urozmaicenia, a nie dlatego, że jest źle i masz
                          > dość
                          > > związku - to raczej zdecydowanie faceci celują.
                          > >
                          >
                          > Oh coz za piekny watek z tego by byl🥰
                          >

Nuuuda by była, moja droga.
                          • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:55
                            Moze gdyby Triss sie udzielala, to nie taka nuda🥺
                  • asia_i_p1 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:03
                    Ja czuję, o co chodzi Alex.

Wyobrażam sobie Triss romansującą, pijaną, nawet przyćpaną.
                    Równocześnie nie wyobrażam jej sobie pijanej przy dziecku; zwierzającej się dziecku z problemów sercowych; zapominającej z powodu przyćpania o spakowaniu drugiego śniadania do szkoły czy stroju na w-f.

Triss może zareagować niewrażliwie na niektóre dziecięce problemy, ale nie zareaguje na nie histerycznie ani nie będzie przesuwała punktu ciężkości na cierpiąca mamusię. W ogóle w relacji z dzieckiem może być trochę apodyktyczna, ale nie będzie przyssaną do dziecka pijawką emocjonalną i nie wyjdzie poza rolę matki.

Co robi z niej naprawdę wystarczająco dobrą matkę dla przeciętnego dziecka bez większych problemów. Gdyby jej się trafiło dziecko nieneurotypowe, z chorobą psychiczną, nie cispłciowe - to mamy przepis na dramat, owszem. Ale rozumiem, że dzeci matek niepewnych, lękowych, wycofanych, obojętnych, narcystycznych i jeszcze paru z podobnej listy mogłyby chcieć mieć wokół siebie dorosłych podobnych do Triss.

To chyba jest kwintesencja w sumie - Triss jest dorosła. Być może ma wąskie horyzonty, być może bywa hipokrytką - ale jest dorosła i w stosunku do przyjętej w życiu roli zaangażowana i odpowiedzialna.
                    • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:06
                      Ooo, to jest bardzo dobry opis, który przyjmuję bez zastrzeżeń, co więcej - rozumiem, że konkretnym osobom z konkretnym bagażem ta dorosłość może imponować i mogą ją postrzegać jako wyjątkową.
                      Znać fachowca smile
                      • panna.nasturcja Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 10:35
                        Guzik. Jestem dzieckiem narcystycznej matki. W życiu bym nie chciała takiej matki jak Triss.
                        Fakt, ona jest dorosła i to jest dobre określenie.
                        Dba o dzieci, fakt.
                        I jednocześnie niszczy je emocjonalnie i czyni krzywdę podejściem do życia, osoba bez empatii nie wychowa empatycznego czlowieka.
                        • berdebul Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 10:44
                          Imho jest produktem podobnego wychowania.
                        • is-laura Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 10:54
                          Bycie empatycznym człowiekiem to korzyść dla społeczeństwa, ale jest przereklamowane jako wartość sama w sobie dla tego człowieka. O wiele łatwiej jest żyć ludziom bez empatii albo egocentrykom. Dlatego Triss ze swoim pragmatyzmem, egocentryzmem i twardym stąpaniem po ziemi stanowiła przeciwwagę dla infantylnych pikających serduszek.
                          • klukowska Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 11:13
                            Do tego wiele pań nie rozumie, że dyskusja jest ciekawa i forum naprawdę żyje wlaśnie dzięki mocnej polaryzacji poglądów. Czytanie wątków z samymi potakiwaniami i spijaniem sobie z dzióbków na dluzszą metę jest zwyczajnie nudne.
                            • gryzelda71 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 12:05
                              Te wataski zwykle krótkie.
                              • jolie Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 13:19
                                gryzelda71 napisała:

> Te wataski zwykle krótkie.

Nie, nie zawsze.
                                • gryzelda71 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 13:34
                                  Jak się przekształca w jakieś inne to i owszem
                                  • jolie Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 13:41
                                    gryzelda71 napisała:

> Jak się przekształca w jakieś inne to i owszem

Przekształca się najczęściej w taki sposób, że wchodzi jedna osoba w kontrze i dyskutuje z grupą spijającą sobie z dzióbków, czasami w wersji obrony psiapsi przed złem w postaci odmiennego zdania.
                            • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 15:13
                              No to masz tu polaryzację poglądów, powinnaś się cieszyć że dla jednych wspaniała i dzielna matka o odważnych poglądach dla innych jest zaściankową biurwą, która zatrzymała się w latach 90 mentalnie
                          • jolie Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 13:18
                            is-laura napisała:

> Bycie empatycznym człowiekiem to korzyść dla społeczeństwa, ale jest przerekla
                            > mowane jako wartość sama w sobie dla tego człowieka. O wiele łatwiej jest żyć l
                            > udziom bez empatii albo egocentrykom.

Zgadzam się z każdym słowem.

Dlatego Triss ze swoim pragmatyzmem, egoc
                            > entryzmem i twardym stąpaniem po ziemi stanowiła przeciwwagę dla infantylnych p
                            > ikających serduszek.

Tu bym polemizowała Nie każda empatyczna osoba jest infantylna.
                          • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 15:11
                            Bycie empatycznym człowiekiem nie jest tożsame z byciem człowiekiem przyzwoitym i w tym sensie jest przereklamowane. Natomiast przeciwieństwem empatii nie jest infantylizm
                            • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 15:11
                              *synonimem miało być
                          • pursuedbyabear Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 15:11
                            Raczej brakiem empatii, pogardą dla ludzi z interioru i bez praktycznie wybranych studiów, no i nie zapominajmy o PTSD od maseczek. Oraz o pamiętnym wątku o ukraińskich dzieciach na koloniach, hatfu.

W kwestii kultury też średnio, wszak lubiła tylko mieszczański teatrzyk.
                            Nie, nie brakuje mi tej postaci.
                            • black-pill_polska Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 19:33
                              Dla Ciebie pewnie kultura przez duże K to performance typu tęczowa msza na paradzie równości?
                              • pursuedbyabear Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 20:18
                                black-pill_polska napisał:

> Dla Ciebie pewnie kultura przez duże K to performance typu tęczowa msza na para
                                > dzie równości?

Nie, dla mnie kultura to coś więcej niż farsy. Pamiętam, jak triss wyśmiała polecany jej nagradzany wielokrotnie spektakl, bo po samym opisie wywnioskowała, że zbyt udziwniony. Te same klimaty, co pani od docierania ferrari.
                                • black-pill_polska Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 20:21
                                  To ja się nie będę w ogóle chwalił, co jest dla mnie kulturą, bo najbardziej mnie kręci przaśny, odmóżdżający motocyklowy heavy metal big_grin
                          • m_incubo Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 21:03
                            Triss nie jest pozbawiona empatii.
                            Po prostu nie ma empatii rozszerzonej na absolutnie wszystko i wszystkich, jak niektóre Ematki.
                        • marta.graca Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 19:46
                          A ja lękowej matki i też w życiu bym nie chciała mieć takiego tyrana za rodzica.
                          • m_incubo Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 21:06
                            A ja matki tak zgodnej, uprzejmej i niekonfliktowej, że właściwie każdy mógł jej nasr.ć na głowę.
                            Bardzo przydałby jej się pobyt w sanatorium z triss w jednym pokoju.
                        • jolie Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 20:00
                          panna.nasturcja napisała:

> Dba o dzieci, fakt.
                          > I jednocześnie niszczy je emocjonalnie i czyni krzywdę podejściem do życia, oso
                          > ba bez empatii nie wychowa empatycznego czlowieka.

Akurat brakiem empatii połączonym z olewaniem innych ludzi szczyciło się kilka innych osób, nie tylko Triss. Nie robiono analizy ich macierzyństwa. Ja odbierałam Triss jako dosyć troskliwą matkę, dzieci (jej własne) to imo jej największa słabość.
                    • tania.dorada Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:18
                      Myślę na odwrót. Gdyby sama miała nieneurotypowe dziecko to by jej się fokus przesunął.
                      Natomiast co do miecia kogoś w jej typie w otoczeniu, w sytuacji gdy ma się dziecko problemowe, to tylko w dwóch sytuacjach: albo ona sama ma takie dziecko i rodzice z podobnymi problemami skorzystają na tym o co ona się wykłóci w szkole czy gdzieś, albo jej na tym konkretnym dziecku innej matki zależy. Natomiast np. mając dziecko z problemami i mieć ją jako matkę zdrowych, normalnych dzieci chodzących do klasy z tym dzieckiem - no raczej niechętnie, bo ona będzie je postrzegać wyłącznie jako kłody rzucane pod nogi jej dzieciom, które, nieprawdaż, nie są terapeutami, pod nogi.
                      • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:33
                        > Myślę na odwrót. Gdyby sama miała nieneurotypowe dziecko to by jej się fokus przesunął.

To z pewnością.

Tak na marginesie w klasie mojego dziecka przez pewien czas był uczeń z matką triss-bis. To było bardzo męczące doświadczenie.
                        • kotnaprad Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 19:35
                          lauren6 napisała:

> > Myślę na odwrót. Gdyby sama miała nieneurotypowe dziecko to by jej się fo
                          > kus przesunął.
                          >
                          > To z pewnością.
                          >
                          > Tak na marginesie w klasie mojego dziecka przez pewien czas był uczeń z matką t
                          > riss-bis. To było bardzo męczące doświadczenie.

A czym to się objawialo?
                      • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:41
                        Nie wiem, kim jesteś, ale ukochałam tego nicka big_grin big_grin big_grin
                    • kobietazpolnocy Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 20:37
                      asia_i_p1 napisał(a):

> Co robi z niej naprawdę wystarczająco dobrą matkę dla przeciętnego dziecka bez
                      > większych problemów. Gdyby jej się trafiło dziecko nieneurotypowe, z chorobą ps
                      > ychiczną, nie cispłciowe - to mamy przepis na dramat, owszem.

Wcale nie jestem taka pewna.

Poglądy triss wcale nie są takie radykalne. To jej słownictwo i epitety są często dość radykalne i celowo prowokujące, ale w sumie nie piszę (zazwyczaj) nic, czego inne forumki nie pisały: niechęć do obcokrajowców, niechęć do problemowych dzieci w klasach, niechęć do niepracujących kobiet, do woke, bodypozytywizmu, itd. Tu jest mnóstwo forumek, które się z nią po cichu zgadzają albo są jeszcze bardziej ostre w opiniach, ale próbują się przypodobać ematkowej bańce stylem " ja rozumiem, ale jednocześnie.."

A jednocześnie wydaje mi się zawsze osobą, która jest ostrzejsza w słowach niż w sercu. I zawsze kojarzyła mi się jako osoba prawdopodobnie bardziej skuteczna, przejęta i pomocna niż co poniektóre wrażliwe, by nie powiedzieć egzaltowane, dusze.
                      Myślę, że jest praktyczna, ale ta twardość to bardziej kreacja niż rzeczywistość.
                      • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 21:05
                        Jej poglądy nie są radykalne tylko przeraźliwie zaściankowe
                        • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 21:18
                          Zascianek by trzymal niepelnosprawne dziecko w domu, zeby ludzie nie gadali. Nie podejrzewam o cos takiego kobiety jak Triss, otwarcie mowiacej o alkoholizmie meza, romansach, rozwodach…
                          • kobietazpolnocy Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 21:51
                            boogiecat napisała:

> Zascianek by trzymal niepelnosprawne dziecko w domu, zeby ludzie nie gadali. Ni
                            > e podejrzewam o cos takiego kobiety jak Triss, otwarcie mowiacej o alkoholizmie
                            > meza, romansach, rozwodach…

Otóż to.
                            • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 15:16
                              Przecież to jest kwintesencja podejścia "ale to jest zupełnie inna sytuacja".
                        • kobietazpolnocy Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 21:48
                          Niektóre są zaściankowe, ale w większość jej poglądów jest czysto mainstreamowa.

Niektóre forumki się jej boją, więc widzą ją jako potwora. Strach zupełnie bezpodstawny, bo racjonalne argumenty potrafią na nią działać (egzaltacja i oburzenie nie).
                        • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 22:30
                          grruu2.0 napisała:

> Jej poglądy nie są radykalne tylko przeraźliwie zaściankowe

Raczej drobnomieszczańskie.

A tak po prawdzie to ona jedną nogą mentalnie nadal tkwiła w latach 90-tych/późnym PRL. Kilka lat młodsi ludzie już mają zupełnie inną wrażliwość np. ekologiczną, czy otwartość na innych.
                          • kobietazpolnocy Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 10:30
                            A tak po prawdzie to ona jedną nogą mentalnie nadal tkwiła w latach 90-tych/późnym PRL. Kilka lat młodsi ludzie już mają zupełnie inną wrażliwość np. ekologiczną, czy otwartość na innych.

To chyba jednak trochę bańkowe myślenie. Niektórzy oczywiście tak, ale czy aż tak liczni jak się nam wydaje, to nie wiem.
                            • boogiecat Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 12:06
                              kobietazpolnocy napisał(a):

> A tak po prawdzie to ona jedną nogą mentalnie nadal tkwiła w latach 90-tych/
                              > późnym PRL. Kilka lat młodsi ludzie już mają zupełnie inną wrażliwość np. ekolo
                              > giczną, czy otwartość na innych.

>
                              > To chyba jednak trochę bańkowe myślenie. Niektórzy oczywiście tak, ale czy aż t
                              > ak liczni jak się nam wydaje, to nie wiem.

Na forum ciagle padaja takie stwierdzenia, ze az przecieram oczy ze zdumienia😀 czy to Polska nagle taka zielona wyspa serialowej tolerancji i swiadomosci, ktora splynela na caluskie pokolenie czterdziestolatkow, czy to ematki az tak nie znaja kraju/zycia?
                              • kobietazpolnocy Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 12:39
                                boogiecat napisała:
                                >
                                >
                                > Na forum ciagle padaja takie stwierdzenia, ze az przecieram oczy ze zdumienia😀
                                > czy to Polska nagle taka zielona wyspa serialowej tolerancji i swiadomosci, kt
                                > ora splynela na caluskie pokolenie czterdziestolatkow, czy to ematki az tak nie
                                > znaja kraju/zycia?

Tolerancja i świadomość wzrastają, ale na pewno nie w tempie ematkowym. Te forum to dla mnie typowa bańka humanistycznie kształconych osób w średnim wieku spędzających zbyt dużo czasu w internecie. Mój archetyp ematki to żaden bidet, tylko wzorowa uczennica po socjologii, która dużo pracuje przy komputerze, ale indywidualnie (np. tłumaczenia, dziennikarstwo, korekta), dużo czyta właściwych książek i mediów, ale za mało ma styczności z rzeczywistością spoza warszawskich wege knajp wink

A są tu i takie, które otwartość i nowoczesność tylko deklarują.
                                • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 12:44
                                  Boogie, ale nie każdy tu jest z Wawy. Proszę nie wykluczać ludzi z interioru 🙄
                                  • boogiecat Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 13:01

> Boogie, ale nie każdy tu jest z Wawy. Proszę nie wykluczać ludzi z interioru 🙄

Ne rozumiem, jak to wykluczam? Mnie naprawde bywalo slabo gdy czytalam opowiesci Triss o rzekomej gorszosci interioru, z glupoty mi bylo slabo i dlatego, ze widze ze te mechanizmy sa tak mocne (miedzygalaktycznie), ze niedasie inaczej, ze przeciez nawet tutaj widac jak kretynsko konfliktogenne to jest bo juz obrywa sie powoli forumkom ktore smialy nie wyzwac Triss od koltunskiej chamicy i wogole jak zyc Borsuku?
                                    • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 13:37
                                      Mnie tylko chodzi, że jest dużo forumek spoza Warszawy. Jest też całkiem spore grono emigrantek i to z przeróżnych zakątków świata, więc się nie zgadzam, że ematka to bańka warszawska.
                                      Jest też wiele dziewczyn ze ścisłym wykształceniem.
                                      I właśnie dla mnie ematka to taki tygiel poglądów, doświadczeń, przemyśleń i życiorysów.
                                      • boogiecat Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 15:43
                                        > I właśnie dla mnie ematka to taki tygiel poglądów, doświadczeń, przemyśleń i ży
                                        > ciorysów.

Aaaa to jasne i to sila i wartosc tego forum. Wogole nie mysle, ze ematka jest warszawska tylko czasami ktos rabnie taka dziwaczna generalizacja i nikt nie prostuje.
                              • halyna_z_trzebowniska Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 12:54
                                boogiecat napisała:

>
                                >
                                > Na forum ciagle padaja takie stwierdzenia, ze az przecieram oczy ze zdumienia😀
                                > czy to Polska nagle taka zielona wyspa serialowej tolerancji i swiadomosci, kt
                                > ora splynela na caluskie pokolenie czterdziestolatkow, czy to ematki az tak nie
                                > znaja kraju/zycia?

W tym samym watku pada "mieszkalam jakis czas w interiorze I BYLO TO BARDZO CIEKAWE DOSWIADCZENIE", co brzmi jak opis wycieczki do oceanarium czy innego zoo.
                                Ematka nie jest warszawocentryczna. Ematka siedzi co najmniej w trzech bankach, jednej bance w drugiej jak matrioszki, z ktorej duze miasto to jest ta najwielsza banka. Potem jest tylko ciasniej.
                                • boogiecat Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 13:13
                                  halyna_z_trzebowniska napisał(a):
                                  >
                                  > W tym samym watku pada "mieszkalam jakis czas w interiorze I BYLO TO BARDZO CIE
                                  > KAWE DOSWIADCZENIE", co brzmi jak opis wycieczki do oceanarium czy innego zoo.

Eh Halyna, u nas madre ludzie mawiaja, ze kazdy ma swojego Araba tfu interiorczyka
                                • black.emma Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 13:17
                                  Ja to napisałam, więc się odniosę.
                                  Tak, ciekawym doświadczenie jest mieszkanie w miejscu, gdzie do najbliższej osady masz 900 km. Co w tym dziwnego?
                                  • boogiecat Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 13:29
                                    black.emma napisał:

> Ja to napisałam, więc się odniosę.
                                    > Tak, ciekawym doświadczenie jest mieszkanie w miejscu, gdzie do najbliższej osa
                                    > dy masz 900 km. Co w tym dziwnego?

Mieszkalas w Rosji/Kazachstanie/Chinach/Mongolii? To, za przeproszeniem, nieco inna sytuacja, a i tak nazywanie tego « ciekawym doswiadczeniem » serio brzmi troche jak z kamera wsrod zwierzat, a nie jak opowiesc o wlasnym zyciu.

No i przeciez Halyna zrozumiala, ze w Polsce.
                                    • black.emma Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 13:59
                                      boogiecat napisała:

> black.emma napisał:
                                      >
                                      > > Ja to napisałam, więc się odniosę.
                                      > > Tak, ciekawym doświadczenie jest mieszkanie w miejscu, gdzie do najbliższ
                                      > ej osa
                                      > > dy masz 900 km. Co w tym dziwnego?
                                      >
                                      > Mieszkalas w Rosji/Kazachstanie/Chinach/Mongolii? To, za przeproszeniem, nieco
                                      > inna sytuacja, a i tak nazywanie tego « ciekawym doswiadczeniem » serio brzmi t
                                      > roche jak z kamera wsrod zwierzat, a nie jak opowiesc o wlasnym zyciu.
                                      >
                                      Nie, w interiorze dużo bliższym nam kulturowo wink
                                      Przecież właśnie o tym był mój post, że pisanie o interiorze w kontekście Polski jest idiotyzmem i nie ma na celu nic innego niż próbę obrażania mieszkańców rożnych części Polski. Tego określenia używała Triss z pogardą, a za nią Lauren, która nagle w tym wątku nazywa Triss chamką. Ot przyganiał kocioł garnkowi.

Napisałam o ciekawym doświadczeniu, bo życie w interiorze wygląda zupełnie inaczej niż w Pl gdzie masz gęste zaludnienie. To słabo, że to wybrzmiało jak z kamerą wśród zwierząt, bo właśnie to mnie wkurza, że Triss i Lauren próbują kogoś obrażać tym określeniem.

> No i przeciez Halyna zrozumiala, ze w Polsce.
                                      Za to ja nie odpowiadam, że ktoś nie rozumie, czym jest interior.
                                      • boogiecat Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 15:54
                                        Sory Emma, ja wogole nie kojarze tego wpisu, wzielam tylko zdanie zacytowane przez Halyne.
                                        Ktory to interior taki oddalony i nam bliski?😱
                              • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 15:17
                                Nie wiem czy na caluśkie, ale jak ją czytałam to zawsze miałam wrażenie, że jest co najmniej 20 lat ode mnie starsza
                                • boogiecat Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 15:50
                                  grruu2.0 napisała:

> Nie wiem czy na caluśkie, ale jak ją czytałam to zawsze miałam wrażenie, że jes
                                  > t co najmniej 20 lat ode mnie starsza

Szczerze mowiac to ja nie wiem jakie my bedziemy za te 10 lat (Triss chyba pod 50tke?).

No i czterdziestolatkow z kompletnie inna mentalnoscia od mojej znam pelno, à i 50-latkow z podobna do mojej pelno. Mlodzi czy tam zetki to tez przeciez sztuczny twor.

Za prl-u tez tak bylo. Za wojny tez. No i wogole.
                                  • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 16:35
                                    Ale ona 10 lat wcześniej była taka sama!
                                    • boogiecat Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 16:39
                                      grruu2.0 napisała:

> Ale ona 10 lat wcześniej była taka sama!

Triss Nosferatu
                                • marta.graca Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 15:51
                                  Dlatego tak dobrze dogadywali się z Rikim!
                              • lauren6 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 15:30
                                boogiecat napisała:

> kobietazpolnocy napisał(a):
                                >
                                > > A tak po prawdzie to ona jedną nogą mentalnie nadal tkwiła w latach 90
                                > -tych/
                                > > późnym PRL. Kilka lat młodsi ludzie już mają zupełnie inną wrażliwość np.
                                > ekolo
                                > > giczną, czy otwartość na innych.

> >
                                > > To chyba jednak trochę bańkowe myślenie. Niektórzy oczywiście tak, ale cz
                                > y aż t
                                > > ak liczni jak się nam wydaje, to nie wiem.
                                >
                                >
                                > znaja kraju/zycia?

Nie załapałaś. W teorii ja i triss to podobna bańka, a jednak czytając jej posty często się zastanawiałam pod jakim kamieniem się ona uchowała przez ostatnie 10 lat. Nie oceniam jej z perspektywy przeciętnego Kowalskiego, ale właśnie z perspektywy warszawskiej bańki ludzi wyższym wykształceniem. Widzę to tak, że w pewnym momencie świat jej uciekł. Do tego nakładają się osobnicze cechy charakteru, czyli przekonanie o własnej racji, brak elastyczności, trudności z dostosowywaniem się do zmian i mamy kobietę niby wykształconą, niby o wysokim kapitale kulturowym, a jednak mentalnie tkwiącą 3 dekady temu. Coś jak podpity wujek na weselu, który nie kuma, że jego dowcipy o głupich blondynkach śmieszyły pokolenie temu, a dzisiaj wywołują jedynie zażenowanie u słuchających.
                              • chococaffe Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 16:09
                                Na forum ciagle padaja takie stwierdzenia, ze az przecieram oczy ze zdumienia😀 czy to Polska nagle taka zielona wyspa serialowej tolerancji i swiadomosci, ktora splynela na caluskie pokolenie czterdziestolatkow, czy to ematki az tak nie znaja kraju/zycia?

Imho błędem jest założenie, że tolerancja rośnie sama z siebie, z czasem. Ruch odbywa się w obu kierunkach i byłu badania, że po 2015 (propagadna) była o wiele mniejsza niż wczesniej. Na pewno też inaczej to się rozkładało geograficznie itd
                                • boogiecat Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 16:31
                                  chococaffe napisała:
                                  >
                                  > Imho błędem jest założenie, że tolerancja rośnie sama z siebie, z czasem. Ruch
                                  > odbywa się w obu kierunkach i byłu badania, że po 2015 (propagadna) była o wiel
                                  > e mniejsza niż wczesniej.

Ja nie zakladam, ze tolerancja rosnie naturalnie z czasem. Wszystko/wiele to kwestia wielkiej polityki, we Francji rowniez idziemy "do tylu" w wielkim skrocie i sa to ruchy obejmujace cale spoleczenstwo a nie jedno pokolenie.
                                  • chococaffe Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 16:42
                                    Dokładnie. Dlatego trudno mówić o spłynięciu nie tylko na pokolenie 40 latków, ale w ogóle na jakiekolwiek pokolenie. To raczej kwestia środowiskowa.

Dlatego - nawiązując do triss- trudno powiedzieć jakie poglądopokolenie ona reprezentuje. Jeżeli widzę jej osadzenie w latach 90. (nie twoje wpisy) to nie dlatego, że to są poglądy tamtych czasów
                            • wkswks Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 16:45
                              Powierzchownie! Jak poskrobiesz, to to młode pokolenie jest dokaldnie tak samo drobnomieszczańskie jak rodzice.
                        • claudel6 Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 20:54
                          absolutnie nie. triss nie była zaściankowa. ale byłą do szpiku kości drobnomieszczańska. i Dulska, ale nie jako generyczny wzorzec kołtuństwa, tylko dokładnie tak jak postać Zapolskiej porządkująca wszystkim wokół życie.
                      • tt-tka Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 22:59

> A jednocześnie wydaje mi się zawsze osobą, która jest ostrzejsza w słowach niż
                        > w sercu. I zawsze kojarzyła mi się jako osoba prawdopodobnie bardziej skuteczna
                        > , przejęta i pomocna niż co poniektóre wrażliwe, by nie powiedzieć egzaltowane,
                        > dusze.

To o Triss. zawsze ja wlasnie tak odbieralam.

> Myślę, że jest praktyczna, ale ta twardość to bardziej kreacja niż rzeczywistoś
                        > ć.

tego nie wiem, czy kreacja, ale twardzielka potrafi byc.
                      • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 23:20

>. Tu jest mnóstwo forumek, które się z nią po cichu zgadzają albo są jeszcz
                        > e bardziej ostre w opiniach, ale próbują się przypodobać ematkowej bańce stylem
                        > " ja rozumiem, ale jednocześnie.."
                        >
                        > A jednocześnie wydaje mi się zawsze osobą, która jest ostrzejsza w słowach niż
                        > w sercu.

big_grin big_grin big_grin Kwintesencja.
                      • deszczu_kropelka Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 16:04
                        > w sercu. I zawsze kojarzyła mi się jako osoba prawdopodobnie bardziej
                        > skuteczna, przejęta i pomocna niż co poniektóre wrażliwe, by nie
                        > powiedzieć egzaltowane, dusze.

Już pisałam o tym w tym watku - Triss pomogła w znalezieniu pracy dwóm dziewczynom z tego forum. Wielokrotnie doradzała osobom z problemami, co i jak załatwić, w jakiej instytucji, jaką drogę obrać. Wychowała dwójkę dzieci, które bardzo aktywnie udzielają się w różnych społecznych inicjatywach.
                        • black_magic_women Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 22:08
                          deszczu_kropelka napisała:

> > A Wielokrotnie doradzała osobom z problemami, co i jak załatwić
                          > , w jakiej instytucji, jaką drogę obrać.

I to bardzo konkretnie. Podobnie z tematami okołoszpitalnymi, z opieką senioralną itp.
                        • danaide2.0 Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 09:33
                          Za to pogardzała tymi, które nie pracują, a którym bynajmniej żadnej pomocy nie zaoferowała.
                          Jakaś równowaga musi być w przyrodzie.
                    • pade Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 10:25
                      O rany. Jak to się można różnić w odbiorze.
                      Wiele razy widziałam miotającą się histerycznie, lękową Triss. Nawet jej o tym pisałam i specjalnie nie protestowała.
                      • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 12:48
                        Ja myślę, że ematka powinna więcej czasu spędzać w autobusie, kursując od pętli do pęti i deklarując, że nie siedzi tu tyle, co przeciętna ematka, to by bardzo poszerzyło wszystkim horyzonty wink
                      • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 15:19
                        Bo to jest control freak, wpada w panikę jak nie ma kontroli nad czymś
                      • lauren6 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 16:40
                        > O rany. Jak to się można różnić w odbiorze.
                        Wiele razy widziałam miotającą się histerycznie, lękową Triss.

Zgadza się, pandemia bardzo to uwypukliła. A po pandemii był jeszcze słynny wątek o Ukraińcach na obozie harcerskim.
                    • leosia-wspaniala Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 08:56
                      Zgadzam się. Tak, Triss miewała ciasne poglądy, ale była w nich konsekwentna, w przeciwieństwie do ematek, które oburzały się jej rasizmem, ale jednocześnie ochoczo jechały po góralach czy mieszkańcach biedniejszej części Polskim
                      • claudel6 Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 21:04
                        ale wiesz, że to nie jest żaden rasizm? nawet jeśli szeroko potraktujemy rasizm, tak jak Amerykanie - to on oznacza dyskryminację czy nietolerowanie ludzi ze względu na cechy, których nie mogą zmienić. natomiast mieszkańcy biedniejszej części Polski głosujący na PIS i zatwierdzający homofobiczne uchwały w swoich gminach - swoje poglądy wybierają. i mogą je zmienić.
                        • angazetka Re: Bez nich forum traci 27.04.24, 17:41
                          I są to absolutnie wszyscy mieszkańcy tych gmin, absolutnie wszyscy elgiebeci, wszyscy Ukraińcy, wszyscy niebiali i kogo tam jeszcze Triss nie uznawała. Uhm.
              • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:16
                Myślisz dwie rzeczy. Jest znacząca różnica między podejściem "wszystko jedno co" a podejściem "tylko jedna słuszna droga i ani kroku w bok".
                Natomiast na pewno rodzic rozchwiany, niepewny siebie i niestabilny nie może być dla dziecka oparciem i autorytetem.
                • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:23
                  Tzn. uważam, że są takie sfery, gdzie ani kroku w bok, bo to grozi kiepskimi konsekwencjami. Są też takie, gdzie należy oddawać inicjatywę dzieciom, ale monitorować, z czasem coraz mniej.
                  • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:24
                    Ale tu nie chodzi o dzieci tylko o całokształt. Horyzonty wąziutkie jak u tych pogardzanych garkotłuków
                    • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:29
                      Jessu, mówisz całkiem jak moja córka big_grin. Taka antysystemowa, jedyna w swoim rodzaju, poza schematami - a na razie siedzi w szkółce dla spadów, jak nie zda matury, to jej zostaną jakieś żabki czy kebaby i kiszenie się właśnie z mentalnymi garkotłukami bez perspektyw, z planami jedynie na kolejną imprezkę.
                      Nie idź tą drogą big_grin.
                      • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:36
                        To znaczy jaką drogą tak konkretnie?Bo jakoś tak wygląda, że mimo dużo gorszego startu nie radzę sobie życiowo gorzej od niej
                        • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:39
                          No to sprecyzuj najpierw te wąskie horyzonty Triss, bo dla mnie na tle wielu forumowych postaci i opisywanych problemów była ona zadziwiająco normalna - przynajmniej w tym wcieleniu pani w średnim wieku, matki dzieci szkolnych.
                          Wiem, że coś tam pisywała na kobiecie i miała barwną przeszłość, ale to jakby mnie nie interesuje, co było za młodu.
                          • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:42
                            Wąskie horyzonty czyli jedyna słuszna droga to stołek na etacie, jedyna słuszna droga dla dziecka to kierat i ciśnięcie najlepszych szkół. A jak ktoś myśli o edukacji niesystemowej to po to, żeby zaoszczędzić na kapciach do szkoły 😀 Bo po prostu horyzonty na poziomie garkotluka z interioru, nieprzypadkowo tej postaci nienawidziła zawsze najmocniej, w końcu wypierane cechy najbardziej irytują u innych wink
                            • simply_z Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:07
                              Ciezko stwierdzic...wydaje mi sie, ze jej sciezka zyciowa, klocila sie troche z tym co tu glosila. Niby taka ambitna, a kwitla gdzies w urzedzie.
                              • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:19
                                simply_z napisała:

> Ciezko stwierdzic...wydaje mi sie, ze jej sciezka zyciowa, klocila sie troche z
                                > tym co tu glosila. Niby taka ambitna, a kwitla gdzies w urzedzie.

A moze to byl wlasnie wyraz jej pragmatyzmu? Wogole nie ukrywala na forum sciezki kariery, no i wydaje mi sie ze stolki urzedowe moga byc calkiem wysokie😉
                                • simply_z Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:24
                                  W jej przypadku chyba nie...
                                  • pepsi.only Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 15:26
                                    simply_z napisała:

> W jej przypadku chyba nie...
                                    >
                                    ministerstwo, to nie taki znów niski stołek....
                                • bywalec.hoteli Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:28
                                  boogiecat napisała:

> A moze to byl wlasnie wyraz jej pragmatyzmu? Wogole nie ukrywala na forum sciez
                                  > ki kariery, no i wydaje mi sie ze stolki urzedowe moga byc calkiem wysokie😉

Ja odniosłem wrażenie, że nie chciała ona żadnej kariery. Tylko "dobrej państwowej posady", gdzie pensja nie zwala z nóg, ale się nie będzie przemęczać, będzie mieć stałe godziny pracy 7-15, biuro w urzędzie bez pracy zdalnej, gwarantowane zatrudnienie do emy i różne dodatki, 13, 14, stażowe itp. Inne rzeczy to już odziedziczyła po rodzicach, żeby nie musieć jeszcze gonić za kredytem.
                                  Interioru nienawidziła za to, że widziała, że przybysze z gorszym startem na zasadzie rzeczy otrzymanych od strony rodziny radzili sobie lepiej.
                                  • marylout Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:54
                                    Podobnie myśle.
                              • ib_k Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:36
                                No ale ten urząd Triss to nie był urząd gminy, zdaje się że ona była urzędnikiem wysokiego stopnia , mianowanym i skończyła państwową szkołę administracji. Takich osób w sumie jest bardzo niewiele
                                • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:39
                                  ej no ib_k bo modki nam fajny watek wytna, no nie mow takich rzeczy
                                • simply_z Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:43
                                  A to mozliwe, tego nie wiem.
                                • bywalec.hoteli Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:50
                                  Być może, na forum jednak nie wyglądała na osobę szczególnie wykształconą ani ambitną. Raczej agresywną w bronieniu tego co ma od rodziny (akcja z ojcem, młodszą panią, siostrą i dzielnicowym)
                                  • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:51
                                    No za to ty bywalec jesteś solą tego forum 😒
                                    • bywalec.hoteli Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 21:42

> No za to ty bywalec jesteś solą tego forum 😒

ale ja pracuję w firmie a nie w urzędzie
                                • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:05
                                  I w tym właśnie upatruję przyczyny jej zwijki z forum.
                                  Czy wydaje mi sie, czy nastąpiła jakoś w okolicy zmiany obozu rządzącego?
                                  • simply_z Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:27
                                    Jakos po feriach z tego co kojarze.
                                  • pepsi.only Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 15:27
                                    annaboleyn napisała:

> I w tym właśnie upatruję przyczyny jej zwijki z forum.
                                    > Czy wydaje mi sie, czy nastąpiła jakoś w okolicy zmiany obozu rządzącego?
                                    tak.
                          • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:07
                            Zaskakuje mnie opiewanie spokoju i rozsądku TM, przecież ona regularnie dostawała histerii i kompletnie puszczała kredens w dość zwyczajnych tematach, typu: dzieci z Ukrainy na obozie harcerskim. Jakoś mi nie przystaje do wizerunku niewzruszonej trzeźwej matrony histeryczne pienienie się i coraz gorętsze obelgi pisane ewidentnie drżącymi rękami. Zwłaszcza, że spokojnie by się tam dało znaleźć trzeźwe argumenty, żeby podtrzymać jej "nie chcę ich tam". Tak całkiem na zimno. To nie, tam był rage jak po dopalaczach, aż się zastanawiałam, czy jej konta nie przejęli. A to nie był jedyny wypadek.
                            No, ale ok, rozumiem, że inne cechy czyniły z niej archetyp opoki, no może.
                            • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:11
                              Tu masz racje z tym puszczaniem kredensu o pierdoly, nie idzmy w kierunku santo subito😀
                              • primula.alpicola Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:28
                                Ten podwątek to jak wspomnienia kumoszek o zmarłej🤣
                                Ileż emocji zostawiła po sobie ta czarodziejka, ile bólu, tęsknoty, pretensji, urazów!
                                • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:31
                                  primula.alpicola napisała:

> Ten podwątek to jak wspomnienia kumoszek o zmarłej🤣
                                  > Ileż emocji zostawiła po sobie ta czarodziejka, ile bólu, tęsknoty, pretensji,
                                  > urazów!

♥️ Takie stypy to ja lubie
                                • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:38

> Ileż emocji zostawiła po sobie ta czarodziejka, ile bólu, tęsknoty, pretensji,
                                  > urazów!

Triss już na zawsze w naszych serduszkach 😔❤️‍🩹
                                • aandzia43 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:48

> urazów!

Hehe, wieszczę znaczny rozrost wątku big_grin Będę śledzić, poza tym nie ukrywam że brakuje mi Wielkiej Nieobecnej.
                                  • claudel6 Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 21:10
                                    pamiętam, zdarzyło się, że wytknęłam triss kołtunerię. używając tego słowa nawet.
                                    ale jestem zupełnie otwarcie jej fanką. i imo bardzo jej brakuje na forum.
                                    • kropkacom Re: Bez nich forum traci 27.04.24, 17:27
                                      Brakuje, bo zakładała wątki. Czasami bez cienia wstydu. Bardzo dużo nam pisała o sobie.
                            • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:21
                              Triss to takie lustereczko, kazdy w rozmowie z nia widzi siebie. Barwna postac
                              • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:26
                                A, to Ty wedle tego wzoru jesteś "barwnym, pięknym ptakiem tego forum"? wink
                                • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:32
                                  I skoro każdy widzi siebie w rozmowie z triss to znaczy, że odbiera samą siebie jako babcię Genowefę big_grin

Swoją drogą ciekawa ocena. TM nie przekroczyła chyba jeszcze 50-tki, ale jej posty bardziej sugerowały wiek 55+.
                                  • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:36
                                    o boze lauren! Babcia Genia to ideal ha haha

>ale jej posty bardziej sugerowały wiek 55+.

prawda
                                • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:33
                                  a ty jestes przykladem takim?

Po prostu oceniasz ja w sposob bardzo waski jakby to byl konkurs na najcnotliwsza i najsympatyczniejsza slodkopier ematke.

Triss to babka z charakterem. Oburza, bawi, skladnia do refleksji. To nie kolejna forumka z kregu wzajemnej adoracji ale niezalezny byt

Nie jedna zarliwa dyskusje mialam z triss. Oczywiscie ze sie z nia nie zgadzalam z wieloma rzeczami. Ale to forum i nie real. Moze triss to tylko kreacja triss. A moze nie. Nie ma sensu jej oceniac jak hiszpanska inkwizycja ale docenic jej barwnosc i to co wnosi na forum
                                  • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:37
                                    Ale z drugiej strony gdybysmy nie ocenialy po kawaleczku naszej Triss, to by nie bylo dyskusji tfu sympatycznej stypy
                                    • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:38
                                      pewno masz racje he he
                                  • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:39
                                    Jedyną refleksją do jakiej mnie skłaniała była zaduma nad tym jak wysokie iq i dobre wykształcenie mogą iść w parze z taką ciasnotą umysłową
                                    • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:41
                                      no ale jakby na forum byly same niekontrowersyjne postacie to by bylo to forum pt Nudziary
                                    • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:42
                                      Ja wiem? Takie drobnomieszczaństwo to wcale nie jest niepowszechne zjawisko smile Ba, bywa z jednej strony pożądanym stanem (ta stabilizacja niby), z drugiej - jak widać - pozwala się identyfikować ze sobą, to musi być ulga tu i tam wink
                                      • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:48
                                        drobnomieszczanstwo to przedwojenny koncept. Dzis mowimy o grazynach BOlenko.
                                    • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:42
                                      grruu2.0 napisała:

> Jedyną refleksją do jakiej mnie skłaniała była zaduma nad tym jak wysokie iq i
                                      > dobre wykształcenie mogą iść w parze z taką ciasnotą umysłową

To jest bardzo ciekawy temat🤷🏻‍♀️

Ja pamietam dyskusje z Triss np. o ideologiach, nie zgadzalysmy sie zupelnie, ale bez niej to by bylo mialkie popierdywanie a nie dyskusja.
                                      • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:46
                                        no wlasnie. Z tego samego powodu lubie postac najmy. No kurcze niby spokojny watek ale jak czasem cos najma stwierdzi to szczeka opada ze zdumienia. Albo taka bergamotka. Wejdzie jak Alexis z Dynastii i zaraz dyskusja na 1000 wypowiedzi. Dzieki asmie to nawet daniela juz zwatpila czy jest ta prawniczka czy jednak nie jest. Idzie do sadu i mysli ale moze ja wlasciwie tam nie pracuje ha haha
                                        • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:47
                                          Ale Ty zakładałaś, że Daniela pracuje w sądzie? wink
                                          • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:49
                                            w sadzie pracuja sedziowie a nie daniele
                                            • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:50
                                              Jesteś dla mnie źródłem nieustającej radości big_grin
                                        • asma.bez.dworu Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 16:28
                                          Princess kochana tobie nie ujmując
                                          Uwielbiam jak trolliszcza ustawiasz do pionu , jak ich skomentujesz to stają w rządku jak na dzieci na kolonii letniej wink
                                          • hrasier_2 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:23
                                            asma.bez.dworu napisała:

> Princess kochana tobie nie ujmując
                                            > Uwielbiam jak trolliszcza ustawiasz do pionu , jak ich skomentujesz to stają w
                                            > rządku jak na dzieci na kolonii letniej wink
                                            Samo stawianie do pionu nie daje tyle radości jak zwijanie skrzydeł ze złości😆
                                            • asma.bez.dworu Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:41
                                              Nie zliczę ile razy mnie tu bolał Brzuch ze śmiechu
                                      • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:46
                                        Nie no, tu się zgadzam, że jak ją zestawisz z płatkami śniegu (obojętnie, lewackimi, prawackimi, dla mnie wszystkie mało strawne), to się jawi jak, hm, betonowy słup, co może mieć swoje zalety. Ale przecież ona była idealnie odtąd - dotąd, upakowana w karton, że Princess w niej widzi kontrowersje i barwność to akurat ma dla mnie jasne przyczyny, ale tak obiektywnie? Chodzi o to, że jak coś jest niepoprawne politycznie z przechyłem na prawe centrum - to jest kontrowersyjne i niezwykłe? Eee.
                                        • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:51
                                          kontrowersyjna jest kazda osoba zdolna do wywolania dlugich dyskusji. A triss ma ta charyzme.

i przypomne ze slowo charyzma nie dotyczy swietych tylko. Hitler ponoc mial...charyzme.

ide pa
                                          • hrasier_2 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:25

> kontrowersyjna jest kazda osoba zdolna do wywolania dlugich dyskusji. A triss m
                                            > a ta charyzme.
                                            >
                                            > i przypomne ze slowo charyzma nie dotyczy swietych tylko. Hitler ponoc mial...c
                                            > haryzme.
                                            >
                                            > ide pa
                                            Cudownie na tym forum jest dyskutować o komuś co nie chce pisać. Jak papuga jedna i druga🤣
                                    • ib_k Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:50
                                      No cóż, wiele poglądów czarodziejki było mi obcych ale ciasnoty umysłowej u niej nie widziałam Wg mnie jest b. inteligentna, interesowała się wieloma kwestiami społecznymi czy z szeroko pojętej kultury, to w jaki sposób je oceniała to nie ma znaczenia, każdy z nas " jakoś" ocenia rzeczywistość
                                      • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:52
                                        O, ja też uważam, że była inteligentna. Sarkazm zero, serio.
                                        Tylko dla mnie szerokie horyzonty oznaczają umiejętność wyjrzenia ze swojego pudełka. Nie po to, żeby się zgodzić z tym, co poza pudełkiem czy jakoś tam to przyjąć, tylko żeby uznać, że to "poza" istnieje.
                                        TM tego absolutnie nie przyjmowała. Nie nie nie, to się nie dzieje, nie ma tego, nie wmawiajcie jej, że jest, nieeee!
                                        No cmon. Stąd dysonans - niewątpliwie inteligentna, niewątpliwie wykształcona, why horyzont ciasny jak schowek na szczotki?
                                        • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:02
                                          Triss wybrala swoja rzeczywistosc i uznala za szkodliwe z niej sie wychylac, a uznawac na forum, ze costam gdziestam ja nieinteresujacego istnieje, za sterylne. Wg mnie ona w jakis sposob uprawiala swoj ogrodek, troche straszno, troche jak Krolik z Puchatka. Oh Triiissss, zaraz tu poematy beda😀

Za mlodu mogla miec klasyczne mlodociane poglady.
                                          • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:04
                                            boogiecat napisała:

> troche j
                                            > ak Krolik z Puchatka. Oh Triiissss, zaraz tu poematy beda😀
                                            >

To jest bardzo trafne z tym Królikiem z Puchatka big_grin
                                            • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:35
                                              annaboleyn napisała:
                                              >
                                              > To jest bardzo trafne z tym Królikiem z Puchatka big_grin

Za Wiki😋: Niecierpliwy, zorganizowany, pedantyczny, lojalny, rozsądny, odpowiedzialny, konsekwentny, rozgarnięty, arogancki, samolubny, sprytny, przebiegły, pracowity, pomocny. W adaptacjach Disneya prowadzi ogród, w którym uprawia warzywa. Jest mądry oraz umie pisać i czytać.

A my wystepujemy jako krewni i znajomi😀
                                        • ib_k Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:06
                                          No nie, jak ją inaczej rozumiałam. Widziała co jest poza jej rzeczywistością tylko uznawała to za gorsze. Miała pomysł na życie swoje i rodziny i konsekwentnie go realizowała.
                                          • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 15:06
                                            ib_k napisała:

> No nie, jak ją inaczej rozumiałam. Widziała co jest poza jej rzeczywistością ty
                                            > lko uznawała to za gorsze. Miała pomysł na życie swoje i rodziny i konsekwentni
                                            > e go realizowała.

Ok, rozumiem o co Ci chodzi, tzn jak to widzisz.
                                        • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:34
                                          > Stąd dysonans - niewątpliwie inteligentna, niewątpliwie wykształcona, why horyzont ciasny jak schowek na szczotki?

M.in. w ten sposób objawia się nieneurotypowość.
                                        • pade Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 10:31
                                          Anno, całkowicie się z Tobą zgadzam.
                                      • black_magic_women Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:53
                                        ib_k napisała:

> No cóż, wiele poglądów czarodziejki było mi obcych ale ciasnoty umysłowej u nie
                                        > j nie widziałam

Też tsk myślę. Była też czynna uczestniczką kultury i dbała, żeby jej dzieci też w tym funkcjonowały.
                                        • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:59
                                          No dobra, ale to przecież jest norma, prawda? Że czytasz, Twoje dzieci czytają, chodzisz na koncerty, do teatru, dzieci też.
                                          Dobrze, jasne, nie mówimy o ekstremach, ale właśnie o takiej najzwyczajniejszej średniej klasie średniej, tym bardziej z Warszawy, gdzie serio łatwiej potomka prowadzać od małego na przedstawienia i do filharmonii niż, powiedzmy, w bieszczadzkiej wiosce.
                                          Dlaczego uznajemy to za coś niezwykłego, nie podstawę?
                                          • kochamruskieileniwe Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 15:28
                                            annaboleyn napisała:

> No dobra, ale to przecież jest norma, prawda? Że czytasz, Twoje dzieci czytają,
                                            > chodzisz na koncerty, do teatru, dzieci też.
                                            > Dobrze, jasne, nie mówimy o ekstremach, ale właśnie o takiej najzwyczajniejszej
                                            > średniej klasie średniej, tym bardziej z Warszawy, gdzie serio łatwiej potomka
                                            > prowadzać od małego na przedstawienia i do filharmonii niż, powiedzmy, w bies
                                            > zczadzkiej wiosce.
                                            > Dlaczego uznajemy to za coś niezwykłego, nie podstawę?

Myślę, że jednak trochę się mylisz. Jeśli chodzi o filharmonię, teatry i prowadzane do nich dzieci. Niestety. Może to norma, ale na ematce. Niekoniecznie w realnym życiu.

Ps
                                            Ileż to ematek ma osiatkowane balkony! Bo koty.
                                            Jakiś czas rzuciło mnie na Ursynów. Liczyłam osiatkowane balkony. Było ich kilka. Od tej pory zwracam na to uwagę w różnych częściach stolicy. Zapewniam, że tych osiatkowane h jest bardzo mało. A czytając ematkę, można odnieść wrażenie, że co drugi balkon ma siatkę 😜
                                            • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 15:44
                                              No ale czekaj. Ile jest ematek? Ile z nich deklaruje osiatkowany balkon? (ja, mogę okazać wink). Ile z nich mieszka na Ursy tam, gdzie liczyłaś balkony?
                                              • slonko1335 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:11
                                                I ile tych ematek ma koty. Przerobiłam kilkadziesiąt na tyczasie i nie mam osiatkowanego balkonu. Żaden kot ode mnie nie poszedł do domu gdzie był nieosiatkowany i tak jak kiedyś zamieszka u nas na stałę kot to osiatkujemy balkon.
                                              • kochamruskieileniwe Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 07:25
                                                wejdz w jakikolwiek koci wątek. Sama zobacz, ile ematek mówi o osiatkowanym balkonie. A co do ursynowa - akurat od niego zaczęłam, bo wiem, że w tamtej części mieszka sporo ematek. A potem zaczęłam zwracać uwagę i i innych częściach miasta - o czym zresztą napisałam.
                                                Ematka (forum) to bardzo specyficzna bańka.

A co do filharmoni czy teatru.
                                                Na seansach popołudniowych bywa niewielki procent rodziców/opiekunów z potomstwem (celowopiszę potomstwem, by dzieci nie sugerowały wieku przedszkolno-wczesnopodstawówkowego). Szansą są przedstwaienia przedpołudnioe, na które chadzją wycieczki klasowe.
                                                Serio - prowadzenie do filharmonii czy teatru nie jest normą. Prędzej do kina. Ono sie jeszcze jako tako broni,.
                                                • slonko1335 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 08:42
                                                  No tak ale w tym kazdym kocim wątku to ise wypowiada ile tych ematek, kilka/kilkanaście? bo przecież to łownie sa jedne i te same, zobacz jaki to ułamek całej społeczności ematkowej a co dopiero ursynowa czy całej warszawy
                                                • annaboleyn Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 11:37
                                                  Mnie sie to z balkonami nadal logicznie nie spina, niestety wink

Ok, teatr ze smarkaczami to bańka, w porządku. Still - przymknąć oko na horyzonty szerokości talii Scarlett O'Hary w jej najlepszym okresie i przed śniadaniem jestem w stanie, kiedy np. to wałkowane wykształcenie, wiedza w jakiejś dziedzinie, jezusie, cokolwiek, choćby umiejętność pisania - są wyjątkowe, ale naprawdę wyjątkowe.
                                                  Rzeczona wyjątkowa w niczym nie była, a im dalej w las - tym bardziej widzę, że jej opiewana wyjątkowość zasadza się na "no tu jest wiele wrednych Dulskich, ale ona przynajmniej pisała pod jednym nickiem (a skąd wiecie, BTW? wink) i to się ceni."
                                                  No na zdrowie, niejmniej - nie obowiązuje wink
                                            • m_incubo Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 08:09
                                              Ale to, że co druga ematka ma kota i osiatkowany balkon nijak nie oznacza, że co drugi mieszkaniec Ursynowa również ma kota.
                                              • kochamruskieileniwe Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 08:14
                                                ale wiele osób wypowiadających sie na forum ma tendencje do postrzegania swiata przez pryzmat ematkowej bańki. Stąd to przykłd osiatkowanego balkonu.
                                                • m_incubo Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 08:23
                                                  No, i wiele osób też ma tendencje do twierdzenia, że ematka to jakiś jeden twór i jeśli w jednym wątku jedna forumka robi przepyszny jagielnik, a w drugim inna je parówki, to znaczy że obie kłamią i im się kreacja sypie.
                                          • thank_you Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 11:15
                                            To jest bańka, bo w teatrach powtarzają się ciągle te same twarze. W teatrach dla
                                            Dorosłych z niektórymi już się witam, w teatrach i ośrodkach kultury dla dzieci ćwiczę właśnie drugi zestaw rodziców. To jest bańka, niezaprzeczalnie.
                                      • angazetka Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:58
                                        > No cóż, wiele poglądów czarodziejki było mi obcych ale ciasnoty umysłowej u niej nie widziałam

Rasizm, ksenofobia, pisanie o ludziach o innych poglądach czy innych orientacjach, że są nienormalni - to nie jest ciasnota umysłowa?
                                    • semihora Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 22:11
                                      grruu2.0 napisała:

> Jedyną refleksją do jakiej mnie skłaniała była zaduma nad tym jak wysokie iq i

True.
                                    • m_incubo Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 06:50
                                      grruu2.0 napisała:

Mnie czasami zastanawia, jak można mieć 40 lat i nadal co krok dziwić się światu.
                                      • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 07:03
                                        A co w tym dziwnego? Ludzie mają różny poziom intelektualny i tempo przyswajania, niektórzy widocznie mając 40 nadal zdobywają wiedzę o świecie.
                                        • m_incubo Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 07:07
                                          I od 40 lat zdobywasz wiedzę, że wysokie IQ plus wykształcenie nie poszerzają automatycznie horyzontów?
                                          W takim razie dobrze by było, żebyś dożyła setki.
                                          • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 07:16
                                            A Ty nadal nie zdobyłaś wiedzy, że są ludzie uczący się wolniej, że Cię to dziwi? To niewiele się ode mnie różnisz...

• m_incubo Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 08:08
                                              Być może nie różnimy się wcale i w niczym wink
                                              • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 15:19
                                                To dlatego tak Cię irytuję 😀
                                                • m_incubo Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 16:36
                                                  Nie irytujesz mnie.
                                        • mallard Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 07:57
                                          grruu2.0 napisała:

> A co w tym dziwnego? Ludzie mają różny poziom intelektualny i tempo przyswajania, niektórzy widocznie mając 40 nadal zdobywają wiedzę o świecie.

Jakiż żałosny jest osobnik, który mając wspomniane 40 lat, uważa, iż całą wiedzę o świecie już zdobył...
                                          • m_incubo Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 08:07
                                            Brak nieustannego zdziwienia, że ludzie są różni, to naprawdę nie jest cała wiedza tego świata, dziadku.
                                            • mallard Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 12:12
                                              m_incubo napisała:

> dziadku.

😘
                                • midge_m Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 21:34
                                  annaboleyn napisała:

> A, to Ty wedle tego wzoru jesteś "barwnym, pięknym ptakiem tego forum"? wink

Myślę że dokładnie tak Princess siebie widzi smile być najgłupszym trollem okazuje się lepsze od wszystkiego bo przynajmniej NIE JESTEŚ NUDNA wink (trollem oczywiście jest w tej opowieści Asma)
                              • aandzia43 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:56

> Triss to takie lustereczko, kazdy w rozmowie z nia widzi siebie. Barwna postac

Możesz rozwinąć.
                              • hummorek Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:31
                                E no, bez jaj.
              • berdebul Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:03
                Ileż ja się nasłuchałam, ze mam wstawac rano, bo przecież do pracy tez będę wstawac bla bla i inne pierdoly o tym jak to odrabianie prac domowych i chodzenie do szkoły/ścielenie łóżka/zasuwanie na szmacie w soboty kształtuje charakter. Nope. Właśnie dyndam w hamaku, bo zrobiła, wszystko co miałam zrobić, mimo ze nie wstałam o świcie i nie wietrzyłam pokoju.
                • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:29
                  berdebul napisała:

> Ileż ja się nasłuchałam, ze mam wstawac rano, bo przecież do pracy tez będę wst
                  > awac bla bla i inne pierdoly o tym jak to odrabianie prac domowych i chodzenie
                  > do szkoły/ścielenie łóżka/zasuwanie na szmacie w soboty kształtuje charakter. N
                  > ope. Właśnie dyndam w hamaku, bo zrobiła, wszystko co miałam zrobić, mimo ze ni
                  > e wstałam o świcie i nie wietrzyłam pokoju.

Ale od Triss? Zupelnie nie wiem dlaczego mialabys sobie cos takiego brac do serca😀 ja zyje jak ty, nigdy w zyciu nie poczulam sie zobowiazana do wczesnego wstawania bo Triss tak napisala, natomiast gdzies tam wiem, ze jesli mi sie cos w zyciu posypie to prawdopodobnie pojde za ogolna rada Triss zeby sie utrzymac na powierzchni
                  • krwawy.lolo Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:33
                    Bugi, na tym zacnym forum działają dwie prawie identyczne ksywki. Mnie się zawsze mylą. Może dlatego, że nie czytam, co piszą? 🤣
                    • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:36
                      To juz wyzsza abstrakcja, przyjsc na czyjas stype nie bardzo wiedzac o kogo chodzi😀
                      • krwawy.lolo Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:39
                        Mój kolega chodził na pogrzeby, bo uwielbiał piosenkę "Dobry Jezu a naszpanie".
                        Także ten. smile
                  • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:36
                    > jesli mi sie cos w zyciu posypie to prawdopodobnie pojde za ogolna rada Triss zeby sie utrzymac na powierzchni

Radą Triss... Przecież to są komunały.
                    • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:38
                      Nie mowie, ze nie, ale niektorym nieogarom jak ja czasami dobrze robi uslyszenie czarne na bialym czegos ewidentnego😉
                  • berdebul Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 20:52
                    Od własnej matki&spółki. Babcia miała zwyczaj budzenia wszystkich rano, nawet w wakacje bo szkoda dnia i manię wietrzenia (jak Triss tongue_out). Koszmar. Brudem nie zarosłam, z pracy mnie nie wyrzucili.
                    • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 21:04
                      Bylam podobnie wychowywana, tylko u jednej babci moglam spac do pozna. Wietrzenie ol yes, scielenie lozek, pedantyzm itp. Czyli autorytet iscie trissowski mialam, nienawidzilam, ale bez dorabiania traumy, wyzbylam sie w doroslym zyciu i mi tak dobrze.
            • claudel6 Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 20:39
              no i to mnie na pewno zbliża do triss big_grin
          • princesswhitewolf Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 11:05
            Dokladnie alex. I czasem taki czarny fajny humor miala.
        • moni_485 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 11:18
          gdanskamarylka napisała:

> Ta książkowa to może i głos rozsądku. Ta z ematki - absolutnie nie.
          >

Jak dla mnie triss była mocno oderwana od rzeczywistości. Taki typ resortowego dziecka, urodzonego w W-wie któremu tata mocno ułatwił start w dorosłość m.in. załatwił dobrą pracę w czasach największego bezrobocia i skoro nigdy tej pracy nie szukała to myśli, że w Polsce jest tej pracy bardzo dużo i do sensownej roboty przyjmują każdego kto oddycha. Do dziewczyny uwikłanej w związek z narcyzem pisze, że ona to by nigdy z takim, a następnie walczy z byłym o podwyższenie alimentów. Długo jechała po siostrze bo ta ośmieliła się żyć inaczej, no i to jechanie po starszych ludziach, jakby już nie pamiętała ile zawdzięcza tatusiowi. Jak to mówią: widzi u kogoś pod lasem, ale u siebie pod nosem to już nie.
    • znowu.to.samo Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:07
      A kura??? Gdzie się podziała???
      • szarmszejk123 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 00:22
        Była ostatnio gdzieś, chyba w wątku o hennie.
    • karyna-z-tarchomina Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:10
      Mnie brakuje pani zony z poznania i pani loli
      I pani Shell jeszcze (kazała mi to napisac, bo jej przykro ze nikt o niej nie wspomina)
      • riki_i Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 00:18
        Przecież Shell jest cały czas i nietrudno ją rozpoznać po jednej nutce.
        • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 00:24
          Shell ostatnio stwierdziła, że ma dość i sobie idzie
          • hrasier_2 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 00:56
            Wcale się nie dziwię. Czasami trzeba odpocząć.
        • karyna-z-tarchomina Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:24
          Nie ma jej, ty muzykacie od siedmiu krasnoludków
    • anomaliapogodowa81 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:34
      A Jola Kotka? Potrafiła rozruszać forum.
      • slonko1335 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:36
        Cóż mam nadzieje ze ja zamknęli w jakimś psychiatryku i więcej złego nie zrobiła..
        • taki-sobie-nick Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 00:03
          A co takiego złego zrobiła? Za pisanie na forum nie zamykają w psychiatryku.
          • slonko1335 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 08:25
            Oczywiście, ze nie ale chorych psychicznie to jednak już się zdarza że zamykają a ona zdrowa na pewno nie jest/była...
            • taki-sobie-nick Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 22:38
              No i?

Zamknięcie w psychiatryku odbywa się w przypadku zagrażania swojemu/cudzemu zdrowiu/życiu.

Słucham, co robiła na forum, bo jakoś nie widzę?
      • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:37
        Jola kotka to był groźny, zaburzony człowiek
        • riki_i Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 00:19
          Zwykły troll. I jest nadal, tylko w kolejnych wymyślonych wcieleniach.
          • taje Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:16
            A w realu to kobieta, czy mężczyzna?
            • al_sahra Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 02:44
              taje napisała:

> A w realu to kobieta, czy mężczyzna?

Mnie się wydawało, że to jakaś bardzo młoda i mocno zaburzona dziewczyna z dużymi potrzebami emocjonalnymi, dotknięta biedą czy innymi zagrożeniami i żyjąca w wyimaginowanym świecie. Te opisy, jak to mąż bierze ją na kolana i uspokaja, zawsze budziły we mnie niepokój. Przebijała przez to jakąś histeryczna potrzeba bezpieczeństwa, jakaś ucieczka przed (bolesną?) rzeczywistością.
      • lauren6 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:39
        I gazeciarza. Potrafił rozruszać forum jak nikt przed nim.

Miej litość 🙄
      • anorektycznazdzira Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 05:48
        I idź pan w ...
        • znowu.to.samo Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 07:50
          Ta, tej mitomanki ci brakuje????
    • heca7 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:35
      O, Solejroli mi brakuje...
      • pepsi.only Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 23:22
        Jest, jest, tylko nick zmieniła.
        A masz meila gazetowego? To skrobnę 2 zdania.
        • heca7 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:16
          pepsi.only napisała:

> Jest, jest, tylko nick zmieniła.
          > A masz meila gazetowego? To skrobnę 2 zdania.
          >
          Nie mam niestety bo mi jakiś haker zaukradł wink Ale napisz na kotorpoczta@gmail.com smile
      • kochamruskieileniwe Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 08:14
        Mne też brakuje. Nie tylko ze względu na wiedze ogrodniczą, którą chętnie się dzieliła smile
    • krwawy.lolo Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:36
      Mnie brakuje six_y, ale ona tu chyba nie pisywała nigdy.
      • krwawy.lolo Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 21:44
        Poza tym kilku ksywek z nieistniejącego forum "Dziewiarstwo Maszynowe". Ech, to było forum ...
      • simply_z Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:37
        Bywa na glownej
        • krwawy.lolo Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:42
          Och, bywa i gdzie indziej, ale nie tutaj.
          • moni_485 Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 13:01
            Na szczęście.
    • zaspasniegowa Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:07
      Mnie też brakuje morgen. Ciekawa jestem bardzo jak macierzyństwo wpłynęło na nią. Zawsze nieco się z nią utożsamiałam.
    • simply_z Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:33
      Morgen??przecież jej tu nie ma od dekady chyba
      • kamin Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:43
        Nieee, z rok czy dwa lata temu dość spektakularnie wróciła.
        • kotnaprad Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 00:22
          kamin napisał(a):

> Nieee, z rok czy dwa lata temu dość spektakularnie wróciła.

Tak, rok lub 2 lata temu odezwala się ponownie z nowymi wiesciami.
          • znowu.to.samo Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 08:09
            Niedawno jeszcze była, miesiąc temu zdaje mi się jeszcze ją widziałam?
            Nie chce mi się szukać
            Natomiast nie rozumiem zachwytów nad tą postacią
    • chococaffe Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:34
      Lady z gaga była fajna
      • kochamruskieileniwe Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 08:15
        no tez załuje, że sie wycofała.
      • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 09:18
        Prawda, bardzo ją lubiłam.
        Może jest tu pod jakimś innym nickiem?
        Ostatnio sporo tego.
    • keep.sweet Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 22:34
      A hotally? Kochanica francuza? Hotally miała powiedzieć spicz na temat używania pieluch jednorazowych, ale nie wiem jak to się skończyło?
      • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 23:14
        A kochanica francuza to nie jest hrabina?
        • grruu2.0 Re: Bez nich forum traci 23.04.24, 23:18
          Coooo? Ja KF to jeszcze z forum feminizm kojarzę
          • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 00:10
            O jesteś, a ja pisałam do Ciebie na mess.
        • szarmszejk123 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 00:03
          Też myślałam, że kochanica to hrabina... A nie?🤔
          • kotnaprad Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 00:21
            szarmszejk123 napisał(a):

> Też myślałam, że kochanica to hrabina... A nie?🤔

To jest taki-sobie-nick chyba
            • black_magic_women Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 08:46
              kotnaprad
              >
              >
              > To jest taki-sobie-nick chyba

Mhm, raczej na pewno.
              • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 09:17
                Dobrze wiedzieć. Hrabina też miała zawsze taki jojcząco-zgorzkniały ton wypowiedzi, więc wydawało mi się, że to może być ona.
              • simply_z Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 09:32
                O kurde...zartujesz! totalnie mi do niej nie pasuje, kochanica byla jakas taka silna, zdecydowana, to to kojarzy mi sie z kobieta na rencie.
                • homohominilupus Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:09
                  simply_z napisała:

> O kurde...zartujesz! totalnie mi do niej nie pasuje, kochanica byla jakas taka
                  > silna, zdecydowana, to to kojarzy mi sie z kobieta na rencie.
                  >
                  Że jak? 😆
                  • simply_z Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:58
                    No nie wiem...kojarzy mi sie z kobieta, ktora nie jest w stanie poradzic sobie w normalnym zyciu, zadajaca przedziwne, infantylne pytania itd.
                    • black_magic_women Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 11:26
                      Pytania w stylu "takie buty, tylko bez suwaków, z inną podeszwą, cholewką i zapięciem" a do tego "tają kurtk tylko bez tego, tego i tego u w innym kolorze". Gdzie znajdę i dlaczego tak drogo?
                      • simply_z Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:05
                        Cos w ten desen.
      • majenkirr Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:49
        keep.sweet napisała:
        > A hotally?

Haha, to już stare dzieje big_grin
        • infinitypool Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:59
          Oj tak! I jeszcze Disa byla...
          • black_magic_women Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 19:59
            infinitypool napisał(a):

> Oj tak! I jeszcze Disa byla...
            Ona na Fb pokazuje zupełnie nową odsłonę, przynajmniej z rok, dwa temu.
    • attiya Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 04:16
      Racja...mogłaby wrócić 🙂
    • kochamruskieileniwe Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 08:28
      oprócz kilku wymienionych wątku

dziennik-niecodziennik
      karmelova
      stacie_o, która zniknęła dawno i w dośc dramtycznym momencie
      echtom
      ludzkimichelin (hasło_okon, albo coś w tym stylu)

podobno kilka staryc nicków pisze pod nowymi. Kilka rozpoznałam, dużej części nie/

• black_magic_women Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 08:47
        O stacie, mam nadzieję że poukładała sobie sprawy rodzinne.
      • kochamruskieileniwe Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 08:58
        mnie zapadła w pamięc jeszcze jedna forumka. Ukrainka, swietnie pisząca po polsku. Miala męża/partnera Polaka, z przeszłością i dzieckiem, który to własnie od niej odszedł pozostawiając z kolejnym potomkiem, a ona miała dylemat co dalej. Pamietam, że to ona pilnowała płacenia alimentów na przyrodnie rozenstwo swojego dziecka. Nick był bodajże na m.
        • pepsi.only Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 09:05
          Kochamruskieileniwe, napisałam coś na priv
          • kochamruskieileniwe Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 09:43
            smile
      • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 09:16
        O tak, też mi bardzo tych dziewczyn brakuje.
        Mam nadzieję, że wszystko chociaż w miarę ok u stacie i karmelowej...
      • kochamruskieileniwe Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 11:56
        jeszcze przypomniałam sobie
        tereska z bombaju (miała i inny nick) - z pająkiem w sygnaturce i suczką Lusią
        zyleyka z talgaru
        laruara (zawsze czytałam ja jako larurę)
        edelstein
        • kochamruskieileniwe Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 11:58
          i kubmamy, albo jakoś podobnie - matematyczki.
          Kalipso tez zniknęła.
        • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:01
          Jessu, tylko nie e., agresywna i wulgarna, dzisiaj określiłabym ją jednym słowem: karyna.
        • panna.nasturcja Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:15
          Zuleyka pisze cały czas.
          • kochamruskieileniwe Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:41
            tak podejrzewam, mam nawet kilka "podejrzanych"nicków. Ale ja jestem kiepska w rozpoznywaniu nowych nicków. Co prawda, ostatni post nicku zapomniałosiehehe jakożywo przywołał mi na myśl adę i jej zdziwione posty, na temat jej exa i nexi...
          • homohominilupus Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:10
            panna.nasturcja napisała:

> Zuleyka pisze cały czas.

Niestety.

Chyba nawet wiem pod którym nickiem.
            • lauren6 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:13
              homohominilupus napisała:

> panna.nasturcja napisała:
              >
              > > Zuleyka pisze cały czas.
              >
              > Niestety.
              >
              > Chyba nawet wiem pod którym nickiem.
              >

Tak, pod tym.
              • homohominilupus Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:57
                🤮
              • malia Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 16:35
                chyba upośledzona jestem, mogę rozpoznać jakieś chrakterystyczne osoby, ale wasz nos jest naprawdę godny podziwu
                • homohominilupus Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 16:53
                  To nie nos.
                  Akurat nie w tym przypadku.
                  • malia Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 16:58
                    to zdolność obserwacji czy co tam innego, o jeżu, teraz mi to nie da spokoju.
                    Teraz nawet się nie przyznam, jakie domysły miałam wobec ciebie smile
                    • homohominilupus Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 19:02
                      Wobec mnie???
        • manon.lescaut4 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 13:08
          Tereska z bombayu jest, zmienia nicki ale pająka zawsze zostawia smile
          • kochamruskieileniwe Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 07:32
            Widać się na nią nie natknęłam. Ale fakt, nie czytam wszystkich postów.
      • gulcia77 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:39
        Echtom ma się dobrze.
        • black_magic_women Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:22
          gulcia77 napisała:

> Echtom ma się dobrze.

A podróżuje?
          >
    • mariola233 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 08:53
      A co z jola kotka czy jakoś tak
      • heca7 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:14
        Znikła pewnego dnia. Nie do końca pamiętam czy po jakimś incydencie czy tak po prostu... Miała niezłe odpały, poczynając od afery z paczkami poprzez jakieś mafijne układy do histerycznego ogłoszenia wyprzedaży wszystkiego i wyjazdu do Hiszpanii wink Z czego oczywiście nic nie wyszło tongue_out
    • bi_scotti Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 08:56
      Czy Hedna jest OK? Just asking ... na pewno ktos wie, eh. Cheers.
      • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 09:19
        Co jakiś czas wystawia nowe chusty na FB, może się skusisz? wink
        Ładne są.
        • bi_scotti Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:25
          Nie mam Facebook big_grin Ale skoro dziala rzemieslniczo, moze jednak jakos sobie radzi. Too bad, ze poczula koniecznosc znikniecia z emamy - jakos to chyba kiepsko o nas wszystkich swiadczy, eh ... Life.
          • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:30
            No, jak jej kobity weszły na profil na FB i zaczęły komentować jej wygląd i córki...
            • homohominilupus Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:43
              alex_vause35 napisała:

> No, jak jej kobity weszły na profil na FB i zaczęły komentować jej wygląd i cór
              > ki...
              >

Co?!
              Ciekawe, które to paniusie były...
              • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:52
                homohominilupus napisała:

> Co?!
                > Ciekawe, które to paniusie były...
                >

Do znalezienia na forum...
                • homohominilupus Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 11:25
                  A na priv można prosić?
                  Bo zdecydowanie nie posiadam Twoich umiejętności dekodujących.
                  • borsuczyca.klusek Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 11:31
                    Poszukam, ale wieczorem, więc cierpliwości 😉
                    • homohominilupus Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 11:46
                      Patience is a virtue 🙃
            • jolie Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:46
              Naprawdę? W jakim celu? Ona ujawniła swoje dane? Czy to przez te chusty się wydało?
              • berdebul Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:47
                Przez 1%.
              • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:15
                Miała w sygnaturce.
                Chodziło im o to, że nie dba o siebie i rodzinę, bo mają nadwagę.
                Ano pewnie mają, jak kiepsko jedzą, bo na tyle ich stać.
        • berdebul Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:48
          Alex, mogłabyś mi wysłać link na priv? Albo namiar jak się nazywa fanpage? Potrzebuję taką chustę na prezent.
          • black_magic_women Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 11:33
            berdebul napisała:

> Alex, mogłabyś mi wysłać link na priv? Albo namiar jak się nazywa fanpage? Potr
            > zebuję taką chustę na prezent.

Szydełko i kawa? Coś w ten deseń.
            • berdebul Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 11:48
              Dzięki.
            • alex_vause35 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:13
              Tak, szydełko i kawa.
              Nie na priv - może jeszcze ktoś tu zajrzy i coś kupi od niej.
            • asia_i_p1 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 22:26
              Zajrzałam. Tak to teraz profesjonalnie wygląda, że wow, piękne są te chusty.
      • jolie Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 09:55
        Też kiedyś nad tym myślałam, jak sobie radzi. Czy stanęła na nogi, znalazła odskocznię i radość? Bardzo jej współczułam, miała bardzo trudną sytuację, niewyobrażalnie trudną.
        • hosta_73 Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:21
          Tak, dawno tu nie pisała. Dostawała tu dużo rad ale i dużo bęcków.
          • boogiecat Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:19
            Euh…beckow? To chyba zbyt mile slowo na to co ona tu zbierala.
            Te hednowe watki byly jednymi z tych, przez ktore mi sie tu odechciewalo bywac.
          • afro.ninja Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 12:26
            To był czysty hejt! Podobnie było z kocianną.
            • homohominilupus Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 14:12
              Tak, hejt.
              Niektóre z hejterek hedny tutaj próbują przywdziax białe giezlo
            • pade Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 10:37
              Kociannę najwięcej hejtowała nieodżałowana.
              • ga-ti Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 22:40
                A Kocianna to ta, co w Moskwie mieszkała i do Polski wróciła z córką nastolatką?
                • mallard Re: Bez nich forum traci 26.04.24, 12:16
                  ga-ti napisała:

> A Kocianna to ta, co w Moskwie mieszkała i do Polski wróciła z córką nastolatką?

Tak, to ta. Z tego, co pamiętam, jej mąż był aspergerystą zafiksowanym na odkurzaniu (chyba, że pomyliłem z kimś innym).
      • ga-ti Re: Bez nich forum traci 25.04.24, 22:39
        O tak, Hedna. Aż wstyd, jak się tu z nią obchodzono, a ona była szczera po prostu, nie tworzyła internetowej kreacji, pisała, gdy potrzebowała, a łatwego życia nie miała, oj nie.
        Mam nadzieję, że sobie radzi i że z synem wszystko ok.
    • bywalec.hoteli Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 10:06
      Mi tej osoby w ogóle nie brakuje. Była bardzo nieprzyjemna, wredna.
      • karyna-z-tarchomina Re: Bez nich forum traci 24.04.24, 18:25
        bywalec.hoteli napisał:

> Mi tej osoby w ogóle nie brakuje. Była bardzo nieprzyjemna, wredna.

To samo napiszemy kiedyś o smrodzie samochodowym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka