Dodaj do ulubionych

Wątek szybko poleci

04.05.24, 10:25
tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/warszawa-ofiarami-wypadku-w-wilanowie-byli-trzej-obcokrajowcy-st7899522
Tak się bawi, tak się bawi…
Obserwuj wątek
    • alina460 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 10:29
      Dzięki za info
    • fogito Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 10:33
      Rozbijają sie po mieście. Dosłownie.
    • volta2 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 10:34
      zaraz dostaniesz przepis na sałatkę. spoko.
      od dawna piszę, że na wschodzie prawko się kupuje mniej wiecej za sto dolarów, ale mi nie wierzą. a ja miałam taki Punkt sprzedaży pod oknami...
      • moni_485 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 10:41
        volta2 napisała:

> zaraz dostaniesz przepis na sałatkę. spoko.
        >

Albo informację, że Polacy też powodują wypadki.
        • kropkacom Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 10:54
          Bo nie powodują big_grin
          • moni_485 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 11:25
            kropkacom napisała:

> Bo nie powodują big_grin

Powodują. Z racji tego nie potrzebujemy jeszcze dodatkowych wypadków spowodowanych przez tych na gościnnych występach. A jakby zginął w tym wypadku niewinny człowiek, też byś się śmiała?
            • kropkacom Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 11:30
              Gorzej jakby zginął obcokrajowiec. Może chociaż niewinny.
            • kropkacom Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 12:27
              Swoją drogą to dla samych Polaków lepiej by było aby sami przestali rozbijać się na drogach.
        • semihora Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 11:50
          moni_485 napisała:

> volta2 napisała:
          >
          > > zaraz dostaniesz przepis na sałatkę. spoko.
          > >
          >
          >
          > Albo informację, że Polacy też powodują wypadki.

To straszne, że ktoś zauważy ten oczywisty fakt. Jak tak można Polaków obrażać!!!
          • grruu2.0 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 14:19
            Wypadki powodują głównie młodzi faceci, może im się powinno przesunąć możliwość robienia prawa jazdy na 30 urodziny?
            • yadaxad Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 14:25
              Żadna prohibicja nie dzieła. Sztuczna inteligencja idzie w kierunku komunikacji między autem a przepisami.
      • fogito Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 11:00
        Nie wiem, czy to prawko czy raczej arogancja i brawura. Fececi w BMW to jest inny gatunek człowieka.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 14:36
        Nie kupuje się, bo nie ma takiej potrzeby. Jak się zostanie złapanym (niezbyt prawdopodobne), to się wręcza 10 dolarów i jeździ dalej.
      • profes79 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 17:59
        Ciekawe za ile kupił prawko kretyn z Sokratesa. Albo ten który owinął się wokół barierki jadąc naćpany.
    • ichi51e Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 11:04
      No tak BMW!
    • anilorak174 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 11:22
      Bmw plus kilku młodych facetów (niezależnie od narodowości) to przepis na tragedię.
      Tu na szczęście nie ucierpiał nikt postronny - tam często jeżdżą całe rodziny na rowerach.
      • semihora Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 11:52
        Otóż to. Tu nie ma co roztrząsać narodowości, bo to nie ona jest problemem.
    • bei Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 11:23
      No cóż, w pobliżu na drodze krajowej mamy naprawdę bardzo często wypadki ( szybkość i przekraczanie ciągłej). Wypadki od 20 lat ( ja tu tyle mieszkam, ale wcześniej też były). Nie sądzę, że to tylko obcokrajowcy je powodują.
    • skumbrie Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 11:25
      W tym przypadku to selekcja naturalna. Na szczęście nikt postronny nie ucierpiał.
    • lauren6 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 11:29
      Oszukać przeznaczenie część 48676419
    • zerlinda Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 11:47
      Dobrze że nikt postronny nie zginął. Selekcja naturalna.
    • anilorak174 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 12:01
      Wątek jakoś jest. Serio to nie narodowość jest problemem ale mentalność młodych kierowców w BMW.
      • saszanasza Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 13:36
        anilorak174 napisała:

> Wątek jakoś jest. Serio to nie narodowość jest problemem ale mentalność młodych
        > kierowców w BMW.
        >

Otóż to! Mam wrażenie, że samochody BMW kupuje specyficzny rodzaj klientów🫢
        • chatgris01 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 13:38
          Potwierdzam, we Francji występuje to samo zjawisko.
          • bi_scotti Re: Wątek szybko poleci 05.05.24, 17:13
            U mnie widze dwa bieguny: mlodzi yahoos czesto bioracy takie BMW (albo merca) od mamy czy taty vs. snoby Chinese, Korean, Russian, Polish, Italian, Indian-Canadians, dla ktorych auto faktycznie jest czyms w rodzaju status symbol wiec definitely nie jezdza crazy, czasem wrecz przeciwnie - wkurzajaco zachowawczo wink (nie dogodzisz tongue_out); it's possible, ze ten pierwszy biegun bywa dziecmi tego drugiego, eh ... Aczkolwiek nie bez przyczyny rental agencies charge more pozyczajacych, ktorzy sa mlodsi niz 25 lat & w ogole insurance dla facetow ponizej 25 roku zycia jest wyzszy by default. Rachunek prawdopodobienstwa/stats mowia swoje. Life.
        • moni_485 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 13:54
          saszanasza napisała:

> anilorak174 napisała:
          >
          > > Wątek jakoś jest. Serio to nie narodowość jest problemem ale mentalność m
          > łodych
          > > kierowców w BMW.
          > >
          >
          > Otóż to! Mam wrażenie, że samochody BMW kupuje specyficzny rodzaj klientów🫢
          >
          >

Jacy to są klienci? Chętnie się czegoś o sobie dowiem. Ale napisz coś o kierowcach nowych BMW, to tacy w 20 letnich mnie nie interesują.
          • homohominilupus Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 18:03
            moni_485 napisała:

> saszanasza napisała:
            >
            > > anilorak174 napisała:
            > >
            > > > Wątek jakoś jest. Serio to nie narodowość jest problemem ale mental
            > ność m
            > > łodych
            > > > kierowców w BMW.
            > > >
            > >
            > > Otóż to! Mam wrażenie, że samochody BMW kupuje specyficzny rodzaj klientó
            > w🫢
            > >
            > >
            >
            > Jacy to są klienci? Chętnie się czegoś o sobie dowiem. Ale napisz coś o kierowc
            > ach nowych BMW, to tacy w 20 letnich mnie nie interesują.

Uuuu padalec, stopa życiowa ci się podniosła!
          • iwles Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 18:56
            moni_485 napisała:

> Jacy to są klienci? Chętnie się czegoś o sobie dowiem. Ale napisz coś o kierowc
            > ach nowych BMW, to tacy w 20 letnich mnie nie interesują.

Czytając twoje wypociny na forum, to się pięknie wpisujesz w tę specyficzność.

• princesswhitewolf Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 22:17
          >że samochody BMW kupuje specyficzny rodzaj klientów🫢

Pierwsze slysze jakiby BMW bylo samochodem wyscigowym. 3 lata jezdzilam malym BMW a jestem zawali droga jezdzacym 70mil na godzine na autostradzie zgodnie z przepisami na najwolniejszym pasie. Czasem przenoszę sie z lewego na srodkowy jak zaczynam wkurzac ciezarowki.
          • iwles Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 22:34

Nikt nie mówił, że BMW to samochód wyścigowy. Nie o to chodzi. To typ, który ma świetne przyspieszenie i "silne kopnięcie".
            Powszechnie uważa się też za samochód bezpieczny. I stąd zbyt duże zaufanie do maszyny, kosztem umiejętności kierowcy.
            • princesswhitewolf Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 23:41
              BMW ma rozmaite modele...naprawde 😆
              Zakladanie ze BMW jezdza pewni siebie kierowcy to absurd. To samochod najczestszy na leasingu korporacyjnym.
              Seria 3 wcale nie ma jakiegos nadzwyczajnego
              przyspieszenia a zaloze sie ze to najpopularniejszy na polskich drogach bo najtansze wsrod BMW.

Ponadto BMW to tez Mini Cooper....
              To sa polskie mity

• sol_13 Re: Wątek szybko poleci 05.05.24, 06:55
                Fajnie, że jak zwykle najlepiej wiesz jak jest w PL😂
                U nas najczęstsze auta na leasingu korporacyjnym to Toyota Corolla i Skoda Octavia. A BMW od wielu lat jest kojarzone z marką dla lubiących sobie poszaleć. I nie chodzi tylko o stare E46 na wiejskich drogach, ale i nowe modele (niekoniecznie trojki), którymi lubią jeździć banany jak Majtczak od wypadku na A1.
                • princesswhitewolf Re: Wątek szybko poleci 05.05.24, 11:04
                  No to chyba w Polsce BMW stalo sis Porshe na ktore nid stać tychtam. Bo to zaden wyscigowy samochod

• iwles Re: Wątek szybko poleci 05.05.24, 07:23

Ale BMW to nadal marka bardziej w zasięgu cenowym, niż np. ferrari, czy lamborghini.
                • sol_13 Re: Wątek szybko poleci 05.05.24, 10:32
                  Serio? 😄
            • thank_you Re: Wątek szybko poleci 05.05.24, 21:00
              Nie, problemem jest napęd na tylnią oś, który nie wybacza błędów. Kupują BMW z napędem na tył, bo tym kręcą bączki i widowiskowo (w swoim mniemaniu) wchodzą w zakręty. A potem zakręt nie wybacza braku umiejętności.
              Te wypadki to zawsze stare pudła, bez systemów niwelujących błędy. Niestety.
      • moni_485 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 14:04
        anilorak174 napisała:

> Wątek jakoś jest. Serio to nie narodowość jest problemem ale mentalność młodych
        > kierowców w BMW.
        >

Obcokrajowców jest coraz więcej i coraz więcej popełniają przestępstw. Przyzwyczajenie do korupcji we własnym kraju a co za tym idzie bezkarności jeszcze pogarsza sprawę. Możecie sobie zaklinać rzeczywistość i uprawiać polityczną poprawność.
        • anilorak174 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 14:09
          Nie zrozumiałaś posta. Po prostu nawiązuje do tytulu, że niby watek poleci z powodu narodowości panów.
          Jesli czujesz się dotknieta jako posiadaczka bmw to radzę się jednak zastanowić. W rodzinie mam uzytkownika takich aut, nie pasuje do tego obrazu. Nie oburzam się za tego typu opinie, bo zauważalna grupa kierowcow bmw ma cos z głową
          • princesswhitewolf Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 22:18
            Dokladnie. W robocie z leasingu dostaje sie Bmw itp samochody przeciez. To nie jest Lamborghini czy najnowszy Lexus czy Porshe
        • alina460 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 14:10
          Prawda.
        • grruu2.0 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 14:21
          Przecież to absolutnie logiczne, że więcej obcokrajowców to więcej przestępstw popełnianych przez obcokrajowców. Tak samo jak więcej kobiet mających prawo jazdy to więcej wypadków powodowanych przez kobiety. Co ma do tego polityka? Pytanie, czy w związku z tym zakazujemy komukolwiek wjazdu na terytorium Polski, wychodzimy z UEi odgradzamy się murem
      • moni_485 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 14:12
        anilorak174 napisała:

> kierowców w BMW.
        >

Marka samochodu nie jest problemem, tylko nieudolność i niewydolność wychowawcza niektórych rodziców, którzy wychowali syna na bandziora.
        • anilorak174 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 14:25
          Strasznie się produkujesz, aż tak cię uwiera to bmw?
          • princesswhitewolf Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 22:19
            No mnie uwiera, ze w Polsce BMW jest uwazane za samochod wyscigowy czy cos.
    • majenkirr Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 13:50
      Taki krótki artykuł i aż dwa razy musieli napisać, ze beemka🙄
      • hrasier_2 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 13:57
        To jest szkalowanie BMW. Najczęściej wypadki powodują kierowcy w Jaguarach. To z Turbo.
      • krwawy.lolo Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 13:58
        Właśnie. W Stanach chyba nie cieszy się BMW taką opinią, jak w Najjaśnieszej?
        • majenkirr Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 14:16
          Wypadkowo jestesmy na szóstym miejscu (za truckiem Ram, Tesla, Subaru, VW i Mazdà). Za to za wódeczkę na pierwszym🏆😅
          www.lendingtree.com/insurance/brand-incidents-study/
        • 71tosia Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 17:41
          Raczej w całej Europie, np w uk podobnie jak w Polsce jest przekonanie o specyficznym typie kierowców BMW
          • krwawy.lolo Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 18:11
            W Niemczech się z tym nie spotkałem.
          • majenkirr Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 19:11
            W Stanach tylko to, że nie używają kierunkowskazów😅
          • princesswhitewolf Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 22:21
            71tosia chyba wsrod Polonii ktora niedawno przyjechala. W firmach leasingowych dla korporavji BMW jest jedna z kilku opcji samochodow do wyboru. Zwykli przecietni korpoludzie srednieego szczebla pomykaja w BMW i Audi. Jakis uklad maja ze to sa najczesciej niemieckie samochody. Wiekszosc. Tego co widzisz nie nalezy do kierowcow
      • yadaxad Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 13:59
        Sami sobie wybrali ten los i tylko dobrze, że nikt niewinnie nie ucierpiał, choć i drzewa szkoda. Narodowość tu nic nie znaczy, tę głupotę bóg rozdaje z hormonami.
    • asiairma Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 15:50
      To nie elektryk i spłonął, ale jak wink ?
      Tego samego dnia spłonął tez seat i też nie elektryk ... i na dodatek nie obcokrajowcy - nic się kupy nie trzyma.
      • livia.kalina Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 18:01
        Podłość ludzka nie zna granic!

I jeszcze niosącym nam kaganek (krużganek) oświaty wątek chcą wycinać!wink
    • eliszka25 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 16:02
      To jakiś fejk News musi być. Od zwykłego wypadku zapalają się przecież tylko elektryki.
    • katriel Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 16:10
      Przy okazji przepychanek o brawurę i wypadkogenność zagranicznych kierowców w Polsce, szczególnie tych zza wschodniej granicy, zawsze przypomina mi się pewien Ukrainiec, którego poznałam wiosną 2022 roku.
      Facet uosabiał może nie wszystkie, ale wiele niesympatycznych stereotypów. Miał rozwalający się samochód, którym jeździł po zawadiacku. Był ewidentnie roszczeniowy - kręcił nosem na miejsce w tymczasowej noclegowni, które mu zaoferowaliśmy, domagał się oddzielnego mieszkania dla swojej rodziny.
      A potem dowiedziałam się, jak się znaleźli w Polsce.
      Facet tym samochodem wywiózł rodzinę z obleganego Mariupola. Pod ostrzałem. Na przednim fotelu pasażera syn nastolatek, z tyłu żona i półroczne bliźnięta. Pocisk trafił ich w przednią szybę - nie zatrzymał się, nie stracił panowania nad kierownicą, jechał dalej. Samochodem bez szyby przejechali całą Ukrainę i 3/4 Polski.
      • konsta-is-me Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 18:43
        Ale w jaki sposób ucieczka z Ukrainy ma usprawiedliwiac te roszczeniowość i niebezpieczna jazdę w Polsce? Serio nie rozumiem.
      • moni_485 Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 19:49
        I dlatego wszystko mu wolno? Nawet kogoś rozjechać?
      • zerlinda Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 20:43
        Co ma ucieczka z rodziną do roszczeniowosci i niebezpiecznej jazdy w kraju, gdzie wojny nie ma?

• alex_vause35 Re: Wątek szybko poleci 05.05.24, 16:20
        Mołodiec!
    • 71tosia Re: Wątek szybko poleci 04.05.24, 17:38
      Naprawdę narodowość ofiar ma znaczenie? Bo wg mnie bardziej głupota związana z wiekiem i poczucie nieśmiertelności niż narodowość była przyczyna wypadku. Mało masz przykładów rodowitych Polaków rownie głupich?
    • kropkacom Re: Wątek szybko poleci 05.05.24, 07:41
      Nie chciejcie wiedzieć jaką sławę mają tu gdzie mieszkam polscy kierowcy a zwłaszcza kierowcy tirów...
      • chatgris01 Re: Wątek szybko poleci 05.05.24, 10:35
        Najwidoczniej nie znają hiszpańskich kierowców tirów cool
        • alex_vause35 Re: Wątek szybko poleci 05.05.24, 16:21
          Bosz, nienawidzę ich, odkąd jeden chciał mnie po prostu przejechać wink.
        • bi_scotti Re: Wątek szybko poleci 05.05.24, 17:19
          chatgris01 napisała:

> Najwidoczniej nie znają hiszpańskich kierowców tirów cool
          >

Well, ja bym powiedziala, ze nie ethnic background ale wiek, wiek matters! Niestety wielu mlodym kierowcom trucks (with limited experience a moze i limited training uncertain) wydaje sie, ze prowadza Mazda Miata & ze "jeszcze tu sie wcisna" albo "zahamuja in no time" suspicious It doesn't work that way, eh ... Life.
    • memphis90 Re: Wątek szybko poleci 05.05.24, 18:07
      I co z tym lotem…?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka