ta_jedna_karen 04.05.24, 16:44 Przyszła wiosna, a wraz z nią opady deszczu. Może już stara jestem, ale nie mogę zrozumieć dlaczego woda jest coraz bardziej mokra. Marzą mi się deszcze z lat 50 tych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taje Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 16:49 Wtedy to było! Nawet wodę w proszku można było kupić. A kałuże były bardziej estetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 16:56 Ja w latach 50-tych bardzo lubilam tuptac po kaluzach. Tatus pozwalal, no ale to bylo wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 16:50 Po prostu teraz zarządzający pogodą nie mają gustu, klasy, ani stylu takiego, jaki mam ja, a jak ktoś tego nie rozumie, to jest grubym oblechem i wczoraj go cała kolejka kometowała, a mąż uciekł. Ja zawsze z takiego deszczu głośno rechoczę, tak ochryple i pokazuję go paluchem, a potem na niego głośno bekam i będę tak robić, bo mam dość tego chamstwa wokół. Jakie było pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
ta_jedna_karen Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 16:55 Czy masz bombelka w szkole prywatnej i ubrania z Max Mary w kolorach ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 16:59 Pragne zauwazyc, ze MaxMara nie jest niszowa, polska marka z etycznoscia lecz droga jak cholera, tylko sieciowka dla tych co sie dopiero z wiochy do warszawki wyrwaly. Odpowiedz Link Zgłoś
ta_jedna_karen Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 17:01 Proszę nie obrażać zwiewnych, filigranowych elegantek, intelektualistek o oczach zielonych jak rzęsa na stawie. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 16:52 A wez. W latach 50-tych to z golym tylkiem paradowali za przeproszeniem w deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 17:07 Oraz woda potrafi być bardziej mokra, mniej mokra, może sięgać po tyłek, a może do pół uda i to zależy od klimatu, wiem to dobrze, bo jeden nejtiw z którym zawsze mam wspólne tematy do rozmowy bo ja też jestem nejtiwem tylko odmiennym geograficznie pochwalił mój sposób rozumowania i dał mi miętówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ta_jedna_karen Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 17:10 Brawo! Fajnie być docenioną słodyczem przez zachwyconego kolegę. Teraz idź się zrelaksuj i pooglądaj sobie dr House. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 17:23 Na razie przyszłam tu na forum zrobic ruch, potem pokażę to moim ucznią, żeby zrozumieli, dlaczego ich wyśmiewam. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 17:13 A ta mietowka dobra, czy jakies wspolczesne barachlo? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 17:24 Nie sprawdzałam, ufam mu bo ma klasę i mu się podobam bo ma klasę i jest nejtiwem a ja jestem wysoka i szczupła, ramionka też mam szczupłe, więc nie zadawaj głupich pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
ta_jedna_karen Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 17:26 A co sądzisz o książce Lady Chatterley’s Lover? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 17:33 Nie czytam chłamu jakiegoś, tylko literaturę angielską, bo uczę angielskiego w szkole. Codziennie obrazam tam moich uczniów, po co są otyli i nie umieją języków. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 18:05 Osobiscie sadze, ze taka Lady w ladnej sukni, a chedozyc to sie chedozyla az milo. Lecz widzialam tylko film, moze w ksiazce bylo bardziej elegancko. No i troche zaluje, ze nie czytalam watku o szortach, skoro doszlo az do Lady😂 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 18:07 Nie denerwuj sie, tylko wspomnij mietowe pastylki w czekoladzie sprzedawane na sztuki, wtedy… Teraz idziesz do kalafiora kupic se cala paczke, to juz nie ta radosc😔 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 17:10 Nie pytay, kędy hoże dziewki Idą stąd, y gdzie jeszcze, Iżbyś nie wspomniał tey przyśpiewki: Ach, gdzie są niegdysieysze deszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Sezon na mokrą wodę 04.05.24, 17:18 Mowiłam tobie już pięćdziesiąt kilka razy, żebyś już poszedł sobie, przecież pada deszcz, to przecie śmieszne takie stać tak twarz przy twarzy, to jest naprawdę niesłychanie śmieszna rzecz; żeby tak w oczy patrzeć: kto to widział? żeby pod deszczem taki niemy film bez słów, żeby tak rękę w ręku trzymać: kto to słyszał? a przecież jutro tutaj się spotkamy znów Odpowiedz Link Zgłoś