mnietamnicnieboli1 04.05.24, 19:15 Kobiety takie jak ja czyli po 50 tkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva_evka Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 19:17 Ja po 40stce noszę rzadko, wolę jak mają koroneczkę na pół d... Odpowiedz Link Zgłoś
raczek-nieboraczek-2 Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 19:20 nie, nie ... mam tylko kilka par takich super stringów na upały Odpowiedz Link Zgłoś
zielonazaba9999 Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 19:22 Nie. Nie cierpię, jak mi coś w d*ę włazi. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 19:24 Nie, za żadne skarby tego nie założę! Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 21:18 W sumie bardziej pasuje na drogę krzyżową. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 21:37 Sądziz? Musiałbym prać dwa razy do roku. Pomyślę. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Nosicie stringi? 05.05.24, 07:58 A drogę krzyżową załóż tyłem na przód… Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 22:11 Oj to w guscie do krytki Pani fogito 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:01 A co ma wiek do tego? Miałam kilka par stringów w czasie gdy były bardzo modne, a ja sama duuuużo młodsza i próbowałam ten trend jakoś oswoić. Z marnym efektem, bo to jest dla mnie mega niewygodne. Do dziś pamiętam tą imprezę, na której zdejmowałam to narzędzie tortur w toalecie i do końca bawiłam się z gołym tyłkiem pod spódnicą. Ale trzy pary bawełnianych mam jeszcze w szufladzie, bo są jak nowe i szkoda mi było wyrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:03 Nici w rzyci? Nosiłam, jak byłam młoda, do cienkich letnich spodni. Teraz już mi się nie chce. Lata mi to, nomen omen, koło tyłka, czy mi się linia majtek odznacza, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:10 Nie. Ani teraz ani kiedyś. Miałam może ze dwie pary ale to jest okropnie niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:10 Ponad 20 lat temu próbowałam osowic sie z tym ustrojstwem. Skutecznie się zniechęciłam, podziwiam osoby, które lubią mieć kawałek materiału w tyłku. Dla mnie mega niewygoda po drugie ze wzgl higienicznych mnie obrzydzają. Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:17 krwawy.lolo napisał: > Osowić, piękna literówka. Hahaha, pisałam bez okularów😄 Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:23 Piękna, bo jak człowieka coś w tyłek uwiera, to chodzi osowiały Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:29 Otóż to! No to się uśmiałam, dzieki kochana!! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:14 Osowić, piękna literówka. www.youtube.com/shorts/CScKkXVW1Sc Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:27 1maja1 napisała: > po drugie ze wzgl higienicznych mnie obrzydzają. To się pierze... Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 21:13 taka reklama mi się wyświetliła po wejściu do wątka Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Nosicie stringi? 05.05.24, 12:46 Autorkę raczej obrzydzają przed praniem, jak jeszcze są na tyłku. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Nosicie stringi? 05.05.24, 13:03 Pewnie tak, ale ja tam nie widzę większej różnicy między noszonymi stringami, a noszonymi zabudowanymi majtkami. Jedno i drugie gdy brudne, jest obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:21 Noszę, choć miałam przerwę ale od jakiegoś czasu mnie naszło. Tylko trzeba sobie dobrać krój - to do tych, co piszą, że niewygodne. Dla mnie tylko niektóre stringi są wygodne ale zwykłe majtki też sa dla mnie w większości niewygodne u tylko niektóre pasują lepiej. Mnie się niestety majty często wyznają w tyłek i jest to niewygodne w przeciwieństwie do odpowiednich stringów. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:25 mikams75 napisała: > j. Mnie się niestety majty często wyznają w tyłek Następna piękna literówka - wyznania majtek Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:42 To nie literówka, to nieupilnowanie lepiej wiedzącego słownika w telefonie. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Nosicie stringi? 06.05.24, 02:01 Pisanie "wrzynają" przez "rz" pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:30 mikams75 napisała: > Tylko trzeba sobi > e dobrać krój - to do tych, co piszą, że niewygodne. Kroju??? Przecież to co w stringach przeszkadza to ten sznurek w tyłku i ten tam jest niezależnie od kroju. Najgorszy jest sznurek z poliestru, bo to piłuje czasem tak, że ma się odparzenia. Więc ok, niektóre nie są aż tak wrażliwe i mogą to nosić, ale niektórym pasek materiału na śluzówkach nie sprawia przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:40 Oczywiście. Bo ten sznurek może się wpijac i drapać jak jest z czegoś badziewnego a może się nie wpijac jak to co nas opasa dobrze leży i nie ciągnie sznurka do gory. Mam porównanie, bo już przerobiłam różne i już wiem jakie mi pasują. Wbrew pozorom stringi są różnego kroju. I nie można kupowac za małych. Powiedziałaby nawet, że lepiej mieć w większym rozmiarze, wówczas ten sznurek będzie dłuższy. Jak ktoś kupuje małe i do noszenia nisko i naciagnie wysoko, to faktycznie będzie efekt piłowania i wszystko się podrażni. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:52 mikams75 napisała: > W > brew pozorom stringi są różnego kroju. I nie można kupowac za małych. Za małych majtek to ja nigdy nie kupowałam, częściej zdarza mi się kupić za duże, co kończy się zwijaniem i odkrywaniem pośladków, więc to nie ten przypadek. I ja tych stringów się napróbowałam masę, bo to się nosiło w latach 90 tych. Trzy pary bawełnianych nawet jeszcze mam w szufladzie, te były ze względu na miękki materiał trochę bardziej znośne, ale ciągle będą się upierać, że niektórym kobietom przeszkadza po prostu to smyranie w tyłku i to nie ma związku z żadnym szczególnym krojem, a tylko tym typowo stringowym. Tak samo jak są kobiety, które po przyjściu domu zdejmują skarpetki, biżuterię, sztywne dżinsy, stanik i związują włosy, bo im to na dłuższą metę przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 21:21 Nie jestem niewrażliwa, zdejmuje w domu jeansy mimo iż kupuje z elastanem, bo mi niewygodnie, w większości butów jest mi niewygodne. Natomiast dobrze dobranych stringów nie czuję. Ale miałam też takie, które się wzynaly i po kilku minutach miałam dość. Jak już doszłam do tego, które są lepsze dla mnie, to mam w większości wygodne. Ale wierzę, że to nie dla każdego. Słyszałam też, że niektórzy nie mogą nosić japonek, bo sama wizja czegoś między palcami stóp już boli. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 21:22 A co do lat 90tych to nie ma co porównywać, teraz jest większy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 23:06 mikams75 napisała: > A co do lat 90tych to nie ma co porównywać, teraz jest większy wybór. Ale teraz są bezszwowe majtki, praktycznie niewidzialne pod ubraniem, więc dla mnie jedyny powód, dla którego trzeba by było włożyć stringi w ten sposób odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Nosicie stringi? 05.05.24, 07:25 I co z tego, że bezszwowe jak włażą w tyłek? To jest dopiero niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Nosicie stringi? 05.05.24, 07:46 snakelilith napisała: > Ale teraz są bezszwowe majtki, praktycznie niewidzialne pod ubraniem Bezszwowe majtki rolują się chyba najbardziej ze wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Nosicie stringi? 05.05.24, 09:58 No nie zgadzam się z tym, mam kilka par bezszwowych, tzw wycinanych laserowo ( cokolwiek to znaczy😁) i się nie rolują, a tyłek mam raczej z tych większych. One przylegają do ciała , tak jakby się przyklejały. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Nosicie stringi? 05.05.24, 10:07 To chyba zależy od budowy tyłka. Ja mam dość okrągły i rolują się każde majtki z wyjątkiem takich całkowicie zabudowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Nosicie stringi? 05.05.24, 10:25 ib_k napisała: > No nie zgadzam się z tym, mam kilka par bezszwowych, tzw wycinanych laserowo ( > cokolwiek to znaczy😁) i się nie rolują, a tyłek mam raczej z tych większych. Ja mam tyłek przeciętny i też mi się nic nie roluje. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 23:04 mikams75 napisała: > Słyszałam też, że niektórzy > nie mogą nosić japonek, bo sama wizja czegoś między palcami stóp już boli. O, to jest dobry przykład. Ja tak ma. Dostałam nawet niedawno od mamy japonki, bo kupiła sobie online i na nią za duże. Myślałam, że ponoszę na basenie, co za problem. Nie mogłam w tym przejść nawet metra. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Nosicie stringi? 05.05.24, 07:53 Ja do dziś mam bóle fantomalne, jak sobie japonki zakupione 20 lat temu przypomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:26 Ja muszę nosić albo stringi albo pełne, zabudowane gacie, które zasłaniają cały tylek. Każde inne rolują się i włażą w tylek, a to jest dopiero niewygodne, bo muszę ciągle poprawiać. Dobrych jakościowo stringów w ogóle nie czuję i zapominam, że mam na sobie bieliznę. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:32 A pamiętacie ten przymus w latach 90.? Że jak się majtki choć trochę odznaczą, to ojejku! Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:44 Pamiętam modę na procę wystającą z biodrówek… Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 21:01 Szczerze to nie rozumiem tej obsesji, że majtki się odznaczają. Co z tego? Wolę, gdy ktoś nosi majtki, gdy korzysta z miejsc publicznych niż nie nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 21:10 ayelen40 napisała: > A pamiętacie ten przymus w latach 90.? Że jak się majtki choć trochę odznaczą, > to ojejku! dziś szłam za młódką, która do białych, cienkich, luźnych spodni założyła czarne stringi... pewnie ma lustro a nie tremo Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Nosicie stringi? 06.05.24, 02:02 ayelen40 napisała: > A pamiętacie ten przymus w latach 90.? Że jak się majtki choć trochę odznaczą, > to ojejku! Nie, on chyba panował wśród nastolatek. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 20:35 Ja noszę, ale jak Superman, wyłącznie na spodniach. Ludzie trochę się dziwią, ale z czasem im przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 21:00 Nie, bo przeszkadza mi ten cieńszy lub szerszy sznurek. Mam jedne bawełniane, które od biedy mogłyby być, ale i tak ich nie zakładam. Znam dziewczyny, które twierdzą, że dla nich stringi są wygodne, próbowałam wysnuć jakąś teorię na podstawie ich figur i faktycznie, miały inną budowę niż ja (ja mam szerszą od nich miednicę), ale to mógł być przypadek. Nie wszystkie kroje majtek są dla mnie wygodne - lubię te niskie, z trójkątem z przodu i większym z tyłu, w tych czuję się najlepiej i właściwie ich nie czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Nosicie stringi? 05.05.24, 10:12 >Nie wszystkie kroje majtek są dla mnie wygodne - lubię te niskie, z trójkątem z przodu i większym z tyłu, w tych czuję się najlepiej i właściwie ich nie czuję. A dla mnie to narzędzie tortur. Niskie majtki są bez sensu, albo zjeżdżają z bioder albo boleśnie się wrzynają. Przy wysokim kroju mogę nosić wszystkie kroje dołu, od bokserek po tytułowe stringi, w niskich znalezienie jakiejkolwiek wygodnej pary to wyzwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Nosicie stringi? 05.05.24, 10:23 turzyca napisała: >Przy wysokim kroju mogę nosić wszystkie kroje > dołu, Wysoki krój, to dla mnie kara za grzechy. Mam wrażenie, że majtki kończące się za wysoko uciskają mi na przeponę i nie mogę przez to normalnie oddychać. Bzdura, ale nienawidzę też wszystko co ma pasek, albo gumę w talii. Kiedyś preferowałam nawet takie kończące się bardzo nisko na kościach biodrowych, dziś mogą być ciut wyższe, ale sporo poniżej pępka. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Nosicie stringi? 05.05.24, 10:32 A ja muszę mieć majtki nisko, sporo poniżej pępka. Najlepiej, gdy te trójkąty złączone są paskami, nie może być z boku za dużo materiału. Ciężko znaleźć taki krój z bawełny. Biodra mam dosyć szerokie, nic mi nie zjeżdża i nie uciska. Nienawidzę majtek kończących się w pasie i zasłaniających cały pośladek. Czuję się w tym spętana, jest mi niewygodnie. Gdy byłam mała i matka kazała mi zakładać sztuczne rajstopy pod spodnie to zawsze się buntowałam, mówiąc jej , że "jest mi w tym tłusto" i właśnie w wysokich krojach jest mi tłusto. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Nosicie stringi? 06.05.24, 02:06 Co to są sztuczne rajstopy? I co to znaczy, że jest ci tłusto? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 21:29 Jestem po 40 i noszę tylko stringi Odpowiedz Link Zgłoś
edka12 Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 21:33 Nie, chociaż mam jakieś w szufladzie. Kiedyś udało mi się kupić takie, których w ogóle nie czułam, były świetne na lato, chyba Intimissimi ale nie wiem czy dalej takie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 22:12 Najlepsze wpisy w tym watku sa napisane przez facetow 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 22:16 Pod niektóre spodnie jeszcze się zdarzy, teraz już nie ma problemu kupić bezszwowe, wygodne i ładne , więc zdarza się rzadko by wybrać stringi Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Nosicie stringi? 04.05.24, 23:09 W ogóle nie posiadam innych gatek i nie zamierzam mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ulla_cebulla Re: Nosicie stringi? 05.05.24, 01:24 W żadnym wieku. Stringi to dla mnie wymysł szatana. Kilka par otrzymanych w prezencie sprezentowałam zwrotnie darczyńcom z zachetą do osobistego przetestowania doznania, jakoś żaden nie skorzystał. Odpowiedz Link Zgłoś