18.08.12, 16:02
Atakować czy nie?Zastanawiałem się nad tym problemem.Bo jeżeli Zachód nic nie zrobi w tej sprawie to ten kraj zdobędzie broń atomową i może uderzyć nią na Izrael.Co zapewne spotka się z taką samą odpowiedzią państwa żydowskiego.

Z kolei gdyby Zachód się zaangażował to mielibyśmy do czynienia z taką okupacją Iranu z jaką mamy do czynienia w Afganistanie czyli miękką.

I tak źle i tak niedobrze.
Obserwuj wątek
    • rycho7 a co w tym zlego? 18.08.12, 16:17
      superspec napisał:

> może uderzyć nią na Izrael.Co zapewne spotka się z taką samą odpowiedzią
      > państwa żydowskiego.

Izrael ma atom i moze nim uderzyc w Iran. Jak na razie nie spotka sie to z odpowiedzia.

Ja nie wladam mediami i nie moge Ci adekwatnie odpowiedziec. I to uwazasz za dobre. A liczysz sie z tym jak bedzie wygladala konfrontacja?
      • superspec Iran czeka na Mahdiego a żydzi na Mesjasza. 18.08.12, 16:42
        I ludzie oświeceni powinni zapobiec dużemu rozlewowi krwi poprzez jak najmniejsze jej przelewanie a takim czymś byłaby wojna Zachodu z Iranem.

Bo z Izraelem nie można jej prowadzić bo ma broń atomową.
        • rycho7 Re: Iran czeka na Mahdiego a żydzi na Mesjasza. 18.08.12, 17:14
          superspec napisał:

> wojna Zachodu z Iranem.

Sadzisz, ze ustawiles sobie chlopca do bicia? Zachod to ja, a Ty uzurpujesz sobie to, ze Izrael to Zachod. Zapewniam Cie, ze Panama jest bardziej na zachod.

> Bo z Izraelem nie można jej prowadzić bo ma broń atomową.

Poniewaz ma bezprawnie i nie podpisal konwencji to USArancy powinni przeprowadzic uderzenia prewencyjne. Takiego sie przynajmniej belkotu naczytalem w mendiach do innych przekretow.

Ja na miescu Zydow to bym tak nie czekal na Mesjasza. Bo nadejscie Mesjasza mozna udowodnic jedynie w taki sposob, ze po jego nadejsciu skonczy sie swiat (swiat Zydow). Moze na imie bedzie mu Ahmadinedzad. Ale jezeli taka Wola Boza ...
          • superspec Mam wyraźnie napisać 18.08.12, 17:21
            że uważam i jednych i drugich za oszołomów religijnych.Z tym że jedni posiadają broń atomową a drudzy jeszcze nie i trzeba zaatakować tych bez tego uzbrojenia.Gdzie napisałem że Izrael to Zachód?Bo tego nie widzę.
            • rycho7 Re: Mam wyraźnie napisać 18.08.12, 18:37
              superspec napisał:

> .Gdzie napisałem że Izrael to Zachód?Bo tego nie widzę.

Ja Ci napisalem, ze ustawiles chlopca do bicia. Napisales, ze Zachod ma walczyc z Iranem. Przeciez to oczywiste, ze ma walczyc w interesie i w zastepstwie Izraela. Zachodu sie nie pytales i nie uzgadniales tego czy chce zostac chlopcem do bicia.

> że uważam i jednych i drugich za oszołomów religijnych.

Z tym, ze jednych bardziej.

> trzeba zaatakować tych bez tego uzbrojenia

Dajesz wiec sygnal bezbronnym, ze maja szanse jedynie zbrojac sie. Najlepiej zbroic sie tajnie. A Izraela bedziesz bronic przeciez nie dlatego, ze bezbronny jak Iran.

To dla mnie wielka radocha, ze piszesz wyraznie. Lepiej nie trzeba.
              • superspec Zachód jest bardziej humanitarny od Izraela. 18.08.12, 19:06
                A tak szczerze powiedziawszy to mam to w d...e.Niech się wymordują nawzajem.
                • rycho7 Re: Zachód jest bardziej humanitarny od Izraela. 18.08.12, 19:09
                  superspec napisał:

> A tak szczerze powiedziawszy

Doceniam Twoj podziw dla technologii z Treblinki.
                  • superspec Mało mnie obchodzi izraelska etnokracja i 19.08.12, 07:40
                    irańska teokracja.Tak jak napisałem mogą się wyrżnąć nawzajem.I jeszcze ten głupi Putin zamieszany w całą tą sprawę.

Jedynie liczę na Zachód jako księcia pokoju ale jak widzę iż mogę się przeliczyć.
    • cepekolodziej Re: Iran 18.08.12, 18:49

Jeśli Ty jesteś superspec, to ja jestem chirurg naczyniowy.

Iran vs IL to jedynie maskirowka. Opozycja pozorna. Gra idzie o co innego. Domyśl się.

Podpowiedź: po co jest mętna woda?
      • rycho7 do raju wejdzie 144 tysiace 18.08.12, 19:08
        cepekolodziej napisał:

> Domyśl się.

Moge Ci sprzedac bilet do pierwszej setki w kolejce. Oczywiscie stac musisz w pelni gotowy.
      • superspec Idzie o apokaliptyczną przemoc? 18.08.12, 19:09
        Zniszczyć świat aby go zbawić.
        • rycho7 Re: Idzie o apokaliptyczną przemoc? 18.08.12, 19:12
          superspec napisał:

> A tak szczerze powiedziawszy

Falszywie interpretujesz. Trzeba pozbawic upodlajajacego materialnego balastu. Okazac Milosc Blizniego przyblizajac do Boga.
          • superspec Marks wariatem? 18.08.12, 19:17
            Sam Shuster, profesor dermatologii na Uniwersytecie Wschodniej Anglii, twierdzi, że Karol Marks cierpiał na chroniczną chorobę skóry, która oddziaływała na funkcjonowanie psychiczne myśliciela, wpływając tym samym na głoszone przez niego treści.
            Choroba skórna Marksa wpłynęła na jego poglądy?

Według Brytyjczyka, niemieckiemu filozofowi doskwierały ropnie mnogie pach (hidradenitis suppurativa, HS). Jest to bakteryjne zakażenie gruczołów apokrynowych (są one powiązane z mieszkami włosowymi; występują nie tylko pod pachami, ale także w okolicy pachwin, genitaliów, odbytu, brodawek sutkowych oraz powiek). Rozwojowi stanu zapalnego sprzyja nadmierna potliwość. Choroba pojawia się po okresie dojrzewania, ponieważ dopiero wtedy gruczoły apokrynowe zaczynają działać. Skóra pacjenta jest pokryta bolesnymi ropnymi guzami, które pękają. Niestety, hidradenitis suppurativa nawraca, a zmiany utrzymują się miesiącami.

W artykule opublikowanym na łamach British Journal of Dermatology Shuster udowadnia, że ropnie nie tylko ograniczyły zdolność Marksa do pracy, wpędzając go w przygnębiającą biedę, ale również znacznie zmniejszyły samoocenę. To wyjaśnia jego wstręt do siebie i wyobcowanie, które znalazły odzwierciedlenie w pisarstwie.

HS to także uogólniony stan zapalny, opuchlizna, blizny i zwiększona grubość skóry. Schorzenie pozwala wyjaśnić inne pozornie niezwiązane dolegliwości Marksa, np. bóle stawów czy oczu.

Jak Shuster mógł dojść do takich wniosków? Analizował bogatą korespondencję Niemca. W liście do Engelsa z 1867 roku Marks posunął się nawet do tego, by twierdzić, że burżuazja zapamięta jego wrzody do końca swoich dni.
            fakty.interia.pl/ciekawostki/news/choroba-skorna-marksa-wplynela-na-jego-poglady,1004395,18
            • rycho7 motyl w Pekinie 18.08.12, 19:45
              superspec napisał:

> Choroba skórna Marksa wpłynęła na jego poglądy?

Zgodnie z ogolna teoria chaosu wszystko wplywa na wszystko.

Sadze, ze niskie zarobki robotnikow wplywaja na ich niskie wyksztalecenie i ogolny brak kultury. Dlatego tez nie nalezy folgowac ich zachciankom i dalej obnizac place.
              • superspec Łamanie w Iranie 19.08.12, 16:17
                praw pracowniczych.
                www.ituc-csi.org/IMG/pdf/23-11-10_harassment_of_trade_unions_in_Iran.pdf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka