Dodaj do ulubionych

Mięśnie kegla

07.05.24, 17:14
Dziś wpadł mi w oko fragment książki: Sztuka obsługi penisa. I tam jest taki fragment: Jeśli w trakcie seksu są problemy z luźnością członka w pochwie, to jest to kwestia do zmiany nie przez powiększenie penisa, a przez wzmocnienie mięśni Kegla partnerki. Dobrze wyćwiczone powinny być na tyle silne, by kobieta po włożeniu palca do pochwy i zaciśnięciu wokół niego mięśni miała duże problemy (lub wręcz niemożność) z wyciągnięciem palca. Takie niewyćwiczone mięśnie mogą oznaczać kłopoty z orgazmem dla kobiety oraz problemy z wzwodem dla partnera. Czy to naturalne u kobiety takie silne mięśnie ? Czy podczas stosunku należy je ciągle zaciskać aby mężczyzna miał przyjemność?
Obserwuj wątek
    • grruu2.0 Re: Mięśnie kegla 07.05.24, 19:24
      Przecież pochwa w ogóle nie jest niezbędna do orgazmu 🙄 Do wzwodu zresztą też
      • trampki-w-kwiatki Re: Mięśnie kegla 08.05.24, 07:22
        No ej, mi się na przykład przydaje!
        • 35wcieniu Re: Mięśnie kegla 08.05.24, 07:23
          Nikt nie powiedział że się nie przydaje.
    • kozica111 Re: Mięśnie kegla 07.05.24, 19:47
      Instrukcje czytam nieczęsto, zazwyczaj dotyczą zmywarki, pralki i piecyka, a reszta...jakoś się tak samo dzieje smile, może dlatego, że nie czytam , ja i mąż.
    • mikams75 Re: Mięśnie kegla 07.05.24, 21:16
      Nie probowalas jak bedzie i dla Ciebie i dla faceta jak zacisniesz? Ja mysle, ze to indywidualne jest bardzo i nie ma czegos takiego, ze cos nalezy robic. Nie wiem jaka przyjemnosc by byla dla faceta, ale ja jak bym zacisnela tak mocno jak potrafie, to sama bym nie miala z tego przyjemnosci, wrecz przeciwnie.
    • ardzuna Re: Mięśnie kegla 07.05.24, 21:58
      Mięśnie dna miednicy przydają się do różnych rzeczy i warto je ćwiczyć, można ćwiczeniami Kegla albo innymi.
      Mięśnie Kegla nie istnieją smile
      • pampelune Re: Mięśnie kegla 07.05.24, 23:05
        ardzuna napisała:

> Mięśnie Kegla nie istnieją smile

Już istnieją. Wytworzyły się od częstego powtarzania tego terminu.

www.mp.pl/pacjent/urologia/279702,miesnie-dna-miednicy-u-kobiet-i-mezczyzn-miesnie-kegla-polozenie-funkcja
        • ardzuna Re: Mięśnie kegla 08.05.24, 20:14
          Nie, treść artykułu temu przeczy. Jest to tylko "popularna nazwa" innych mięśni.
    • primula.alpicola Re: Mięśnie kegla 08.05.24, 07:18
      Nie, podczas stosunku nie należy zaciskać mięśni cały czas, tylko, jeśli już się chcemy tak zabawić, to wtedy kiedy penis się wysuwa. Wsuwa- rozluźniasz, wysuwa- napinasz.
      A co do kobiecego orgazmu, to nie wiem jak inne panie, ale u mnie działa rozluźnienie. Im większe rozluźnienie (ciała i umysłu), tym lepszy orgazm.
      A mięśnie dna miednicy warto ćwiczyć z miliona powodów, nie tylko ze względu na seks.
      • kotejka Re: Mięśnie kegla 09.05.24, 10:02
        primula.alpicola napisała:

> Nie, podczas stosunku nie należy zaciskać mięśni cały czas, tylko, jeśli już si
        > ę chcemy tak zabawić, to wtedy kiedy penis się wysuwa. Wsuwa- rozluźniasz, wys
        > uwa- napinasz.
        > A co do kobiecego orgazmu, to nie wiem jak inne panie, ale u mnie działa rozluź
        > nienie. Im większe rozluźnienie (ciała i umysłu), tym lepszy orgazm.
        > A mięśnie dna miednicy warto ćwiczyć z miliona powodów, nie tylko ze względu na
        > seks.

o to to wlasnie
        mocne miesnie dna sa potrzebne w zyciu bardzo
        a kiedy juz dojdzie co do czego, to najmniej pozadane jest kontrolowanie - luzowanie zaciskanie i tak na zmianę big_grin
        nadmierna kontrola nie idzie w parze z przyjemnoscia
        jak sadze
        ale jak sobie postoisz trzy minuty w wojowniku, to z cala pewnoscia wszystko ci sie napnie a czakry populsują big_grin
        polecam btw w tym temacie
        www.galaktyka.com.pl/media/do-pobrania/pussy-joga_issuu.pdf
        • primula.alpicola Re: Mięśnie kegla 09.05.24, 11:28
          Pussy yoga, kocham to😝
          • kotejka Re: Mięśnie kegla 09.05.24, 12:05

> Pussy yoga, kocham to😝
            Dobre nie? Tytuł tak chwytliwy, że sobie kupiłam 😆
    • trampki-w-kwiatki Re: Mięśnie kegla 08.05.24, 07:24
      Mi się często same zaciskają, im bliżej oegazmu tym mocniej, ale gdybym to miała kontrolować to by mi to jednak zepsuło zabawę, bo mam tak, że generalnie odpadam jak na mocnych dragach i nie wiem co się dzieje.
    • wena-suela Re: Mięśnie kegla 09.05.24, 10:42
      Pan Gryżewski ze swoją poradą wpisuje się w twardy patriarchat. Penis jest ok, trzeba popracować nad nędzna pochwą. Otóż nie. Jeżeli kobieta pożąda mężczyzny to mięśnie jej pochwy zacisną się lekko na penisie zupełnie bezwiednie, nie będzie "luzów" i seks będzie satysfakcjonujący Jeżeli nie ma ochoty, to żaden Kegel nie pomoże.
      • kotejka Re: Mięśnie kegla 09.05.24, 13:44
        wena-suela napisał(a):

> Pan Gryżewski ze swoją poradą wpisuje się w twardy patriarchat. Penis jest ok,
        > trzeba popracować nad nędzna pochwą. Otóż nie. Jeżeli kobieta pożąda mężczyzny
        > to mięśnie jej pochwy zacisną się lekko na penisie zupełnie bezwiednie, nie będ
        > zie "luzów" i seks będzie satysfakcjonujący Jeżeli nie ma ochoty, to żaden Kege
        > l nie pomoże.

penis zawsze jest ok, mały chudy delikatny
        kobieta nie jest ok
        wiadomo w negatywnym aspekcie archetypu matki jak u junga - wielkie tajemne, mokre, ukryte, ciemna otchłań, co to pozera, uwodzi, truje i pulsuje, kastruje i i zasysa, a w niej wszystko to, co jest przerażające i czego nie unikniesz, jak losu big_grin
        biedny miś
      • anorektycznazdzira Re: Mięśnie kegla 09.05.24, 13:54
        100/100
    • la_mujer75 Re: Mięśnie kegla 09.05.24, 11:18
      Aaaaa....
      Czyli nawet jak facet ma mikropenisa, to kobieta tak powinna się wyćwiczyć, aby móc sprawić przyjemnośc facetowi, tak?
      • primula.alpicola Re: Mięśnie kegla 09.05.24, 11:30
        Dla swoich korzyści niech ćwiczy.
        A co facet ma zrobić z mikropenisem, swoją drogą?
        • la_mujer75 Re: Mięśnie kegla 09.05.24, 13:02
          O swoje korzyści dbam. Osiągnęłam już taki wiek wink
          Na szczęście nigdy nie miałam faceta z takim uposażeniem, więc nie wiem, co można robić w tej kwestii.
        • karyna-z-tarchomina Re: Mięśnie kegla 09.05.24, 15:58

>
          > A co facet ma zrobić z mikropenisem, swoją drogą?

#nikogo
        • grruu2.0 Re: Mięśnie kegla 09.05.24, 16:00
          Używać innych części ciała
        • cegehana Re: Mięśnie kegla 09.05.24, 16:52
          Może stosować protezy.
    • figa_z_makiem99 Re: Mięśnie kegla 09.05.24, 13:23
      Jesteś trollem facetem? smile Czy silne i wyćwiczone mięśnie ma każdy z natury, czy trzeba nad nimi pracować? smile Orgazm kobiecy można osiągnąć bez stymulacji pochwy. Problem ze wzwodem pana, to jego problem, gdybym miała koncentrować się podczas seksu nad zaciskaniem mięśni, zrezygnowałabym z seksu. Z tekstu wynika, że mężczyźni nie mają zbyt małych penisów, za to kobiety mają zbyt luźne pochwy i muszą nad nimi pracować smile
    • anorektycznazdzira Re: Mięśnie kegla 09.05.24, 13:58
      Mięśnie zaciśnięte tak, że palec by się zablokował na normalnym członku (nie jakimś ołóweczku)???
      OJP. Komuś pociąg balonem odleciał z peronem.
      Zdrowy facet ma wzwód również, jak kobieta niczego nie zaciska a nawet, jak jeszcze w ogóle nie zdjęła majtek.
    • konsta-is-me Re: Mięśnie kegla 09.05.24, 15:23
      Nienaturalne.
      Kobieta nie musi nic zaciskać a jak facet ma penisa grubości ołowka, to przepraszam bardzo ale jednak ma problem...
      Bardzo patriarchalny tekst "to kobieta ma się stawać ,żeby facetowi było przyjemnie a czy będzie się męczyć zaciskając te mięśnie, kogo to obchodzi".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka