Dodaj do ulubionych

Przygotowania do studniowki 2025

08.05.24, 11:06
Liceum, obecną klasa 3, czyli 17, 18 latki. Rzecz dotyczy przyszłorocznej studniówki. Dzieciaki na librusa dostały informacje na temat ustalonego terminu, miejsca, orientacyjnej ceny oraz zapisu i wplaty zaliczki. Czy uważacie, że taką informację powinni dostać też rodzice czy wystarczy jak otrzymała ją dorosła lub prawie dorosła mlodziez której ona dotyczy?
Obserwuj wątek
    • migafka357 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 11:10
      Jako 17-latka wyśmialabym pomysł przesyłania tego rodzicom.
      • szare_kolory Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 11:26
        Jeśli tylko byłabyś w stanie sama opłacić imprezę, moglibyśmy powiedzieć tylko, że śmiech to zdrowie big_grin
        • bieda_tubka Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 12:02
          nie rozmawiałaś ze swoimi rodzicami?
          • szare_kolory Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 13:33
            bieda_tubka napisała:

> nie rozmawiałaś ze swoimi rodzicami?

A co to ma do rzeczy?
            • angazetka Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 13:35
              Że w normalnej rodzinie uczeń po otrzymaniu takiej informacji przekazuje ją rodzicom?
              • szare_kolory Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 14:05
                A w kontekście mojej wypowiedzi to jak się to ma do rzeczy? Bieda-tubka podpięła swoją wypowiedź pod moją. Zatem pytam jak to się ma do rzeczy.
                • angazetka Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 14:38
                  Jeśli nadal nie wiesz, jak to sie do siebie ma, to nie wiem, jak ci wytłumaczyć.
                  • szare_kolory Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 17:10
                    angazetka napisała:

> Jeśli nadal nie wiesz, jak to sie do siebie ma, to nie wiem, jak ci wytłumaczyć.

W ogóle nie podjęłaś próby wyjaśnienia co masz na myśli, zamiast tego wrzucasz pasywno-agresywną uwagę, że nie łapię. No nie jestem duchem świętym, w myślach nie czytam.
                    • angazetka Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 23:19
                      Podjęłam: napisałam, że w normalnych rodzinach ludzie ze sobą rozmawiają, młody człowiek przekaże informację rodzicom. O to samo chodziło bieda_tubce. Czego tu nie rozumieć?
                      • bieda_tubka Re: Przygotowania do studniowki 2025 10.05.24, 15:14
                        otóż, dziękuję Angazetko. ale może Szare Kolory to ten typ, do którego trzeba z oficjalnym listem na złotej tacy i jak dziecko samo poprosi rodziców to nie dostanie kasy.
                • bieda_tubka Re: Przygotowania do studniowki 2025 10.05.24, 15:12
                  >A w kontekście mojej wypowiedzi to jak się to ma do rzeczy?

normalnie i prosto, pytałaś o to, kto finansuje. jakie znaczenie ma to, kto finansuje imprezę w tym kontekście? jeśli rodzice chcą i mogą ją sfinansować, to i tak jest to sprawa między nimi a dzieckiem. i normalne rodziny ze sobą rozmawiają, wiesz przychodzi dziecko i mówi: mamo, są już ustalenia co do studniówki, dasz mi 500 zł? trzeba zapłacić do grudnia.
    • szeptucha.z.malucha Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 11:22
      Jeżeli są samodzielni finansowo to tylko do nich. Jeżeli niesamodzielni też do rodziców. Chyba, że uczeń lat 18 zastrzegł sobie, że nie życzy sobie informowania rodziców (choć na zdrowy rozum powinno być w drugą stronę jak w placówkach medycznych - kogo upoważnia do otrzymywania wiadomości).
    • 35wcieniu Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 11:23
      Zakładam że raczej mało który z nich finansuje się sam, więc jeśli mają płacić rodzice to mogliby dostać wiadomość.
      Natomiast można też założyć że jak nie dostaną to dzieci ich raczej powiadomią, z oczywistych względów, albo dowiedzą się na zebraniu, więc w sumie bez różnicy.
      • bieda_tubka Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 11:57
        >Zakładam że raczej mało który z nich finansuje się sam, więc jeśli mają płacić rodzice to mogliby dostać wiadomość.

pewnie szkoła zakłada, ze młodzież otworzy otwór gębowy i poprosi rodziców o pieniądze na imprezę, tak jak to bywało w czasach przed librusem.
      • 152kk Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 14:26
        1. Skąd nauczyciele / dyrekcja (ktokolwiek wysłał te wiadomośc) ma wiedzieć czy uczen finansuje się sam?
        2. Do meritum - uważam,że wystarczy informacja do uczniow. Jak uczen chce uczestniczyć i wymaga to wkładu finansowego to sam kombinuje jak go zdobyć. Podobnie jesli chodzi o sama kwestię uczestnictwa. Studniówka - o ile dobrze kojarzę z innych wątków - to obecnie wydarzenie prywatne organizowane przez rodziców (radę rodziców?), a nie przez szkołę. Zatem szkola może przekazać uczniowi informacje ( jak rozumiem na prosbe organizatorow), a co on z nimi zrobi (czy weźmie udział, czy zapłaci sam itp) to uczen sam decyduje i informuje o tym rodziców lub nie, zależnie od tego jak kwestie imprez prywatnych ucznia załatwia się w tej rodzinie. Tj.ja zakladam, ze w mojej rodzinie dzieciaki kwestie studniowki ze mna uzgodnią, tak samo jak w ogole uzgadniamy tego rodzaju rzeczy w rodzinie (informowania o późniejszym powrocie do domu, imprezach itp oczekuje zarowno od nastolatka jak i od pelnoletniego meża), ale nie oczekiwalabym, ze poinformuje mnie o takich sprawach ktos trzeci.
    • mamkotanagoracymdachu Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 11:29
      Uważam, że wystarczy, że dostała młodzież. W ich interesie jest komunikacja z rodzicami, więc nie widzę potrzeby, żeby szkoła pisała do rodziców.
      • cranberries1983 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 14:23
        dokaldnie tak
    • bieda_tubka Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 12:01
      uważamy, że młodzież może poinformować rodziców. kiedyś karteczki dla rodziców do dzieci dostawały w podstawówce, później już same przekazywały informacje ze szkoły rodzicom, od tych bardziej kluczowych były wywiadówki
    • mia_mia Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 12:22
      Nie widzę większej różnicy, przecież dowiedziałaś się prawie rok wcześniej i inni rodzice pewnie też, a temat będzie wałkowany jeszcze kilka razy. Wiadomo, żaden wysiłek kliknąć dwie grupy odbiorców, ale też bez przesady, jeśli chodzi o czepianie się.
      • kubek0802 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 12:27
        Temat będzie zapewne poruszony na zebraniu we wrześniu, więc tu i tak bardzo wcześnie wyszła jakaś informacja. I jak najbardziej może być skierowana do uczniów, którzy przekażą ją rodzicom.
      • slonko1335 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 12:29
        Ja się dowiedziałam jako pierwsza generalnie bo córka mnie wrobila w komitet studniówkowy ale dyro nie wysłał informacji do rodziców tylko do mlodziezy i jest drama....
        • kubek0802 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 12:55
          slonko1335 napisała:

> Ja się dowiedziałam jako pierwsza generalnie bo córka mnie wrobila w komitet st
          > udniówkowy ale dyro nie wysłał informacji do rodziców tylko do mlodziezy i jest
          > drama....
          >
          Ale kto robi dramę? Rodzice? Mój syn gdyby nie covid studniówkę miałby 3 lata temu więc nie tak dawno, i nawet nie kojarzę że szkoła miała do mnie e -maila. Informacja ewentualnie w dzienniku, więc nie wiem o co właściwie problem.
          • slonko1335 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 13:14
            Rodzice, rodzice
            • angazetka Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 13:36
              Ci rodzice, którzy wiedzą o tym mailu, bo im dzieci powiedziały? big_grin
              • slonko1335 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 23:03
                Generalnie glownie CI którym nie powiedziały.
                • 152kk Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 06:44
                  No to niestety trzeba by odpowiedzieć rodzicom, że uczniowie 17-18 letni są na tyle dojrzali, żeby sami zdecydiwac, czy chcą iść na studniówkę. A rodzice mieli dość czasu, żeby tak wychować swoje dzieci, aby ich informowały o ważnych sprawach, w tym o wieczornych imprezach, w których chcą uczestniczyć.
                • bieda_tubka Re: Przygotowania do studniowki 2025 10.05.24, 15:17
                  >Generalnie glownie CI którym nie powiedziały.

No to może nie chcą iść. To impreza, a nie sprawa życia i śmierci, a młodzież licealna to nie dzieci.
            • stokrotka79 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 13:54
              Ale możesz wyjaśnić jaki problem maja rodzice ?
              • slonko1335 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 23:05
                Taki, że nie dostali informacji na temat studniówki a została wysłana tylko uczniom.
                • little_fish Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 07:06
                  A do tej pory rodzice dostawali informacje na przykład na temat wycieczek? Czy też tylko uczniowie?
                  • slonko1335 Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 08:56
                    Nie mieli dłuższych niż jednodniowa wycieczek klasowych a o nich mówił wychowawca na zebraniu bo potrzebował zgody. Może jak kogoś nie było na zebraniu a dziecko nie przekazało mu tej zgody to pisał bezpośrednio na maila do tej osoby. Jak były dłuższe wycieczki organizowane dla chętnych uczniow z całej szkoły to nie dostawaliśmy takiej informacji. Ewentualnie zapisane na nią dziecko. Jak córka jechała na Erasmusa to mieliśmy zorganizowane zebranie dotyczące wyjazdu . Jak idą na jakieś wykłady, debaty oksfordzkie, do kina, teatru , rajd w czasie lekcji to nie dostaje takiej informacji na librusa, jak wiadomo o tym podczas zebrania to ewentualnie na zebraniu.
    • hrabina_niczyja Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 12:29
      U nas w tej intencji robią zebranie rodziców 😀 Jeszcze gorzej.
    • turkusowozlota Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 13:41
      Ja dostałam jako rodzic taka informację, córka to w sumie nie wiem czy dostała, ale wiedziala chyba wcześniej ode mnie.
      Maila dostałam w grudniu, czyli 13 miesięcy przed studniówka. Miejsce to samo corocznie, więc bez zaskoczeń, cena jeszcze nieznana.
    • cranberries1983 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 13:49
      nie, uważam, żę to sprawa dzieciaków, rodzice raczej co do kwoty decydują
      wkłądania tego do librusa to trochę traktowanie młodzieży jak dzieciaczków z SP
    • livia.kalina Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 13:50
      O matko, "studniówka 2025" mnie dotyczy! To juz trzeba się przygotowywać?wink

a w temacie maila- uważam, żśe do samego zainteresowanego wystarczy, przecież ma on chyba jakiś kontakt z rodzicami?wink
      • cranberries1983 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 13:59
        kiedyś takie rzeczy ogarniały dzieciaki, teraz angażuje się inne pokolenia
      • majenkirr Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 15:54
        Trzeba, trzeba. Sukienki wrzucajciewink.
      • slonko1335 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 23:06
        Generalnie raczej trzeba. Wolnych sal w każdym razie u nas już nie ma.
        • cranberries1983 Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 16:08
          zawsze mozna w szkole, raczej tam miejsce sie znajdzie
          • slonko1335 Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 16:34
            Taa problem polega tylko na tym, że szkoła jakby nie jest zainteresowana takim rozwiązaniem.
    • zielonazaba9999 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 14:53
      Nie miałabym problemu, gdyby informację dostała córka. Na pewno by przekazała. Przy czym u córki w szkole studniówką zajmuje się rada rodziców, i to rodzice między sobą na grupie what's appowej ustalali co i jak. Po uzgodnieniach młodzież jedynie zebrała zaliczkę. Nota bene trzecia klasa to późno na ustalenia studniówkowe. "Naszym" kazali załatwiać lokal w klasie drugiej.
    • gryzelda71 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 15:12
      U nas było info do rodziców na librusie.
    • ophelia78 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 16:16
      Trochę obok tematu; uważam że im mniej osób się organizacja zajmuje tym lepiej. Gdzie 2 Polaków tam 3 opinie i rozsyłanie tego wszystkim spowoduje tylko wysyp iabsurdalnych pomysłów, fochy, brak decyzyjności i rozmytą odpowiedzialność.
    • em_em71 Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 16:33
      Nie dostałam ani jednej informacji na librusa o studniówce. Wiedziałam kiedy jest i gdzie, ale do dziś nie wiem ile kosztowała.
    • ga-ti Re: Przygotowania do studniowki 2025 08.05.24, 17:55
      U nas takie info zostało rozesłane rodzicom na grupy klasowe od rodziców reprezentujących klasy w RR. Później powołaliśmy Komitet Studniówkowy i już oni się zajmowali przesyłaniem info dla rodziców.
      Dzieciaki też były informowane o szczegółach, też miały wybranych reprezentantów klas i ci reprezentanci ustalali szczegóły z Komitetem Studniówkowym rodziców smile

Uważam, że rodzice powinni dostać info, bo to przecież oni finansują imprezę oraz rodzice są poniekąd organizatorami.
      • 152kk Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 06:53
        Jeśli wszyscy rodzice są organizatorami to mom zdaniem kanał. Nie wiem jak w innych szkołach, ale moje dzieci chodzą do takich, gdzie klas 4 jest w każdym roczniku po 5-7. Pomnożyć to przez 25-30 dzieciaków i przez 2 rodzicow na maturzystę.... OMG żeby przeprowadzić obrady takiego grona to by trzeba wynająć Salę Kongresową 🤣🤣
        Moim zdaniem organizacją powinna zająć się rada uczniów/samorzad uczniowski przy wsparciu doradczo- organizacyjnym rady rodziców ( po coś w końcu istnieją), a uczniowie powinni sami decydować, czy chcą uczestniczyć I poinformować swoich rodziców jeśli chcą.
        • ga-ti Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 08:11
          A co ja napisałam? Z klas zostali wybrani/sami się zgłosili rodzice- przedstawiciele do Komitetu Studniówkowego. Oni podejmowali decyzję, ewentualnie konsultując je wcześniej w swoich klasach i oni informowali rodziców swoich klas o szczegółach.
          Dzieciaki miały swoich przedstawicieli.
          Moje dziecko nie zarabiało w tym czasie i to ja jako rodzic pokrywałam koszty dziecka imprezy, osoby towarzyszącej i część kosztów wspólnych typu wystrój, orkiestra, fajerwerki, opłata za zaproszonych nauczycieli, więc niejako organizowałam tę imprezę.
          • 152kk Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 14:50
            No jednak nie. Płacenie za coś to nie współorganizowanie - bo płacisz za coś w czym chcesz uczestniczyć/ chcesz żeby uczestniczyło Twoje dziecko ale już ktoś inny to zorganizował lub zaoferowal organizację. Jeśli współorganizujesz, to decydujesz o kosztach, jak to się odbędzie itd. Moim zdaniem ta druga opcja - tj. ze to rodzice organizują - to dramat. Bo po pierwsze to maturzyści powinni decydować jak ma wyglądać ich studniówka i "zalatwiać" co trzeba, to nie przedszkolaki, ylko dorośli/prawie dorosli ludzie i organizowanie im imprezy to upupianie. A rodzice mogą najwyżej nie zgodzić się zapłacić. A po drugie - jeśli rodzice mieliby uzgadniać cokolwiek gremialnie to by się studniówka nie odbyła. U was przynajmniej byl komitet studniowkowy rodzicow i to on podejmowal decyzje jak rozumiem, a ewentualne konsultacje w klasach byly niewiażące ( no bo chyba nie było tak, że każda mamusia czy tatuś musiał się wypowiedzieć czy podoba się miejsce, menu i dekoracje, a jak nie - to zmieniamy i tak w kółko?)
    • asia_i_p1 Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 00:17
      A kto wysyłał informację?
      Bo jeśli rodzice z rady rodziców lub uczniowie z komitetu studniówkowego, to mogło chodzić o ustawienia poczty - w tych dziennikowych tylko nauczyciele mają pełen wybór adresatów, ostatnio pamiętam nasza rada rodziców składała wniosek o poszerzenie swoich uprawnień.

Chociaż rzeczywiście z konfiguracją "moge pisać do uczniów, nie mogę do rodziców" jeszcze się nie spotkałam. Ale ponieważ każdą wajchę da się włączyć osobno (przynajmniej w Vulcanie tak jest, Librusa znam słabo) to zakładam, że teoretycznie jest to możliwe.
      • slonko1335 Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 06:02
        Informację napisaną przez uczniów z komitetu studniówkowego rozeslal do wszystkich pozostałych uczniów dyrektor na ich prośbę.
        • 152kk Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 06:59
          No i git. Widać, że dzieciaki bystre i dojrzale, skoro same ogarniają studniówkę. Tylko niektórzy rodzice jak widać nie dojrzeli🤣
        • asia_i_p1 Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 07:17
          A to w takim razie jest to świadoma decyzja i dyrektor postąpił zgodnie z prośbą uczniów. Ściśle. Mnie się to podoba.
    • afro.ninja Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 07:17
      Uważam, ze wystarczy jeden mail na librusa. Jak uczeń zainteresowany to powie rodzicom. Poza tym jest to informacja rok do przodu! Bardzo tam wszyscy zorganizowani.
      • m_incubo Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 07:27
        afro.ninja napisała:

> Uważam, ze wystarczy jeden mail na librusa. Jak uczeń zainteresowany to powie
        > rodzicom. Poza tym jest to informacja rok do przodu! Bardzo tam wszyscy zorgani
        > zowani.

Ten rok do przodu to w wielu przypadkach już o rok za późno, bo to zależy, gdzie ma być organizowana studniówka.
        • agiq_agiq Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 17:12
          Jaki rok skoro studniówki są styczen/luty a jest maj...
          • slonko1335 Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 17:22
            Wybory sali, terminu i menu odbyly się dużo wcześniej. Teraz doszli do etapu zapisania się i wpłaty zaliczki bo można było oszacować koszty.
            • asma.bez.dworu Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 17:32
              Nie rozumiem co robi komitet?
              To takie ciało teoretyczne które może za darmo iść na stodnuowke ?
    • biala_ladecka Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 09:52
      Uwazam, ze wystarczy mail do uczniow.
      Tak to tez odbywalo sie za moich czasow. Przychodzil do klasy ktos z SU, informowal o terminach i kosztach, kto chcial zalatwial kase i wplacal.
      Poszlo to w dziwna strone, tez mamy studniowke w 25 i dostaje powiadomienie o kazdej pierdole, zazwyczaj w fornie ankiety. Mnie ta wiedza naprawde do niczego nie jest potrzebna, tym bardziej, ze po kazdej jalowej dyskusji panie z komitetu i tak robia po swojemu.
      • cranberries1983 Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 10:42
        czasy się zmieniły, kiedyś dzieciaki były bardziej ogarnięte, a tereaz trzeba dorosłych ludzi za rączekę prowadzić, librusem wachlować (strach pomyśleć jak będą wyglądały ich studia..)
        • biala_ladecka Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 16:50
          Nie wiem, moje dziecko wyglada na calkiem ogarniete. Zwlaszcza jesli w gre wchodzi impreza wink
    • arthwen Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 13:06
      Jak dla mnie wystarczy.
      Nastolatki, nawet już pełnoletnie chyba są na takim poziomie komunikacyjnym, że nie powinno im sprawiać problemu przekazanie informacji rodzicom?
      • cranberries1983 Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 14:14
        podejrzewam, że niektóre, nawet sobie czystych ciuchów nie ogarną, różne są scenariusze wink
    • asma.bez.dworu Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 13:56
      Szok

Jesteś w komitecie więc masz jakieś obowiązki wobec rodziców
      Macie chyba jakąś grupę na whatsapp czy mailową?
      Dlaczego nie przesłałaś choć jednego zdania na ten temat do rodziców ?
      Ja też bym się wkurzyła , na librusie można coś przeoczyć nawet jak byście wysłali
      Powinno być na specjalnym kanale dla rodziców
    • turbinkamalinka Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 14:22
      A wcześniej nie było zebrania, nie było ustalone chociażby miejsce, jakieś mniej więcej koszty? Szkoła narzuciła swoją wizję?
      Jeśli szkoła narzuca jakąś wizję to powinna skontaktować się z rodzicami. Jeżeli były jakieś chociażby mniej więcej ustalenia to wystarczy powiadomienie uczniów.
      • asma.bez.dworu Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 14:46
        Krynico mądrości
        Wszystko ustalała słonko w komitecie nie szkoła
      • asia_i_p1 Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 15:48
        Z tego co zrozumiałam, to ustalenia są uczniów, tylko przesyłane przez szkołę (uczeń nie może wysłać przez dziennik wiadomosci do innego ucznia).
      • slonko1335 Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 16:38
        Było zebranie komitetu studniówkowego i głosowania w klasach ale to się odbywalo między dziećmi nie rodzicami bo to ich studniówka, więc ja nie widzę powodu aby za nich decydować co chcą jeść, czy chcą fotobudke i jakiego dja.
        • asma.bez.dworu Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 16:53
          O masakra a dlaczego to komitet nie raczył się pofatygować i nie poinformował rodziców nawet króciutko ustaleniach?????????

Moje dziecko jest dwóch szkołach i z obu szkół rodzice którzy się angażują wszystko wsześciuSieńko piszą na grupie

Szok
          Zażądała bym dymisji takiego nieprofesjonalnego komitetu rodzicielskiego

Problem jest z najzwyklejszym przekazaniem danym dosłownie napisaniu jednego zdania co było mówione a co dopiero organizacja????

Nie nie nie jest studniówka jest raz w życiu
    • baz12 Re: Przygotowania do studniowki 2025 09.05.24, 14:52
      U nas takie info dostali rodzice na dziennik. Wcześniej była o tym też mowa na zebraniu.
    • kaki11 Re: Przygotowania do studniowki 2025 10.05.24, 14:37
      Uważam, że jeśli ktoś w sytuacji widzi problem, to szuka go na siłę, tam gdzie go nie ma. To nie są dziewięciolatkowie jadący na wycieczkę ze szkoły, którzy mogą zapomnieć powiedzieć rodzicom. I u których jest sto procent pewności, że ci rodzice i muszą na tą wycieczkę wyrazić zgodę i ich utrzymują. To są dorośli (lub niemal dorośli) ludzie, którzy jeśli mają chęć pójścia na tę imprezę to po pierwsze sami przekażą rodziciom tę informację wedle rodzinnych zwyczajów, tym bardziej, że to w ich własnym interesue. Ba, czasem są też sami sobie dorabiający i być może nawet u niektórych udział rodziców w tym finansowaniu będzie zerowy. Tak czy inaczej, jeśli to potrzebne to rodzice zostaną poinformowani i nie ma co szukać dziury w całym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka