Dodaj do ulubionych

Henna a szampon koloryzujący

25.05.24, 10:44
Macie jakieś doświadczenia? Farbuję mieszankami czysto ziołowymi, z różnych przyczyn ostatnio nie mogłam, a wyszły mi siwe odrosty. Henny już przez imprezą nie zrobię, mam szampon koloryzujący, który może nie złapać, ale jeśli złapie, to moim włosom w ogólności nie zaszkodzi? Może lepiej jakiś puder na odrosty?
Obserwuj wątek
    • kura17 Re: Henna a szampon koloryzujący 25.05.24, 10:49
      ja tak czasem robie - ale ja uzywam czystej henny lub henna+cassia.
      z tego co wiem mieszanki nawet z odrobina indygo moga byc problematyczne.

czemu henny nie zrobisz? moze zrob sobie po prostu gloss - henna + ze 2 lyzki odzywki i na wlosy na pol godziny?
      zejdzie, ale juz po imprezie smile
      • mdro Re: Henna a szampon koloryzujący 25.05.24, 10:58
        Nie mam czystej henny, mam mieszankę z basmą (i jakimiś innymi), dokładnie to:
        www.hebe.pl/sattva-naturalna-ziolowa-farba-do-wlosow-orzechowy-braz-150-g-000000000000322469.html
        • kura17 Re: Henna a szampon koloryzujący 25.05.24, 11:01
          a mozesz sobie ten glossu zrobic?
          z basma nie wiem, przykro mi.
          • mdro Re: Henna a szampon koloryzujący 25.05.24, 11:04
            Z basmą może wyjść zielonkawe, obawiam się wink - jeszcze dzień po nakładaniu tej mieszanki mam szarozielone tony na włosach.
            • kura17 Re: Henna a szampon koloryzujący 25.05.24, 11:09
              a, rozumiem - chodzi o "wydobywanie sie" koloru wink
              przy glossach z henny tego nie ma - ale nie bede polecac, bo na basmie sie zupelnie nie znam!
    • szarmszejk123 Re: Henna a szampon koloryzujący 25.05.24, 10:51
      Nie zaszkodzi. Ja od czasu do czasu farbuję chemiczną farbą, bo jak sie nawarstwiają zioła wychodzi mi bakłażan Grażyny:p
      Szkodzi rozjaśniane mieszanek zawierających indygo, bo wychodzi glon :p
      • mdro Re: Henna a szampon koloryzujący 25.05.24, 11:01
        Dobra, w razie czego to będzie twoja wina wink
        (Ja z nawarstwiania jestem dość zadowolona, bo wychodzi mi praktycznie mój naturalny kolor przed siwieniem wink, może tylko ciut intensywniejszy).
    • mdro Re: Henna a szampon koloryzujący 25.05.24, 13:03
      No dobra, złapało, źle nie wygląda, tylko wolę jednak zapach henny wink.
      • kura17 Re: Henna a szampon koloryzujący 25.05.24, 13:45
        super!
    • thatwoman Re: Henna a szampon koloryzujący 25.05.24, 13:08
      Mi na hennę nie złapie żadna chemia wszystko się zmywa. Ale wiedziałam decydując się na nią że to tylko w jedną stronę. I nie żałuję. Bo nie mam już jednokolorowego hełmu jak po chemii i wypadających włosów tylko zdrowe z refleksami w ciekawym odcieniu
    • klaramara33 Re: Henna a szampon koloryzujący 25.05.24, 13:38
      Może szampon koloryzujący venita z dodatkiem henny spróbuj jest mocny i nie zaszkodzi, wiem próbowałam.
      • mdro Re: Henna a szampon koloryzujący 25.05.24, 13:50
        Miałam właśnie Venitę, ale chyba bez henny. Tak czy owak, już po wszystkim, jak wyłysieję, to będzie wina szarmszejki big_grin
        • szarmszejk123 Re: Henna a szampon koloryzujący 25.05.24, 13:53
          Ja nie wyłysiałam, dowód w wątku o lubianych włosach:p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka