Dodaj do ulubionych

Prośba do Poznanianek-Pyrkon

09.06.24, 17:20
Moja córka wybiera się w tym roku na Pyrkon. Hotel mamy zarezerwowany w Radzewicach ( cud, że jeszcze gdzieś mi się udało znaleźć w rozsądnej cenie). Nawigacja pokazuje około 33 minuty od hotelu na miejsce imprezy. Ale to dzisiaj, w sobotę pewnie będą tam tłumy. Ja ja tylko zawożę, potem idę na eksplorację Poznania. Co ja mam zrobić z autem? Czy jest jakiś parking, gdzie można auto zostawić ( najlepiej na obrzeżach) i po mieście poruszać się komunikacją miejską? Są takie parkingi przy przystankach (od strony Radzewic, Kórnika)? Przypuszczam że miejsce imprezy będzie zapchane autami, wolałabym się tam nie pchać.
I co warto w 1 dzień zobaczyć w Poznaniu, gdzie zjeść obiad?
Obserwuj wątek
    • feldmarszalek.duda Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 17:30
      Są takie parkingi przy przystankach (od strony Radzewic, Kórnika)?
      Jest parking przy M1 na Szwajcarskiej, tuż obok tramwaju jadącego bezpośrednio pod MTP.

Przypuszczam że miejsce imprezy będzie zapchane autami, wolałabym się tam nie pchać.
      Niekoniecznie. Parking na Dworcu Głównym jest bardzo wygodny, a nie zapełnia się aż tak odkąd tylko pierwsze 2 godziny są bezpłatne (potem niestety opłaty rosną geometrycznie, ale można przeparkować i liczy się od nowa).

W TEN 1 dzień to najbardziej w Poznaniu warto iść właśnie na Pyrkon, nic ciekawszego wtedy nie będzie, ja bym skorzystała (córka nawet nie musi wiedzieć, ba, jak się przebierzesz to cię nawet nie pozna).
    • aguar Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 18:21
      Możesz sobie iść do Starego ZOO albo do Parku Wilsona i do Palmiarni. Są w pobliżu Targów.
      • pupu111 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 22:30
        stare Zoo jako główna atrakcja w Poznaniu? Wejscie jest chyba teraz za darmo, ale bardzo mało do ogladania. Palmiarnia faktycznie jak ktos lubi tego tylu rzeczy jest całkiem atrakcyjna.
        Ja bym się poszwędała po Starym Rynku, jak ktos lubi zabytki to przepiekna jest Fara, ( zupełnie obok, Starego Rynku). Koziołki się popsuły i nie trykają.Osobiscie bardzo lubię ulicę Fredry, to tez scisł centrum
        • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 22:39
          Dzisiaj byłam w palmiarnianej kafejce. Palmiarnia z zewnątrz wygląda jak z pomocy dla powodzian, ale park Wilsona prezentuje się cudownie.
          • pupu111 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 22:48
            A w środku byłaś? To chyba największa palmiarnia z Polsce, wewnatrz niektóre pomieszczenia sa najprawde ładne, ja najbardziej lubie to pierwsze od wejscia, co ma duzo pnączy i chyba karpie koi w nim pływają. Jedyne co mi się tam nie podobało, to akwaria, które nie sa za ładne. No ale w Polsce coraz więcej tego typu miejsc powstaje, w Łodzi jestchyba jakies nowe orientarium na ogromną skalę
            • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 22:52
              Tak, ja bardzo lubię palmiarnię. Dzisiaj po prostu stwierdziliśmy, że z zewnątrz błaga o remont. Zwłaszcza rzuca się to w oczy teraz, w zderzeniu z przepięknym, zadbanym terenem przed.
        • aguar Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 10.06.24, 07:39
          W Starym Zoo nie o to chodzi, że to jest zoo (chociaż trochę zwierząt tam nadal mieszka np. fajne żółwie). To jest jakby muzeum pokazujące, jak takie ogrody zoologiczne wyglądały dawniej. Ma bardzo ciekawy design i piękną zieleń. Można spędzić czas w cieniu, wśród zieleni w upalny dzień, wypić kawę, zjeść lody czy gofry. Są też atrakcje dla maluchów.
          • pupu111 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 10.06.24, 20:26
            Zieleń tak, bardzo te sprawy poprawiono, byłam niedawno, i zupełnie inaczej to wygląda jak dawno temu. Ja pamietam te czasy, jak w tej zakratowenj klatce chodził tygrys w kołko, a obok był lew. Biedne te zwierzaki były starsznie.
            • aguar Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 12.06.24, 07:58
              Też to pamiętam. Jak również słonicę Kingę, hipopotama Jurka i niedźwiedzie. Na swój sposób były kochane przez Poznaniaków - nieświadomych ignorantów...
        • pani.asma Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 15.06.24, 15:16
          W starym zoo mało do oglądania ???

Trzymajcie mnie

Umieram z zazdrości że chytrzy poznaniacy mają takie fajne zoo za darmo
    • memphis90 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 18:47
      Myślę, że spokojnie możesz zostawić auto na Placu Wolności i stamtąd sobie zwiedzić Rynek, Wzgórze Przemysła, Muzeum Rogala, Ratusz, podjechać (zbiorkomem albo samym autem) do Katedry, Genius Loci, ICHOT…
    • biala_ladecka Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 18:51
      Bez przesady, Pyrkon Pyrkonem, ale ludzie tu żyją, nie pchaj się w okolice targów i tyle, wszędzie indziej możesz spokojnie podjechać, zostawić auto, pozwiedzać. Młodą wysadź przy dworcu na Ratajach i niech podjedzie tramwajem, a Ty odbij sobie w stronę Śródki i ciesz się zwiedzaniem.
      • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 18:54
        Nie! Tylko nie Rataje 😁 z tym rondem mają problem poznaniacy, co dopiero przyjezdni 🙈
        Trzymaj się autorko z daleka od ronda Rataje (chociaż pewnie i tak Cię to nie ominie, jeśli zjedziesz tym pierwszym zjazdem z Eski).
        • kk345 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 18:56
          Jeśli zdała egzamin na prawo jazdy, to i z rondem sobie poradzi.
          • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:07
            kk345 napisała:

> Jeśli zdała egzamin na prawo jazdy, to i z rondem sobie poradzi.
            Uhmmm…
            epoznan.pl/news-news-148131-rondo_rataje_znowu_pod_lupa_jest_kolejny_film_instruktazowy_kierowcy_wciaz_maja_tu_problem
            • kk345 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:14
              Uhmmm... "Dochodziło tu bowiem notorycznie do niebezpiecznych sytuacji - kierowcy wzajemnie zajeżdżali sobie drogę zmieniając nagle pasy ruchu."
        • biala_ladecka Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 18:59
          ? 👀
          Konkretnie to kto i jaki problem ma z r. Rataje?
          Poza tym, co jest trudnego w skręcie w prawo od estakady do Śródki?
          Swoją drogą, ona od Kórnika z niczego nie zjeżdża. Kończy się eska, zaczyna się Poznań.
          • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:04
            Masz rację z wjechaniem do Poz.
            Co do ronda - jesli się faktycznie zjeżdża pierwszym zjazdem z tego idiotycznego ronda, to nie ma problemu. Ale nie mów, że nie masz cienia zawahania i bez problemu pokonujesz to goofno zjeżdżając trzecim czy nawet drugim zjazdem.
            • kk345 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:09
              Jeśli próbujesz z pasa do jazdy na wprost skręcić w lewo lub w prawo, to rzeczywiście może to wymagać namysłu i zawahania big_grin
              • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:12
                Teraz szczerze wątpię, że jeździsz tam jako kierowca 😁
                • kk345 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:15
                  W sumie mało mnie obchodzi, w co wierzysz, natomiast bardzo się cieszę, ze omijasz to rondo.
            • biala_ladecka Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:12
              Szczerze? Nie bywam tam często, bo to nie moja strona. Raptem kilka razy w roku przy okazji wizyty w Ikea, albo jak już naprawdę muszę do Posnanii. Nie rozkminiam, patrzę na znaki, na linie na jezdni i jadę. Analogicznie pokonuję wszystkie inne ronda, na które trafię w Polsce i za granicą.
              • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:13
                Sęk w tym, że na TYM rondzie nie masz oznaczeń analogicznych do reszty rond.
                • biala_ladecka Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:18
                  Analogia polega na tym, że patrzę co się dzieje na drodze i pilnuję oznaczeń.
                  • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:19
                    Obejrzyj filmik z zalinkowanego artykułu.
                    • feldmarszalek.duda Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:23
                      Hm, często jeżdżę przez to rondo, nie wiedziałam, że jest takie kultowe. Ale faktycznie jest mnóstwo kierowców, którzy pasem do zjazdu w JPII usiłują wjechać na pas zjazdu na Franowo.
                      • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:24
                        Mnie to za bardzo stresuje.
                • memphis90 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:50
                  Jak nie masz…? Jeden pas w prawo, 2 na wprost, 2 w lewo - intuicja podpowiada, że zapewne ten wewnętrzny będzie prowadził na 3 zjazd bez opcji dalszego objeżdżania ronda, a ten najbardziej wewnętrzny- na 4 zjazd, być może bez opcji zjazdu na 3.
            • memphis90 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:46
              Rondo to pokonuję max kilka razy w roku, trudno więc powiedzieć, żebym znała je „na pamięć” - za każdym razem muszę zerknąć z którego pasa gdzie się jedzie (z reguły w jedną stronę prawoskręt, w drodze powrotnej 3 zjazd). I serio - nie mam żadnego problemu, żeby ustawić się na tym, na którym potrzebuję być i - co ważniejsze - żeby ogarnąć którędy ten pas biegnie, żeby nie zajeżdżać znienacka drogi innym. Natomiast jeździ mnóstwo baranów, którzy nie zwracają uwagi na oznaczenia albo postanawiają zmienić pas bez upewnienia się, że nie zajeżdżają komuś drogi. I to jest problem, a nie organizacja ruchu, bo sam fakt zaistnienia linii przerywanej nie oznacza, że można ją przekraczać jak się chce i kiedy tylko się chce…
              • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 20:22
                Ale ja te kilka razy, kiedy pokonywałam dalej niż do pierwszego zjazdu (zawsze trzymając się swojego, miałam wrażenie że z prawej mnie zaraz ktoś staranuje. Właśnie przez tą przerywaną linię.
                I z tego co wiem to jest jedyne tak zbabrane rondo w Polsce.
            • paola.brunetti Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:49
              Nigdy w życiu nie miałam problemu z jeżdżeniem po Rondzie Rataje, patrzysz na oznakowanie poziome i jedziesz. Nie rozumiem, jak można tego ronda nie rozumieć. Dużo trudniejsze są ronda turbinowe, np takie jakie jest w Komornikach koło Auchan. Średnio raz w tygodniu widuję również kolizję na skrzyżowaniu w formie ronda Dolnej Wildy i Hetmańskiej. Też nie rozumiem, z czego to wynika, bo wszystko wydaje się dość proste.
              • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 20:23
                Ha! A dla mnie turbinowe mają znacznie więcej logiki i nie mam z nimi problemu.
              • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 20:27
                A już Hetmańska / Dolną Wilda to banał nad banały. Patrzysz, czy lewa wolna i wjeżdżasz. To jedno z prostszych w Poz rond. Tam akurat czesto jeżdżę. Zresztą to samo mam ze Środka - nie rozumiem skąd tam tyle wypadków, bo jest dobrze oznaczone i bardzo czytelne i intuicyjne.
          • kk345 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:05
            Każdy, kto się na tym rondzie zagapi i przywali komuś, nieprawidłowo zmieniając pas, tworzy legendę, ze to przez rondo śmierci big_grin
            • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:09
              Nie znam nikogo, kto miał na nim stłuczkę. Chodzi o beznadziejne oznakowanie poziome i pionowe.
              Nie mam problemu z żadnym poznańskim rondem, nigdy nie miałam problemu z jazdą po Warszawie czy Berlinie, a to rondo jest moim (i nie tylko moim) koszmarem i omijam, jak mogę.
              • kk345 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:10
                No widzisz, a ja nie mam z nim problemu- więc czego to niby dowodzi?
                • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:12
                  Że jesteś wyjątkowa 👏💁‍♀️
                  • aguar Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 10.06.24, 08:58
                    Problem z tym rondem nie polega na tym, że inteligentna osoba nie ogarnie, jak je prawidłowo przejechać, tylko że trafiasz na nim na tych mniej ogarniętych, którzy mogą zajeżdżać znienacka drogę. Ja na nim miałam stłuczkę, jedną z moich dwóch.
        • viewiorka Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 15.06.24, 09:38
          Jechałam przez rataje. Co prawda w nocy, ale jednak ( położenie nowego lokum tego wymagało). Nie było źle. Światła dużo pomagają
    • princy-mincy Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:03
      A co byś chciała zwiedzać?
      Ja bym zostawiła auto albo na parking między M1 a Ikea skąd masz tramwaj do centrum albo w starym korycie Warty (płatny ale rzut beretem od rynku).
      Na Rynku i w okolicy knajpek pełno, powiedz jaka kuchnia Cię interesuje.
    • feldmarszalek.duda Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:06
      Może to i prawda, że wśród zwolenników fantastyki (szczególnie niektórych nurtów) jest więcej rozmaitych piwniczaków niż wśród zwolenników - dajmy na to - Zenka Martyniuka czy Olgi Tokarczuk. Ale żeby aż bojkotować to chyba nie?
      • ichi51e Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:29
        A nie każdy piwniczak to incel od razu 😆
        • eglantine Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:49
          Widzę, że post już usunięty, ale może skoro abría zadaje takie pytania powinna udać się na panel „Wojna płci czyli czy konflikt inceli i Julek z Twittera jest nieunikniony?” A to tylko jedna z bardzo interesujących prelekcji na Pyrkonie. 😎
          • eglantine Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:52
            *jedna z wielu
    • lady.madrugada Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:21
      Podjedź autem do stacji kolejowej Gądki. Tam zostaw auto, pociągiem jedziesz 15 minut (są często), wysiadasz na stacji Poznań Główny, 3 minuty później jesteś na targach, gdzie jest Pyrkon. Zostawiasz dziecko, sama komunikacją miejską jedziesz dokąd chcesz 😉
      • kk345 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:24
        O, i to jest chyba najlepsza opcja
      • viewiorka Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 20:17
        lady.madrugada napisał(a):

> Podjedź autem do stacji kolejowej Gądki. Tam zostaw auto, pociągiem jedziesz 15
        > minut (są często), wysiadasz na stacji Poznań Główny, 3 minuty później jesteś
        > na targach, gdzie jest Pyrkon. Zostawiasz dziecko, sama komunikacją miejską jed
        > ziesz dokąd chcesz 😉
        Dziękuję, tak chyba właśnie zrobię.
        Odnośnie kuchni, restauracji, to włoska, azjatycka, Polska też, ale nie tłusta
    • ichi51e Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:31
      Nie jest to może atrakcją życia ale pamiętam że zwiedzałam kiedyś zamek w Kórniku i zachował się w mej pamięci jako miejsce bardzo urokliwe
    • paola.brunetti Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 19:59
      Ja bym zostawiła auto koło Politechniki na Piotrowie, stamtąd masz tramwaje do centrum. Parking co prawda płatny, ale wygodny. Jeśli będziesz z Radzewic jechać przez Rogalin i Puszczykowo, to z Puszczykowa albo z Lubonia też masz pociągi i w 12 minut jesteś na Głównym. Przy dworcach są bezpłatne parkingi. Tramwaj do centrum od tej strony jest z Dębca, ale tam jest dość ciasno i trudno zaparkować.
      Jeśli chodzi o to, co robić, to ja niezmiennie polecam poszwendanie się po Jeżycach, które niesamowicie zmieniły się w ostatnich czasach. Est tam pelno małych i większych knajpek. Możesz też skoczyć na Sołacz i posiedzieć na ławce w parku. Centrum też znacznie zyskało po remontach, miło jest teraz przejść się Świętym Marcinem, pójść na Rynek czy Plac Kolegiacki. Na kawę możesz wpaść do Kociaka, to taki poznański klasyk. Bardzo fajna kawiarnia jest w Zamku na samej górze, do tego księgarnia i kino.
      • little_fish Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 20:25
        "Ja bym zostawiła auto koło Politechniki na Piotrowie, stamtąd masz tramwaje do centrum" - jak ma i tak jechać tramwajem, to lepiej zrobić tak jak dziewczyny radziły i zostawić przy M1/Ikei. Parking bezpłatny i szansa na miejsce. Przy politechnice czasem szpilki nie ma gdzie wcisnąć.
        • paola.brunetti Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 20:28
          W tygodniu tak, ale w soboty nie ma tyle aut. Często tam parkuję, wybierając się na Maltę i nigdy nie mam problemu ze znalezieniem miejsca - ale podkreślam, że mowa o weekendzie.
        • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 20:29
          I ominie rondo Rataje 😁 też bym na Franowie zostawiła auto.
    • viewiorka Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 09.06.24, 20:20
      Dziękuję, jesteście jak zawsze niezawodne. O zamku w Kórniku kiedyś słyszałam, będzie okazja zobaczyć. smile
      • viewiorka Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 10.06.24, 07:03
        A jeszcze pytanie o bilety, w pociągu u konduktora kupię? A na komunikację miejską? Pytanie może dziwne, ale sto lat nie jechałam pociągiem, a komunikacja miejska u nas bezpłatna 🫣
        • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 10.06.24, 07:16
          Z pociągiem nie pomogę. Z komunikacją - zainstaluj sobie apke „jak dojadę”. W niej kupisz bilety na tramwaj i autobusy (w tym część podmiejskich). I pokaże Ci godziny rozkładu jazdy oraz opcje. Ja z tej apki korzystam i bardzo polecam.
          • pffpffpff Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 10.06.24, 07:24
            Teraz mi się przypomniało, że chyba na jakieś linie pociągów (podmiejski) kupowałam też w tej apce. Musiałabyś sprawdzić.
            • ichi51e Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 10.06.24, 08:18
              Bierz jak dojadę ja jestem teraz w Krakowie i jazda zbiorkomem to jest dla - zaawansowanych. 1. Niewiedz jaka strefa 2. Niebwiesz ile czasu ci potrzeba 3. W tramwaju tylko monety 4. W autobusie karta 5.w zasadzie wszędzie gotówka.
              A w jak dojadę (które działa w całej PL) dajesz trasę mówi ci jaki bilet podaje gdzie wsiąść gdzie wysiąść - bardzo wygodne.
        • paola.brunetti Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 10.06.24, 09:12
          W pociągu kupisz, ale u konduktora masz dodatkową opłatę za wydanie biletu. Wydaje mi się, że może to być 5 zł. Czasami na stacjach są biletomaty, ale nie na wszystkich.
        • lady.madrugada Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 10.06.24, 20:11
          viewiorka napisała:

> A jeszcze pytanie o bilety, w pociągu u konduktora kupię? A na komunikację miej
          > ską? Pytanie może dziwne, ale sto lat nie jechałam pociągiem, a komunikacja mie
          > jska u nas bezpłatna 🫣

Kup online, najtaniej i najpewniej. W Gądkach nie ma kasy biletowej.
          Komunikacja miejsca - masz mPay albo Mobilet? Tak najlepiej. Ale przy targach na 90% są na przystankach biletomaty.
          • lady.madrugada Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 10.06.24, 20:11
            *miejska
          • little_fish Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 10.06.24, 20:28
            Jak nie ma kasy biletowej, to nie płaci się za wystawienie biletu u konduktora
    • purchawka2020 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 10.06.24, 07:48
      Ja bym poszła do Muzeum Narodowego - nic specjalnego ale jest i zajmie kilka godzin.
      Palmiarnia może być.
    • aguar Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 10.06.24, 09:16
      Samochód można też zostawić na płatnym parkingu w Starym Browarze, nie powinno być problemu z miejscami. Stamtąd już jest wszędzie blisko.
    • viewiorka Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 14.06.24, 21:25
      I cały misterny plan w p.zdu wylądował
      Wczoraj zadałam pytanie w hotelu jak ze śniadaniami (cena i godziny) i odpowiedź wbiła mnie w ziemię. Otóż hotel jest od 3 miesięcy wyłączony z rezerwacji, booking o tym podobno poinformowany, ale coś nieskutecznie, skoro zrobiłam tam rezerwację. Na booking cały czas mam ją w potwierdzonych. I w czasie, gdy miałam wyjeżdżać, siedziałam przed komputerem i szukałam nowego noclegu. Ceny oczywiście chore, bo Pyrkon. O ile wogole jakieś miejsca zostały, bo gdzie nie dzwoniłam, tam brak miejsc.
      Wzięłam najtańszą możliwą opcję z booking, i jestem w spelunie przy autostradzie, ze wspólna łazienka ( „jakaś „ woda nawet leci w kranie) i za nienormalną jak na te warunki cenę. Gdybym wiedziała wcześniej, to znalazłabym na spokojnie lepsze miejsce.
      Ale jestem już na miejscu, o północy odbiorę męża z dworca ( dojeżdża do nas po delegacji) i zawiozę córkę na imprezę. W nocy chyba korków nie będzie?
      Reklamacja do booking wysłana. Jeszcze mi łaskawie zwrócili uwagę, że moje 2 rezerwację się pokrywają czasowo.No kto by pomyślał…
      • ichi51e Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 14.06.24, 21:57
        Ale historia uncertain
      • memphis90 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 14.06.24, 21:59
        Dobrze, że w ogóle udało się coś wynająć…
        • viewiorka Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 14.06.24, 22:03
          Tak, cieszę się, że cokolwiek mamy. Noclegi pracownicze z (z tego co widzę) facetami z różnych krajów. Niekoniecznie europejskich.
          • viewiorka Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 14.06.24, 22:07
            Robię sobie herbatę. Z czajnika leje się woda od spodu… help
            • eglantine Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 14.06.24, 23:06
              O rany, współczuję… Ja też z dzieciakami na Pyrkonie, ale rezerwowaliśmy noclegi pół roku temu.
          • bywalec.hoteli Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 16.06.24, 08:29
            Czyli gdzie wylądowałaś?
            • viewiorka Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 16.06.24, 14:30
              Noclegi pracownicze przy autostradzie - tam spaliśmy
              Byliśmy w starym zoo, rynek i kino.
              • marusia_ogoniok_102 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 16.06.24, 17:37
                A Pyrkonowiczka jak się bawiła?
                • viewiorka Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 17.06.24, 05:41
                  Córka zadowolona, kasy sporo na pierdoły przepuściła. Żałuje tylko, że tak jej się spieszyło i poszła tam przed 1 w nocy, bo na początku nic się nie działo. Wszystko zaczynało się dopiero około 9-10. Zdrzemnęła się na jakieś kanapie.
      • pupu111 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 14.06.24, 23:06
        W nocy korków nie ma, przechodziłam dzis obok MTP, za dnia ogromne tłumy. Co jest ciekawego na tym Pyrkonie, bo nigdy tam nie byłam?
        • eglantine Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 14.06.24, 23:13
          Dla każdego coś miłego. Przede wszystkim możliwość spotkania z innymi ludźmi pozytywnie zakręconymi na punkcie fantastyki i ulubionych bohaterów, filmów, seriali itd. Mnóstwo prelekcji i spotkań z autorami. Gigantyczna hala sprzedawców różnych niszowych produktów i rękodzieła. Konkursy, gry terenowe, planszówki, rpg, można wymieniać i wymieniać.
    • scarlett74 Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 15.06.24, 10:30
      Viewiórka, to ty? epoznan.pl/news-news-151875-rekordowo_wysoka_cena_za_jedna_noc_w_czteroosobowym_pokoju_ze_wspolna_lazienka_pyrkon_i_wszystko_jasne
      • viewiorka Re: Prośba do Poznanianek-Pyrkon 15.06.24, 15:10
        No nie, bez przesady. Tyle bym nie dała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka