fortalesa 10.06.24, 17:29 nosicie w czasie wieczornych wyjść? Możecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berdebul Re: gaz pieprzowy 10.06.24, 20:51 Nie wychodzę z domu bez gazu pieprzowego. Mace sport, ze znacznikiem uv. Odpowiedz Link Zgłoś
pupu111 Re: gaz pieprzowy 10.06.24, 21:25 Warto przy sobie miec cos takiego, bo nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, a ludzie się robia ostantio coraz bardziej nienormalni. Gazy sa w formie żelu lub takiego sprayu, jak dezodorant. Żele mają ten plus, że sa niezalezne od czynników pogodowych, ale duzo trudniej trafic napastnika, czyli chyba trzeba ich uzywac jak ktos jest dosc blisko. Z kolei spray to taka chmura, i łatwo trafic, ale jakby wiatr wiał ci w twarz, to zamiast strzelic w napastnika, sama dostaniesz. Jest duzo lepszych i gorszych, lepsze z reguły drozsze, ale trzeba kupowac te jak najmocniejsze. Trzymac to w kieszeni, a nie na dnie torebki. I koniecznie się powinno wypróbowac jak to działa, na np. jakims drzewie, ale wiąże się to z tym, ze tego gazu mało, wiec idealnie byłoby kupic dwa, jeden na testy, a drugi do noszenia. I pamietac o terminie waznosci, bo po nim juz co nei zadziała raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: gaz pieprzowy 10.06.24, 21:30 Można też mieć w kieszeni dezodorant w spreju. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: gaz pieprzowy 11.06.24, 16:13 jak masz takie rozkminy to kurs samoobrony lepszy bys wiedziala jak sie zachoac Odpowiedz Link Zgłoś
mag-la-swag Re: gaz pieprzowy 13.06.24, 13:44 Wieczornych , dziennych, zawsze sie przyda 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
anka_one_and_only Re: gaz pieprzowy 13.06.24, 13:51 Nie, kocham zycie na krawedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: gaz pieprzowy 13.06.24, 13:52 Nie. Miałam jakiś czas kiedy miała kupiony na takie okoliczności, ale kończyło się tym, że po pierwsze i tak nigdy go nie miałam, bo nie wzięłam do torebki, nie przepakowałam do tej kurtki itd. A i tak po pierwsze dość rzadko wracałam sama a po drugie jestem mało strachliwa, i nie miałam jakiejś przesadnej obawy. Więc i gaz przestałam kupować, bo był nieużywany. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: gaz pieprzowy 13.06.24, 14:07 Nie noszę, byłby dla mnie niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: gaz pieprzowy 13.06.24, 14:13 Po co, nie mieszkam w Sosnowcu Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: gaz pieprzowy 13.06.24, 14:15 Nie noszę podczas żadnych wyjść, ale zdarzyło mi się dostać po twarzy. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś