Dodaj do ulubionych

Filtr do ciała

11.06.24, 10:18
O filtrach do twarzy było dużo a co do ciała? Nie na plażę tylko na teraz, na co dzien, do pracy, nie barwiącego ubrań i dobrze wchlaniajacego się. 30-50
Czego używacie?
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Filtr do ciała 11.06.24, 10:27
      Do ciała lubię mgiełkę Kolastyny
    • primula.alpicola Re: Filtr do ciała 11.06.24, 10:30
      Tylko i wyłącznie na plażę, cokolwiek, na ogół jakiś lidlowy.
    • leepka Re: Filtr do ciała 11.06.24, 12:03
      Ja właściwie nie lubię na co dzień ale biorę lek fotouczulający i wolałabym się zabezpieczyć tym bardziej że do pracy jeżdżę rowerem 😅
      • husky_cat Re: Filtr do ciała 12.06.24, 19:10
        Basiclab i Iwostin
    • karyna-z-tarchomina Re: Filtr do ciała 11.06.24, 12:05
      Ja się nie smaruje niczym na co dzień, tylko buzię i szyje, nic mi się nie opala. Tak normalnie to biorę to co akurat jest w promocji, wszystko działa tak samo.
      • simply_z Re: Filtr do ciała 11.06.24, 13:47
        Z Biedry?🤔
        • karyna-z-tarchomina Re: Filtr do ciała 11.06.24, 14:19
          Też, najczęściej robię zakupy u nas bo już nie muszę specjalnie iść do sklepu. Szybciej i wygodniej. Ale patrzę też w gazetkę Rossmanna i u nich kupuje. Ale zazwyczaj takie normalne, jakieś Ziaje, Eweliny itp Lubie w spraju na nogi psikac, takie jak dezodorant, chyba z kolastyny to jest.
    • kurt.wallander Re: Filtr do ciała 11.06.24, 12:30
      Też bym chciała polecajkę czegoś, co nie żółci ubrań, dobrze chroni i ma komfortową, nietłustą, nielepką, konsystencję i wykończenie.
      Póki co, używam różnych, raczej tańszych, czesto polskich marek typu Kolastyna, Soraya, ewentualnie Nivea czy Garnier.
      • husky_cat Re: Filtr do ciała 12.06.24, 19:12
        Iwostin żelowy krem do ciała i Basiclab
        • kurt.wallander Re: Filtr do ciała 15.06.24, 01:35
          Dzięki.
    • turzyca Re: Filtr do ciała 11.06.24, 13:22
      Przycupnę i posłucham. Ja bym się jeszcze nie pogniewała za jakieś właściwość pielęgnacyjne, nawilżające albo coś. W zasadzie to chcę lekki balsam do ciała z filtrem.
      • leepka Re: Filtr do ciała 11.06.24, 22:06
        O to to !
        • turzyca Re: Filtr do ciała 12.06.24, 10:42
          Zrobiłam risercz i będę wypróbowywać suchy olejek do ciała i balsam. Jak mi nie podpasuje, to rodzina zużyje, oni się przypalają szybciej niż masło na rozgrzanej patelni.
    • pffpffpff Re: Filtr do ciała 11.06.24, 21:31
      Lubię w sprayu / atomizerze, a nie lubię w tubach.
      Używam 30tki. Do ciała ten filtr mi wystarcza. Dekolt smaruje tym do twarzy (50tka cały rok).

• headonshouldersbaby Re: Filtr do ciała 11.06.24, 22:28
      Dziewczyny wy sobie zeskanujcie te filtry aplikacja YUKA ( na iPhone ) to wam pokaże jaki SYF i niebezpieczne chemikalia na swoją rozgrzaną skórę kładziecie ! Przecież to ta trucizna powoduje raka a nie normalne wyjście na słońce z umiarem, kto na raka skóry kiedy chorował zanim nie zaczeli tych filtrów wpychać nam do gardła . Jeżeli chcecie filtry to Mustela, Nuxe są w miarę bezpieczne oraz niektóre NIVeA ( tylko niektóre trzeba zeskanować ) warto parę groszy zapłacić więcej. Aha i te dla dzieci są tak samo niebezpieczne byłam w szoku kupowałam niby organiczny naturalny krem z filteem dla dwulatka a się okazało że taki sam syf. Teraz używamy musteli na plażę albo wakacje
      • chococaffe Re: Filtr do ciała 12.06.24, 06:19
        kto na raka skóry kiedy chorował zanim nie zaczeli tych filtrów wpychać nam do gardła .

Ja - zanim zaczęłam używać filtrów. I nie, nie spalałam się na plaży
        • headonshouldersbaby Re: Filtr do ciała 12.06.24, 17:50
          No więc może jednak nie od słońca wink
          • chococaffe Re: Filtr do ciała 12.06.24, 17:51
            Od slonca
            • headonshouldersbaby Re: Filtr do ciała 13.06.24, 15:00
              tego nie wiesz kochana, przecież mówisz ze się nie opalałaś - może używałaś solarium. Poza tym gdyby to było tylko od słońca to każdy dzieliłby twój problem, miałaś inne czynniki które może w polaczeniu ze słońcem cos wywołały. Ja na twoim miejscu pilnowałabym co wcieram w skore napewno.
              • chococaffe Re: Filtr do ciała 13.06.24, 15:05
                Zbiorowo. Nie korzystam z solarium. Niczym się nie smarowałam przed diagnoza, byłam "zaniedbana" kosmetykowo. Odpowiadam na twoje " kto słyszał o raku przed epoka filtrów". Są różne rodzaje raków, nie tylko czerniak. Wiele filtrów ma informacje, że akurat przed czerniakiem chroni gorzej niż przed innymi rakami skory. Filtry stały się powszechne dopiero od kilku lat a i tak wiele osob. nie używa albo używa źle.
                • chococaffe Re: Filtr do ciała 13.06.24, 15:06
                  I najważniejsze: nie martw się o moje wybory skoro twoje są dyskusyjne.
                  • chococaffe Re: Filtr do ciała 13.06.24, 15:24
                    Ps i sprawdź statystyki wzrostu turystyki w tych samych latach
                    • headonshouldersbaby Re: Filtr do ciała 14.06.24, 08:31
                      Sprawdziłam - co najmniej 10x
                      Także inne czynniki też muszą być obecne
                      Pomyśl na chłopski rozum - człowiek całe lato nie widzi słońca a w lato smaruje się filtrem z chemikaliami wiele razy dziennie który sprawia że nie czujesz, że już słońca wystarczy. Wszystko to z plastikowych nagrzanych w słońcu butelek pełnych pfasow i to wcierane jest w węzły chłonne . Masakra
                      Wiesz ja nie komentuje żeby szydere uprawiać więc nie odpowiadaj w zadziorny sposób . Jak nie chcesz dobrej rady to nie musisz się udzielać
                      • chococaffe Re: Filtr do ciała 14.06.24, 08:40
                        Twój post nie był o jakości kosmetyków, bo tego nikt nie kwestionuje. Twój post mówił "kto miał raka zanim filtry były modne". I sugestia, że rak jest właśnie skutkiem stosowania filtrów. To jest szkodliwe kłamstwo.
              • 35wcieniu Re: Filtr do ciała 15.06.24, 11:56
                Poza tym gdyby to było tylko od słońca to każdy dzieliłby twój problem

Skąd ty się urwalas? Nie, nie u każdego te same czynniki spowodują tę samą chorobę w tym samym czasie.
                Tak jak jeden dostanie raka płuc po 5 latach palenia, drugi po 15, trzeci po 50, a czwarty nie dostanie nigdy.
          • chococaffe Re: Filtr do ciała 12.06.24, 17:53
            Najpierw straszyłes szczepieniami, teraz filtrami ... co następne? wink
            • headonshouldersbaby Re: Filtr do ciała 13.06.24, 14:46
              niczym ale jak miałaś raka to sobie ściągnij to aplikacje i unikaj niebezpiecznych chemikaliów żeby juz na ta biedna skore ich nie ładować
            • headonshouldersbaby Re: Filtr do ciała 13.06.24, 14:54
              aha nie straszę filtrami bo sama używam ale tych bez szkodliwych chemikaliów, czego nie zrozumiałaś?
              Szczepieniami nie straszyłam tylko opisywalam swoje doświadczenia, jakbyś się czuła jakby ci ktoś powiedział ze sobie swoje problemy zdrowotne wymyśliłaś żeby straszyć innych?
              Ja bylam chora po szczepieniu wiele miesięcy i mam diagnozę na papierze, dysautonomia spowodowana szczepieniem. Ja wyzdrowiałam, wiele osób niestety do tej pory się meczy.
              Naprawdę tak trudno zrozumieć ze to akurat szczepienie nie było ani skuteczne ani bezpieczne? Po tych kilku latach chyba każdy normalny człowiek juz zauważył wiele nieprawidłowości w informacjach którymi nas karmiono.
              • igge Re: Filtr do ciała 13.06.24, 22:45
                Ja używam różne filtry ale do twarzy. Dla dorosłych i dla dzieci. Nie wiedziałam, że mogą szkodzić?
                Do ciała używałam na plaży ten na fotce ale i na twarz go pacykuję czasem. Ma napisane, że i do twarzy i do ciała. Lubię też filtr w tubce do twarzy 50 nuxe i vichy. Jak jest do twarzy to i do ciała się nadaje.
                • headonshouldersbaby Re: Filtr do ciała 14.06.24, 08:27
                  Nuxe te co skanowałam były ok. Ściągnij sobie aplikację YUKA i poskanuj kosmetyki ale filtry i balsamy i dezodoranty szczególnie i te które nakładasz na szyję / pod pachy blisko węzłów chłonnych .
      • wiosennedni5 Re: Filtr do ciała 12.06.24, 09:47
        Nie mam iphone
      • turzyca Re: Filtr do ciała 12.06.24, 10:20
        >Przecież to ta trucizna powoduje raka a nie normalne wyjście na słońce z umiarem, kto na raka skóry kiedy chorował zanim nie zaczeli tych filtrów wpychać nam do gardła .

Powiedz to Australijczykom. Jedyna nacja, która konsekwentnie stosuje filtry i inne rodzaje ochrony przeciwsłonecznej (słynna akcja Slip-Slap-Slop plus jej wdrażanie np. w szkołach, gdzie dzieci bez czapki w trakcie przerw musiały pozostawać w cieniu budynków, zamiast biegać po slońcu) i jedyna, która odnotowała konkretny spadek przypadków raka skóry.*

*) Z wyjątkiem tych, które są typowe dla osób starszych, bo te osoby nie są objęte ochroną wynikającą ze stałego stosowania się do zasad.
      • 35wcieniu Re: Filtr do ciała 12.06.24, 10:40
        kto na raka skóry kiedy chorował zanim nie zaczeli tych filtrów wpychać nam do gardła

big_grin big_grin Nikt. Zupełnie nikt. big_grin
        • headonshouldersbaby Re: Filtr do ciała 13.06.24, 14:51
          140% wzrost melanomy tylko w UK od lat 90.
          Słońce kurde musi być 2,5x mocniejsze big_grin
          • una_mujer Re: Filtr do ciała 15.06.24, 11:49
            Patrząc na to jak Brytyjczycy kolonizują np. moją ukochaną Teneryfę - i jak wyglądają (spaleni na raka), to nie dziwię się temu wykresowi. Z filtrami nie ma wiele wspólnego ..
          • 35wcieniu Re: Filtr do ciała 15.06.24, 11:53
            Moda tamtego okresu na smażenie się i szał na solaria nic nie miała wspólnego. Nic.
    • klaramara33 Re: Filtr do ciała 12.06.24, 09:54
      Na plażę tylko Sun Ozon spf50 z pompką
    • al_sahra Re: Filtr do ciała 13.06.24, 15:09
      Używam tego

https://ntg-catalog.imgix.net/products/6868785-carousel-1-2023-09.webp?fm=jpg&auto=format&w=400&h=481&fit=crop

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka