karyna-z-tarchomina 11.06.24, 20:36 Czy jeśli naleje do butelki białe wino i nagazuje w Sodastrimerze to wyjdzie mi Prossecco? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chicarica Re: Sodastreamer 11.06.24, 20:39 Musisz jeszcze dolać trochę płynu do mycia szyb. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Sodastreamer 11.06.24, 20:43 No co ty, nie ma płynu w prossecco, to jest szkodliwe dla żołądka Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Sodastreamer 12.06.24, 08:06 Dziękuję Ci ze się tym z nami podzieliłaś 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
ta_jedna_karen Re: Sodastreamer 12.06.24, 10:12 Czy ty nie jesteś na ozempiku? Podobno po około dwóch miesiącach przyjmowania jedzenie nabiera delikatnego smaku mydlin. Może dlatego proseko zajeżdża ci płynem do szyb? To jeden ze skutków ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Sodastreamer 12.06.24, 10:57 Ojej naprawdę? To przepraszam, że się śmiałam, myślałam że to żarty, a tu skutek leczenia, no ja to zawsze coś palnę głupiego! Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Sodastreamer 11.06.24, 20:54 O! To jest pomysł! Czy któras z użytkowniczek mogłaby sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Sodastreamer 11.06.24, 21:06 No właśnie po to pytam. Jak się da to kupię, bo samej wody gazowanej to ja nie potrzebuje. Ale na prosseco można oszczędzić, my to do grilla dużo używamy, a zwykle wino można kupić nawet za 15zl , prosseco najtańsze 30zl no to jest różnica! Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Sodastreamer 12.06.24, 07:57 Kup wino „ maryjne”, jest leciutko gazowane, i tanie (Lidl, Biedronka- często w promocji) i dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Sodastreamer 12.06.24, 10:05 Tak to się skonczy ale liczyłam na atrakcję z sodowaniem, moglibyśmy znajomym powiedzieć że mamy szampana domowej roboty 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
alchemy_alice Re: Sodastreamer 11.06.24, 21:38 Pół kuchni miałam usyfione, jak małżonek postanowił wypróbować gazowanie wina w Sodastream. Myślałam, że gada ubije. Jak chcesz wino musujące z Sodastream, to są koncentraty alko specjalnie do tego (nie wiem gdzie dostępne, ale o uszy mi się kiedyś obiło). Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Sodastreamer 11.06.24, 22:09 Oooo dzięki za ten wpis, musiało być ciekawie z tym winem 🙊 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Sodastreamer 11.06.24, 22:32 No ale udało się czy nie? Koncentraty mi się nie mieszczą w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
lignum-vitae Re: Sodastreamer 12.06.24, 12:06 primula.alpicola napisała: > No ale udało się czy nie? > Koncentraty mi się nie mieszczą w głowie. Ja gazowałam raz białe wino,. Bardzo mocno schłodzone, wlałam do butelki mniej niż połowę (a nie do kreseczki na butelce), bardzo delikatnie naciskałam przycisk gazowania, odczekiwałam pół minuty i ponownie. Manewr powtórzyłam z 6 razy. Nic się nie przelało górą. Wyszło gazowane. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Sodastreamer 12.06.24, 17:30 ❤️❤️❤️ Dzięki Ci o dobra istoto, tak właśnie zrobimy! Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Sodastreamer 12.06.24, 15:48 no i nick pasuje- alchemy z winem i sodastream Odpowiedz Link Zgłoś
alchemy_alice Re: Sodastreamer 13.06.24, 03:17 Gad postanowił gazować czerwone... A mieliśmy jasną kuchnię. W sumie nie powinnam marudzić i tak chciałam pomalować ściany. Największą radochę miał bratanek (pomógł w malowaniu), śmiał się z wuja chyba z dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo_stokrotka Re: Sodastreamer 11.06.24, 23:14 Ja te kiedyś gazowalam wino, z podobnym efektem 🙈 pół kuchni zalane i lepiące... Na butelce jest napis "carbonate water only", ale musiałam spróbować 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sodastreamer 13.06.24, 06:18 alchemy_alice napisał(a): > Pół kuchni miałam usyfione, jak małżonek postanowił wypróbować gazowanie wina w > Sodastream. Myślałam, że gada ubije. Jak chcesz wino musujące z Sodastream, to > są koncentraty alko specjalnie do tego (nie wiem gdzie dostępne, ale o uszy mi > się kiedyś obiło). Takie eksperymenty to na świeżym powietrzu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Sodastreamer 11.06.24, 22:17 Tu masz jak jeden pan gazuje szwedzkiego kiszonego śledzia: www.youtube.com/watch?v=T1uCBGo81kw Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Sodastreamer 11.06.24, 22:29 Dzięki ale sledzi nie chce gazować 😐 Odpowiedz Link Zgłoś
raczek-nieboraczek-2 Re: Sodastreamer 12.06.24, 12:17 tata wspomina o piciu domowego wina z syfonu, z dzieciństwa pamiętam wymianę naboi w sklepie, ale samej wody gazowanej już nie (piliśmy sklepowe ptysie i krzysie na jurajskiej) to chyba rodzice robili sobie wino musujące Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sodastreamer 13.06.24, 06:05 karyna-z-tarchomina napisał(a): > Czy jeśli naleje do butelki białe wino i nagazuje w Sodastrimerze to wyjdzie mi > Prossecco? Uprzedzają ze nado butelki czego innego niż wód może skończyć sie dużym czyszczeniem kuchni. S. Odpowiedz Link Zgłoś