grruu2.0
05.07.24, 20:40
W myśl zasady: ematka wie wszystko... Może mnie czymś zainspirujecie albo podpowiecie jakiś mniej oczywisty kierunek i wesprzecie w zawodowych dylematach.
Jak sporą część wie, żyję z pisania. Ostatnio głównie rzeczy, które mnie naprawdę interesują, dużo ciekawych rzeczy robię i zapowiada się jeszcze fajniej. Jedyną wada są finanse, bo stawki w branży są jakoś są. Rezygnować z samego pisania nie chcę, bo za bardzo to lubię. Szukam pomysłów na to, jak sobie zdywersyfikować dochody. Jako kobieta pracująca, która żadnej pracy się nie boi, mogę bazować na tym, co już umiem, albo nauczyć się czegoś nowego.
Wpadł mi do głowy ux writing, ale nie wiem, jak się wbić od zera w tę branżę. Może mamy tu jej przedstawicielki?
Co jeszcze? Liczę na jakieś inspiracje, może zbiorowy umysł ematki mnie popchnie w ciekawym kierunku. Czyli pytanie brzmi: w co wchodzi ematka, żeby zarobić więcej kasy? Aha, DG już mam więc jak najbardziej mogę wchodzić w różne nowe rzeczy nie ryzykując, że założę działalność i nie zarobię nawet na ZUS.