Dodaj do ulubionych

Trendy w urodzie

08.08.24, 00:04
Przypadkiem trafiłam na tą reklamę. Nie znam firmy, modelki, produktu.
Ale tak sobie myślę że teraz modne jest wycinanie poduszek tłuszczowych z policzków. Linia szczęki musi być ostra, że można o nią rozdzielić atom. I taka twarz nabiera cech męskich.
Nie wiem kim jest ta modelka. Ale ma w sobie coś męskiego, na tyle że na drugi rzut oka zaczęłam szukać jabłka adama.
Jakoś teskni mi się za lagodnieszymi twarzami, miekszymi.
Ciekawe co będzie następne? Jakie procedury będą modne? Broda z przedziałkiem (wyglądającym jak mini pośladki)? Kwadratowa twarz? Ostry nos.

Lubicie ten trend na ostrą szczękę i zapadnięte policzki?
Obserwuj wątek
    • miaumia Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 00:21
      Włosy piękne.
      Rysy twarzy zbyt wyostrzone ale tutaj raczej sprawił to specjalny makijaż.
      Nie zawsze jest to 'moda'.
      Są osoby ( pomijam teraz te z zaburzeniami odżywienia), a innymi problemami, no.zbyt szybka przemiana materii.
      Oczywiście, miększe rysy twarzy i kobiet dodają uroku.
      Ale nie zawsze jest to możliwe.
      Nie popierajmy dziwacznej mody, i nie osądzajmy też kobiet, które nie mogą przytyć - szczególnie na twarzy ciężej.
      Pozdrawiam serdecznie smile
      • miaumia Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 00:22
        Przepraszam, coś mi zjadł słownik w telefonie - np. * a nie no wink
    • 35wcieniu Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 05:52
      Nie wiem czy ma coś wycięte czy kwestia makijażu (wydaje mi się że to drugie, ale się nie znam), tak czy inaczej zawsze bardziej podobały mi się zarysowane linie żuchwy i nie wydaje mi się żeby twarz z takimi nabierała męskich cech.
      Nie wiem na czym miałaby polegać moda w tym obszarze, o ile drobne zabiegi jak np. powiększanie ust są popularne tak uzyskanie takiego kształtu twarzy to chyba poważna ingerencja, jeśli ktoś nie miał szczęścia się z takim urodzić a chciałby mieć. Może jest na to trend w internecie (nie śledzę) ale do powszechnej mody chyba daleko.
      • grey_delphinum Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 06:37
        Taką właśnie krzywdę zrobiła sobie aktorka grająca Starlight w Boys, co było zresztą szeroko komentowane na różnych forach.
      • elinborg Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 09:16
        Wycinanie poduszek to jednak nie jest kwestia ingerencji w strukturę kostną. A taka "zapadnięta" twarz lepiej wygląda na zdjęciach. Myślę, że sporo aktorek i modelek, jeśli nie są w stanie odchudzić się tak, że twarz też jest szczupła, poddaje się temu zabiegowi.
        • 35wcieniu Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 09:50
          No o tym mówię.
          Aktorek i modelek pewnie tak, ale trudno chyba mówić o modzie na coś czego przeciętny człowiek raczej nie zrobi.
        • grruu2.0 Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 10:42
          Kwestia gustu czy lepiej
    • maszkaroni Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 06:42
      To brzydka kobieta jest.
      • miaumia Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 10:20
        Może sprawiać takie wrażenie ale nie jest.
        Wychudzenie po bokach wywołuje złudzenie o wiele starszej, niezdrowo wyglądającej kobiety.
        Spójrzcie z boku.
        Gdyby wypełnić Jej twarz, wyglądałaby normalnie.
    • dreg13 Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 07:40
      Reklama całkowicie zniechęcająca. Nie lubię facetów z długimi włosami
    • alicia033 Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 07:42
      beataj1 napisała:

> Ale tak sobie myślę że teraz modne jest wycinanie poduszek tłuszczowych z policzków. Linia szczęki musi być ostra, że można o nią rozdzielić atom.

Anja Rubik zaczynała karierę 20 lat temu, więc no nie wiem, czy to taki nowy trend...
      • dreg13 Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 08:00
        Anja Rubik to miała tak naturalnie. I jednak trochę inaczej.
        To się fatalnie starzeje, szczególnie jak jest się bardzo szczupłym w dojrzalszym wieku. Współczuję dziewczynom, które to sobie robią w takim młodym wieku, to wycinanie.
        Wiecie, jak to potem wygląda? Ja widziałam już kilka razy. Wygląda tak, że przecież na wycinaniu się nie kończy, więc kobiety pompują sobie policzki. I nagle ta kreska w policzkach robi się… pionowa, jakby rozcinała policzek.
        Za pierwszym razem jak zobaczyłam, to pomyślałam - ok, błąd w sztuce. Za drugim i trzecim jednak stwierdziłam, że to chyba naturalna kolej rzeczy. Oczywiście to było u kobiet nie 20-30, tylko 40-70 (tych bez wieku).
        • alicia033 Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 09:47
          dreg13 napisała:

> Anja Rubik to miała tak naturalnie.

Zgadza się.
          Chodziło mi o to, że trend na chude twarze to nic nowego.
          A z drugiej strony mamy karierę np. Mirandy Kerr z okrągłą twarzą, więc te trendy są różne i współistnieją ze sobą, kwestia tego, na czym się komu oko zawiesza.
    • lilia.z.doliny Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 08:48
      Ja tak mam naturalnie.
      To teraz mówicie, że paskudnie się zestarzeje?
      Niech jeszcze i to, niech jeszcze i to uncertain
      • chatgris01 Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 08:52
        Jak masz naturalnie, to spoko, opinie o fatalnym zestarzeniu dotyczyły tych po interwencji chirurgicznej.
        • chatgris01 Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 08:53
          I dodam jeszcze, że w twarzach o mocnej linii żuchwy mniej się psuje z wiekiem owal.
        • lilia.z.doliny Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 08:55
          Aha.
          Dlaczego to robi różnicę? Coś się potem zapada czy cos tam (po ingerencji chirurga)?
          • black_magic_women Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 00:00
            lilia.z.doliny napisała:

> Aha.
            > Dlaczego to robi różnicę? Coś się potem zapada czy cos tam (po ingerencji chiru
            > rga)?

Znana pisarka (żart!)Blanka Lipińska pokazywała kiedyś co jej się stało z twarzą po kilku latach od zabiegu. Chwytała się za policzki i wisiała jej skóra jak u mopsa 😞
            >
            >
      • dreg13 Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 10:03
        Ja mam tak naturalnie i niestety każdy kilogram w dół odbija się mocno na mojej twarzy.
        Mam koleżanki, które mają podobnie zapadnięte policzki, mają już bliżej 50tki niż 40tki i jak za wszelką cenę trzymają szczupłą sylwetkę, to wygląda to tak sobie na twarzy. Ja wybrałam twarz, a nie pupę.

Część kobiet wybiera pewnie wypełniacze. Nie znam się, więc tylko gdybam, jaka to różnica między naturalnym a sztucznym zapadnięciem. W naturalnych idzie to w te poliki po prostu, a to wklęśnięcie chyba zostaje. Zwróciłam uwagę na to, co na 100 procent zostało wykonane sztucznie, bo na to zwracają uwagę nawet dzieci. Robi się takie boczne przecięcie twarzy, jakby ta kreska nie szła ukośnie, tylko pionowo. Serio - straszne to jest.
      • marianna211272 Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 07:48
        ja za to zawsze bylam okragla na twarzy mimo szczuplej sylwetki to teraz mam chomiki i co tu robic ,tak zle i tak niedobrze
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 09:59
          Łączem siem w bulu.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 08:58
      Ona ma po prostu szeroką i kwadratową, męską szczękę, zapadnięte policzki tylko to uwydatniają. Taka szczupła, o wyostrzonych rysach twarz podoba mi się bardziej od okrągłej i pyzowatej, ale no akurat nie twarz tej modelki tongue_out
    • szarmszejk123 Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 09:11
      Ej, ja mam taką brodę, naturalnie 🙄🙄🙄
    • anorektycznazdzira Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 09:57
      w tej twarzy "problemem"wink nie są dla mnie te zapadnięte policzki, tylko ogólnie, przepraszam, "końska" twarz, być może popsuta makijażem??? To, co się dzieje z oczami i brwiami jest kompletnie nieudane, a gdyby do tego jeszcze nie było tych dołów w policzkach to by dopiero wyglądała jak Hans van der Voegell a nie kobieta
      Słabe zdjęcie, słaba stylizacja, podejrzewam, że ona ma ładniejszą twarz niż to tutaj wyszło, pewnie się skupili na włosach smile
      • miaumia Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 12:20
        A może użyli jakiś światłocieni, bo ogólnie z Jej twarzą porobiło się coś, co zaburza całą 'złotą proporcję'.
        Można pomyśleć, że to ktoś z trefnym makijażem, tuż po operacji albo trans.
    • kot.z.kosmosu Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 10:30
      Tak, wycinanie policzków zrobiło się kilka lat temu modne. Mnie się nie podoba, kojarzy mi się z narkomańską twarzą, nic nie poradzę 🤷
    • danaide2.0 Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 10:39
      Nie znasz Pantene? Serio?
      To może czas poznać
      campaignsoftheworld.com/tv/hair-has-no-gender-by-pantene/
    • miaumia Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 14:34
      Mnie się kojarzy z twarzą osoby, która jest poważnie chora i niedługo odejdzie i z Halloween.
      Nie widzę w tej akurat fotografii żadnego czaru poza włosami.
    • memphis90 Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 16:58
      To jest w ogóle jakiś zrąbany fotoszop, bo nie ma opcji, żeby widzieć czyjąś twarz z lewej, z przodu i z prawej równocześnie… Taka żuchwa świadczyłaby o jakiejś dziwacznej chorobie rozrostowej kości, nawet mężczyznę byłoby to za dużo tkanki.
      • memphis90 Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 17:06
        Ludzka twarz tak nie wyglada…
        • memphis90 Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 17:16
          Jeszcze na zoomie
          • memphis90 Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 17:19
            No i jeszcze…
            • 35wcieniu Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 18:38
              Ja pierdziele, jakie bzdury.

Jeszcze większe jej to ucho narysuj big_grin Ma głowę pochylona w dół, to raz, dwa że uszy bywają na różnych wysokościach.
              Włosy nie rosną nad uszami, lol. big_grin
              • 35wcieniu Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 18:39
                W ogóle "łączy się" w sensie na wysokości kącika oka ma być wlot ucha czy która część? big_grin
            • 35wcieniu Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 18:47
              https://writteninmusic.com/wp-content/uploads/2023/07/Sinead-OConnor_.jpg
              • szarmszejk123 Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 18:53
                Inne ujęcie i od razu inaczej
                • 35wcieniu Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 19:01
                  Albo z widocznym uchem ale nie pochylona do przodu:

https://i.ytimg.com/vi/rttXQTNTZHA/oar2.jpg?sqp=-oaymwEYCJUDENAFSFqQAgHyq4qpAwcIARUAAIhC&rs=AOn4CLCHhBniAnguoehz4w17W7jLVVP5Qg
            • konsta-is-me Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 01:54
              Moje uszy zaczynają się prawie tam gdzie jej się kończą 😁
              Włosy są przerzedzone na skroniach o ogólnie brzegach czoła u Europejek - generalnie, nie wiadomo czy pani nie jest "mixed."Plus wiadomo - stylizacja, ujęcie itd.
    • starczy_tego Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 18:37
      Ale to jest przecież facet?
    • miaumia Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 18:44
      Im dłużej na to zdjęcie patrzę, tym bardziej czymś nieokreślonym mnie męczy.
      I daje wibracje siana, stadniny.
    • feldmarszalek.duda Re: Trendy w urodzie 08.08.24, 20:35
      Kształt twarzy i dołek w podbródku/policzkach to genetyka, nie "moda". W tej chwili - mam wrażenie - jest akceptowane estetycznie szersze spektrum wyglądu. Na przykład taka Zendaya kiedyś nie mogłaby uchodzić za ładną - mała, szerokie kości policzkowe, twarz w kształcie serca, nie ten koloryt, co trzeba - no brzydula wink Chociaż faceci hetero oczywiście zawsze takie doceniali, po prostu naturalnie różnorodne, a nie od jednej sztancy.
      Wyglądu pani na zdjęciu nie komentuję, bo nawet nie wiem, czy to pani, czy na przykład osoba niebinarna.
      • black_magic_women Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 00:03
        Od kiedy Zendaya jes mała? Ona ma chyba z 1,80 wzrostu?
        • chatgris01 Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 07:59
          Tak. Internety podają 1,78. Mała na pewno nie.
          • feldmarszalek.duda Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 11:17
            Nie wgłębiałam się, wygląda na kruszynę.
      • yadaxad Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 00:23
        Ta baba? No ma małą twarz, z blisko osadzonymi oczami do całości tego co tworzy czaszkę i przez to wycieniowanie da się jej "urodę" znieść.
    • 18lipcowa3 Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 00:15
      To jest problem ze szczęką a nie że szczupłymi policzkami
      Ogólnie za dużo fotoszopa i filtra.
      A czy szczupła twarz jest ładna ?
      Oczywiście
      Nie ma nic gorszego niż gruba nalana twarz zwana miękkimi rysami
    • thea19 Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 08:19
      A co ja mogę lubić albo nie lubić. Natura obdarzyła mnie wydatną szczęką, zapadnięte policzki na skutek diet i treningów oraz peselu zrobiły się same. Jeszcze dwa lata temu baby face a teraz hetera na sterydach. Inni wycinają a ja myślę, żeby coś wstawić i być bardziej pyzatą.
    • bei Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 08:28
      Taką urodę często mają b wysokie modelki, gdyby trochę przybrały na wadze- to rysy łagodnieją.
      • dekoderka Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 08:37
        Te wszystkie rubiki, staraki itp wyglądają jak klony spod jednej sztancy. Szczurki z zapadniętymi policzkami, rzadkimi włosami i wydętymi usteczkami.

Stanowczo ładnej wyglądają kobiety w typie Zety-Jones albo Hayek.
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 09:57
          No bo modelka nie ma być ładna, ma mieć odpowiednią figurę.
          • feldmarszalek.duda Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 12:26
            Odpowiednią=podobającą się projektantom mody, którzy jak już muszą patrzeć na kobiety to wolą na androgyniczne efebopodobne.
            Gdyby przeciętny mężczyzna wybierał modelki to inny typ byłby "odpowiedni". No ale pechowo strejci nie interesują się damską modą (co najwyżej jak się trudno rozpina).
    • alexis1121 Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 08:43
      Podobna to partnerki Bieniuka. Mnie rażą tutaj blisko osadzone oczy i dziwne brwi.
    • demono2004 Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 10:43
      Ta "modelka" to model i nie jest kobietą.
      • yadaxad Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 10:53
        No i ma "mordę", której rysy i kształt są rozproszone rozdzieleniem na odrębne elementy równą kreską.
      • sea.sea Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 11:22
        Ta modelka to modelka i jest kobietą, nazywa się Havi Mond i nigdzie nie ma info jakoby była trans.
        W dodatku ktoś kto robił tę kampanię dla Pantene chyba jej nie lubił, bo ona na innych fotkach nadal ma szczękę, ale wygląda znacznie lepiej, a już na pewno nie tak męsko.
        • chatgris01 Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 12:45
          Fakt, na innych zdjęciach wygląda dużo lepiej, i bardziej kobieco.

https://www.ilgiornaleditalia.it/resizer/630/-1/false/2024_05_03/Havi_Mond_3-1714726532064.jpg--.jpg?1714726532075

https://www.ilgiornaleditalia.it/resizer/630/-1/false/2024_05_03/Havi_Mond-1714726531917.jpg--.jpg?1714726531931

https://www.ilgiornaleditalia.it/resizer/630/-1/false/2024_05_03/Havi_Mond_4-1714726532037.jpg--.jpg?1714726532055
          • szarmszejk123 Re: Trendy w urodzie 09.08.24, 13:06

Tu jest śliczna! Faktycznie jej w Pantene nie lubią:p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka